EGIPAT – KRSTARENJE NILOM 8 dana

(direktan let iz Ljubljane)

PUTOVANJE: 8 dana / 7 noćenja

Hurghada, Edfu, Kom Ombo, Asuan, Esna, Luksor

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: Let za Hurghadu

Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na direktni let za Hurghadu s polaskom u 10:45. Dolazak u Hurghadu u 14:45, nakon carinskih formalnosti slijedi transfer do Esne te ukrcaj na brod. Večera. Noćenje.

2. dan: Edfu – Kom Ombo – Asuan

Nakon doručka idemo na izlet do Kom Omboa gdje ćemo posjetiti impresivni kompleks povezana dva hrama: jednog posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom te drugog posvećenom bogu Horusu sa sokolovom glavom. Ondje ćemo naučiti i zanimljivosti o medicini i pčelarstvu u staro egipatsko doba. Nastavak plovidbe do Asuana. Ručak i večera na brodu. Noćenje.

3. dan: Asuan – hram Izide – Nubijsko selo (fakultativno)

Nakon doručka idemo na izlet gdje ćemo posjetiti čuveni hram Izide koji je bio na otoku Philaea, a zbog izgradnje brane i jezera uz pomoć UNESCO-a preseljen je na otoku Agilika. Zatim ćemo posjetiti najveću egipatsku građevinu: Asuansku branu, te vidjeti i najveće umjetno jezero izgrađeno ljudskom rukom (jezero Nasser). Poslije podne imate priliku pridružiti se fakultativnom izletu (uz doplatu) u fascinantno Nubijsko selo. Ručak i večera na brodu. Noćenje.

4. dan: Asuan – Abu Simbel (fakultativno)

Prije zore, uz doručak za ponijeti, imate priliku otići na fakultativni izlet (uz doplatu) autobusom do Abu Simbela, te uživati u razgledu monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Za one putnike koji se ne odluče pridružiti izletu, nakon doručka slijedi opuštanje na brodu. Ručak i večera na brodu. Noćenje.

5. dan: Asuan – Edfu – Esna – Luksor

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor. Plovidba nizvodno do Luksora. Ručak i večera na brodu. Noćenje.

6. dan: Luksor – Edfu

U ranim jutarnjim satima možete se vinuti balonom u visine (fakultativno uz doplatu) te uživati u pogledu na veličanstveni Luksor iz ptičje perspektive. Nakon doručka krećemo na izlet na zapadnu obalu Luksora. Vidjeti ćemo Memnonove kolose i Dolinu kraljeva u kojoj su pokopani gotovo svi faraoni 18., 19. i 20. dinastije. (1539.-1075. god. pr. Kr.). 63 grobnice, a jedna od njih je i čuvenog faraona Tutankamona. Na kraju ćemo posjetiti i posmrtni hram kraljice Hatshepsut, jedne od rijetkih žena koje su zauzele prijestolje faraona. Nakon uzbudljivog izleta vraćamo se na brod i opuštamo na plovidbi za Edfu, a zasigurno zanimljivost će predstavljati i prelazak preko brane u Esni. Ručak i večera na brodu. Noćenje.

7. dan: Luksor – kompleksi hramova Karnak i Luksor – Hurghada

Nakon doručka posjet hramskim kompleksima Karnak i Luksor. Karnak je najveći vjerski kompleks na svijetu. Njegova izgradnja započela je oko 2100. godine pr. Kr.Zauzima sjeverni dio antičke Tebe (južni dio je Luksor). Poznat je po ruševinama kompleksa hramova posvećenih bogovima Amonu, Ozirisu i dr.Hramski kompleks Luksor izgrađen je u čast Tebanskoj trijadi Amona, Mut i Konsa. Ručak na brodu. Slijedi transfer do Hurghade i smještaj u hotel. Večera.

8. dan: Hurghada – Ljubljana

Transfer do zračne luke Hurghada te prijava na let za Ljubljanu s polaskom u 05:30. Dolazak u Ljubljanu
u 09:45.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Termini i cijene:

Datum 13.10. – 20.10.2024.

