BUDIMPEŠTA

NOVA GODINA

3 dana autobusom

Detaljan razgled svih bitnih lokaliteta, židovska tura, mogućnost fakultativnog izleta Neobični spomenici Budimpešte

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz isključivu prethodnu pismenu najavu.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan ZAGREB – BUDIMPEŠTA, 30.12.2023.

Polazak u 6:00h ispred Gradskog Poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1). Vožnja prema Budimpešti kroz Mađarsku, pokraj takozvanog mađarskog mora, jezera Balaton uz kraća zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Budimpeštu predviđen u popodnevnim satima. Po dolasku u grad odlazak na brdo Gellert. Ovo čak 235 metara visokom brdo uzdiže se iznad same Budimpešte, te se sa ove pozicije baca prekrasan pogled na Dunav, te na obje strane Budimpešte – Budim i Peštu. Vidjeti ćemo slavnu Citadelu,Habzburšku utvrdu koja je podignuta na ovom mjestu tokom Austrijsko – mađarskog rata. Ovdje se nalazi i spomenik Slobodi, podignut 1947. godine u čast sovjetskim vojnicima koji su poginuli tokom oslobođenja Budimpešte od Nijemaca. Spomenik je sa postoljem visok čak 40 metara te je danas lokacija koja dominira Budimpeštom. Potom ćemo se spustiti u grad, te idemo prema Peštanskoj strani. Proći ćemo preko Elizabetinog mosta, vjerojatno najljepšeg i najpoznatijeg od 7 budimpeštanskih mostova. Slijedi kombinacija panoramsko – pješačkog razgleda Budimpešte: Terme Gellert – Željeznički kolodvor Keleti -stadion FerencPuskas – Sportska arena LászlóPapp. Dolazak do Trga Heroja ( Hosöktere ), gdje ćemo kratko izaći. Ovaj trg posvećen je 7 mađarskih plemena koje su prema legendi došle iz Azije na ova područja te su zaslužna za početak mađarske države. Slijedi šetnja Trgom Heroja, te obližnjim gradskim parkom Városliget, do kapelice Jaki i dvorca Vajdahunyad. U gradskom parku se nalazi i budimpeštanski zoološki vrt, jezerce na kojem se tokom zime možete klizati, te je ujedno omiljeno izletište građana Budimpešte. Potom slijedi vožnja poznatom Avenijom Andrassy, pokraj Kuće Terora i Zgrade Opere, do samog centra grada gdje ćemo izaći i imati razgled pješke: Mađarski Nacionalni Parlament (Országház ), prepoznatljiva neogotička građevina na obalama Dunava, nekad najveća zgrada parlamenta u svijetu, a danas treća po veličini – Trg LajosaKossutha – Etnografski muzej ( Izvana ) – šetnja dunavskom promenadom – spomenik cipelama – Lančani ( Szeceny ) Most – Margitin Most – Bazilika Svetog Ištvana – Elizabetin trg –  Vorosmartyter, centralni trg Budimpešteslavna slastičarnica Gerbaud, najstarija slastičarnica u Budimpešti – ulica Vaci, najduža i najpoznatija ulica Budimpešte sa bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, restorana i kafića. Šetnju ćemo završiti pred zgradom Velike gradske tržnice. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju po ulici Vaci. Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu u dogovoreno vrijeme te odlazak u hotel. Slobodna večer u gradu ili moguća fakultativna večera u tradicionalnoj Čardi uz mađarske specijalitete. Povratak u hotel u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

2. dan BUDIM – ŽIDOVSKA ČETVRT, SRETNA NOVA GODINA, 31.12.2023.

Kasniji doručak. Nastavljamo sa razgledavanjem grada uz pratnju vodiča: Idemo na Budimsku stranu grada, u dio grada koji se naziva Várnegyed, do Budimske palače gdje ćemo vidjeti najbitnije lokacije budimske strane uz pratnju vodiča u kombinaciju panoramsko – pješačkog razgleda: Trg Adama Clarka – Nulti MeridijanRibarski bastion sa svojih 7 neogotičkih tornjeva koji simbolitiraju mađarskih 7 plemena – Crkva Matijaša Korvinaspomenik Stjepanu Prvom uz kojeg se možete fotografirati sa živim sokolom – Trg sa kipom Svetog Trojstva– spomenik AndrasaHadika, jedan od najzanimljivijih spomenika u Budimpešti – Stara zgrada gradske vijećnice Ulaz u Budimske trezore ( Izvana ) – Palača Sandor, koja je danas rezidencija mađarskog predsjednika – Trg Svetog JurjaTerasa JanosaHunyadiaKraljevski dvorac na Budimu. Nakon razgleda vraćamo se u sami centar grada, gdje ćemo imati slobodno vrijeme za ručak i vlastite sadržaje. U dogovoreno vrijeme, za one koji žele nastavak razgleda tzv. Židovske četvrti u Budimpešti uz pratnju vodiča. Židovska populacija Budimpešte vuče korijene još iz 13. stoljeća za vrijeme vladavine kralja Bele IV, te je preživjela otomansku i habsburšku vladavinu, pa sve do pojave nacizma. Razgled dijela grada gdje se nekad nalazila židovska četvrt, a danas je prava meka za umjetnike i hipstere, prepuna takozvanih „Ruševnih barova“, jednog turističkog fenomena specifičnog za Budimpeštu. Radi se o velikom broju zgrada iz predratnog doba, vrlo uskih prostora u kojima su u moderno doba otvoreni razni barovi. Slijedi razgled uz pratnju vodiča: Sinagoga u ulici Dohány, najveća Sinagoga u Europi te druga najveća na svijetu – memorijalni park RaoulaWallenberga – Carl Lutz memorijal – Sinagoga u ulici Rumbach – Sinagoga u ulici Kazincky – Ulica Karavan sa mnogobrojnim streetfood barovima – Roszaktere  – Crkva Sv. Elizabete. Kreće lagani početak priprema za novogodišnju noć. Navečer doček NOVE GODINE 2022. u jednom od mnogobrojnih klubova ili na prekrasno okićenim gradskim trgovima. SRETNA NOVA 2024.! Noćenje.

