STAZA SEDAM SLAPOVA

POLAZAK: 13.04., 04.05., 01.06., 21.09., 19.10., 09.11.2024.

Istražite atraktivnu stazu koja je prava poslastica za sve ljubitelje netaknute prirode i oduševite se mističnom ljepotom Istre!

PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1) u 06.15h. Nakon upoznavanja sa voditeljem putovanja, polazak u 06.30h prema ISTARSKOM POLUOTOKU (polazak 09.11. je u 05.45h). Vožnja kroz Gorski Kotar uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe. Nakon prolaska tunela koji se proteže kroz UČKU, započinjemo sa prekrasnim vidicima na unutrašnjost Istre. Vožnja prema BUZETU, u kojem ćemo i započeti našu pješačku avanturu stazom koja se proteže na ukupno 15 km. Nakon prvog kilometra odvojiti ćemo se od rijeke Mirne i nastaviti šetnju šumarkom uz kamenito korito rječice Drage. Ovdje nas u manje od kilometra duljine očekuje uspon od 100 metara visinske razlike i pet lijepih slapova. Uska staza vodi uz samu vodu, pa i preko vode te ispod impresivnih stijena koje privlače iskusne penjače. VAŽNO: Najteži dijelovi našeg puta osigurani su užetom koja će nam olakšati uspon. Putem ćete imati prilike vidjeti napuštena okna starih rudnika ugljena, u koje možete i zaviriti ukoliko sa sobom ponesete baterijske svjetiljke. Nakon petog slapa (2,8 km) na velikoj serpentini izaći ćemo iz korita Drage i nastaviti putem kroz šumu prema mjestu Selce (3,4 km). Malo prije petog kilometara još jednom ćemo preći kanjon Drage, i nastaviti prema napuštenim zaseocima Blatne Vasi, gdje ćemo doći do najviše točke na stazi (281 m n/v). Nakon otprilike jednog kilometra blagog puta stići ćemo do Kuhara, još jednog zaseoka Blatne Vasi, u čijim živopisnim kamenim kućama ljudi žive potpuno u skladu s prirodom. Put će nas dalje odvesti u smjeru juga – prema Kotlima (7,7 km). Nakon osvježenja  i uživanja u pogledu na slikovite kotle, nastaviti ćemo šumskom stazom iznad rijeke, prema sjeverozapadu. Većinom nas očekuje spust, a proći ćemo i pored sedmog slapa. Negdje oko 12. kilometra zatvoriti ćemo krug i ponovno se naći na plodnim poljima uz rijeku Mirnu, i nastaviti pješačiti malo više od jednog kilometra do polazišne točke. Slobodno vrijeme u Buzetu za ručak i individualne programe. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja Istrom i zelenim srcem Hrvatske, uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima, do 21 h.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

POLAZAK: 13.04., 04.05., 01.06., 21.09., 19.10., 09.11.2024.

Cijena po osobi: 46,00 €

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom turističke kategorije, licenciranog voditelja putovanja, lokalne vodiče (2 po grupi) na Stazi 7 slapova, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute

INFORMACIJE:

– Rezervaciju izleta je potrebno potvrditi uplatom (akontacijom u iznosu 50% ukupnog iznosa ili cijelog iznosa izleta). Rezervacije zaprimamo pisanim putem (mailom) ili osobnim dolaskom u poslovnicu agencije.
– Sjedala u autobusu se popunjavaju prema redoslijedu prodaje.
– Izlet se otkazuje samo u slučaju cjelodnevne kiše, u slučaju promjenjivog vremena / moguće kiše i različitog predviđanja vremenske prognoze na svakom portalu za praćenje vremenske prognoze se ne otkazuje!
– Za otkaze izleta (što uključuje zamjenu datuma odlaska ili zamjenu za drugi izlet) zbog promjene vremenske prognoze ili iz razloga što ju netko ne smatra idealnom za odlazak izlet primjenjuju se otkazni rokovi.
– U slučaju da netko od putnika nije u mogućnosti putovati, može putovati druga osoba samo je potrebno u agenciju pisanim putem (mailom) dostaviti navedene promjene.
– Završne informacije o polasku se šalju pisanim putem (mailom), do 48h prije polaska na izlet.
– Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Kotizacija se ne vraća u slučaju bolesti niti se prebacuje na drugi izlet zbog izvršenih obveza prema prijevozniku. Savjetujemo uplatu osiguranja od otkaza putovanja.

VAŽNA UPUTA ZA IZLET:

– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna sportska obuća (preporuka: gojzerice ) u kojoj ćete moći prohodati dionicu (napomena: dionica je srednje tehnički zahtjevna i na nekim dijelovima se gazi preko vode),
– dovoljna količina vode koja će Vam biti potrebna za prohodati dionicu + obrok (sendvič, energetske pločice,…).
– rezervna garderoba (majica, čarape, ručnik…).
– u slučaju cjelodnevne kiše, visokog vodostaja rijeke ili pak situacije da su slapovi presušeni – izlet se otkazuje
– VAŽNO: zbog specifičnog terena (šumovito, neravno i sklisko na pojedinim dijelovima), ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i za osobe sa smanjenom pokretljivošću
– PREPORUKA: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (1,61 € / osoba)
– Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program izleta, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30 (u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, Agencija zadržava pravo otkaza putovanja)
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate.. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Europska putovanjaJednodnevni izleti