VARŠAVA

NOVA GODINA

4 dana zrakoplovom

Vrijednost više: Detaljan razgled Varšave uz puno lokalnih priča, agencija specijalist za POLJSKU I ISTOK EUROPE!

Vodič isključivo na hrvatskom jeziku, originalan program za Varšavu! Hotel u centru grada!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan ZAGREB – VARŠAVA, 30.12.2023.

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Varšavu u 12.05 sati na liniji (LOT 612) s dolaskom u 13.40 sati prema lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti slijedi transfer prema hotelu. Odlazak u hotel i smještaj. Kraće slobodno vrijeme za odmor. Odlazimo pješke na razgled Varšave uz pratnju vodiča: Zgrada koja je građena po uzoru na moskovske „ Staljinke „ – Palača kulture, najviša zgrada u Varšavi, – Glavna varšavska avenija i ulica Aleja Jerozolimskie – Zgrada Nacionalne Opere  Trg Piłsudski – OgródSaski, najljepši i najstariji park Varšave – Granice nekadašnjeg Varšavskog Geta – Predsjednička palača – glavna gradska šetnica KrakowskiePrzedmieście, mjesto gdje se nalaze mnoge crkve, neoklasicističke palače i spomenici – Grob neznanog Junaka na trgu Piłsudski, te idemo u StaregoMiasto – Stari grad Varšava – dio grada koji je nakon što je potpuno razrušen u Drugom svjetskom ratu renoviran u izvornom obliku te je danas pod zaštitom UNESCO-a – Kraljevska ruta sa kraljevskim dvorcem ZamekKrolewski na trgu Plac Zamkowy – Sigmundov stup – 22 metra visok, najstariji i najviši necrkveni spomenik u Varšavi podignut  1644. godine u čast vladara koji je 1596. godine premjestio prijestolnicu iz Krakova u Varšavu, čime je Varšava postala glavni grad Poljske, a gdje se nalazi prekrasan vidikovac s kojeg možete vidjeti rijeku Wislu te novoizgrađeni stadion koji je otvorio Europsko Prvenstvo 2012. godine. Potom idemo prema starogradskoj tržnici Rynek Starego Miasta, najbolje mjesto za doživjeti pravu varšavsku atmosferu i život –  kip Syrenka Warszawska ( sirena varšavska ), simbol Varšave – Bazylikasw. Jana Chrzciciela ( katedrala sv. Ivana Krstitelja ) – Muzej Marie Curie, poznate poljske nobelovke Barbakan Warszawski – ulaz u stari grad Varšavu te zidine koje okružuju stari grad Pomnik Małego Powstańca, spomenik djeci koja su sudjelovala u bitci za Varšavu Nowe Miasto, novi dio starog grada. Navečer večernji izlazak u neki od mnogobrojnih klubova ili restorana. Noćenje.

2. dan VARŠAVA – ŽIDOVSKA TURA – PRAGA, 31.12.2023.

Doručak. Uz pratnju vodiča nastavak razgledavanja grada. Danas slijedi razgled grada nazvan „Židovska Varšava“, posvećen nekadašnjem židovskom dijelu Varšave, te događajima tijekom Drugog svjetskog rata. Otići ćemo u obilazak Židovskog dijela Varšave – ulica Prozna – jedna od rijetkih ulica u kojoj su još uvijek izvorne zgrade – Koncentracijski kamp i muzej Pawiak – Muzej Poljskih židova – Spomenik herojima geta – Prekrasni park OgródKrasińskich gdje su bile granice geta Umschlagplatz, mjesto odakle su kretali vlakovi za obližnji koncentracioni logor Treblinku. Neke od najupečatljivijih scena u filmu Pijanist odvijaju se upravo na ovoj lokaciji. Nakon židovske ture slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne sastanak sa vodičem na dogovorenom mjestu, te po želji putnika, odlazak javnim prijevozom do četvrti Praga smještene na desnoj obali rijeke Wisle koja je u povijesti bila zaseban grad. Danas je ovaj dio grada četvrt u kojoj se okupljaju umjetnici. Ovdje se nalaze brojne galerije, kazališta i klubovi. Stare građevine su pretvorene u kulturne centre, kina, pubove i galerije. Ovo je jedan od rijetkih dijelova Varšave netaknutih ratom te se ovdje nalaze i stare šarmantne ulice i građevine iz predratnog perioda, a ovdje je sniman i poznati film Pijanist. Razgled kvarta uz pratnju vodiča. Navečer slobodno vrijeme za uživanje u Varšavi. Slijede pripreme za najluđu novogodišnju noć. Doček NOVE 2024. GODINE u nekom od Pubova ili na glavnom trgu i ulicama Varšave. SRETNA NOVA 2024.! Noćenje.

