JUŽNI CIPAR

PUTOVANJE: 5 dana / 4 noćenja

Redovna linija Zagreb – Paphos s Ryanairom

Uključena 3 izleta: „Paphos UNESCO baština“, „Manastir Chrysorroyatissas degustacijom vina i Afroditine kupke“ te „Limassol“

Južno od obale Turske, u najistočnijem dijelu Sredozemnog mora, nalazi se otok okružen tirkiznim morem – Cipar. Poznat je po svojim nevjerojatnim plažama i iznimno čistom moru, ali ovdje ćete pronaći mnogo više – šarmantna sela, živahne gradove, drevne ruševine, nevjerojatnu hranu, ljubaznost. Ljubazni mještani i obilje prirodnih ljepota samo su neki od razloga zašto se putnici stalno vraćaju u ovaj mali mediteranski otok. Ako Cipar još nije na vašem popisu turističkih odredišta, vrijeme je da nam se obratite.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: Zagreb – Paphos (izlet „Paphos City Tour“ – uključeno u cijenu)

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Slijedi prijava (check-in) na direktni let za Paphos. Po dolasku slijedi izlet „Paphos City Tour“ (razgled Paphosa i okolice – uključeno u cijenu). Najprije idemo do poznate nekropole uz obalu. Grobnice kraljeva iz 4. st. pr. Kr. uvrštene na UNESCO listi svjetske baštine, monumentalna je mreža podzemnih grobnice isklesanih u čvrstoj stijeni. Nastavljamo do obalnog sela Yeroskipou, što u prijevodu znači Sveti vrt. Selo je mjesto gdje se nalaze Afroditini legendarni sveti vrtovi. Ovdje se nalazi i bizantska crkva s pet kupola, Agia Paraskevi, koja datira iz 9. stoljeća. Odlazimo do Paphosa, drevne prijestolnice otoka uvrštene također na UNESCO listu svjetske baštine. Vodeća atrakcija Paphosa je Dionizova kuća, gdje ćete se diviti mozaicima otkrivenim tijekom iskapanja ove vile iz 3. stoljeća. Izvanredni podni mozaici, koji prikazuju rimske legende i grčku mitologiju, smatraju se najboljima u regiji. Nakon razgleda slobodno vrijeme za ručak. Slijedi transfer do hotela te smještaj za sljedeće 4 noći. Noćenje.

2. dan:  Izlet Limassol i Kourion (uključeno u cijenu)

Doručak. Cipar – otok bogova prema legendi je rodno mjesto Afrodite. Kaže se da je rođena iz pjene mora na Petra tou Romiou, našem prvom zaustavljanju danas. Početak našeg izleta na mjestu rođenja Boginje ljubavi i ljepote posebne je poslastica koja nas uvodi u fantastičan dan. Prošetati ćemo do obale s impresivnim stjenovitim formacijama gdje već vas čeka pjenušavo vino kako biste započeli dan ispunjen ljepotom i ljubavlju. Vaš vodič će vam ispričati sve legende o ljubavnicima Afroditi i Adonisu. Nastavljamo do antičkog grada Kouriona, prirodno prekrasnog mjesta koje se uzdiže visoko na vrhu litice. Divite se poznatom grčko-rimskom kazalištu i mozaicima te uživajte u spektakularnom pogledu. Zatim prolazimo pored križarskog dvorca Kolossi, koji je izvorno izgrađen u 13. stoljeću i osnovali su ga vitezovi sv. Ivana. Naša posljednja stanka bit će drugi najveći grad na Cipru, Limasol. Posjetiti ćemo novi lučki dio i prošetati starim dijelom grada dok ne stignemo do dvorca Limasol. Govori se da je Richard Lavljeg Srca oženio Berengariju Navarsku u maloj kapelici u vrtovima ovog dvorca. Slobodno vrijeme za šetnju ili ručak u marini Limasol. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: Slobodno ili izlet „Nikozija – podijeljen grad“ (fakultativno)

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativan izlet „Nikozija – podijeljen grad“. Nikozija je priča o dva grada. Kao glavni grad Cipra, posljednji je podijeljeni grad na svijetu. Užurbano središte starog i novog, Vaš će vam vodič ispričati njegovu povijest i sadržaje dok istražujete njegove najatraktivnije dijelove. Govorimo o znamenitostima poput crkve Ayias Sofia ili Market Square.. Prošetati ćemo poznatom ulicom Ledra do granice s turskim dijelom. Prelazimo granicu (obavezna putovnica)na sjevernu stranu i tamo obilazimo katedralu Agia Sophia i karavansaraj Büjük Han. Tijekom posjeta Nikoziji imat ćete slobodno vrijeme za razgledavanje grada, ručak ili kavu ili kupnja suvenira. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: Slobodno ili izlet „Od sv. Lazara do Leonarda da Vincija i dalje“ (fakultativno)

