NOVA GODINA U ATENI 30.12.-03.01.2025.

NOVA GODINA U ATENI

Rt Sounion, Korint, Epidaurus, Mikena

Termin putovanja:

30.12.-03.01.2025.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, 30.12.: ZAGREB-ATENA

Sastanak s pratiteljem u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije leta. Let za Atenu zrakoplovom Aegean Airlines u 18.30h, s dolaskom u Atenu u 21.20h. Po dolasku, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel u okolici trga Omonia, noćenje.

2. dan, 31.12.: ATENA

Doručak. Odlazak u razgled Atene autobusom i pješice: Partenon na Akropoli, trgovi Sintagma i Omonia, Parlament, Sveučilište, Predsjednička palača, stadion I Olimpijskih igara, Hadrijanov slavoluk, Zeusov hram i dr. Poslije podne slobodno za individualne razglede i shopping. Pripreme za najluđu noć na ulicama Atene. Noćenje.

3. dan, 01.01.: ATENA- fakultativni izlet PIREJ-RT SOUNION-GLIFADA

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet prema Pireju. Prolazak kroz grad koji je oduvijek bio atenska luka, a danas je i jedna od najvećih putničkih luka Europe. Vožnja do rta Souniona za koji kažu da je mjesto sa najljepšim zalaskom sunca. Razgled ostataka hrama boga Posejdona izvana jer su 01.01. svi lokaliteti zatvoreni. U povratku pauza za kavu ili ručak u Glifadi koja je središte atenske rivijere, poznata po dugoj pješčanoj plaži i pravoslavnoj katedrali sv. Konstantina i Helene s kupolom, smještenoj na sjenovitom trgu s pogledom na Egejsko more. Tu su se smjestile i mnogobrojne dizajnerske trgovine, lokalni butici, prodavaonice nakita i galerije koje pridonose otmjenom ozračju. Oko avenije na obali nalaze se konobe s ponudom plodova mora, vrhunski restorani i elegantni koktel-barovi. Povratak u Atenu u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Fakultativna večera uz folklorni show u tipičnoj grčkoj taverni na Plaki (točan dan kada će se organizirati naknadno). Noćenje.

4. dan, 02.01.: ATENA-fakultativni izlet KORINTSKI KANAL-MIKENA-NAUPLION-EPIDAURUS-ATENA

Doručak. Slijedi fakultativni izlet u pravcu poznate pokrajine Argolide na Peloponezu koji obuhvaća: razgled Korintskog kanala i šetnju mostom koji povezuje Egejsko i Jonsko more; slijedi Epidaurus, antičko svetište boga Asklepija te razgled lokaliteta u kojemu se nalazi antičko kazalište iz 4.st. prije Krista (ujedno i najakustičnija građevina te vrste na svijetu), ostatke stadiona i prvi sanatorij antičke Grčke i dr.; odlazak u tipičnu tvornicu keramike i kupovina suvenira; nastavak do Napuliona, kraći razgled prvog glavnog grada Grčke iznad kojeg dominira venecijanska utvrda s prilazom od 857 stepenica; vožnja prema Mikeni te razgled lokaliteta koji je kolijevka europske kulture; Kiklopske zidine, Klitemestrinu, Egistovu i Lavlju grobnicu, Lavlja vrata,.. Povratak u hotel u kasnim popodnevnim satima. Navečer slobodno za razgled smjene predsjedničke straže ispred Parlamenta na Sintagmi. Noćenje.

5. dan, 03.01: ATENA-ZAGREB

Doručak. Mogućnost odlaska u Novi muzej Akropole gdje se i dalje vrše arheološka iskapanja, ili pak šetnja i uživanje u starom dijelu grada zvanom Plaka s mnoštvom tipičnih grčkih taverni, restorana, kafića i suvenirnica do polaska autobusa prema zračnoj luci oko podneva. Let zrakoplovom Aegean Airlinesa u 16.45h, te dolazak u Zagreb u 17.45h.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

  FM cijena* Redovna cijena
Cijena po osobi u 1/2 sobi 620 eur 650 eur
Cijena za 1/1 sobu 735 eur 765 eur

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Treći ležaj: na upit, odrasli puna cijena, dijete do 12g. 30 eur popusta

Cijena se temelji na min. 20 uplaćenih aranžmana i obuhvaća kako slijedi: prijevoz zrakoplovom Zagreb-Atena-Zagreb s uključenim zrakoplovnim pristojbama i naknadama (105 eur, promjenjivo do puta), prijevoz autobusom prema programu, smještaj u hotelu 3/4* u centru Atene na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, razgled Atene u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom, pratitelj grupe cijelim putem, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: dodatne obroke, putno osiguranje, ulaznice za objekte od interesa, fakultativne izlete, boravišnu pristojbu (obavezno plaćanje direktno u hotelu od cc 3 eur do cc 7 eur po sobi i po noćenju, ovisno od hotela, detalji u završnom pismu).

Fakultativna ponuda, minimum 15 osoba (prijava u agenciji kod rezervacije, plaćanje na licu mjesta), trenutne cijene /ulaznice se plaćaju dodatno na licu mjesta: izlet Sounion 40 eur (za djecu do 12g 30 eur), izlet Argolida 60 eur (za djecu do 12g 50 eur), večera uz folklorni show na Plaki 50 eur (za djecu do 12g 35 eur)

Plaćanje ulaznica za arheološke lokalitete* po želji na licu mjesta, trenutne zimske cijene: Akropola 10 eur, Mikena 6 eur, Epidaurus 6 eur

Doplata u agenciji za ulaznicu za Akropolu odmah kod rezervacije:

Cijena ulaznice za sve dobne skupine (osim EU državljana do 25 g.) iznosi 10 eur po osobi

*lokaliteti zadržavaju pravo izmjene cijena ulaznica bez prethodne obavijesti

NAPOMENA: Besplatane ulaznice imaju uvijek EU državljani (djeca i mladi) do nepunih 25 godina, uz predočenje putnog dokumenta, dok popust 50% u periodu 01.04.-31.10. imaju NON EU državljani (djeca i mladi) do nepunih 25 godina, uz predočenje putnog dokumenta, te umirovljenici preko 65 godina iz EU država, uz predočenje putnog dokumenta.

NAPOMENA: 01.01. su svi lokaliteti zatvoreni (ostaci hrama na Sounionu se lijepo vide i izvana)!

Informacije o letu Aegean airlines:

ZAGATH           1830 2120

ATHZAG           1645 1745

 

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Dozvoljena težina predane prtljage 23 kg i 8 kg ručne prtljage.

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dan prije puta ili u ratama.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * *

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske: www.mvep.hr. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvedbe programa. Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

GrčkaMediteran