PUSTINJSKA RUŽA TUNISA – 8 dana

PUSTINJSKA RUŽA TUNISA8 dana zrakoplovom

USLUGA: All inclusive,
HOTELI: po izboru 3* / 4* / 5*

Upoznajte jedan sasvim drugi svijet … uđite u Medinu, naučite se cjenkati na arapskom i postići pravu cijenu…kušajte Makroudh i popijte čaj od mente sa pinjolima uz čašicu razgovora sa lokalnim stanovništvom!

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

 1. DAN: LJUBLJANA – MONASTIR/ENFIDHA – SOUSSE

Sastanak grupe na mjestu prema dogovoru. Transfer do Zračne luke u Ljubljani. Let iz Ljubljane za Tunis. Slijetanje u Monstir/Enfidhu. Transfer autobusom iz Zračne luke do hotela u Sousse. Smještaj u hotel, nakon što ste se smjestili i malo odmorili, održati ćemo informativni sastanak, vezano na boravak u Tunisu, dobiti ćete sve potrebne informacije o boravku u toj zemlji, izletima i svemu što vas zanima. Večera. Noćenje.

 

 1. DAN: SOUSSE

Doručak. Nakon doručka krećemo organiziranim prijevozom, u centar grada Sousse, u obilazak starog grada tj. Medine. Idemo vidjeti kako izgleda stara jezgra arapskoga grada, obići ćemo Veliku džamiju, da vidimo kako to ona izgleda iznutra, koji su običaji…nastavljamo do Ribat kule, gdje ćemo se popeti na visoki toranj koji je nekada služio kao promatračnica, a vama će pružiti predivan pogled na cijeli grad Sousse, Nakon obilazaka lokaliteta, slijedi upoznavanje i učenje umijeća cijenjkanja na tržnici….krećemo u kupovinu začina, parfema, argana, pa da vidimo tko će to nadmašiti arape u cijenama. Po završetku programa, povratak u hotel, slijedi ručak, te nakon ručka slobodno poslijepodne za vlastite programe. Večera. Noćenje.

 

 1. DAN: SOUSSE – TUNIS – SOUSSE

Doručak. Poslije doručka organizirani odlazak autobusom do glavnog grada Tunisa. Dolazak u centar grada, šetnja do Bab el- Bahr – ulaz u stari grad, šetnja medinom,  te  prelazimo iz arapskog dijela grada u Ville Nouvelle, šetamo Avenijom Habiba Bourgibe gdje se nalazi  Tuniški „Big ben“, katedrala Sv. Vinka Paulskog, do Theatre Municipal, gdje ćete vidjeti omiljeno tuniško sastajalište. Nakon toga slobodno vrijeme, predlažemo odlazak u neki od kafića gdje možete probati neku od njihovih orginalnih Crepe sa harissom. Odlazak iz centra grada prema povijesnoj i predivnoj Carthagi sa koje se pruža veličanstven pogled na tirkizno-plavo more, obilazak punskih nekropola, rimskih termi, katedrale Luja IX…. Nakon toga slijedi ručak za grupu. Dalje krećemo za Sidi bou Said – plavo-bijeli grad, gdje ćemo uživati u tuniškim slasticama, čaju od mente sa pinjolima, i živim bojama ovoga grada. Fakultativno: odlazak u muzej Dar Annabies. Povratak iz Sidi bou Saida i dolazak u Sousse u večernjim satima. Večera. Noćenje.

 

 1. DAN: SOUSSE – MONASTIR – SOUSSE

Doručak, te nakon doručka slijedi odlazak autobusom do grada prvog tuniškog predsjednika Habiba Bourgibe. Dolazak u Monastir, prolazak kroz medinu uz Bourgibinu džamiju i dolazak do Ribat kule koja je okupljala vojnike i mistike pod istim krovom. Obilazak kule i odlazak na njezin vrh gdje se pruža veličanstven pogled na Bourgibin grad, nastavak šetnje do Groba nepoznatog vojnika i monastirskog groblja, gdje ćemo se upoznati sa običajima, te posjet mauzoleju Habib Bourgiba u kojem vidimo zaista predivne eksponate iz njegova života. Nakon razgleda slobodno vrijeme, te povratak busom za Sousse. Ručak, te slobodno poslijepodne za vlastite programe. Večera. Noćenje.

 

 1. DAN: KAIROUAN – GAFSA – TOUZER – SAHARA 1. dan

Nakon doručka odlazak iz hotela prema Kairouanu. Po dolasku vidjeti ćemo Kairouan, tu nas čeka Uqba Ibn Nafi-jeva džamija, raskošna  građevina te važno hodočasničko mjesto. Odlazimo do trgovine gdje ćete moći kupiti suvenire po vrlo povoljnim cijenama, te vidjeti prave ručno rađene tepihe. Put nastavljamo prema Gafsi gdje ćemo se zaustaviti za ručak. Poslije ručka, nastavljamo prema Touzer-u, tu ćemo presjesti na drugo prijevozno sredstvo kočije, te krenuti duboko u pustinjsku oazu, da vidimo kakav je to život tamo, što ljudi u oazama rade i kako žive. Nakon toga slijedi odlazak do ZOO vrta, gdje ćemo se upoznati sa životinjama koje žive u pustinji. Tu presjedamo u jeep-ove, gdje odlazimo u pustinju, vozimo se po pješčanim dinama, kamenom dijelu pustinje, i tako sve do Ong Jmal-a (devina glava), gdje radimo pauzu i jedinstvene fotke iz pustinje. Nakon cijelog programa slijedi odlazak u hotel u Touzer-u, te slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

