KRSTARENJE – MSC SPLENDIDA – 09.10.2023.

KRSTARENJE – MSC SPLENDIDA

10 dana / 9 noćenja

DATUM PUTOVANJA: 09.10. – 18.10.2023.

Italija, Turska, Grčka –  TRST, KUSADASI, ISTANBUL, MYKONOS, KRF, BARI, TRST!

GRUPNI POLAZAK IZ ČAKOVCA, VARAŽDINA

Moguć ulazak u Zagrebu !

PROGRAM PUTOVANJA:

DAN DATUM LUKA DOLAZAK ODLAZAK LOKACIJA*
1 ponedjeljak, 09-10-2023 Trst (Venecija), Italija 19:00 Privezan
2 utorak, 10-10-2023 Plovidba
3 srijeda, 11-10-2023 Plovidba
4 četvrtak, 12-10-2023 Kusadasi, Turkey 07:00 15:00 Privezan
5 petak, 13-10-2023 Istanbul, Turska 10:00 23:00 Privezan
6 subota, 14-10-2023 Mykonos, Grcka 17:00 Privezan/Usidren
7 nedjelja, 15-10-2023 Mykonos, Grcka 14:00 Privezan/Usidren
8 ponedjeljak, 16-10-2023 Krf, Grcka 13:00 21:00 Privezan
9 utorak, 17-10-2023 Bari, Italija 07:00 14:00 Privezan
10 srijeda, 18-10-2023 Trst (Venecija), Italija 09:00 Privezan

*Informacije podložne promjeni ovisno o trenutnoj situaciji u luci pristajanja.

CIJENA PO OSOBI:


CIJENE po osobi
BB

BALKON

BL2

premium balkon 10-11 kat

BP

de luxe djelomičan pogled 8-13 kat

OB – prozorska bella
KATEGORIJA BELLA 1009 eur

(7602,31 kn)

1.129 eur

(8506,45 kn)

1039 eur

(7828,35 kn)

830 eur

 (6.253,64 kn)

OBAVEZNA DOPLATA: lučke pristojbe koje iznose 160 eur / 1205,52 kn. (FIKSNI TEČAJ 7,53450)

  • Kod prozorskih kabina bella – moguće je dobiti kabinu sa ograničenim pogledom (obično pogled zaklanjaju čamci za spašavanje)
  • Bella kabine su garantirane kabine bez broja i lokacije u trenutku rezervacije – MSC će dodijeliti broj kabine i lokaciju neposredno pred polazak broda
CIJENA UKLJUČUJE: 

povratni transfer autobusom ČAKOVEC – TRST – ČAKOVEC (najmanje 30 prijavljenih putnika), pratitelja putovanja (ali ne i na izletima – za najmanje 30 prijavljenih osoba), krstarenje brodom MSC SPLENDIDA prema programu,  9 noćenja na bazi smještaja u odabranoj kabini tijekom krstarenja (tuš/WC, klima uređaj, sef,sušilo za kosu, TV); prošireni puni pansion na brodu (doručak, ručak, užina, večera i ponoćna zakuska), svečana večera uz kapetanovu zdravicu; cjelodnevna animacija, zabavni večernji program u salonima i barovima sa živom glazbom, predstave u kazalištu,  diskoteku; sportske aktivnosti, korištenje fitness dvorane, bazena, ležaljki, knjižnice; ukrcaj i iskrcaj prtljage; organizacija i priprema putovanja…

CIJENA NE UKLJUČUJE:

lučke pristojbe koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana i iznose 160 EUR/ 1205,52  kn po osobi (plaćaju odrasli i djeca); troškove pića u barovima i restoranima (plaćaju se na kraju krstarenja brodskom karticom i na njih se dodaje 15% naknade za uslugu); service charge (10 EUR/dan/osoba odrasli, djeca do 18 godina 50%); troškove carinjenja; paket putnog i zdravstvenog osiguranja te osiguranja od rizika otkaza putovanja.

BELLA doživljaj:

Iskusite krstarenje iz snova s ljudima koji more poznaju bolje nego itko.