3. dan VARŠAVA – GDANSK – VARŠAVA, 01.01.2024.

Doručak. Nakon doručka sugeriramo fakultativni izlet u možda i najljepši poljski grad – Gdansk. Slijedi vožnja prema sjeveru do Baltičkog mora, prema najvažnijoj poljskoj luci Gdansku. Dolazak u Gdansk u popodnevnim satima. Po dolasku odlazak u stari centar grada na razgled uz pratnju vodiča. S obzirom da putnici staru jezgru Gdanska smatraju najljepšom starom jezgrom u Poljskoj, te je ona kao ona varšavska u potpunosti obnovljena nakon Drugog svjetskog rata, čeka nas šetnja jednim od najljepših dijelova Poljske. Osim po događajima iz Drugog svjetskog rata, Gdansk je u poljsku povijest ušao i 1980. godine kada je ovdje osnovan prvi nekomunistički sindikat, poznati poljski pokret za oslobođenje od sovjetske okupacije „Solidarnost“. Vođa solidarnosti bio je poznati borac protiv komunizma te prvi predsjednik moderne Poljske, LechWałęsa. Upravo je Walesa sa svojim pokretom Solidarnost zaslužan sa pad komunizma i formiranje moderne Poljske demokratske republike. Stari grad je ispresijecan kanalima rijeke Moltawe, koja mu daje dodatni šarm. Slijedi razgled Gdanska uz pratnju vodiča: Gorska Vrata – Toranj zatvorenika u kojem se danas nalazi Muzej Jantara ( izvana ) – Stara oružarnica – Zlatna Vrata, jedna od dva glavna ulaska u stari dio grada – Duga Ulica, glavna gradska šetnica koja presijeca stari grad – crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije (izvana), najveća ciglasta crkva na svijetu – gradska vijećnica RatuszGlownegoMiasta – Dugi Trg, centralni trg starog grada – Stara zgrada sudnice Artus  – Neptunova fontana –– Zelena Vrata, glavni ulazak u stari grad sa suprotne strane – Engleska kuća – Vrata Mariacka i ulica Mariacka, jedna od najživljih uličica u Gdansku prepuna restorana i kafića – ZurawGdanski, povijesna lučka dizalica na rijeci Moltawi, koja je ujedno jedan od glavnih motiva Gdanska. Ovdje ćemo završiti razgled te ćemo imati slobodno poslijepodne za uživanje u starom gradu ili posjet nekom od gradskih muzeja te slobodno vrijeme za ručak ili obrok. Noćenje.

4. dan VARŠAVA – ZAGREB, 02.01.2024.

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Odjava iz hotela do 12 sati, te ćemo ujutro ostaviti stvari u luggageroomu-u. U 14.15 sati transfer do varšavskog aerodroma WarshawChopin. Prijava na let za Varšavu u 15.40 sati na liniji (LOT 613) s dolaskom u Zagreb u 17.20 sati prema lokalnom vremenu.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

30.12.2023. – 02.01.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTEL 3/4* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 590 4.445,36
REDOVNA CIJENA 620 4.671,39
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE
(obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
140 1.054,83
UKUPNO
(FIRST MINUTE CIJENA + ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE)
730 5.500,19
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
120 904,14

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu
 • Transfere autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • Smještaj u Hotelu 3/4* u centru Varšave na osnovi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • Sve razglede prema programu Varšavi
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana  140 € / 1.054,83 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 120 € / 904,14 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja, obavezno ukoliko osoba boravi sama u sobi)
 • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • Fakultativne izlete
 • Obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • Računajte da ćemo dio razgleda u Varšavi obavljati javnim prijevozom, stoga preporučamo kupnju 3-dnevne karte za javni prijevoz koja vrijedi za metro, vlak, tramvaj i bus u Varšavi. Cijena je cca 36 Zlota.
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja) CIJENA PO OSOBI
GDANSK
Minimalno 15 prijavljenih putnika
Uključuje prijevoz autobusom do destinacije, razgled destinacije, vodiča na hrvatskom jeziku
120 € / 904,14 kn
*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

