PORTUGALSKA TURA 2024.

Lisabon –Aveiro –Coimbra –Obidos – Fátima – Porto

7 DANA ZRAKOPLOVOM

02.04.-08.04.2024.

21.05.-27.05.2024.

GARANTIRANI POLASCI

Predviđeni hoteli:

Lisabon: Vip Entrecampos 4*, ili sl.

Coimbra: Hotel Coimbra Aeminium Affiliated by Melia 4*ili sl.

Porto:Holiday Inn Porto Gaia 4*,hotel Black Tulip 4*,ili sl.

 

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.Uključen izlet Sintra-Cabo da Roca-Cascais!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB –FRANKFURT/MÜNCHEN–LISABON

Polazak 2.4.: Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, u 12:45 sati. Prijava na let Lufthanse na redovonoj liniji za Frankfurt u 14:45 sati, slijetanje planirano u 16:20 sati. Nastavak putovanja prema Portugalu letom Lufthanse prema Lisabonu u 19:55 sati (red letenja ispod programa). Po slijetanju u Lisabon (planirano u 22:00 sata), ukrcaj i transfer prema hotelu. Smještaj i noćenje.

Polazak 21.5.:Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, u 4:30 sati. Prijava na let Lufthanse na redovnoj liniji za München u 6:25 sati, slijetanje u München planirano u 7:35sati. Nastavak putovanja prema Portugalu letom Lufthanse prema Lisabonu u  11:15sati (raspored letenja ispod programa). Po dolasku u Lisabon, planirano u 13:30 sati, ukrcaj u autobus i panoramska vožnja napoznatijim lisabonskim ulicama i trgovima prema četvrti Belem gdje se nalaze najpoznatije lisabonske znamenitosti, uvrštene na listu svjetske kulturne baštine organizacije UNESCO: Belemska kula (Torre de Belém), Spomenik otkrićima (Padrão dos Descobrimentos) i Jeronimitski samostan (Mosteiro dos Jerónimos) – svi zajedno svjedoci su i spomenici najslavnijeg dijela portugalske povijesti, razdoblja velikih pomorskih otkrića i širenja portugalskog kolonijalnog imperija. Kraće slobodno vrijeme za  degustaciju poznatog „Belemskog kolača“ (Pastéis de Belém). Odlazak prema hotelu, smještaj. Večernja šetnja po četvrtima Baixa, Chiado i Bairro Alto. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od brojnih restorana na Bairru Altu. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

2. dan: LISABON: Izlet Sintra – Cabo da Roca – Cascais (izlet uključen u cijenu aranžmana)

Doručak. Danas odlazimo u okolicu Lisabona, do Sintre i najazapadnije točke kontinentalne Europe. Sintra je gradić sagrađen na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti, u njoj je neko vrijeme boravio i Lord Byron koji je 1809. napisao da je „mjestašce Sintra najljepše na svijetu. Po dolasku u Sintru uspet ćemo se do fascinantne palače Pena (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Prostirući se na brežuljcima Sintre, palača je plod ideje ekscentričnog kralja Ferdinanda II. i odražava portugalski romantizam tog vremena. Svojom mješavinom stilova, živim bojama i bajkovitim izgledom na vrhu brda palača privlači poglede promatrača i zbog svoje atraktivnosti stavljena je na popis „sedam čuda Portugala“, kao i na popis UNESCO-a. Okružuje je bogati park u kojem je više od 500 različitih vrsta stabala sa svih strana svijeta, od američke sekvoje do kineskog stabla ginka. Slobodno vrijeme za posjet palači. Nastavak vožnje prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao da je „mjesto gdje zemlja završava, a more počinje“, uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa. Cascais je nekoć bio ribarsko mjesto, ali u 19. st. postalo je i omiljena rezidencija portugalskih kraljeva. Povratak u hotel, slobodna večer i noćenje.

NAPOMENA: Na polasku 2.4. na povratku s izleta stajemo u četvrti Belem.

3. dan: LISABON

Doručak. Danas odlazimo s voditeljem putovanja upoznati se konkretnije s Lisabonom, pa predlažemo da se uputite popularnim tramvajem br. 28 prema Alfami, četvrti koja je jezgra grada.Spustit ćemo se sa Chiada i potom uspeti uz  lisabonsku katedralu iz 12. stoljeća te kraj crkve i rodnog mjesta sv. Ante sve do romantičnog vidikovca sv. Lucije, odakle se pruža prekrasan pogled na stari dio grada i na gotovo deset kilometara širok estuarij rijeke Tejo, potom se pješice spuštemo pored zamka sv. Jurja ( Castelo de Sao Jorge), po strmim uličicama Alfame, ostavštine četiri stoljeća maurske vladavine ovim prostorima. Svoju šetnju završavamo na Rua Augusti, popularnoj trgovačkoj ulici u podnožju Alfame i Bairra Alta s druge strane. Slobodan ostatak dana za šetnju, posjete muzejima, odlazak u dio grada gdje je 1998. bio organiziran EXPO i nalazi se poznati oceanarij, za kupovinu, istraživanje… U večernjim satima predlažemo odlazak na večeru uz fado, brojni su restorani u Alfami i na Bairru Altu koji vam pružaju tu mogućnost. Noćenje.