Doručak. Pratimo korake Leonarda Da Vincija do sela Lefkara poznatog po svom čipkastom vezu zvanom “Lefkaritika” koji je Leonardo da Vinci toliko cijenio da ga je kupio i donirao milanskoj katedrali. Ovo šarmantno selo poznato je i po srebrnini, a uske ulice pune su tradicionalne arhitekture vrijedne za pogledati. Nastavak do starogradske jezgre Larnake i crkve Svetog Lazara. Crkva je izvorno izgrađena u 9. stoljeću iznad grobnice sv. Lazara. Obnovljena je u 17. stoljeću te je sačuvana do danas kao vrhunski primjerak bizantske arhitekture. Pauza za ručak i slobodno vrijeme na promenadi palmi. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: Izlet “manastir Chrysorroyatissa” s degustacijom vina i Afroditine kupke” (uključeno u cijenu)-povratak u Zagreb

Doručak. Dok se vozimo prema manastiru Chrysorroyiatissa uživati ćemo u pogledu na vinograde i voćnjake. Sadašnja zgrada samostana potječe s kraja 18. stoljeća i sadrži jednobrodnu crkvu te zbirku važnih ikona i drugog blaga. Nakon razgleda kušati ćemo vina koje proizvode redovnici uz zalogaje svježeg kruha, maslina i sira. Zatim krećemo prema Afroditinim kupkama, prirodnoj špilji u kojoj se, prema grčkoj mitologiji, Afrodita, božica ljubavi i ljepote, okupala se i osvježila. Također se prenosi da je tu upoznala svog voljenog Adonisa. Saznajte sve zanimljive detalje ovog mjesta te uživajte u slobodnom vremenu za otkrivanje flore i faune nacionalnog rezervata Paphos. Nakon pauze za ručak (nije uključen) idemo do morske špilje Paphosa – iskoristite priliku i fotografirajte ovo prirodno čudo. U večernjim satima slijedi transfer do zračne luke Paphos te prijava (check-in) na direktni let za Zagreb. Povratak u Zagreb.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Termini i cijene

Termin 19.09.-23.09.2024. 10.10.-14.10.2024. 17.10.-21.10.2024.
Redovna cijena 829 € 779 € 769 €
First minute cijena 729 € 679 € 669 €

* Cijene su izražene u € po osobi u dvokrevetnoj standard sobi.

FM cijene vrijede do popune slobodnih kapaciteta.

Cijena uključuje:

 • Povratni direktni let sa zrakoplovnim pristojbama avioprijevoznika Ryanair na relaciji Zagreb – Paphoss uključenom prtljagom:20 kg predane prtljage dimenzija 119x119x81 cm + ručna prtljaga dimenzija 40x25x20 cm(ručna torba, laptop torba ili ruksak)
 • Četiri noćenja s doručkom u hotelu 3* ili 4* na području Paphosa u dvokrevetnim sobama
 • 3 izleta: „Paphos UNESCO baština“, „Samostan Chrysorroyatissas degustacijom vina i Afroditine kupke“ i „Izlet Limassol i Kourion“
 • Pratitelja grupetijekom putovanja na hrvatskom ili slovenskom jeziku (ovisno o terminu) i lokalnog vodiča na izletima
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevino osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevino osiguranje prema propisima
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • Fakultativne izlete
 • Paket putnog osiguranja (preporuka)

Obavezna doplata po osobi:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama): 99 €

Fakultativne usluge uplaćuju se u agenciji:

Fakultativne doplate i izleti:

 • Doplata za 4 večere u hotelu (bife ili služena)60 €po osobi
 • Izlet: „Od sv. Lazara do Leonarda da Vincija i dalje“: 70 € po osobi
 • Izlet: “Nikozija – podijeljen grad”: 70 €po osobi

*Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Predviđena vremena letova*:

19.09.-23.09.2024. / 10.10.-14.10.2024. / 17.10.-21.10.2024.

FR5866 Zagreb – Paphos 05:45 – 09:35 (let traje 2 sata i 50 minuta)

FR5867 Paphos – Zagreb 22:40 – 00:40 (let traje 3 sata)

Avio-prijevoznik: Ryanair – Operated by Lauda Europe

*Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu i podložna su promjenama.

Promjena imena na avio-karti moguća je uz doplatu od 150 € te osobni dolazak u agenciju radi utvrđivanja identiteta.

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje u Republiku Cipar hrvatskim državljanima nije potrebna viza. Potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica* koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju.

*Ukoliko ste ugovorili izlet u Nikoziju – podijeljeni grad, za ulazak na teritorij Sjevernog Cipra potrebna Vam je osobna iskaznica ili putovnica. 

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Republiku Cipar.

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Vremena polazaka na redovnim linijama navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu te su podložna promjenama. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Odgovornog organizatora, te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Odgovornog organizatoral.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Paket aranžmani u organizaciji Odgovornog organizatora nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u Republiku Cipar informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta

U roku od 3 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 25

Mogućnost plaćanja:

Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun.

*Prilikom plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% (pri izradi rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

CiparEuropska putovanjaMediteranZrakoplovom