Bella “doživljaj” odličan su način za uživanje u udobnosti elegantnog, modernog broda za krstarenja.
Opustite se u dobro opremljenoj kabini i uživajte u širokom izboru izvanrednih specijaliteta na brodu s mogućnošću rezervacije željenog termina večere. Štoviše, razmazite se delicijama gurmanske buffet ponude koja je otvorena 20 sati dnevno. Uživajte u bogatom kazališnom programu i unaprijed pripremljenom programu dnevnih aktivnosti koje organizira naše višejezično, profesionalno i prijateljsko osoblje.Zaplivajte u jednom od naših bazena, iskusite vrhunsku panoramsku dvoranu i sportske sadržaje na otvorenom kako biste ostali u top formi. Sakupljajte MSC Voyagers Club bodove kako biste mogli uživati u još više pogodnosti na svom sljedećem krstarenju!

 DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE:

Za ulazak u zemlje Europske unije za hrvatske državljane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane odgovornog organizatora putovanja Organizator zadržava pravo promjene cijene transfera ČAKOVEC TRST ČAKOVEC, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (30) odnosno u slučaju promjene cijene autobusnog prijevoznika.

O BRODU MSC SPLENDIDA:

Ostvarenje snova na raskošan način…

Eko-brod MSC Splendida vodi vas u luksuznom stilu na najpoželjnija svjetska odredišta za krstarenje, dok je i ona sama prekrasno mjesto za odmor.

Svidjet će vam se glazba uživo i raznoliki dizajnerski barovi i restorani s mnogim gurmanskim otkrićima, od autentičnih mediteranskih specijaliteta do začinjenog Tex-Mexa. Zaključite noć svjetskom predstavom u kazalištu The Strand Theatre, dobitkom u kockarnici Royal Palm Casino ili plesom u disku Club 33.
Također postoji širok izbor sportskih sadržaja uključujući četiri bazena, stazu za trčanje, teren za squash i ultramodernu sportsku dvoranu. 

Nakon vježbanja, opustite se u MSC Aurea Spa centru uz njegujuće Bali masaže, talasoterapiju, napredne tretmane za uljepšavanje, tursku kupelj, saunu, jacuzzije i solarij. 

Ili se sunčajte u miru i privatnosti na palubi Top 18 koja nudi nezaboravne morske prizore, vlastitu spa uslugu i barski jelovnik s besplatnim voćnim salatama; djeca mogu uživati u svojim fantastičnim klubovima.

Smješten na prestižnoj prednjoj palubi, nalazi se ekskluzivni MSC Yacht Club, luksuzni brod unutar broda sa 71 prostranim apartmanom s vlastitim recepcijom, uslugom batlera 24 sata dnevno, privatnim Top Sail lounge salonom, palubom s bazenom i barom.

S takvom ponudom na brodu, svaki dan na MSC Splendidi putnicima svih uzrasta nudi nove trenutke za istraživanje.

TEHNIČKI PODACI

Bruto tona137.936 tona

Broj putnika3.247 (na bazi dva putnika)

Članova posade Približno 1.370

Broj kabina1.637, uključujući 43 za goste s invaliditetom ili smanjene pokretljivosti

Dužina / Širina / Visina333,30 m / 37,92 m post panamax / 66,80 m

Palube18, uključujući 14 za goste

Maksimalna brzina22,99 čvorova

Prosječna brzina18 čvorova

Ekološka tehnologija

AWT – napredni sustav za nadzor tretmana vode, uštedu energije &, Clean Ship 2

KORISNE INFORMACIJE

ZDRAVSTVO:

Cijepljenje nije obvezno. Preporučamo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/). Preporučamo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima.

SIGURNOST PUTOVANJA:

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

USLUGE NA BRODU

Vaša prva usluga na brodu započinje ručkom u buffet restoranima, a zadnja usluga je doručak na dan iskrcaja s broda. Na brodskoj kartici koja će Vam biti uručena prilikom check in-a, biti će naveden naziv restorana i broj stola koji je za Vas rezerviran za večernji služeni obrok. Usluge uključene u cijenu: puni pansion na brodu (doručak, ručak, užina, večera) svečana večera uz kapetanovu zdravicu,  cjelodnevna animacija, zabavni večernji program u salonima i barovima sa živom glazbom, predstave u kazalištu;  sportske aktivnosti, korištenje fitness dvorane, bazena, ležaljki, knjižnice.