HOTEL NOVOTEL WARSZAWA CENTRUM 4*

Hotel pruža panoramski pogled na Varšavu te je lociran u centru grada, a na 5 minuta hoda od Glavnog željezničkog kolodvora. Svakodnevno se u sklopu objekta poslužuje raznovrstan doručak. Objekt je opskrbljen besplatnim pristupom internetu WiFi. Smještajne jedinice su klimatizirane i opremljene TV-om ravnog ekrana, priborom za pripremu kave/čaja i sefom te radnim stolom i foteljom ili kaučem. Sobe uključuju vlastitu prostranu kupaonicu s kadom ili tušem i sušilom za kosu. Objekt obuhvaća klimatizirani restoran s barom NOVO2 koji poslužuje jela iz međunarodne kuhinje i velik izbor pića.

VARŠAVA

Varšava, grad na rijeci Visli, glavni je i najveći grad Poljske. Danas Varšavu više ne prati strogi izgled bivšeg “istočnog bloka” i svijetu se ponosno predstavlja kao moderan grad i veliki poslovni i kulturni centar. Jedna je od najzelenijih europskih metropola, prepuna energije i iznenadit će vas bogatom ponudom mjesta za noćne izlaske, kao i prekrasnim starim gradom koji je nakon oštećenja u Drugom svjetskom ratu renoviran do savršenstva. Varšava je jedan od gradova sa najtragičnijom povijesti u svijetu. Više puta je osvajana i rušena do temelja, a njeno stanovništvo je prolazilo kroz jezive strahote. Zbog toga se Varšava nerijetko naziva „ Gradom feniksom “, koji se uvijek iznova izdiže iz pepela. Prvi put spominje u trinaestom stoljeću, a status grada dobila je 1334. godine. Do 1596. bila je središte Mazovjeckog vojvodstva, a od tada postaje prijestolnica Poljske. Najveće zasluge za to ima tadašnji kralj Sigismund, koji je prijestolnicu prenio iz Krakova. Na grbu Varšave se još od 14. stoljeća nalazi sirena koja drži mač i štit. Postala je simbol Varšave i moguće ju je pronaći na brojnim mjestima u gradu. Legenda o sireni kaže da je varšavska sirena jedna od dvije sestre sirene iz Baltičkog mora. Sirena je rijekom Wislom doplivala do današnje Varšave, a kao zahvala ribaru koji ju je spasio iz mreže nekog trgovca obećala je da će štititi njega i njegov grad. Njena se sestra nastanila u Kopenhagenu gdje ju i danas možete vidjeti na ulazu u luku.

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta LO – LOT Airlines Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
30.12.2023. LO 612 ZAG – Zagreb WAW – Varšava 12:05 13:40
02.01.2024. LO 613 WAW – Varšava ZAG – Zagreb 15:40 17:20
 • Iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Potrebno je minimalno 20 putnika kako bi se putovanje održalo
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije određen vremenski period
 • Prijevoznik je LOT

KORISNE INFORMACIJE

 • Valuta u Poljskoj je poljski Zloty: 1 ZL je 1,75kn
 • Cijena single karte za javni prijevoz je 4.40zł
 • Sve cijene javnog prijevoza pogledajte ovdje
 • Varšava je odlično povezan grad. Javni prijevoz dostupan je: Vlak, Metro, Tramvaj i Bus
 • Za muzej Kopernika i sve izložbe trebate odvojiti minimalno 2-3 sata. Više o muzeju ovdje.
 • Cijena ulaznice za kraljevski dvorac u Varšavi je 8,00 eura po osobi odrasli, studenti i umirovljenici 6,00 eura po osobi, djeca do 16 godina – 2,50 eura po osobi (trenutna informativna cijena)
 • Cijena ulaznice za Muzej votke uz degustaciju 3 vrste votke – 12,00 eura po osobi (trenutna informativna cijena)
 • Cijena ulaznice za palaču Wilanow/ Palača i vrtovi 8,50 eura po osobi. Ulaznica samo za vrt svjetlosti – 5,50 eura po osobi (trenutna informativna cijena)
 • Cijena ulaznice za FryderykChopin muzej – 5 eura po osobi (trenutna informativna cijena).
 • Više o muzeju Frederica Chopina pogledajte ovdje

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Nova godinaPrigodna putovanja