APULIJA I BAZILIKATA – 5 dana zrakoplovom

APULIJA I BAZILIKATA RYANAIROM IZ ZAGREBA

5 dana zrakoplovom

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BRINDISI – LECCE – OTRANTO – BRINDISI

Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu minimalno dva sata prije polaska. Prijava na direktan let FR 4783 aviokompanije Ryanair za Brindisi u 07.35 sati, s dolaskom u Brindisi u 8.55 sati. Po dolasku, slijedi ukrcaj u autobus te vožnja do obližnjeg grada Lecce, baroknog bisera juga Italije kojeg zbog svoje raskošne arhitekture i upotrebe lokalnog kamena travertina u izradi nazivaju „Firencom juga“. Nakon iskrcaja iz autobusa idemo u pješački razgled grada: Porta Rudiae, najljepša od 4 gradska vrata – Bazilika del Rosario e Santo Giovanni Baptista – Rimski Forum – Palača Vernazza – Crkva sv. Mateja, jedna od zanimljivijih arhitektonskih zdanja grada – Porta Biagi – Piazza Duomo gdje se nalazi gradska Katedrala Maria SantissimaAssunta Santo Oronzo –  PiazzaSant’Oronzo, centralni trg gdje se nalazi nekoliko gradskih znamenitosti na čelu s rimskim amfiteatrom, Mozaikom Vuka i Kolumnpom di SantOronzo. Nastavljamo razgled do dvorca Karla V. ( Izvana) i Fontane Harmonija, te završavamo razgled kod Bazilike Svetog Križa ( Santa Croce ), prekrasne crkve iz 16. og stoljeća. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za kavu i ručak. U popodnevnim satima, sastanak grupe na dogovorenom mjestu, te nastavak vožnje do gradića Otranto, smještenog na samoj „peti talijanske čizme“. Zbog svog strateškog položaja na morskom tjesnacu koji razdvaja Jadransko od Jonskog mora, često je bio poprište brojnih borbi i osvajanja što je ostavilo traga i na izgledu grada. Odlazak na razgled grada uz pratnju vodiča: Dvorac Aragonese ( Izvana ) – Katedrala di Santa Mara Annunziata s vrijednim mozaicima i impozantnim trgom – bazilika San Pietro s bizantskim freskama – San Giovanni katakombelungomare Heroja, koji je najljepša gradska šetnica, a gdje ćemo ujedno imati i pauzu za kavu i uživanje u Otrantu. U kasnim poslijepodnevnim satima, slijedi vožnja nazad do Brindisija.Smještaj u hotel. U slučaju da je hotel u Brindisiju, orijentacijska šetnja Brindisijem uz vodiča. Noćenje.

