“FINANCA” TRAŽI “KONTRABANDIJERA” – 2 dana autobusom

“FINANCA” traži “KONTRABANDIJERA”

Dvodnevno putovanje autobusom

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: LOVRAN – MOŠČENICE – ŠUŠNJEVICA

Polazak autobusa ispred škole u jutarnjim satima. Dolazak u grad LOVRAN, kraća pauza i sastanak sa licenciranim turističkim vodičem, slijedi obilazak grada i znamenitosti: crkva Sv. Jurja, Gradska kula, Istočna gradska vrata, motiv Mediteranske arhitekture, Reljef Sv. Jurja, „Mustaćon“… Odlazak iz Lovrana prema Moščenicama, vožnja uz obalu i zanimljiva kvarnerska mjestašca. Dolazak u MOŠČENICE – ovaj srednjovjekovni utvrđeni gradić uz Brseč, Veprinac i Kastav nekada davno u povijesti činili su dobar obrambeni sustav Kvarnerskog zaljeva. Svaki kutak ovoga gradića podsjeća Vas na njegovu bogatu prošlost. Obilazak grada i staroga gradskog mlina za masline koji se na lokalnom dijalektu naziva toš. Nastavak puta te dolazak u restoran na ručak. Nakon ručka putovanje se nastavlja prema mjestu ŠUŠNJEVICA. Doček grupe ispred Ekomuzeja „Vlaški puti“. Obilazak muzeja uz stručno vodstvo, učenici se uz najnovija tehnička dostignuća upoznaju sa kulturom, običajima i Vlaškim jezikom. Slijede zanimljive priče o Vlaškom jeziku i njihovoj povijesti, tko su bili, čime su se bavili i kako su govorili. Nakon toga slijedi zanimljiva zabavna igra „Kontrabandiera“ i „Financa“ u kojoj se učenici dobro zabave i puno nauče. Slobodno vrijeme za igru i druženje, te povratak prema hotelu. Večera. Noćenje.

2. DAN: PARK PRIRODE UČKA

Doručak. Nakon doručka vožnja autobsuom prema PARKU PRIRODE UČKA. Dolazak do početka staze „Vela Draga“, mali planinari šetaju stazom….upoznavanje sa biljnim i životnjskim svijetom uz stručno vodstvo vodiča parka prirode, pogled na kanjon i jednu zanimljivu stijenu. Po završetku obilaska staze, odlazak do Visitor centra Poklon, te slijedi obilazak muzejskog postava, upoznavanje sa prirodnom i kulturnom baštinom Učke i Ćićarije. Nakon upoznavanja sa Parkom prirode, slijede radionice za učenike. Uz različita edukativna pomagala učenici se upoznaju sa načinom života u Parku prirode, biljnim i životinjskim svijetom, kako zaštititi prirodu, kako se ponašati na zaštićenom području i još puno zanimljivosti…
Kraća pauza, kupnja suvenira, te nakon toga odlazak u restoran na ručak. Nakon ručka slobodno vrijeme za igru, zabavu i druženje. Povratak iz Parka prirode u poslijepodnevnim satima. Dolazak u školu u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO UČENIKU: na upit

Cijena uključuje:
 • Prijevoz udobnim turističkim autobusom,
 • Voditelja putovanja,
 • Pedagošku pratnju profesora,
 • 1 x polupanison u hotelu: večera, noćenje, doručak,
 • 2 x ručak u restoranu,
 • Razgled Lovrana uz licenciranog vodiča,
 • Razgled Moščenica uz licenciranog vodiča,
 • Ulaznicu za Ekomuzej „Vlaški puti“ + stručno vodstvo + organizacija igre,
 • Razgledi prema programu u PP Učka:
 • Staza „Vela Draga“,
 • Visitor centar Poklon + radionica (Ovisno o broju, učenici se dijele na 2 grupe za posjet muzejskom postavu i radionici).

Osnovne škole