 

 1. DAN: DOUZ – MATMATA – EL JEM – SAHARA 2. dan

Rani doručak. Poslije toga odlazimo prema Chott el Jerid-u, gdje ćemo uživati u pogledu na prostranstvo najvećeg slanog jezera u Tunisu. Nakon toga put nastavljamo prema  vratima Sahare“ dolazak u malo mjestašce Douz. Na „Kraljicama Sahare“ našim devama poput beduina odšetati ćemo u prostranstvo pustinje. Nastavljamo prema  Matmati, gdje ćemo posjetiti jednu berbersku kuću, upoznati se sa načinom života berbera, družiti i popričati sa njima, počastiti se pravim domaćim kruhom Tabunom, i naravno slijede još poneka iznenađenja… Odlazak u restoran na ručak, pa dalje prema Mahresu, gdje ćemo u jednom predivnom orijentalnom kafiću napraviti kraću pauzu, te krenuti prema nekadašnjem feničkom gradu Thysdrus-u.

Dolazak u današnji El Jem, obilazak i razgled Amfiteatra iz doba Rima. Vratiti ćemo se u doba Rima, proći hodnicima kojima su nekada šetali rimski gladijatori, čuti što su radili i kako je sve to nekada izgledalo. Povratak u hotel u Sousse-u. Večera. Noćenje.

 

 1. DAN: SOUSSE

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastite programe. Po dogovoru mogućnost odlaska u neki od lokalnih kafića na čaj od mente ili u još jedan shopping prije puta.

Obavijest o povratku za Ljubljanu. Ručak. Večera. Noćenje.

 

 1. DAN: SOUSSE – MONASTIR/ENFIDHA

Odlazak iz hotela za Zračnu luku prema rasporedu charter leta. Dolazak u Ljubljanu, te transfer prema mjestu polaska.

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Povratna avio karta na charter letu Ljubljana-Monstir/Enfidha- Ljubljana.
 • Charter let – prtljagu: 20 kg + 5 kg ručne prtljage.
 • Zrakoplovnu pristojbu.
 • Transfer od mjesta polaska do Zračne luke Ljubljana i natrag.
 • Transfer u Tunisu Zračna luka > hotel > Zračna luka.
 • Smještaj u hotelu 3*/4*/5* na bazi All inclusive usluge.
 • Voditelja putovanja za vrijeme cijelog aranžmana.
 • Jednodnevni izlet u Tunis.
 • Dvodnevni aranžman u Saharu.
 • Sve troškove profesorske-pedagoške pratnje.
 • Paket putnog zdravstvenog osiguranja.
 • Policu osiguranja jamčevine turističkih paket aranžmana.
 • Policu osiguranja od odgovornosti.
 • Troškove organizacije, prodaje i realizacije aranžmana.

 

 

 

 

 

 

 

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Troškove osobne prirode (piće, suveniri i dr.).
 • Napojnice (koje su sastavni dio kulture ponašanja u arapskim zemljama).
 • Sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“.

 

 

FAKULTATIVNI IZLETI UZ DOPLATU:

 • Poludnevni izlet u Monastir.
 • Poludnevni izlet u Sousse.

 

Sve vrste osiguranja se dogovaraju odmah prilikom Prijave za putovanje:

– PAKET PUTNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA

– OSIGURANJE OD OTKAZA

 

 

 

ZA OVO PUTOVANJE PREPORUČAMO UPLATITI PAKET PUTNOG-ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA!

 

 

 

NAPOMENE

Agencija zadržava pravo izmjene određenih dijelova te izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju, vremenskim uvjetima i ostalim čimbenicima. Za vrijeme Safari programa i izleta u Tunis usluga je na osnovi punog pansiona. Dvodnevno putovanje u Saharu i usluge na tom aranžmanu organizira lokalna putnička agencija VLT. Za izvedbu ovog programa potrebno je minimalno 21 prijavljenih putnika. Opći uvjeti putovanja sastavni su dio ovog programa.

Molimo cijenjene putnike da pročitaju Opće uvjete putovanja prije potpisivanja Ugovora.

Vrijeme leta je podložno promjeni. Avio kompanija zadržava pravo promjene grada i satnice povratka i polaska bez posebne odštete. Organizator ne odgovara za zakašnjenje zrakoplova ni promjene u putovanju koje bi nastale zbog kašnjenja. Molimo imati u vidu da je kategorizacija hotela u Tunisu u pravilu slabija od Europske. Ako okolnosti onemogućuju smještaj u rezerviranom objektu, Organizator putovanja će Putnika smjestiti u drugi objekt jednake ili više kategorije. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od povratka sa putovanja.

MediteranTunisTure

8 danaPustinjska ruža Tunisa