MAROKO – KRALJEVSKI GRADOVI 8 dana / 7 noćenja

MAROKO – KRALJEVSKI GRADOVI

PUTOVANJE: 8dana / 7 noćenja

Odredišta putovanja: Casablanca, Fes, Rabat, Meknes, Marrakech, …

13.11.-20.11.2024iz Zagreba

Egzotična zemlja na sjeveru Afrike obiluje brojnim prirodnim kontrastima koji će Vas ostaviti bez riječi. Neprobojna pustinjska prostranstva, pješčane dine, zelene oaze, snijegom prekriveni planinski vrhovi, kraljevski gradovi s raskošnim palačama, živahne tržnice i veličanstvena arhitektura samo su neke od stvari koje će Vas privući i potaknuti da istražite ovu zemlju i otkrijete sve njene tajne. Zemlja u kojoj se miješaju tri kulture: arapska i berberska iz sjeverne Afrike s europskom kulturom. Zemlja začina, gostoljubivih mještana i puno sunca! Putujte s nama i doživite svoju bajku iz 1001 noći!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: Let za Marrakech 

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Slijedi prijava na let za Marrakech preko Pariza. Po dolasku slijedi transfer do hotela na području Marrakecha.

2. dan: Marrakech – Beni Mellal – Fes

Doručak. Vožnja prema Beni Mellalu preko Kalat Sraghna i El Attaouia te kroz planinski krajolik središnjeg dijela planine Atlas. Slijedi daljnja vožnja kroz planinski krajolik Srednjeg Atlasa do skijaškog mjesta i zimovališta Ifrane, okruženog rijekama, šumamacedra i eukaliptusa. Daljnja vožnja do Fesa. U kasnijim poslijepodnevnim satima stižemo u naš hotel na području Fesa.

3. dan: Fes – Meknes (UNESCO-ova svjetska kulturna baština)

Doručak. Razgled Fesa, duhovnog središta kraljevine te veličanstvene stare medine (gradske jezgre) Fes Elbali. Vidjet ćemo Medersu Attarine, teološki fakultet iz 14. stoljeća, džamiju Karaouine (vanjski razgled), jedno od najstarijih sveučilišta na svijetu,fontanu Nejjarine, četvrti u kojoj se boje tkanine i tipične bazare. Nastavak razgleda Fes El Jadida, njegovih zidina, kraljevske palače (vanjski razgled) i židovske četvrti. Slijedi daljnja vožnja do grada Meknesa uz posjet tradicionalnoj radionici izrade tepiha,
kako bismo bolje upoznali umjetnički ručni rad marokanskih žena. Daljnje znamenitosti koje ćemo taj dan razgledati su carski grad iz doba sultana Moulay Ismaila koji je opasan velebnim zidinama, trg El Hedim, Bab Khemis i svjetski poznata gradska vrata Bab Mansour. Smještaj u hotelu na području Meknesa

4. dan: Meknes – Voulubilis – Rabat – Casablanca (UNESCO-ova svjetska kulturna baština)

Doručak. Vožnja prema Voulubilisu uz razgled rimskih iskopina. Slijedi daljnja vožnja do Rabata, glavnog grada Maroka. U panoramskoj vožnji gradom vidjet ćemo Mechouar (bedeme i zidine koji okružuju kraljevsku palaču), Hassanov toranj, mauzolej Mohammeda V. i četvrt Kasbah Oudaia. Slijedi daljnja vožnja do grada Casablance i noćenje.

5. dan: Casablanca – Marrakech (UNESCO-ova svjetska kulturna baština)

Doručak. Uz panoramsku vožnju Casablancom, koji je gospodarsko središte Kraljevine Maroko, razgledat ćemo Trg Ujedinjenih naroda, aveniju Mohammeda V., luksuznu četvrt Anfu te džamiju Hassana II. (vanjski razgled). Slijedi daljnja vožnja do hotela na području Marrakecha gdje ostajemo sljedeće 3 noći.