2. dan BRINDISI –  MATERA – ALBEROBELLO

Doručak. Danas ćemo saznati zašto se ove dvije regije smatraju biserom Italije, te često i nepošteno izostavljaju s popisa najljepših turističkih destinacija Italije. Obići ćemo dva najljepša mjesta južne Italije, svaki prekrasan na svoj način – Matera i Alberobello. Vožnja slikovitim krajem do gradića Matera, europske prijestolnice kulture 2019.g., bisera pokrajine Basilicata i prvog grada na jugu Italije uvrštenog na popis UNESCO baštine, s povijesnim središtem Sassi i kamenim crkvama. Jedinstveni spoj povijesti, kulture i prirode, prapovijesno trogloditsko najstarije naseljeno mjesto u Italiji sastoji se od više naselja: SassoBarisano s bogato ukrašenim portalima, SassoCaveoso poput nekog kazališta, kuće u “špiljama” koje se stepeničasto spuštaju prema gradu, te Civita s katedralom i park na platou Murgia Matera s brojnim crkvama iz perioda od Bizanta do Baroka. Većina zgrada je djelomično ukopana u mekim vapnenačkim stijenama koje se nadograđuju na sustav pravih špilja i podzemnih hodnika. Zahvaljujući originalnom izgledu, odabrana je za glavnu lokaciju snimanja poznatog filma Mel Gibsona „Pasija“, kandidata za filmsku nagradu Oscar. Po dolasku idemo na razgled uz pratnju vodiča: PiazzaVittorioVeneto, s podzemnim spremnikom za vodu – Crkva Svetog Franje Asiškog – Cattedrale di Maria Santissima della Bruna e Sant’Eustachio koja se nalazi na Piazza Duomo, centralnom trgu starog dijela Matere – Fontana ljubavi, koja se nalazi na jednom od najljepših vidikovaca. Ovaj dio se nalazi pod dijelom grada Sassi di Matera, rezidencijalnim dijelom na brdu. Potom idemo do dijela grada koji se naziva SassiCaveoso, do crkve svete Marije od Idrisa i samostana Svetog Petra od stijene ( Caveoso ), koji je ujedno i plato s kojeg se pruža prekrasan pogled na stijene u koje su uklesane kuće i religiozni objekti.  Potom ćemo imati slobodno vrijeme u Materi, za ručak ili vlastite sadržaje. Za one u boljoj kondiciji preporučamo prelazak mosta Ponte Tibetano, i odlazak do stijena na suprotnoj strani udoline. U dogovoreno vrijeme povratak u smjeru Apulije. Druga točka dana nam je Aberobello. Odlazak na šetnju pitoresknim uličicama ovog mjesta koje je na popisu UNESCO baštine zbog jedinstvene „narodne arhitekture“ (Trulli), prapovijesne gradnje bez vezivnog materijala, isključivo od nepravilnih komada vapnenačkog kamena s karakterističnim kućama s kružnim tlocrtima i stožastim krovovima koje podsjećaju na kućice iz dječjih bajki. također je karakteristična bijela boja kojom su obojane sve kućice. Mi ćemo se prošetati glavnom ulicom na kojoj se nalaze suvenirnice, te ćete imati slobodno vrijeme. Svakako preporučamo da se zagubite u malim uličicama i uronite u jedan paralelni svijet ljepote. U dogovoreno vrijeme sastanak grupe te povratak prema hotelu u Brindisi/ Lecce. Noćenje.

3. dan BRINDISI – OSTUNI – POLIGNANO AL MARE – MONOPOLI – BRINDISI

Doručak.  Danas nastavljamo razgled lokacija sjeverno od Brindisija. Prva točka dana nam je Ostuni, još jedan slikoviti „Bijeli Grad“ . Ovaj arhitektonski biser s blještavo bijelim fasadama kuća od ispranog vapnenca dominira pejsažem. Šetnja srednjovjekovnim središtem s uskim kamenim ulicama, plemićkim palačama, crkvom Assunta iz 15. st. Slobodno vrijeme za kavu. Nakon razgleda, nastavak do gradića Polignano a Mare, nekadašnjeg ribarskog sela iz doba Rimskog carstva s prekrasnim starim gradom s kućama na liticama. Na šetnici se nalazi brončani kip svjetski poznatog talijanskog kantautora DomenicaModugna koji je tu rođen, stepenice nazvane Volare po njegovom velikom hitu vode do panoramske točke na liticama s koje se pruža prekrasan pogled na grad i plaže. Slobodno vrijeme za ručak. Nakon pauze ćemo Monopoli, gradić od cca. 50 000 stanovnika. Smješten na Jadranskom moru Monopoli je jedan od najljepših malih gradova Apulije. Kao i drugi gradovi juga Italije njegova je povijest nastala međusobnom isprepletenošću brojnih naroda koji su tu prošli i plijeni šarmom malog gradića koji je još uvijek neotkriven masovnom turizmu. po dolasku idemo u šetnju starim gradom, sve do dvorca Karla V ( Izvana ). Usput ćemo proći glavne gradske znamenitosti – Cattedrale Maria Santissima della Madia – Bastione del Molino i di Babula – Porto Antico. Nakon razgleda ćemo imati slobodno vrijeme za uživanje u kavi uz more, s obzirom da se kod starog grada nalazi i plaža, te prekrasan pogled na Jadransko More. U kasnim popodnevnim satima povratak u Brindisi/ Lecce. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan BARI VLAKOM