4. dan: LISABON – OBIDOS – FÁTIMA – BATALHA – COIMBRA

Doručak i odjava iz hotela. Napuštamo Lisabon i krećemo prema drugom najvećem portugalskom gradu. Prva postaja na putu do Porta je prekrasni gradić Obidos, nekoć vjenčani poklon portugalskih kraljeva njihovim kraljicama. Šetnja gradićem unutar srednjovjekovnih zidina čiji su prepoznatljiv znak slikovite bijele kućice i uske, krivudave uličice popločene kamenim kockama. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira i degustaciju ginjinhe, poznatog lokalnog likera od višnje. Nastavak putovanja prema vodi nas doFátime: obilazak jednog od najznačajnijih marijanskih svetišta u svijetu u malom portugalskom gradiću koji je dobio svoje ime po legendi u kojoj je Fátima, kći maurskog princa, u 12. st. prešla na kršćanstvo zbog ljubavi prema lijepom kršćanskom vitezu. Dana 13. svibnja 1917. g. troje malih pastira na mjestu današnje bazilike svjedočilo je ukazanju Gospe. S tim datumom počinje povijest svetišta koje je zajedno s Lourdesom najposjećenije europsko svetište. Posjet velikoj bazilici i šetalištu s Kapelom ukazanja.Putem do Coimbre posjećujemo i Batalhu, malo mjesto nazvano tako po bitci kod Aljubarrote iz 1385. g., presudne za opstanak portugalske samostalnosti. U njoj su Portugalci predvođeni začetnikom druge portugalske dinastije, Ivanom od Avisa, pobijedili brojčano nadmoćniju španjolsku armadu Ivana Kastiljskog. Posjet poznatom doiminikanskom samostanu (ulaznica nije uključena, doplata na licu mjesta), autentičnom primjerku tzv. manuelinske arhitekture – svjetski poznat samostan Santa Maria da Vitoria spada u UNESCO-vu svjetsku baštinu i smatra se nekom vrstom portugalskog svetišta budući da simbolizira odvajanje Portugala od Španjolske. Dolazak u Coimbru, smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: COIMBRA – COSTA NOVA/AVEIRO – PORTO

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u obilazak povijesnog središta Coimbre. Grad smješten na obali rijeke Mondego nekoć je kraće vrijeme bio portugalska prijestolnica, a ujedno je i grad s jednim od najstarijih europskih sveučilišta, osnovanom 1290.g.: šetnja na liniji samostan i crkva sv.Križa (Igreja de Santa Cruz), stara katedrala (Se Velha) – najveća romanička crkva u Portugalu, sveučilište… kraće slobodno vrijeme za kavu, čaj ili šetnju. Nastavak putovanje prema sjeveru vodi nas do ljetovališta Costa Nova kraj Aveira, vrlo čestog fotografskog motiva iz Portugala. Riječ je o plaži na kojoj je u 19.st. političar i pučki tribun Jose Estevao sagradio prvu kućicu (palheiro) čija je fasada bila prugasta, smeđe-plava. U međuvremenu, od te dobi do danas mnogi su ribari odlučili svoje kućice obojati prugasto, živim bojama koje podsjećaju na boje moliceiros, tradicionalnih barki u Aveiru. Niz kuća žarkih boja i prugastih fasada jedan je od najdražesnijih motiva na razglednicama i fotografijama cijele regije. Slobodno vrijeme za šetnju i objed. Posjećujemo i obližnji Aveiro, „Veneciju Portugala“ kako ga se često naziva zbog njegovih kanala. A poznat je i po slasticama, pa preporučujemo da se poslije ručka tu počastite s „ovos moles“! U nastavku dana putovanje prema Portu, panoramska vožnja Portom po dolasku i smještaj u hotel. Predlažemo odlazak javnim gradskim prijevozom do središta grada, u orijentacijsku šetnju. Povratak u hotel, noćenje.

