SAHARSKA PUSTOLOVINA – 8 dana zrakoplovom

SAHARSKA PUSTOLOVINA 

8 dana / 7 noćenja

DATUM PUTOVANJA: prema dogovoru sa grupom

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan: LJUBLJANA – DJERBA

Sastanak putnika u zračnoj luci Jože Pučnik, Ljubljana i dvosatni let prema Tunisu. Slijetanje u zračnu luku Djerba, autobusni transfer do hotela El Mouradi Djerba Menzel 4* s uslugom all inclusive. Smještaj u hotelu, informativni sastanak i slobodno vrijeme.

2.dan: DJERBA – MATMATA – TAMAZRET – DOUZ (terensko vozilo)

Nako doručka krećemo s otoka na kopneni dio Tunisa. Put nas vodi do gorja Matmata gdje ćemo se zaustaviti kako bi fotografirali tzv. »Mjesečevu pokrajinu«, posjetili podzemni hotel u kojem se snimao film Ratovi zvijezda i razgledali tipičnu tradicionalnu »trogloditsku kuću« gdje neki Berberi i danas žive u svojoj kulturi i jeziku. Slijedi tradicionalni ručak (piće uz nadoplatu) u podzemnom hotelu, a nakon ručka posjet starom berberskom selu Tamerzet, gdje ćemo kušati odličan domaći čaj od mente i lokalnu slasticu »gazelin rog«. Put nastavljamo prema mjestu Douz koje se često naziva Vrata Sahare. Fakultativno, uz nadoplatu ćete imati priliku doživjeti pravu saharsku avanturu, čeka vas karavana deva, putinjskih kraljica. Večera i noćenje u hotelu El Mouradi Douz 4*.

3. dan:DOUZ – CHOTT EL JERID – TOZEUR (terensko vozilo)

Nakon doručka napuštamo mjesto Douz i vozimo se do najvećeg slanog jezera u državi, Chott el Jerid gdje ćemo napraviti pauzu za fotografiranje. Slana jezera su uobičajena pojava na jugu, a nazivaju se i slanim pustinjama jers su veći dio ljeta bez vode. Na drugoj strani jezera nalazi se najveća oaza palmi datulja u državi i jedno od najljepših mjesta na rubu pustinje, Tozeur. Šetnja po Tozeuru i slobodno vrijeme za kupovinu na tržnici ili za kavu u tradicionalnoj kavani. Smještaj u hotelu El Mouradi Tozeur i ručak. Slobodno poslijepodne ili mogućnost fakultativnog izleta (uz nadoplatu): istraživanje pustinje i off road vožnja po staroj stazi Pariz – Dakar koja će nas odvesti do pješčanih dina i mjesta gdje još uvijek stoje kulise postavljene za snimanje filma Ratovi zvijezda. Večera i noćenje.

4.dan: TOZEUR – CHEBIKA – TAMERZA – MIDES – TOZEUR (terensko vozilo)

Doručak i vožnja do planinskih oaza Chebika, Tamerza i Mides u srce gorja Atlas, nedaleko od granice s Alžirom gdje ćete uživati u pogledu na prekrasnu prirodu; izvori slatke vode, slapovi, palme datuljai kanjoni. Ručak u hotelu u Tozeuru i slobodno poslijepodne za odmor ili kupanje. Navečer mogućnost obilaska zanimjivog muzeja u gradu (fakultativno, uz nadoplatu). Večera i noćenje.

5.dan: TOZEUR – DOUZ – KSAR GHILANE (terensko vozilo)

Doručak i slobodno jutro ili mogućnost obilaska manjeg pustinjskog zoološkog vrta i šetnje jednom od oaza palmi datulja s lokalnim vodičem (fakultativno, uz nadoplatu). Slijedi vožnja u smijeru mjesta Douz i ručak u hotelu El Mouradi Douz. Nakon ručka nastavljamo vožnju do oaze Ksar Ghilane, nekada važnog mjesta gdje su se zaustavljale karavane na putu kroz Saharu, a danas odlične destinacije za sve koji žele doživjeti pustinjsku avanturu. Po želji imat ćete priliku upoznati pustinju i na četiri kotača u vožnji quadovima što je bez sumnje jedinstveno iskustvo (fakultativno, uz nadoplatu). Smještaj u šatorima s uslugom polupansiona. Noćenje.

6.dan: KSAR GHILANE – CHENINI – KSAR HADADA (terensko vozilo)

Nakon noći »pod zvijezdama«, doručka i po želji osvježenja u mini jezeru oaze, nastavljamo put prema berberskom selu Chenini  sagrađenom na brežuljku, gdje se još i danas u nekim kućama pohranjuje žito za lokalno stanovništvo. Ručak. Nastavak puta do Ksar Hadada, mjesta gdje se snimala kultna serija filmova Ratovi Zvijezda. Nakon razgleda slijedi vožnja do otoka djerba i smještaj u hotelu El Mouradi Djerba Menzel 4* s uslugom all inclusive.

7.dan: DJERBA TOUR (autobus)

Doručak. Zamijenit ćemo naša terenska vozila autobusom i krenuti na poludnevni izlet po otoku. Put će nas dovesti do najviše točke otoka, lončarskog sela Guellala gdje ćemo obići tradicionalni muzej i otkriti tajnu čudesne deve. Nastavljamo put prema unutrašnjosti otoka do jedine židovke sinagoge na otoku, El Ghriba. Izlet ćemo završiti na tržnici glavnog i najveć grada Houmt Souk gdje ćete imati priliku za kupovinu. Povratak u hotel, ručak i slobodno poslijepodne.

8.dan: DJERBA – LJUBLJANA (autobus)

Autobuni tranfer do zračne luke Djerba, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Ljubljani. Dolazak u zračnu luku Ljubljana.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: na upit

CIJENA UKLJUČUJE

Zrakoplovni prijevoz Ljubljana – Tunis (zračna luka Djerba Zarzis) – Ljubljana, zrakoplovne i sigurnosne pristojbe, autobusni transfer na relaciji zračna luka – hotel – zračna luka, 3 x noćenje na otoku Djerba u hotelu El Mouradi 4* s uslugom all inclusive, 1 x noćenje u Douzu, u hotelu El Mouradi 4* s uslugom puni pansion, 2 x noćenje u Tozeuru, u hotelu El Mouradi 4* s uslugom puni pansion, 1 x noćenje u šatoru s uslugom polupansiona, obroke prema programu, transfere i razglede prema programu, asistenciju predstavnika/vodiča u Tunisu na hrvatskom ili slovenskomn jeziku, organizaciju i vođenje programa.

DOPLATE:

Moguće doplate kod prijave: jednokrevetna soba

Moguće doplate – fakultativi izleti na destinaciji:

  • Jahanje deva (oko 15 EUR);
  • off road vožnja po staroj stazi Pariz – Dakar (oko 30 EUR);
  • muzej u mjestu Touzer (oko 15 EUR);
  • obilazak zoološkog vrta i oaze palmi datulja (oko 5 EUR);
  • vožnja qudovima po pustinji (oko 25 EUR).
Obavezne doplate na destinaciji:
  • hotelske takse – oko 8 EUR
  • napojnice na putu – 20 EUR
NAPOMENA

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa što ne utječe na sadržaj programa. Fakultativni izleti i obavezne doplate plaćaju se pratitelju putovanja na licu mjesta.

Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju programa: 10

MediteranTunisTure

8 danaSaharska pustolovina