TURSKA BAJKA

PUTOVANJE: 8 dana / 7 noćenja

Kružno putovanje Istanbul – Ankara – Kapadokija– Antalija

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: Dolazak u Istanbul

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Slijedi prijava za charter let na relaciji Zagreb – Antalija s unutarnjim letom Antalija – Istanbul. Na nekim polascima moguć tehnički stop/međuslijetanje u Istanbulu. Po dolasku u zračnu luku Istanbul slijedi transfer do hotela na području Istanbula. Smještaj u sobe, večera i noćenje.

2. dan: Istanbul – čarobna metropola

Nakon doručka odlazak do nekadašnjeg hipodroma, izvornog okupljališta stanovnika, gdje ćete vidjeti tri monumentalna spomenika kasne Antike. Nakon toga posjetit ćete Plavu džamiju. Kada je bila izgrađena, Plava džamija bila je jedina na svijetu sa 6 minareta. Izgradnja ove džamije počela je 1609. i završena je 1616. godine. Imate priliku posjetiti i svjetski poznatu baziliku i 4. najveću crkvu na svijetu, Aja Sofiju (fakultativno uz doplatu). Prvotno je to bila kršćanska crkva koja je 1453., nakon pada Carigrada, pretvorena u džamiju. Od 1934.,služila je kao poznati muzej te je 2020. ponovno proglašena džamijom. Potom odlazite do palače Topkapi, koja je služila kao rezidencijalna palača i sjedište dinastije u Istanbulu, glavnom gradu Osmanskog carstva, neposredno nakon osvajanja Istanbula od strane Fatiha sultana Mehmeda 1473. godine. Palača Topkapi nalazi se na vrhu Serail, jednom od sedam brda Istanbula između Zlatnog roga, Bospora i Mramornog mora. U poslijepodnevnim satima prošetajte egipatskim ili bazarom začina i uživajte u orijentalnim mirisima i bojama. Povratak u hotel, večera te noćenje.

3. dan: Fascinantna plovidba po Bosporu – vožnja prema Ankari – muzej Anatolijskih civilizacija

Nakon doručka imate priliku uživati (fakultativno uz doplatu) u fascinantnoj vožnji brodom po Bosporu. Na ovoj vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i prošlosti, sjaja i jednostavne ljepote. Od davnih vremena se nastanjivanje na slatkovodnim obalama Azije smatralo privilegijom moćnih i bogatih. Na brodskoj vožnji otkrit ćete mnoga slikovita pročelja kuća, dvoraca i palača. Zatim slijedi vožnja autobusom do Ankare, glavnog grada Turske. Posjetit ćete Ankarsku utvrdu i Muzej Anatolijskih civilizacija s hetitskim nalazima. Smještaj u hotel na području Ankare. Večera i noćenje.

4. dan: Kapadokija

Nakon doručka slijedi vožnja u unutrašnjost prema gorju. Pokrajina Kapadokija je krajolik neodoljive ljepote, sa svih strana okružena impozantnim planinama. Kapadokija se sa svojim neobično oblikovanim krajolikom, podzemnim crkvama i naseobinama može usporediti s površinom Mjeseca. Stijene raznih oblika izviru iz zemlje poput predimenzioniranih gljiva, a kuće i otmjeni hoteli uklesani u stijene promatraju vas sa svih strana. Prve izbjeglice naselile su ovu pokrajinu u 7.st. Nakon njih ovdje dolaze redovnici koji su crkve, kapele i samostane isklesali u mekim stijenama. Smještaj u hotel na području Kapadokije. Večera i noćenje.

5. dan: Kapadokija – Paşabağı – Zelve

Doručak. Doručak. Kad zakoračite u Paşabağı, poznatu i kao Dolina redovnika, dočekat će vas očaravajući prizor visokih vilinskih dimnjaka. Ove jedinstvene formacije, oblikovane silama vjetra i vode, doimaju se poput mističnih stvorenja koja izranjaju iz zemlje. Prošećite ovom čarobnom zemljom čuda i svjedočite zamršenim detaljima uklesanim u stijene umjetničkom rukom prirode. U blizini, samo nekoliko koraka dalje, nalazi se povijesno selo Zelve. Ovaj muzej na otvorenom pruža nesvakidašnji pogled u prošlost, ukrašene nastambe u špiljama, crkve i samostane koji su uklesani u meku vulkansku stijenu sedre. Istražite labirintske staze, divite se zamršenim dizajnom uklesanim u stijene i zamislite priče ljudi koji su ovo mjesto nekoć nazivali domom. Posjetit ćemo i lokalnu trgovinu tepiha gdje ćemo naučiti ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Sa svojim živim bojama, zamršenim dizajnom i raznolikim uzorcima, svaki je tepih svjedočanstvo povijesti i umijeća izrade svojih proizvođača. Posjetitelji ovih trgovina ne samo da stječu dublje razumijevanje turske kulture, već i doprinose očuvanju ove neprocjenjive tradicije. Povratak u hotel, večera i noćenje.

