NOVA GODINA U ATENI – 30.12.-03.01.2024.

NOVA GODINA U ATENI

Rt Sounion, Korint, Epidaurus, Mikena

Termin putovanja:

30.12.-03.01.2024.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, 30.12.: ZAGREB-ATENA

Sastanak u zračnoj luci u Zagrebu u 14.30h kod šaltera informacija. Let za Atenu zrakoplovom Aegean Airlines u 16.30h, s dolaskom u Atenu u 19.20h. Po dolasku, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel u okolici trga Omonia, noćenje.

2. dan, 31.12.: ATENA

Doručak. Odlazak u razgled Atene autobusom i pješice: Partenon na Akropoli, trgovi Sintagma i Omonia, Parlament, Sveučilište, Predsjednička palača, stadion I Olimpijskih igara, Hadrijanov slavoluk, Zeusov hram i dr. Poslije podne slobodno za individualne razglede i shopping. Pripreme za najluđu noć. Detalji dočeka naknadno. Noćenje.

3. dan, 01.01.: ATENA- fakultativni izlet PIREJ-RT SOUNION-GLIFADA

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet prema Pireju. Prolazak kroz grad koji je oduvijek bio atenska luka, a danas je i jedna od najvećih putničkih luka Europe. Vožnja do rta Souniona za koji kažu da je mjesto sa najljepšim zalaskom sunca. Razgled ostataka hrama boga Posejdona izvana jer su 01.01. svi lokaliteti zatvoreni. U povratku pauza za kavu ili ručak u Glifadi koja je središte atenske rivijere, poznata po dugoj pješčanoj plaži i pravoslavnoj katedrali sv. Konstantina i Helene s kupolom, smještenoj na sjenovitom trgu s pogledom na Egejsko more. Tu su se smjestile i mnogobrojne dizajnerske trgovine, lokalni butici, prodavaonice nakita i galerije koje pridonose otmjenom ozračju. Oko avenije na obali nalaze se konobe s ponudom plodova mora, vrhunski restorani i elegantni koktel-barovi. Povratak u Atenu u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Fakultativna večera uz folklorni show u tipičnoj grčkoj taverni na Plaki (točan dan kada će se organizirati naknadno). Noćenje.

4. dan, 02.01.: ATENA-fakultativni izlet KORINTSKI KANAL-MIKENA-NAUPLION-EPIDAURUS-ATENA

Doručak. Slijedi fakultativni izlet u pravcu poznate pokrajine Argolide na Peloponezu koji obuhvaća: razgled Korintskog kanala i šetnju mostom koji povezuje Egejsko i Jonsko more; slijedi Epidaurus, antičko svetište boga Asklepija te razgled lokaliteta u kojemu se nalazi antičko kazalište iz 4.st. prije Krista (ujedno i najakustičnija građevina te vrste na svijetu), ostatke stadiona i prvi sanatorij antičke Grčke i dr.; odlazak u tipičnu tvornicu keramike i kupovina suvenira; nastavak do Napuliona, kraći razgled prvog glavnog grada Grčke iznad kojeg dominira venecijanska utvrda s prilazom od 857 stepenica; vožnja prema Mikeni te razgled lokaliteta koji je kolijevka europske kulture; Kiklopske zidine, Klitemestrinu, Egistovu i Lavlju grobnicu, Lavlja vrata,.. Povratak u hotel u kasnim popodnevnim satima. Navečer slobodno za razgled smjene predsjedničke straže ispred Parlamenta na Sintagmi. Noćenje.

5. dan, 03.01: ATENA-ZAGREB

Doručak. Mogućnost odlaska u Novi muzej Akropole gdje se i dalje vrše arheološka iskapanja, ili pak šetnja i uživanje u starom dijelu grada zvanom Plaka s mnoštvom tipičnih grčkih taverni, restorana, kafića i suvenirnica do polaska autobusa prema zračnoj luci oko podneva. Let zrakoplovom Aegean Airlinesa u 14.45h, te dolazak u Zagreb u 15.45h.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

  FM cijena* Redovna cijena
Cijena po osobi u 1/2 sobi 600 eur (4.520,70 kn) 630 eur (4.746,74 kn)
Cijena za 1/1 sobu 720 eur (5.424,84 kn) 750 eur (5.650,88 kn)

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta                         Tečaj konverzije: 7,53450 kn

 

Treći ležaj: na upit

Cijena se temelji na min. 20 uplaćenih aranžmana i obuhvaća kako slijedi: prijevoz zrakoplovom Zagreb-Atena-Zagreb s uključenim zrakoplovnim pristojbama i naknadama (promjenjivo do puta), prijevoz autobusom prema programu, smještaj u hotelu 3* u centru na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, razgled Atene u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom, pratitelj grupe cijelim putem, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: dodatne obroke, putno osiguranje, ulaznice za objekte od interesa, fakultativne izlete, boravišnu pristojbu (obavezno plaćanje direktno u hotelu 2 eur po sobi i po noćenju).

Plaćanje ulaznica za arheološke lokalitete* po želji na licu mjesta, trenutne cijene: Akropola 20 eur, Novi muzej Akropole 10 eur, Arheološki muzej 12 eur, Mikena 12 eur, Epidaurus 12 eur

*lokaliteti zadržavaju pravo izmjene cijena ulaznica bez prethodne obavijesti

Fakultativna ponuda (prijava u agenciji kod rezervacije, plaćanje na licu mjesta), trenutne cijene: izlet Argolida cijena 60 eur, izlet rt Sounion 40 eur (minimum 15 osoba, ulaznice se plaćaju na licu mjesta), večera uz folklorni show na Plaki 50 eur (za djecu do 12g 35 eur)

NAPOMENA: 01.01. su svi lokaliteti zatvoreni (ostaci hrama na rtu Sounionu se lijepo mogu vidjeti i izvana)!

Informacije o letu Aegean airlines:

ZAGATH           1630 1920

ATHZAG           1445 1545

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Dozvoljena težina predane prtljage 23 kg i 8 kg ručne prtljage.

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dan prije puta ili u ratama.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

MediteranNova godinaPrigodna putovanjaTurska