6. dan: Marrakech (UNESCO-ova svjetska kulturna baština)

Doručak. Današnji cijeli dan posvećen je „Biseru juga“, kako nazivaju grad Marrakech. Razgledat ćemo džamiju Koutoubia, koju smatraju jednom od najljepših arhitektonskih dostignuća grada, zatim palaču Bahaia i vrtove Menare. Također ćete posjetiti radionice u kojima se izrađuju nakit i proizvodi od kože. Ova dva obrtnička zanata ubrajaju se u tradicionalne zanate Marokanaca, a Marokanci su na njih posebno ponosni. Doživjet ćete i prekrasnu modnu reviju s odjevnim predmetima izrađenim od prave kože i kreiranim po najnovijim trendovima europske mode. Poslije podne slijedi šetnja kroz bazare do čuvenog trga Djemaa al Fna gdje ćete naići na najraznovrsnije zabavljače, primjerice krotitelje zmija, akrobate, dresirane majmune i pripovjedače priča.

7. dan: Marrakech (UNESCO-ova svjetska kulturna baština)

Doručak. Današnji dan možete organizirati na svoj način ili sudjelovati u našem fakultativnom izletu (uz doplatu). Večera i noćenje u hotelu na području Marakecha.

8. dan:  Marrakech, Let za Zagreb

Rani doručak ( breakfast box), transfer do zračne luke i let prekoPariza  za Zagreb.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje u Maroko hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica (valjanost putovnice treba biti najmanje šest mjeseci dulja od datuma planiranog izlaska iz zemlje). Savjetuje se sklopiti policu putnog zdravstvenog osiguranja koja vrijedi za područje Maroka za slučaj hitnog bolničkog liječenja, nesreće i/ili repatrijacije.

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice.

Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Maroko.
Detaljnije informacije o korisnim informacijama te preporukama za putovanje u Maroko možete pronaći na ovdje.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Termin i cijena:

13.11.-20.11.2024. RC 1149 €FM 1049€

* Cijena je izražena u € po osobi u dvokrevetnoj standard sobi.

Cijena uključuje:

 • Povratni let Zagreb – Marrakecha preko Pariza u ekonomskoj klasi (prijevoznik Air France) s uključenim pristojbama
  • 7x noćenja u hotelima s 4 zvjezdice na području Marrakecha, Fesa,  Meknesa, Casblanca u dvokrevetnoj standard sobi.
  • 7 x polupansion ( doručak i večera)
  • Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
  • Razgledi po programu:
  razgled Beni Mellal
  razgled Fes – Meknes
  razgled Voulubilis – Rabat
  razgled Casabalanca
  razgled Marakeš
  • Pratitelj grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku + lokalni vodič
  • Jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

 • paket putnog osiguranje (preporuka)
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače
  • fakultativne izlete
  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
  • doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)

Obavezna doplata po osobi:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu(obavezna doplata ako osoba putuje sama):230 €

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*

-Fes / Meknes noću: cca 20 € po osobi

-Casablanca noću:  cca 15 € po osobi

-Džamija Hassana II – unutarnji obilazak: cca 25 € po osobi

-Show + piće u Chez Aliju:  cca 50 € po osobi

-Essaouira: cca 50 € po osobi / s ručkom cca. 60 € po osobi

-Vrtovi Majorelle: cca 40 € po osobi

*Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Predviđeno vrijeme leta*:

13.11. ZAG-CDG 15.40-17:50
13.11. CDG-RAK 19:40-23:00
20.11. RAK-CDG 7:20-10:50
20.11. CDG-ZAG 13:00-14:55
Avioprijevoznik:  Air France

*Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu i podložna su promjenama.

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje u Maroko hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica (valjanost putovnice treba biti najmanje šest mjeseci dulja od datuma planiranog izlaska iz zemlje). Savjetuje se sklopiti policu putnog zdravstvenog osiguranja koja vrijedi za područje Maroka za slučaj hitnog bolničkog liječenja, nesreće i/ili repatrijacije.

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice.

Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Maroko.

Detaljnije informacije o korisnim informacijama te preporukama za putovanje u Maroko možete pronaći na ovdje.

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama te su važeće na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu te su podložna promjenama.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Odgovornog organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Odgovornog organizatora.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Paket aranžmani u organizaciji Odgovornog organizatora  nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr
Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 3 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Minimalan broj putnika: 25

Mogućnost plaćanja:

Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun.

Mogućnost plaćanja:

Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun.

 1. Internet bankarstvo, opće uplatnice
  2. Debitne i kreditne kartice* u poslovnici:-Jednokratno i obročno: PBZ i ZABA (do 12 rata)
  3. On-line plaćanje karticama – preko CORVUS PAY- a, bez dolaska u poslovnicu.

*Prilikom plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% (pri izradi rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

MarokoMediteran