PRTLJAGA:

Molimo da Vašu prtljagu unaprijed označite pripadajućim etiketama na kojima je naveden broj Vaše kabine, a koje su sastavni dio putne karte. Prtljaga će Vam biti dostavljena u kabinu do 18 sati, a ukoliko je nema, možete se javiti na recepciju jer postoji vjerojatnost da je etiketa ispala te se Vaša prtljaga nalazi u zajedničkim prostorijama u blizini recepcije.

UKRCAJ:

Ukrcaj putnika započinje oko 3-4 sata prije polaska broda, odnosno u vrijeme naznačeno na vašoj ukrcajnoj karti. Check-in završava sat vremena prije polaska broda.

Ukrcajne radnje: Svaki komad prtljage koji ćete predate osoblju označiti priloženim oznakama za prtljagu koje su sastavni dio ukrcajne karte (osim ručne prtljage koju nosite sami); uručiti prtljagu nosačima zaduženim da je prenesu u vašu brodsku kabinu; prijaviti se na check-in šalter u zgradi lučkog putničkog terminala (stazione marittima – terminal passaggeri) radi provjere putnih karata i putnih isprava; nakon provjere na recepciji, bit će vam uručena brodska kartica (cruise card).

SIGURNOSNA PROVJERA:

U svim lukama ukrcaja/iskrcaja vrše se sigurnosne provjere putnika i njihove prtljage. Provjere se vrše rendgenski i detektorima metala. Putnici se mole za suradnju s osobljem kako bi se provjere obavile čim prije i što efikasnije. Prtljaga koja se dostavlja u kabinu provjerava se prilikom ukrcaja. U skladu sa zdravstvenim i sigurnosnim standardima, također je zabranjeno na brod unositi hranu i pića, bilo u ručnoj ili putnoj prtljazi. Jedini izuzeci su toaletne tekućine (šamponi, pjene za kupanje i tuširanje, kreme i sl.), tekući lijekovi, proizvodi i hrana posebno namijenjena maloj djeci, proizvodi i hrana za određene (unaprijed najavljene) posebne dijete. Zabrane se odnose na svu hranu i pića koja se kupuju za vrijeme pristajanja u lukama ticanja. Svi lokalni proizvodi koji su kupljeni na izletima, zadržat ce se u brodskom skladištu, a putnik ih treba podignuti prije iskrcaja, na samom kraju krstarenja.

SIGURNOSNA VJEŽBA ZA GOSTE:

Sigurnosne vježbe izvode se na početku vašeg krstarenja kako biste bili upoznati sa sigurnosnom opremom i procedurom evakuacije u slučaju izvanredne situacije. Iznimno je važno prisustvovati. Sigurnosne vježbe izvode se na 6 jezika (engleski, francuski, njemački, talijanski, portugalski, ruski i španjolski), a u njima su obvezni sudjelovati svi gosti kao i čitava posada. Kako je cilj ove vježbe simulacija procedure evakuacije, od putnika se zahtijeva da sa sobom ponesu prsluk za spašavanje koji se nalazi u kabini te da se upute prema dodijeljenom zbornom mjestu (Muster Station) gdje će dobiti dodatne sigurnosne upute. Gosti će biti obaviješteni o vremenu sigurnosne vježbe u dnevnom programu te preko brodskog razglasa nedugo prije početka vježbe.

PRAVO NA IZMJENU ITINERERA:

Kompanija i zapovjednik broda imaju diskrecijsko pravo, koje neće nerazumno koristiti, odlučiti o izmjeni objavljenog ili uobičajenog itinerera, bilo kada odgoditi ili ubrzati vrijeme isplovljenja broda, izostaviti ticanje neke luke, promijeniti luku ticanja, organizirati prijevoz drugim brodom sličnih karakteristika, tegliti ili biti tegljen ili pomoći drugom brodu ili izvesti bilo koju drugu sličnu radnju shodno svojoj procjeni opravdanosti takvog postupka. Ako je takva odluka razumna i opravdana, kompanija neće prema putniku imati nikakvu odgovornost niti obvezu.