Doručak. Odlazak do željezničke stanice u Brindisiju, te ukrcaj na jedan od vlakova Treni Italia. Slijedi odlazak do Barija, glavnog grada južnotalijanske regije Apulije te razgled grada s pratiteljem putovanja. Ovaj grad nastao je na stjenovitom poluotoku u doba antike utvrđeni grad, koji je svojom sigurnom lukom stoljećima privlačio trgovce i osvajače. Iz srednjeg vijeka ostale su impozantna hohenštaufska tvrđava te značajne romaničke crkve. Nakon iskrcaja iz vlaka idemo u šetnju prema Starom gradu Viom Sparano, glavnom gradskom šetnicom. Usput ćemo vidjeti Zgradu Sveučilišta Aldo Moro – Vrtove Umberta I – PalazzoMincuzzi, te dolazimo do CastelloSvevo ( Izvana ), normanskog dvorca iz 12. Ovdje ćemo ući u uske uličice starog grada, takozvanog quartieremurattiano,  te idemo u šetnju te usputni razgled: Katedrala Barija posvećena je svetom Sabinu – Piazzadell’Odegitria – Bazilika svetog Nikole, zaštitnika pomoraca – PiazzaMercantile. Potom slijedi slobodno vrijeme za uživanje u Bariju. U slobodno vrijeme imate priliku opustiti se uz cappuccino ili zaviriti u trgovine u Via Sparano, ViaArgimro i ViaManzoni. Također sugeriramo šetnju gradskom šetnicom uz more, longomareAraldo di Crollala. U dogovoreno vrijeme sastanak grupe te odlazak na vlak, i povratak u Brindisi/ Lecce. Poslijepodne slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan BRIDNISI – ZAGREB

Doručak (suhi obrok za ponijeti). Odjava iz hotela, transfer do zračne luke, prijava na direktan let FR 4782 u 6.35 sati, s dolaskom u Zagreb u 7.45 sati.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

19.10. – 23.10.2023. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTEL 3/4* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 650 3.691,91
REDOVNA CIJENA 680 3.917,94
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
140 1.054,83

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta FR – Ryanair Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
19.10.2023. FR 4783 ZAG – Zagreb BDS – Brindisi 07:35 08:55
23.10.2023. FR 4782 BDS – Brindisi ZAG – Zagreb 06:35 07:45

 

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Minimalan broj putnika: 20
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije određen vremenski period
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • ***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja te radnim vremenima pojedinih znamenitosti.
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Po pravilima RyanAir-a svaka osoba sjedi odvojeno, moguće je organizirati sjedenje za dvije ili više osoba zajedno, uz nadoplatu (Cijene su navedene pod ”Cijena ne uključuje”)
 • Ryanair je vrlo striktan u pogledu prtljage. Molimo da pazite da prtljaga ne prelazi zadane norme, jer u suprotnom na aerodromu plaćate za dodatnu prtljagu u iznosu 11 eura po kili.
 • PROMJENA IMENA PUTNIKA NAKON PRIJAVE IMENA NIJE MOGUĆA ZBOG STROGIH UVJETA RYANAIRA OSIM UZ DOPLATU OD 180 € / 1.356,21 kn PO OSOBI

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • 5 dana putovanja u Italiju
 • 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama hotela 3/4* u Lecce ili Brindisi
 • Let Ryanairom na relaciji Zagreb – Brindisi – Zagreb
 • Sve pristojbe zračnih luka
 • Transfer do hotela te od hotela do zračne luke
 • Sve transfere autobusom prema programu
 • Povratnu kartu vlakom Brindisi – Bari/Lecce – Brindisi
 • Malu ručnu prtljagu dimenzija do 40cm x 20cm x 25cm
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Sve razglede prema programu
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 140 € / 1.054,83 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
 • Ulaznice za pojedine objekte
 • Vlastite troškove
 • Nadoplata za dodatnu prtljagu dimenzija 55cm x 40cm x 20cm (10kg) sa vama u kabini – 26 € / 195,90 kn smjer – 52 € / 391,79 kn oba smjera – plaćanje u agenciji obavezno prilikom rezervacije aranžmana, naknadno plaćanje je obično skuplje zbog toga što Ryanair podigne cijene
 • Nadoplata za dodatnu prtljagu dimenzija 119cm x 119cm x 81cm (20kg) koji se predaje prilikom checkin-a – 50 € / 376,73 kn smjer – 100 € / 753,45 kn oba smjera – plaćanje u agenciji obavezno prilikom rezervacije aranžmana, naknadno plaćanje je obično skuplje zbog toga što Ryanair podigne cijene
  • NAPOMENA! Zadnji rok za uplatu kofera je 96 sati prije leta; nakon toga više nije moguća doplata!
 • Nadoplata za odabrano mjesto u avionu – 12 € / 90,41 kn smjer – 24 € / 180,83 kn oba smjera
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 • Boravišna pristojba u hotelu: 2 – 2,5 eura po osobi/dan – točna informacija u završnom pismu
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Mediteran