3. dan BUDIMPEŠTA – ZAGREB, 01.01.2024.

Doručak. Odjava iz hotela. Staviti ćemo stvari u autobus te ćemo imati slobodan dan za razgled vlastitih želja u Budimpešti. Danas preporučamo jedan poseban izlet samo u organizaciji Putolovca Neobični spomenici Budimpešte. Ako vam kažemo da u Budimpešti možemo naći spomenike Bud Spenceru, Junacima Pavlove Ulice, Ronaldu Reganu… onda je jasno da Budimpešta itekako ima veliku količinu spomenika za ponuditi. Razgled ćemo vršiti metroom kako bi se upoznali i sa najčešćim prijevoznim sredstvom stanovnika Budimpešte. Izlet završavamo u Budimpeštanskom Memento parku, muzej na otvorenom posvećen monumentalnim kipovima i isklesanim pločama iz mađarskog komunističkog razdoblja. Ovdje ćemo vidjeti klasične statue Lenjina, Marxa i Engelsa, kao i nekoliko mađarskih komunističkih vođa. Nakon izleta slijedi povratak u centar grada te slobodno vrijeme za ručak. Za one koji ne žele na izlet sugeriramo posjet nekom od mnogobrojnih muzeja kao što su Nacionalni muzej, muzeji u Kraljevskoj palači, vrlo vrijedna zbirka Muzeja lijepih umjetnosti, budimpeštanskom Zoološkom vrtu ili nekoj od poznatih kavana i slastičarnica skroz do popodnevnih. Za one koji žele, predvečer sugeriramo čarobnu fakultativnu vožnju brodom po Dunavu tokom koje ćete se vratiti u doba monarhije te osjetiti duh prošlih vremena. Ploveći pored Margaretinog otoka i ispod najpoznatijih mostova Budimpešte uživati ćemo u panoramskom pogledu na dunavsku i peštansku stranu grada. Ovo je idealna tura za najljepši pogled na brdo Gellert s Citadelom, Terme Gellert, Budimski dvorac, Ribarsku utvrdu te Zgradu Parlamenta. U dogovoreno vrijeme sastanak grupe na dogovorenom mjestu te odlazak u pravcu Balatona te vožnja prema Hrvatskoj. Nastavak puta prema Zagrebu uz kraća zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

30.12.2023. – 01.01.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTEL JAGELLO 3* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 170 1.280,87
REDOVNA CIJENA 200 1.506,90
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
40 301,38

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

HOTEL JAGELLO 3*

Poslovni hotel Jagello smješten je u blizini Kongresnog centra Budapest i Svjetskog centra. U ponudi imaju svijetle i klimatizirane sobe koje su opremljene besplatnim bežičnim pristupom internetu, TV sa SAT programima, mini barom i detektorom dima te vlastitom kupaonicom s potrebnom toaletnom kozmetikom. Stajalište autobusa se nalazi neposredno uz hotel, a linije javnog prijevoza i najvažnije znamenitosti su udaljene nekoliko minuta pješice. Hotel je izvrstan za sve putnike istraživače povijesti, muzeja i ljubitelje šetnje.

 • Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
 • Smještaj: HOTEL JAGELLO 3*
 • Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz isključivu prethodnu pismenu najavu. O točnom vremenu i mjestu polaska biti će obaviješteni unutar 24 sata do polaska.
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Polazak je iz Zagreba
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije određen vremenski period
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • ***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja te radnim vremenima pojedinih znamenitosti.
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Trodnevno novogodišnje putovanje u Budimpeštu
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama hotela Jagello 3* u Budimpešti
 • Prijevoz turističkim autobusom
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Sve razglede prema programu u Budimpešti
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 40 € / 301,38 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
 • Ulaznice za pojedine objekte
 • Vlastite troškove
 • Karte za metro u Budimpešti (jedna vožnja 350 HUF)
FAKULTATIVNI IZLETI (plaćanje na licu mjesta) CIJENA PO OSOBI
VEČERA U TRADICIONALNOJ MAĐARSKOJ ČARDI

(Uključuje klasični mađarski menu uz jedno piće te živu glazbu)

25 €
KRSTARENJE BRODOM PO DUNAVU

(Uključuje 1-satno krstarenje brodom po Dunavu uz priču našeg pratitelja)

12 €
IZLET NEOBIČNI SPOMENICI BUDIMPEŠTE

(Uključuje jednodnevnu kartu za Metro, vođenje od strane našeg pratitelja na hrvatskom jeziku, ulaznicu za Memento Park)

20 €
PAKET SVIH IZLETA 50 €

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)
1. red – sjedalo 3, 4 15 € / 113,02 kn
2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 15 €  / 113,02 kn
sjedala iza 2. vrata 15 €  / 113,02 kn
ostala raspoloživa sjedala 8 €  / 60,28 kn

KORISNE INFORMACIJE:

 • Valuta u Mađarskoj je Forinta ( HUF ) – 1 euro je cca 312 forinti
 • Cijena javnog prijevoza ( bus/tramvaj ) u Budimpešti je 350HUF u jednom smjeru – vrijedi 1h
 • Detalje o javnom prijevozu pročitajte ovdje

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjet.

Nova godinaPrigodna putovanja