ADVENT LINZ, ČEŠKI KRUMLOV, DOLINA DUNAVA I AUSTRIJSKA JEZERA – 3 dana/2 noćenja

ADVENT LINZ, ČEŠKI KRUMLOV, DOLINA DUNAVA I AUSTRIJSKA JEZERA

POLAZAK: 08.12.-10.12.2023. GARANTIRANO

3 dana/2 noćenja putovanje autobusom

Vrijednost više: novi bogati adventski program, kombinacija austrijskih i čeških božićnih sajmova i prirodnih ljepota doline Dunava i austrijskih jezera!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ZAGREB -DOLINA DUNAVA WACHAU -KREMS – MELK – LINZ – HOTEL

Polazak autobusa iz Zagreba u 05.30 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju I Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Putovanje se nastavlja prema području austrijske doline Dunava Wachau koja je pod zaštitom Unesca. Slikoviti krajolik s vinogradima, malim selima, dvorcima i utvrdama na brežuljcima privlači posjetitelje tijekom cijele godine. Posjet gradiću Kremsu starom više od 1.000 godina I poznatom po vinu i senfu. Šetnja starim gradom do župne crkve, Piaristenkirche i ulice Landstrasse. Slobodno vrijeme za kavu i posjet božićnom sajmu. Vožnja uz obalu Dunava do gradića Melk poznatog po velikom benediktinskom samostanu. U slikovitom mjestu održava se božićni sajam. Nastavak vožnje do Linza. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN HOTEL – ČEŠKI KRUMLOV – LINZ – HOTEL

Doručak. Izlet u obližnju Češku i u jedan od najljepših malih srednjoeuropskih gradova – Česki Krumlov jedan je od najromantičnijih povijesnih gradića Češke, smješten idilično iznad rijeke Vltave. Šetnja s pratiteljem kroz gradić uz stare palače, kroz dvorišta dvorca i uske uličice i trgove poput je putovanja vremeplovom u prohujala vremena! Slobodno vrijeme za kavu ili ručak u češkoj pivnici u ovom jedinstvenom mjestu pod zaštitom Unesca posebno privlačnom u ovo blagdansko doba godine. Povratak u Linz. Šetnja gradskim središtem trećeg najvećeg grada Austrije do gradske vijećnice, katedrale, starog grada I trga Hauptplatz. Slobodno  rijeme za šetnju, kupovinu i posjet božićnom sajmu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN HOTEL -AUSTRIJSKA JEZERA – ZAGREB

Doručak. Vožnja do prekrasnog područja austrijskih jezera. U doba Adventa slikoviti su mali barokni adventski sajmovi s jaslicama, plutajućim lanternama po jezeru i romantičnim ugođajem u svim gradićima. Vožnja romantičnom cestom austrijskih jezera uz jezero Traunsee, Posjet gradiću Gmunden, nekad središtu trgovine soli, a danas mjestu poznatom po izradi keramike. Šetnja starom gradskom jezgrom do gradske vijećnice s porculanskim zvončićima, i uz promenadu – šetalište uz obalu jezera. U Gmundenu se nalazi i poznati dvorac Ort, poznat iz omiljene televizijske serije. Vožnja do obala slikovitog jezera Wolfgangsee. Dolazak do ljupkog i idiličnog mjesta St. Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Mjesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Nakon slobodnog vremena za kavu ili šetnju nastavljamo put vožnjom kroz idilične krajolike i mala mjesta do austrijske romantične ceste. Spuštamo se prema Hallstatskom jezeru I dalje do gradića Bad Aussee. Povratak vožnjom kroz lijepe planinske predjele do Liezena i dalje prema Hrvatskoj uz zaustavljanje putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja. Održavanje božićnih sajmava u isključivoj je nadležnosti gradskih vlasti I turističkih ureda.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

POLAZAK
08.12.-10.12.2023.GARANTIRANO

FIRST MINUTE CIJENA 225 EUR/1.695,26kn
REDOVNA CIJENA: 235 EUR/1.770,61 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu,
 • razglede prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s doručkom u hotelu 3/4* na području Linza/Wellsa
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • informativne cijene nekih ulaznica (cijene mogu biti podložne promjeni): benediktinski samostan Melk 13 EUR, dvorac Češki Krumlov 240 CZK, Landesmuseum Linz 6,50 EUR, muzej Ars Eloctronica Linz 12 EUR
 • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • gradske vodiče
 • putno osiguranje

Doplata:

 • Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 99 EUR/ 745,91 kn

Popusti:

 • Treća osoba na pomoćnom ležaju bez popusta

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 15 EUR / 113,02 kn
 • sjedala 3 I 4 u prvom redu doplata po osobi 15 EUR/ 113,02 kn
 • sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  15 EUR / 113,02 kn
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru 7 EUR / 52,74 kn
 • prazno sjedalo u autobusu (ako želite sjediti sami) 50 EUR/376,73 kn

Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika, te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala, no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza.

Preporuka putovanja:

Na ovom ćete dinamičnom adventskom putovanju upoznati vrlo raznolike krajolike Austrije I Češke uz brojne zanimljive posjete, gradove i slikovita mjesta uz veliko bogatstvo različitih manjih i većih božićnih sajmova. Putovanje vodi preko austrijske doline Dunava Wachau, povijesnog Českog Krumlova i grada Linza do područja austrijskih jezera. Putovanje za putnike koji traže bogatstvo I različitost sadržaja!

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja
na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za
putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice: Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Minimalan broj putnika:40 Maksimalan broj putnika: 45
Odgovorni organizator: Mondo travel d.o.o.

AdventPrigodna putovanja