ISTANBUL

Zrakoplovom iz Zagreba

4 dana/3 noćenja

termini putovanja: 28.09.-01.10.,  19.-22.10.2024.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish airlinesa TK1054 u 08.55h. Po dolasku oko 12.15h transfer do hotela. Smještaj u sobe, te odlazak u orijentacijsku šetnju i istraživanje grada s pratiteljem putovanja. Odlazak javnim prijevozom do trga Taksim i poznate ulice Istiklal Caddesi, raja za šopingholičare. Ugodnu večer možete provesti pored obližnjeg Galata mosta s Galata tornjem u središnjem dijelu koji je sagrađen sredinom 14.stoljeća u čijem je vrhu nekoć bila osmatračnica. Visine je 60 metara na 9 katova, a s njega se pruža prekrasan pogleda na zaljev Zlatni rog. Oko tornja mnoštvo je restorana i kafića, a vesela ulična atmosfera koja vlada do dugo u noć, zasigurno će vam uljepšati prvi susret sa gradom. Noćenje u hotelu.

2. dan, ISTANBUL – fakultativni RAZGLED STAROG GRADA

Nakon doručka u hotelu, po želji uz doplatu odlazak u razgled starog dijela grada u pratnji lokalnog vodiča. Odlazak do Plave Džamije, posljednje velike kraljevske džamije koju je izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Zatim preko Hipodroma do Aja Sofije, najpoznatije svjetske bazilike sa svojom lijepom kupolom. Izgrađena je u 5. stoljeću i odraz je moći bizantske arhitekture. Pretvorena je u džamiju nakon dolaska Osmanskog carstva, kad su uz kupolu dograđeni minareti. Mustafa Kemal Ataturk je baziliku proglasio muzejom 1935. godine, a danas je ponovo džamija u koju se naplaćuje ulaz (posjet individualno po želji u slobodno vrijeme). Po želji uz dodatnu doplatu, nastavak razgleda s lokalnim vodičem unutrašnjosti obližnje Topkapi palače s haremom. U prijevodu ime znači Palača topovskih vrata (u doplati uključena ulaznica i slušalice). Bila je glavna rezidencija Sultana, danas je muzej i jedna od nezaobilaznih atrakcija Istanbula. Slijedi slobodno vrijeme za ručak te individualni posjet cisterni Yerebatan iz 6. st. koja je izgrađena po nalogu bizantinskog cara Justinijana, i posjet poznatoj Kapali čaršiji, jednom od najvećih natkrivenih bazara na svijetu s preko 4000 trgovina. Opušteno se izgubite u labirintu hodnika i prolaza u bezbrojnim dućanima koji nude sve od rukotvorina do dragocjenih kovina, keramike, stakla, tkanina, kože i ostalih proizvoda. U večernjim satima predlažemo odlazak uz doplatu, na Tursku tradicionalnu večeru sa zabavnim programom uz nastup trbušnih plesačica.  Povratak u hotel i noćenje.

3. dan, ISTANBUL fakultativno SULEJMANIJA,EGIPATSKA TRŽNICA,VOŽNJA BOSPOROM,DOLMABAHČE PALAČA

Doručak u hotelu. Po želji uz doplatu, u pratnji lokalnog vodiča odlazak do džamije Sulejmana Veličanstvenog, poznate Sulejmanije. Druga je po veličini i jedna od najljepših Istanbulskih džamija u starom dijelu, a remek djelo je najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Nastavak razgleda egipatska tržnice, prepune štandova s turskim specijalitetima, od lokuma, sireva, maslina, do sušenog voća, orašastih plodova i čajeva. Tu je i najpoznatija pržionica kave koju ćete lako pronaći po mirisu koji se širi oko nje. Slijedi krstarenje Bosporskim tjesnacem  koji razdvaja Europu i Aziju. Čuti ćete priču o životu u Istanbulu sad i nekad, proći ispod poznatih visećih mostova preko kojih teče neprekidan danonoćni promet, vidjeti raskošne vile, palače i utvrde. Po završetku vožnje, po želji uz dodatnu doplatu, nastavak s lokalnim vodičem u posjetu posljednjoj sultanskoj rezidenciji, Dolmabahče palači. Jedna je od najglamoroznijih palača, a građena je u rokoko stilu u 19.stoljeću. Povratak u hotel i noćenje.

4. dan, ISTANBUL – fakultativni izlet AZIJSKI DIO ISTANBULA – ZAGREB

Doručak, odjava iz hotela te odlaganje prtljage u za to predviđenoj prostoriji hotela. Po želji uz doplatu odlazak autobusom na izlet na azijsku stranu Istanbula. Slijedi vožnja preko Bosporskog tjesnaca visećim „Mostom mučenika 15.srpnja“ do vidikovca Camlica, odakle se pruža nevjerojatan pogled na cijeli grad. Silazak do živopisnih četvrti Kadikoy i Bahariye, s brojnim kafićima, restoranima i trgovinama. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel po prtljagu te transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagrebu na liniji TK1055. Polijetanje zrakoplova u 18.20 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.30 sati.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

  Cijena po osobi u 1/2 sobi Cijena za 1/1 sobu
FM cijena* Redovna cijena FM cijena* Redovna cijena
28.09.-01.10. 570 eur 590 eur 690 eur 710 eur
19.-22.10. 570 eur 590 eur 690 eur 710 eur

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Treći ležaj na upit: za odrasle nema popusta, za djecu do 11g. (nepunih 11g) popust 50 eur

Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 20 putnika i uključuje: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Zagreb s uključenim pristojbama (uključen 1 kom predane prtljage do 23 kg + 1 kom ručne prtljage do 8 kg), smještaj u hotelu 4* na osnovi tri noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi, transfer zračna luka – hotel – zračna luka, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: fakultativnu ponudu i ulaznice, sve ostale troškove koji nisu navedeni pod cijena uključuje, putno osiguranje.

Fakultativna ponuda (minimum 15 prijavljenih), prijave u agenciji, plaćanje na licu mjesta:

Razgled starog dijela grada s lokalnim vodičem 20 eur

Razgled Topkapi palače s haremom (ulaznica, slušalice i lokalni vodič) 60 eur

Krstarenje Bosporom (Sulejmanija, egipatska tržnica, vožnja brodom)  55 eur

Razgled Dolmabahče palače (ulaznica, slušalice i lokalni vodič) 45 eur

Turska večera s transferom (večera s neograničenim pićem i programom ) 50 eur

Izlet autobusom na azijsku stranu Istanbula 30 eur

Okvirne ulaznice, po želji na licu mjesta: Cisterna 20 eur po osobi, Aja Sofija 25 eur

Informacije o letovima, prijevoznik Turkish airlines:

TK1054    ZAGIST   0855 1215

TK1055    ISTZAG   1820 1930

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Dozvoljena težina predane prtljage 23 kg i 8 kg ručne prtljage.

 

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dan prije puta ili u ratama.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * *

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske: www.mvep.hr. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvedbe programa. Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

MediteranTurska