PLAĆANJE NA BRODU – BRODSKA KARTICA:

Cijene proizvoda i usluga na brodu izražene su u valuti EUR. Za plaćanje se koristi sustav bezgotovinskog kartičnog plaćanja osim u kockarnici. Brodska kompanija prilikom provjere koja prethodi ukrcaju na brod, putniku u zamjenu za registraciju svoje kreditne kartice ili za gotovinski polog u valuti EUR dobiva brodsku karticu (Cruise Card) koju koristi pri kupnji svih usluga i proizvoda na brodu i kojom se registriraju svi njegovi izvanpansionski troškovi. Brodsku karticu pažljivo čuvajte te ju imajte uz sebe tijekom cijelog krstarenja. Brodska kartica predstavlja Vaš brodski identifikacijski dokument. Brodska kartica ujedno je i ključ kabine te isprava kojom se registira svaki ulazak i izlazak iz broda. Na kartici je ujedno naveden i naziv restorana, turnus večere te broj stola koji je za Vas rezerviran. Registracija se može izvršiti putem kreditnih kartica Visa, American Express ili Mastercard ili je obavezan novčani depozit u iznosu od 150-250 € po osobi. Dan uoči kraja putovanja pravi se izračun troškova na brodu te se putniku vraća razlika u gotovini ili se konačnim iznosom tereti putnikova kreditna kartica. Brodska kartica ostaje putniku kao uspomena na krstarenje.

KABINA I USLUGE U KABINI:

Sve kabine su opremljene sljedećim sadržajima: tuš/wc, klima uređaj (temperaturu samostalno regulirate na termostatu), SAT TV, telefon za pozive unutar broda, minibar, sef i sušilo za kosu. U kupaonicama se nalazi sapun, kupka za tuširanje, šampon za kosu te ručnici koji se dnevno mijenjaju. Dragocjenosti možete pohraniti u sef čiju šifru sami definirate. Brodar ne preuzima odgovornost za izgubljene ili ukradene osobne stvari koje nisu bile pohranjene u sefu. Napon na brodovima je 110/220 V.

OBROCI I RESTORANI:

Na brodskoj kartici biti će evidentiran restoran i vrijeme večere te je potrebno doći na vrijeme na večeru. Vrijeme svih obroka je navedeno u brodskim novinama koje ćete dobiti u kabinu svaki dan. Buffet restoran, koji se u pravilu nalazi na najvišim palubama, servira hranu tijekom cijelog dana te su vam besplatno na raspolaganju voda, čaj i kava. Doručak se servira u restoranu, buffet restoranu na najvišoj palubi ili se poslužuje u kabinu (kategorije Premium i Suite bez nadoplate). Kako bi Vam se doručak na vrijeme poslužio u kabinu, potrebno je da večer prije ispunite pripadajući formular koji ćete naći u kabini. Ručak se servira u buffet ili u restoranima sa služenim obrocima.

Večera se servira u restoranu u 2 termina: 1. termin je oko 19 sati, a 2. termin je oko 21 sat te traje oko 2 sata kod ljetnih krstarenja. Tijekom zimskih krstarenja, večera se servira 1 sat ranije. Na brodskoj kartici stoji naziv restorana te broj stola koji je rezerviran za Vas. Gala večera; nudi se gurmanski menü u elegantnoj atmosferi , a u prilici ste nazdraviti i fotografirati se s kapetanom.

À la Carte restorani: Svaki brod nudi i neki specijalizirani à la carte restoran (meksički, japanski, kineski, mediteranski…) za koji je potrebna rezervacija stola.

Poslužuju se i posebni dijetalni obroci prema želji/potrebi putnika. Lijepo Vas molimo da nam takav zahtjev predočite prilikom rezerviranja putovanja. Vremena obroka mogu se mijenjati ovisno o rasporedu izleta ili vremenu isplova/uplova broda u luku te je potrebno pratiti vrijeme obroka u brodskim novinama.

PIĆE I BAROVI:

Barovi na brodovima su opskrbljeni odličnim vinima prema izboru kvalificiranih someliera, a kako bi upotpunili Vaše obroke. Više od 80 različitih vina stoji Vam na raspolaganju kao i obučeno osoblje koje će Vam rado neko vino i preporučiti. Na nekim brodovima postoje i tematski vinski barovi kao i Cigar & Cognac barovi koji Vam nude brojne vrste alkoholnih pića i cigara. U specijaliziranim barovima nude Vam se i različite talijanske kave.

BEŽIČNI INTERNET:

Prije korištenja interneta na brodu, svakako se raspitajte o cijeni usluge. Brodari koriste sofisticiranu tehnologiju gdje internetska veza putem satelita nije poput širokopojasnog pristupa dostupnog na kopnu. Ne može se garantirati stalan pristup internetu na brodu zbog same prirode satelitske komunikacije.

