TRENTINO DOLOMITI – 4 DANA – 27.07.-30.07., 14.09.-17.09.2023.

TRENTINO DOLOMITI

4 DANA

POLAZAK: 27.07.-30.07., 14.09.-17.09.2023.

Doživite planinsku bajku u zapadnim Dolomitima: oduševite se čarobnim jezerom Lago delle Malghette, planinskim vrhuncima Brenta Dolomita, Nacionalnim parkom Stelvio i popularnom zimskom destinacijom – Madonnom di Campiglio i nezaboravnim pogledom s vrha Passo Presena… U cijenu uključen polupansion i korištenje wellnessa! Moguć polazak iz Karlovca i Rijeke.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN: ZAGREB/KARLOVAC/RIJEKA – TRENTO – VAL DI SOLE

Okupljanje grupe u 04.10h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04.25h prema Italiji. Vožnja kroz Hrvatsku (moguć polazak iz Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu), Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do našeg prvog odredišta – grada TRENTO. Smješten je u južnom dijelu Dolomita, u dolini rijeke Adige, svega 25km sjevernije od jezera Garda. Na hrvatskom jeziku poznat je kao Trident, a upravo u ovom gradu su održani upravo ovdje održani su slavni tridentski koncili u 16. stoljeću. Trento ima poseban šarm kojemu je teško odoljeti. Grad je to koji će Vas očarati bogatom poviješću, kulturno-povijesnim spomenicima ali i gastronomijom. Brojni antički rimski ostaci, muzeji i palače Trenta oduševljavaju posjetitelje: dvorac Castello del Buonconsiglio, crkve Santa Maria Maggiore, San Apollinare ili San Lorenzo, Palazzo Pretorio i fontana Neptuna, Piazza del Duomo i katedrala San Vigilio, Dijecezanski muzej, Prirodoslovni muzej, planetarij i Muzej aeronautike Gianni Caproni, … Zajednička šetnja slikovitim središtem grada i slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema Val di Sole. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

2. DAN: LAGO DELLE MALGHETTE – MADONNA DI CAMPIGLIO

Doručak. Današnji dan je predviđen za trekking do jezera LAGO DELLE MALGHETTE, alpskog jezera na sjeverozapadu Trentina, u srcu parka prirode Adamello Brenta UNESCO Geopark, ali i za trekking od jezera do MADONNE DI CAMPIGLIO. Jezero se nalazi na 1890 m n/v, i okruženo je planinama Folgarida, zapadno od prijevoja Campo Carlo Magno. Inače, zapadnim dijelom parka Adamello Brenta dominiraju planinski vrhovi Presanelle (3558 m/nv)  čijim slikovitim ambijentom odzvanjaju zvuci živopisnih vodopada doline  Val di Genova. Biser istočnog dijela parka, koji seže do Dolomita (Dolomiti di Brenta),svakako je dolina Val di Tovel i čuveno, istoimeno jezero (lago di Tovel)…Kako će izgledati naš današnji dan: od hotela ćemo otići do gondole, koja će nas odvesti sve do 1800 m/nv, i potom krenuti preko planinarskih domova Solander i Orso sve do jezera Lago delle Malghette, koje će Vas oduševiti svojom ljepotom. Slobodno vrijeme za odmor, kavu ili uživanje u predivnom krajoliku i svježem planinskom zraku. Okupljanje grupe i nastavak obilaska staze, koja će nas odvesti do Madonne di Campiglio, mondenog skijališta koje se s razlogom ubraja među najbolje u Europi. Po dolasku, slobodno vrijeme za kasniji ručak i za individualne programe. Okupljanje grupe i povratak autobusom u hotel. Večera. Noćenje.