6. dan: Konya – Mevlana – Antalija

Nakon doručka, putovanje nastavljamo kroz raznolike krajolike prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Mevlana, sjedište religioznog reda derviša. Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nastavak puta preko gorja Taurus do Antalije. Smještaj u hotel na području Antalije (Belek/Side), večera i noćenje.

7. dan: Antalija i vodopad Karpuzkaldiran

Doručak. Danas imate priliku uživati u jednom od najljepših gradova turske rivijere – Antaliji. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradiciju proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam uz modnu reviju prilikom posjeta trgovinama. Za kraj dana posjetit ćete čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

8. dan: Povratni let

Nakon doručka, sukladno vremenu leta, transfer do zračne luke u Antaliji. Slijedi prijava za let na relaciji Antalija-Zagreb.

*na nekim polascima moguća promjena letova na charter let Zagreb – Antalija s unutarnjim letom Antalija – Istanbul ili međuslijetanjem u Istanbulu.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Termini i cijene:

Datum 16.09.-23.09.

2024.*

23.09.-30.09.

2024.

30.09.-07.10.

2024.*

07.10.-14.10.

2024.

14.10.-21.10. 2024.* 21.10-28.10.

2024.

Redovna cijena 819 € 819 € 819 € 819 € 819 € 799 €
First minute cijena 719 € 719 € 719 € 719 € 719 € 699 €
Datum 28.10.-04.11.

2024.*

04.11.-11.11.

2024.

11.11.-18.11.

2024.*

18.11.-25.11. 2024. 25.11-02.12.

2024*

Redovna cijena 799 € 749 € 729 € 709 € 709 €
First minute cijena 699 € 649 € 629 € 609 € 609 €

 

*U terminima 16.09.-.23.09., 30.09.-07.10., 14.10.-21.10., 28.10.-04.11, 11.11.-18.11. i 25.11-02.12.2024. vođenje će se odvijati na slovenskom jeziku; u ostalim terminima na hrvatskom jeziku.

** Cijene su izražene u € po osobi u dvokrevetnoj standard sobi.

Cijena uključuje: 

 • Povratni charter let Zagreb – Istanbul i Antalija – Zagreb u ekonomskoj klasi s uključenim zrakoplovnim pristojbama te uključenom prtljagom: 20 kg predane prtljage dimenzija 119x119x81 cm + 7 kg ručne prtljage dimenzija 55x40x20 cm (na nekim polascima moguća promjena leta s unutarnjim letom Antalija – Istanbul)
 • Asistencija u zračnim lukama Zagreb/ Istanbul / Antalija
 • 7 noćenja u hotelima s 4* u dvokrevetnoj sobi
 • 7x polupansion (7x doručak i 7x večera)
 • Uključene ulaznice i stručno vođenje za izlete:Plava džamija, palačaTopkapi, Muzej Anatolijskih civilizacija, dolina redovnika Paşabağı i povijesno selo Zelve
 • Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • Pratitelja grupe na hrvatskom / slovenskom jeziku (ovisno o terminu) i lokalnog vodiča
 • Priprema, organizacija i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje: 

 • paket putnog osiguranja (preporučujemo)
 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi…)

Obavezna doplata po osobi: 

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 160 €
 • Napojnice za lokalne davatelje usluge(obavezna doplata na destinaciji): 30 €

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji**

 • Aja Sofija: cca. 25 € po osobi

Ova nevjerojatna građevina, nekad katedrala, pa muzej, sada džamija, spaja bogatu povijest i kulturu. Impresivna arhitektura, mozaici i spoj bizantskog i osmanskog stila čine je nezaobilaznom destinacijom za ljubitelje povijesti i umjetnosti. Doživite čaroliju Aja Sofije i istražite njenu izvanrednu baštinu.

 • Fascinantna vožnja po Bosporu: cca. 45 € po osobi

Ovim fakultativnim izletom doživite putovanje između dvije obale koje razdvajaju Europu i Aziju. Na ovoj vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i prošlosti, sjaja i jednostavne ljepote. Od davnih vremena se nastanjivanje na slatkovodnim obalama Azije smatralo privilegijom moćnih i bogatih. Na brodskoj vožnji otkrit ćete mnoga slikovita pročelja kuća, dvoraca i palača.