Iz Ljubljane

 

24.11. – 01.12.2024.

Iz Ljubljane

 

15.12. – 22.12.2024.

Iz Ljubljane

 

Redovna cijena 1.299 1.349 1.379
 Last minute cijena 1.199 € 1.249 € 1.279 €

* Cijene su izražene u € po osobi u dvokrevetnoj standard sobi / kabini

Predviđena vremena letova*:

13.10.24 LJU – HRG FEG3116 09:25 14:25
20.10.24 HRG – LJU FEG3115 05:25 08:25

24.11.24 LJU – HRG NP 7702 09:30 14:20
01.12.24 HRG – LJU NP 7001 05:30 08:30

15.12.24 LJU – HRG NP 7702 09:30 14:20
22.12.24 HRG – LJU NP 7001 05:30 08:30

Avio-prijevoznik: Red Sea Airlines

 

*Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu i podložna su promjenama.

Cijena uključuje:

 • Povratni let sa uključenim zrakoplovnim pristojbama Ljubljana – Hurghada avioprijevoznikaRed Sea Airlines
 • 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg)
 • 6 noćenja u dvokrevetnoj kabini na brodu 5*na bazi punog pansiona (doručak, ručak i večera)
 • 1 noćenje u dvokrevetnoj sobi s večerom u hotelu s 4* u Hurghadi (ovisno o vremenu leta, planu puta broda)
 • Izlete prema programu:
  • Zapadna obala Luksora, Mnemonovi kolosi i Dolina Kraljeva
  • Hramski kompleks Kom Ombo
  • Asuanska brana i hram Izide
  • Hramski kompleks Luksor i Karnak
 • Pratitelja grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku te lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.)
 • Paket putnog osiguranja
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu / kabinu na brodu (obavezno ako osoba putuje sama)
 • Napojnice za lokalne vodiče, vozače, osoblje na brodu (obavezna doplata 56 €)
 • Vizu (doplata u zračnoj luci po dolasku u Egipat – cijena iznosi 29 €)
 • Parking u zračnoj luci Ljubljana u vlastitoj organizaciji putnika (cijena na upit u agenciji)
 • Transfer do zračne luke u Ljubljani u vlastitoj organizaciji putnika

Obavezna doplata po osobi:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu / kabinu na brodu ( ako osoba putuje sama): 200 €
 • Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji): 56 € po osobi
 • Viza za Egipat (doplata na destinaciji): 29 € po osobi

Fakultativni izleti: doplata na destinaciji*

Hram Abu Simbel: cca. 124 € po osobi

Hram u Edfu: cca. 55 € po osobi

Hram u Esni: cca. 30 € po osobi

Nubijsko selo: cca. 39 € po osobi

Let Balonom u Luksoru: cca. 129 € po osobi

 

*Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za ovo putovanje hrvatskim državljanima je za ulazak u Egipat potrebna važeća putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te viza. Viza se dobiva u zračnoj luci po dolasku u Egipat.  Cijena vize iznosi 29 €.
Molimo Vas da se o preporukama za putovanje u Egipat informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske  www.mvep.hr

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite uvjete ulaska u Egipat.

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenamate su važeće na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinute su podložna promjenama.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Odgovornog organizatora. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Odgovornog organizatora.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne  snosi odgovornost za troškove usluga  koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Paket aranžmani u organizaciji Odgovornog organizatora nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 5 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Minimalan broj putnika: 25

Mogućnost plaćanja:

Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun.

Načini plaćanja:

1. Internet bankarstvo, opće uplatnice
2. Debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
●  Jednokratno i obročno: PBZ i ZABA banke (do 12 rata)
3. On-line plaćanje karticama  preko CORVUS PAY-a, bez dolaska u poslovnicu .

*Prilikom plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% (prilikom rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

EgipatMediteran