6. dan: PORTO: fakultativni izlet BRAGA

Doručak. Porto, drugi po veličini portugalski grad, sagrađen je na mjestu drevnog rimskog naselja na tom mjestu uz rijeku Douro čije je latinsko ime dalo ime današnjoj državi – Portus Cale. Za razliku od Lisabona kojeg se poznaje po atributu „Bijeli grad“, Porto nazivaju i „Granitnim gradom“, a svjetski je poznat po slatkom desertnom vinu istog imena. Pješački razgled grada poslije doručka, njegovog povijesnog središta: crkva sv. Franje iz 13.st., najljepše i najbogatije dekorirana u Portugalu,katedrala s temeljima iz 12 st., neoklasicistička Palača Burze, kolodvor Sao Bento sagrađen na temeljima benediktinskog samostana čija je unutrašnjost možda i najbolji primjer azulejo umjetnosti s preko 20 000 pločica… Poslijepodne preporučujemo odlazak na poludnevni izlet u Bragu, uz Porto jedan od najznačajnijih i najvećih gradova sjevera (doplata prilikom rezervacije aranžmana, min. potreban za realizaciju 15 prijavljenih putnika). Stari biskupski grad ponosi se poviješću dugom dvije tisuće godina i nazivom „Portugalski Rim“ – u gradu se nižu jedna do druge više od 20 crkava, među njima i prvobitno romanička katedrala, a grad se smatra duhovnim središtem rađanja portugalskog kraljevstva. Prije dolaska do grada zastat ćemo na UNESCO lokalitetu, kod crkve Bom Jesus do Monte, do koje vode stube uređene poput Križnog puta (moguć uspon do crkve i uspinjačom, doplata na licu mjesta cca 2,5 eur oba smjera). Crkva je nakon Fátime najvažnije svetište u Portugalu, vrlo dojmljivo smještena. No Braga je ujedno i moderan grad pun studenata, živahan i fotogeničan, naročito njegovo središte koje ćemo zajedno obići. Slobodno vrijeme u središtu grada. Povratak u Porto u ranim večernjim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Slobodno vrijeme za uživanje i istraživanje ovog čudesnog grada, preporučujemo šetnju po četvrti Ribeira u ranim večernjim satima. Riječ je o autentičnoj četvrti gdje se na dojmljiv način sudara staro i zapušteno s  uređenim i imućnijim, šarolikoj, slikovitoj i punoj malih restorančića i zanimljivih suvenirnica. Povratak u hotel javnim gradskim prijevozom. Noćenje.

7. dan: PORTO – FRANKFURT – ZAGREB

Doručak. Odjava iz soba, slobodno jutro u gradu.Svakako preporučujemo posjet vinskom podrumu u dijelu grada Vila Nova de Gaia i degustaciju porta, čuvenog fortificiranog vina koje je proslavilo istoimeni grad kao i vinograde iz doline rijeke Douro, vjerojatno najpoznatiji portugalski izvozni proizvod.Transfer u zračnu luku iz hotela nešto prije 14 sati. Prijava na let Lufthanse za Frankfurt s polaskom u 16:30 sati. Dolazak u Frankfurt planirano u 20:10 sati (lokalno vrijeme) i nastavak putovanja prema Zagrebu predviđeno u 21:50 sati. Slijetanje u Zagreb planirano u 23:15 sati, kraj programa.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Polazak 2.4.: FM 1.010 € (7.609,85 kn)  / RC 1.050 € (7.911,23 kn)

Polazak 21.5.: 1.080 FM  € (8.137,26 kn)  / RC 1.120 € (8.438,64 kn)

 

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene su u cijenu aranžmana

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – München/Frankfurt – Lisabon –Porto – Frankfurt – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u Portu/Vila Nova de Gaia u dvokrevetnim sobama
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 4* u Coimbri u dvokrevetnim sobama
 • cjelodnevni izlet Sintra-Cabo da Roca i Cascais (uključen autobusni prijevoz i pratnja voditelja putovanja)
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • poludnevni izlet u Bragu (uključuje autobusni prijevoz, lokalnog vodiča u Bragi i pratnju voditelja putovanja): odrasli 50 EUR (376,73 kn), djeca do 12 g. 42 EUR(316,45 kn) – min. potreban za realizaciju 15 prijavljenih putnika
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: na polasku 2.4.300EUR (2.260,35 kn), polazak 21.5. 360 EUR (2.715,42 kn)(obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • tipičnu portugalsku večeru s pićem i fado programom: cca. 70 EUR (527,42 kn) po osobi (plaćanje na licu mjesta)
 • boravišna pristojba: 2 EUR (15,07 kn) po osobi po noćenju za sve osobe starije od 12 godina (obvezno plaćanje od 1.1.2016., doplata na licu mjesta)
 • napojnicu za vozače i vodiča – na inozemnim destinacijama vozači i lokalni vodiči očekuju napojnicu i preproučujemo iznos od 2-3 € po danu, a ako ste bili zadovoljni uslugom našeg voditelja putovanja, lijepo je i da njemu iskažete svoje zadovoljstvo njegovim trudom i radom.
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Informacije o letu:

Prijevoznik: Lufthansa

Polazak 2.4.:

LH1415  02APR  ZAGFRA      1445 1620

LH1496  02APR  MUCLIS        1955 2200

LH117908APR  OPOFRA       16302010

LH1404  08APR  FRAZAG     2150 2315

Polazak 21.5.:

LH173121MAY  ZAGMUC      0625 0735

LH177821MAY  MUCLIS        1115 1330

LH117927MAY  OPOFRA       16302010

LH1404  27MAY  FRAZAG        2150 2315

Popusti i doplate:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe: dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe: dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta, prema cijenama u srpnju 2023., podložno promjeni):

 • Samostan sv. Jeronima: 10 EUR (75,35 kn) po osobi
 • Utvrda sv. Jurja: 10 EUR (75,35 kn) po osobi
 • Vožnja podzemnom željeznicom u Lisabonu: cca 1,50 EUR (11,30 kn) po osobi vožnja u jednom smjeru, dnevna karta 6,40 EUR (48,22 kn) (vrijedi 24 sata)
 • Samostan u Batalhi 6 EUR (45,21 kn) po osobi
 • Vinarija u Portu s degustacijom 15 EUR (113,02 kn)
 • Palača Pena 17 EUR (128,09 kn)
 • Crkva sv. Franje 8 EUR (60,28 kn)
 • Casa da Musica 10 EUR (75,35 kn)

NAPOMENA: mogućnost niže cijene za mlade i djecu, provjeriti na licu mjesta s voditeljem putovanja.

VAŽNE INFORMACIJE

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Lufthansa objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonuodnosno u Portu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Italiju i Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u Portugalu nalazi se u Lisabonu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalskoj Republici (Lisabon) nalazi se na adresi Rua D.Lourenco de Almeida 24, 1400-126 Lisboa. Kontakt podaci: tel. 0035 121 302 1033, 0035 121 302 1053, 00 35 121 302 1077, fax. 0035 121 302 1251, e-mail: lisabon@mvep.hr.

Lisabon je glavni i s 556 797 stanovnika na svojem administrativnom području površine 84,8 km², najveći grad Portugala. Ujedno je i najzapadniji veliki i glavni grad u Europi. Smješten je na zapadu Pirinejskog poluotoka na Atlantskom oceanu i ušću rijeke Tejo. Kao istaknuto središte financija, trgovine, medija, industrije zabave, umjetnosti, međunarodnog prometa, obrazovanja i turizma, Lisabon se smatra “Alfa gradom”. Jedan je od najvećih ekonomskih centara na kontinentu, s rastućim financijskim središtem i drugom najvećom kontejnerskom lukom na europskoj atlantskoj obali, međunarodnom zračnom lukom s prometom 13 milijuna putnika godišnje, mrežom autocesta, čvorištem željeznica velikih brzina (Alfa Pendular) koja povezuje veće gradove u Portugalu. Osim toga, grad je i političko središte zemlje, sjedište vlade i šefa države, također i središte okruga Lisabona i Lisabonske regije.

Portugal, država na krajnjemzapaduEurope, naistokuisjeverugraniči saŠpanjolskom, a na zapadu ijuguizlazi naAtlantski ocean. Ime Portugal, samo po sebi otkriva dijelove rane povijesti ove zemlje – ono potiče od rimskog imena Portus Cale, moguće mješavinegrčkogilatinskogimena koje znači “Lijepa luka”. Portugal je postao kraljevina 1139.g., a prvi kralj je bioAfonso I. Portugalski. Portugal je tijekom15.i16. stoljećaproširio svoj utjecaj. Slavne osobe tih stoljeća su:Fernando Magellankoji je oplovio svijet,Bartolomeo Diazkoji je dospio doRta dobre nadei istočnog krajaAfrike,Vasco da Gamai ostali. Krajem 16. stoljeća, Portugal je prvi put u povijesti izgubio nezavisnost, našavši se pod vlašćuŠpanjolskečime je počelo propadanje Portugala kao velesile. Godine1975.Portugal je dao nezavisnost svojim preostalim kolonijama, a godinu dana kasnije imao je prve slobodne izbore u kojima su pobjedili socijalisti predvođeni Mariom Soaresom koji postaje premijer. Portugal je jedan od osnivačaNATO saveza, a od1986.godine je članEuropske unije.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 15, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Europska putovanjaZrakoplovom