 • Istanbul po noći: cca. 30 € po osobi

Istražite čarobni Istanbul pod noćnim svjetlima. Imate mogućnost posjetiti Galata toranj te ako želite možete se popeti na vrh kako biste uživali u spektakularnom pogledu na stari dio grada. Prošetajte živahnom Istiklal ulicom koja je glavna trgovačka i zabavna ulica poznata po raznovrsnom noćnom životu, trgovinama, restoranima i kulturnim događanjima. To je mjesto gdje ćete doživjeti čar Istanbula. Također, imat ćete priliku vidjeti kako izgleda noćni život lokalnih stanovnika i otkriti njihov svakodnevni život. Ova noćna tura Istanbulom kombinira autobusnu vožnju i pješačenje kako biste doživjeli nezaboravno iskustvo ovog prekrasnog grada.

 • Akvarij: cca. 40 € po osobi

Posjetite akvarij koji je najpoznatiji po najvećoj izložbi podvodnog tunela na svijetu. Akvarij u Antaliji obiteljsko je odredište na turskoj obali Sredozemnog mora. Osim tunela duljine 131 metara te visine 3 metra, centar atrakcije sadrži kuću tropskih reptila, 3D kino te muzej na temu snijega.

 • Turska večer u Kapadokiji (plesni show + neograničena konzumacija lokalnih alkoholnih i bezalkoholnih pića) : cca. 55 € po osobi

Doživite pravu Tursku, po svojim običajima i tradiciji, predstavljenu kroz folklor i ples iz svih regija zemlje. U ovu nezaboravnu večer preporučujemo Vam ponijeti fotoaparate i sl. kako biste zabilježili jedinstvene trenutke. Neke od najboljih trbušnih plesačica Turske u ovom restoranu predstavit će svoj show orijentalnog plesa vrijedan posjeta.

 • Jeep Safari 4×4 (Kapadokija): cca. 65 € po osobi

Safari se smatra jednom od najzanimljivijih aktivnosti za raditi u Kapadokiji. Možete doživjeti avanturu zemljanim, prašnjavim i kamenim popločanim cestama, kanjonskim stazama, slikovitim mjesečevim brežuljcima ili crvenom dolinom. Ako želite iskoristiti što je više moguće od nevjerojatnih pogleda na krajolik, prirodnih ljepota, bajkovitih dimnjaka, okolice kuća uklesanih u stijene i obližnjih sela, onda Vam preporučujemo uputiti se na Kapadokija 4×4 Jeep Safari. Izvedba ovisi o vremenskim prilikama.

 • Vožnja balonom*: cca. 240-280 € po osobi

Čarobno jedinstveni krajolik Kapadokije nalikuje nečemu što još do sada niste vidjeli. Dok se balon diže pri izlasku sunca, nadrealni lunarni krajolik koji se pruža ispod jednostavno će Vas zapanjiti. Balon tiho i bez napora leti kroz doline i iznad poznatih vilinskih dimnjaka, vinograda i voćnjaka. Zapanjujuće boje stijenskih formacija oduzet će Vam dah. Bez obzira koliko dugo planirate ostati u Kapadokiji, let balonom jedinstveno je iskustvo koje ne smijete propustiti. Cijena ovisi o potražnji, dok izvedba ovisi o vremenskim prilikama i raspoloživim kapacitetima. Više informacija na destinaciji.
*Minimalna dob je 5 godina, a cijena je ista kao za odraslu osobu

**Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju. Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Tursku.

Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u toj zemlji.

Molimo Vas da se pravovremeno informirate o preporukama i uvjetima za putovanja na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske: www.mvep.hr

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Letovi se organiziraju redovnim linijama/ charter prijevozom. Vremena polazaka na redovnim linijama navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu i podložna su promjeni. Točno vrijeme charter leta biti će objavljeno cca. 3 tjedna prije putovanja. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Odgovornog organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Odgovornog organizatora.

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta
U roku od 3 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 35

Mogućnost plaćanja:

Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun.

Načini plaćanja:

1. Internet bankarstvo, opće uplatnice
2. Debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
-jednokratno  i obročno: PBZ i ZABA (do 12 rata)
3. On-line pla
ćanje karticama preko CORVUS PAY-a, bez dolaska u poslovnicu.

*Prilikom plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% (pri izradi rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator

MediteranTurska