GSM USLUGA:

GSM pokrivenost će biti omogućena čak i u međunarodnim vodama, omogućujući vam da primate telefonske pozive ili šaljete i primate SMS poruke. Trošak poziva određuje vaš mobilni operater prema ugovoru sa partnerskim operaterima. Usluge vam naplaćuje izravno vaš mobilni operater za ostvarene pozive i SMS poruke. Preporučujemo vam da provjerite kakve komercijelne ugovore ima vaš mobilni operater sa partnerskim mobilnim operaterima.

IZLETI:

Izleti nisu obvezni i posebno se plaćaju. Rezervacija izleta na jednom od odabranih stranih jezika obavlja se na brodu u uredu izletničkog programa (Excursion Office) do roka naznačenog u dnevnom programu. U slučaju da se ne dostigne predviđeni minimalni broj izletnika, izlet može biti otkazan uz pravovremenu obavijest i povrat novca putniku. U cijenu izleta uključen je prijevoz, posjet spomenicima, muzejima, parkovima, te hrana i/ili piće ako je tako u opisu izleta naznačeno. Cijene i termini izleta mogu se dijelom promijeniti zbog tehničkih, operativnih ili drugih razloga. Izleti se terete na brodski račun svakog gosta. U nekima od luka pristajanja, osim izleta, organiziraju se i posebni transferi u centre gradova (shuttle bus).

DRAGOCJENOSTI:

Dragocjenosti možete pohraniti u sefu koji se nalazi u svim kabinama. Brodar ne preuzima odgovornost za izgubljene ili ukradene osobne svari iz kabine, prtljage ili koje su ostavljene bez nadzora. Preporučujemo da novac pohranite u sefu u kabini, te na destinaciju nosite samo onoliko novaca koliko namjeravate potrošiti. Preporučujemo i da kopirate Vaše putovnice, te ih čuvate odvojeno od originala.

PUŠENJE NA BRODU:

Pušenje u kabini te u restoranima je strogo zabranjeno. Pušenje je dozvoljeno u nekim barovima te u Cigar baru, kao i na vanjskim palubama isključivo na mjestima označenim za pušenje.

DNEVNI BRODSKI PROGRAM:

Svake večeri se po kabinama dijeli detaljni program idućeg dana s namjerom podrobnijeg obavještavanja putnika o svim aktivnostima i zabavnim događanjima koji se održavaju na brodu. Ujedno je navedeno vrijeme i mjesto početka održavanja pojedinog izleta, prognoza vremena za sutrašnji dan, preporuka odijevanja, posebni popusti na usluge na brodu kao i mnoge druge zanimljive informacije.

ZABAVA NA BRODU:

Tijekom dana održavaju se različite aktivnosti s animatorima. Navečer preporučujemo da pogledate predstavu u brodskom kazalištu, a zatim izaberete bar u kojem se svira glazba po vašem ukusu. Uz doplatu, možete igrati i bingo uz bogate novčane nagrade. Kompletnu listu aktivnosti naći ćete u brodskim novinama, a aktivnosti će biti vođene na nekoliko svjetskih jezika.

Zabava za djecu: Na brodovima postoje tzv. Dječji klubovi za različite uzraste (od 3 godine). U njima se animatori besplatno brinu o zabavi za Vašu djecu i o njihovoj sigurnosti. Animacija se održava cijeli dan, a program ovisi od broda do broda. Mini Club (djeca 3 do 6 godina, usluga dostupna tijekom obavljanja izleta); Juniors Club (djeca od 7 do 12 godina); Teenagers Club (djeca od 13 do 18 godina)

Casino: na svakom brodu nalazi se Casino te su vam na raspolaganju različite igre na sreću. Prema međunarodnim pravilima, casino je otvoren samo dok je brod u plovidbi, a igra i prisustvo nije dozvoljeno maloljetnicima. Žetoni se kupuju isključivo gotovinom.

WELLNESS I SPA CENTAR:

Svaki brod ima posebno opremljen wellness i spa centar gdje se možete relaksirati te uživati u različitim masažama i tretmanima. Wellness usluge se dodatno plaćaju na brodu.

MediteranTurska