3. DAN: NACIONALNI PARK STELVIO / VAL DI RABBI

Doručak. Okupljanje grupe i odlazak NACIONALNOM PARKU STELVIO, odnosno prema dolini VAL DI RABBI. Jedno je od najstarijih zaštićenih područja u Italiji (od 1935. godine), nalazi se u srcu središnjih Alpa i obuhvaća masiv Ortles-Cevedale, u Trentinu ”pokriva” doline Val di Rabbi i Val di Peio, ali ujedno se proteže i na tri druge talijanske provincije: Bolzano, Brescia i Sondrio. Unutar ovog jedinstvenog nacionalnog parka možete vidjeti sve alpske krajolike: od pašnjaka preko planinskih livada i dolina pa sve do ledenjaka. Zaštićeni dijelovi se nalaze na nadmorskoj visini od 650 m/nv pa sve do impresivnih 3905 m/nv, odnosno do moćnog vrha Ortler. Razlika u nadmorskoj visini kao i morfološka raznolikost omogućili su suživot raznolikom biljnom i životinjskom svijetu. Po dolasku u Val di Rabbi, otići ćemo u šetnju do visećeg mosta (1366 m/nv) koji će Vas oduševiti: most dužine 100 m koji se nalazi 60 m iznad tla. Okruženi prirodom, uživati ćete u predivnom pogledu na dolinu ali i na potok koji prolazi ispod Vas. Dalje ćemo nastaviti šetnju laganom stazom prema mljekari Malga Fratte, gdje ćemo napraviti kratku pauzu i potom nastaviti prema slapovima Saent – prema mišljenju mnogih jednom od najljepših područja unutar Nacionalnog parka Stelvio. Slobodno vrijeme za fotografiranje i uživanje u netaknutoj prirodi. Polazak prema parkingu, no kratko ćemo se zaustaviti u planinarskom domu Malga Stablasolo za pauzu. Okupljanje grupe i povratak autobusom u hotel. Večera. Noćenje.

4.DAN: PASSO TONALE – PONTE DI LEGNO – RIJEKA/KARLOVAC/ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Okupljanje grupe i kraća vožnja prema prijevoju PASSO TONALE, koji je smješten na 1883 m/nv i koji povezuje regije Trentino i Lombardiju. Ovdje ćemo ući u gondolu koja će nas prvo odvesti do Passo Paradiso (2587 m/nv), gdje ćemo posjetiti muzej Galleria Paradiso. Riječ je o tunelu koji je iskopan kroz granitnu stijenu za vrijeme Prvog svjetskog rata i koji je služio kao zaklon vojnicima od snijega i niskih temperatura. U njemu se može vidjeti multimedijalna izložba pod nazivom  ”Suoni e Voci della Guerra Bianca”. Zajednički odlazak na drugu gondolu koja će nas odvesti do vrha Passo Presena (2997 m/nv), i sa kojeg ćete uživati u spektakularnom pogledu. Okupljanje grupe i zajednički povratak prema autobusu. Vožnja prema Sgradiću PONTE DI LEGNO. Kraće slobodno vrijeme za ručak i šetnju slikovitim središtem grada. Okupljanje grupe i polazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna Italijom, Slovenijom, Hrvatskom uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u kasnijim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

CIJENA PO OSOBI:

– polazak srpanj:  372,00 € / 2.806,74 kn
– polazak rujan: 345,00 € / 2.599,40 kn
Tečaj: 1,00 € = 7,53450 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, noćenje u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na osnovi polupansiona (doručak-večera) na području Val di Sole, korištenje wellnessa u hotelu, korištenje bazena, vožnju godnolom Daolasa, vožnju gondolom na Passo Presena, licenciranog voditelja putovanja, peronizaciju AK Zagreb, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, boravišnu pristojbu, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, policu od otkaza putovanja (10,42 € ( 78,57 kn ) / osoba), policu od nezgode + putno osiguranje, doplatu za jednokrevetnu sobu

OBAVEZNA DOPLATA:

– boravišna pristojba: 2,00 € / osoba / noć
– autobusna karta za Val di Rabbi: 3,00 € / osoba

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU (ZA 3 NOĆENJA): 54,00 € / 406,86 kn

VAŽNA UPUTA ZA IZLET:

– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna sportska obuća,
– dovoljna količina vode + obrok (sendvič, energetske pločice,…).
– VAŽNO: zbog specifičnog terena (šumovito, neravno i sklisko na pojedinim dijelovima), ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i osobe s invaliditetom
– PREPORUKA: putno zdravstveno osiguranje + osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
– Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).

Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

NAPOMENE:

– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske za lice.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate.Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

AutobusomEuropska putovanjaInozemstvoInozemstvoPutovanja za grupe