Zagreb – grad milijun srca!

Naziv ture: Manda

Dragi gosti,

čekam Vas „kod Mande“ – fontane Manduševac i veselim se šetnji sa Vama!

 

PROGRAM RAZGLEDA

Prošetati ćemo po Trgu J. Jelačića, da vidmo kada je nastao i što se sve tu nekada davno događalo? Što nam to pričaju kuće na Trgu, one imaju svoju posebnu priču…tko je živio u njima i čime su se ti ljudi bavili?

Nakon što smo se upoznali sa dijelom donjega grada krećemo na Gornji grad. Kako je uopće počela priča ovoga grada…tko je živio na Kaptolu a tko na Gradecu?

Šetnju nastavljamo prema Katedrali, što to ima interesantno u njoj i tko je uopće Hermann Bolle? Idemo dalje do našega „Dolca“ najveće i najpoznatije tržnice ovoga grada, gdje ćemo uživati u šarenilu boja, mirisima i okusima te se rukovati sa kumicom Baricom i čuti legendu o crvenom kišobranu. Put dalje nastavljamo prema našoj najomiljenijoj ulici a to je „Tkalča“, tu mi zagrepčani pijemo satima kavu sa pogledom na našu Mariju Jurić Zagorku, tko je uopće ona bila? Kada pređemo „Krvavi most“ idemo na Gradec kod naših „Purgera“ a „Kamenita vrata“ će nam otključati „Dora Krupićeva“. Tako smo stigli u središte Gradeca a to je Markov trg, gdje se isprepliću prošlost i sadašnjost…gdje Mrkova crkva i dalje ponosno stoji. Našu šetnju nastavljamo dalje do „kule Lotrščak“, gdje možemo podesiti svoje satove i uživati u predivnom pogledu na našu „staru damu“ – Uspinjaču. Pored uspinjače spuštamo se opet na Donji grad izlazimo na  Ilicu poznatu zagrebačku shopping ulicu, te nastavljamo do popularnog nam „Cvjetnjaka – Trg Petra Preradovića“, tu se nalazi pravoslavna crkva i naš pisac Petar Preradović, nakon što ih obiđemo, odšetati ćemo do Prolaza Sestara Baković i čuti jednu od poznatih zagrebačkih priča! Našu šetnju završavamo sa pogledom na „Prizemljeno sunce i Devet pogleda“.

 

                 Cjenik za individualne goste – Privatna tura
RAZGLED GRADA ZAGREBA: Donji + Gornji grad  
Pješačka tura: 2,5 – 3 sata    Cijena / HRK
1 osoba 485,00
2 osobe 555,00
3 – 5 osobe 630,00
6 – 10 osobe 700,00

 

Šifra:  003

Usluge turističkih vodičaZagreb

MandaturaZagreb