SUNČANO SELO

DATUM PUTOVANJA: prema dogovoru

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak ispred škole u jutarnjim satima prema dogovoru. Vožnja do sela Jagnjedovac u središnjoj Hrvatskoj smješteno na obroncima Bilogore gdje se nalazi veliko seosko domaćinstvo „Sunčano selo“. Kod dolaska će učenike dočekati domaćin i uz njegovu pratnju ćete razgledati domaćinstvo. Učenici će saznati o mnogim starim strojevima, alatima, ukrasnim predmetima, seoskim građevinama i zanatima. Sa vidikovca će vidjeti prelijepi krajolik, a na kraju će šetati kroz povrtnjak i voćnjak. Domaćinstvo nudi izbor od četiri radionice gdje učenici mogu sudjelovati i saznati o jednom starom zanatu ili o radu na poljoprivredi.

U stolarskoj radionici djeca će upoznati alate i radnje stolara i sastaviti će kućicu za ptice. Saznati će i o raznim vrstama ptica u podravsko-prigorskom kraju te će kućicu za ptice nositi kući kao grupa. U kovačkoj radionici djeca će saznati sve pojedinosti o kovačkom zanatu te će uz strojeve i alate izraditi jednostavan predmet kojeg će ponijeti kući. Program „Od zrna do pogače“ sadrži informacije o proizvodnji pšenice i pečenjem kruha. Učenici će zamijesiti i ispeći vlastiti kruh kojeg će ponijeti kući, a za vrijeme radionice će imati priliku degustirati razne vrste kruha i peciva. U programu „Povrtnjak i voćnjak“, ovisno o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima, djeca će učiti o vrtlarstvu, raznim kulturama voća i povrća te proizvodnji hrane. Učenici će sa sobom kući ponesti sadnicu povrća ili cvijeta.

Nakon radionice slijedi ukusan ručak u restoranu, a nakon toga slijedi slobodno vrijeme. Na gospodarstvu se nalaze igrališta gdje se djeca mogu zabavljati, a za igru im mogu poslužiti i livade i voćnjak. Povratak pred školu u poslijepodnevnim satima.

CIJENA IZLET APO UČENIKU: na upit

Cijena uključuje:
  • Prijevoz udobnim turističkim autobusom,
  • Voditelja putovanja,
  • Profesore u pratnji – pedagoški nadzor,
  • Radionicu za učenike po izboru (1 radionica),
  • Ručak na imanju,
  • Osiguranje učenika od nezgode,
  • Troškove organizacije i realizacije izleta, PDV.

Seoska gospodrstvaZa učenike