Zagreb – grad milijun srca

Naziv ture: Tomislav

PROGRAM RAZGLEDA

 

DONJI GRAD

Naša tura počinje na Tomislavovom Trgu. Tko je zapravo bio naš Tomislav i njegovi vojnici ?

Kada pogledamo preko puta vidjeti ćemo predivnu zgradu glavnog kolodvora, a kada je to došao prvi vlak u Zagreb? U blizini se nalazi hotel Esplanada, koji je u prošlosti imao veoma važnu ulogu. Našu šetnju nastavljamo dalje kroz zelenu Lenučijevu potkovu, gdje uživamo u predivnim parkovima Zagreba. Prolazimo pored Umjetničke galerije, HAZU, te sve do Parka Zrinjevac – gdje se nalazi naša gljiva koja turistima a i stanovnicima Zagreba donosi osvježenje u vrućim ljetnim danima. Prolazimo pored mjesta gdje je nekad bila sinagoga i tako dolazimo do Trga bana Jelačića.

 

GORNJI GRAD

Prošetati ćemo Trgom Bana J.  Jelačića, upoznati se sa Banom i Trgom te krenuti na Gornji grad. Kako je uopće počela priča ovoga grada…tko je živio na Kaptolu a tko na Gradecu?

Šetnju nastavljamo prema Katedrali, što to ima interesantno u njoj i tko je uopće Hermann Bolle? Idemo dalje do našega „Dolca“ najveće i najpoznatije tržnice ovoga grada, gdje ćemo uživati u šarenilu boja, mirisima i okusima te se rukovati sa kumicom Baricom i čuti legendu o crvenom kišobranu. Put dalje nastavljamo prema našoj najomiljenijoj ulici a to je „Tkalča“, tu mi zagrebčani pijemo satima kavu sa pogledom na našu Mariju Jurić Zagorku, tko je uopće ona bila? Kada pređemo „Krvavi most“ idemo na Gradec kod naših „Purgera“ a „Kamenita vrata“ će nam otključati „Dora Krupićeva“. Tako smo stigli u središte Gradeca a to je Markov trg, gdje se isprepliću prošlost i sadašnjost…gdje Mrkova crkva i dalje ponosno stoji. Našu šetnju nastavljamo dalje do „kule Lotrščak“, gdje možemo podesiti svoje satove i uživati u predivnom pogledu na našu „staru damu“ – Uspinjaču. Zakmardijevim stubama spuštamo se natrag na Trg gdje završavamo našu turu.

 

                      Cjenik za individualne goste – Privatna tura
RAZGLED GRADA ZAGREBA: Donji + Gornji grad  
Pješačka tura:  3 – 3,5 sata           Cijena / HRK
1 osoba 555,00
2 osobe 630,00
3 – 5 osobe 700,00
6 – 10 osobe 770,00

 

Šifra: 004

Usluge turističkih vodičaZagreb

TomislavturaZagreb