VIJETNAM I ODMOR NA BALIJU – 11dana/8 noćenja

VIJETNAM I ODMOR NA BALIJU

11 dana/8 noćenja zrakoplovom

23.2.-4.3.2024.-GARANTIRANO

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN 23.2.: ZAGREB-DOHA

Polazak zrakoplova iz zračne luke Franjo Tuđman za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways) u 16:05 h. Molimo da na prijavu za let dođete najmanje dva sata prije polijetanja zrakoplova. Dolazak u Dohu u 23:20 h.

2. DAN 24.2.: DOHA-HO CHI MINH

Nastavak putovanja u 01:45 h na liniji QR970(Qatar Airways). Slijetanje u Ho Chi Minh u 12:50 h. Organizirani transfer do hotela i prijava u sobe. Slijedi šetnja gradom nakon koje ćete uživati u poznatoj predstavi Water Pupetsodn. lutaka na vodi. Predstava se izvodi u bazenu, lutkari su skriveni iza paravana a drvene lutke izgledaju kao da se kreću iznad vode. Nekada su se na taj način zabavljali seljaci kada bi poplavila rižina polja. Slijedi večera dobrodošlice u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu 4*.

3. DAN 25.2.: HO CHI MINH

Nakon doručkapredlažemo odlazak u razgled grada uz streetfood (uz doplatu). Započet ćemo s Palačom neovisnosti, predsjedničkom palačom izgrađenom 1962. godine. Ispod palače je smješten bunker u kojem je boravio predsjednik za vrijeme rata te se u njemu nalaze karte s iscrtanim borbenim linijama i centri s kompletnom opremom za komunikaciju. Gradska vijećnica, glavni poštanski ured, gradsko kazalište. Nakon ručka (uključen u cijenu u sklopu Ture razgled grada uz streetfood)) doživite nezaboravno iskustvo na Ben Thanhmarketu, najvećoj tržnici u Ho Chi Minhu (Sajgonu). Nakon tržnice nastavak šetnje ulicama u kojima ćete isprobati lokalnu hranu poput prženog tijesta, tofua, palačinke od rižinog tijesta, punjenih rolica s raznim vrstama mesa i povrća…Na kraju šetnje odlazak na kavu tzv. eggcoffee, poznatom vijetnamskom napitku koji se tradicionalno priprema sa žumanjcima, šećerom, kondenziranim mlijekom i kavom. Povratak u hotel, noćenje.

4. DAN 26.2.: HO CHI MINH-CHU CHI TUNELI

Doručak. Danas predlažemo odlazak na turu do Cu Chi Tunela, nezaobilaznog odredišta u južnom Vijetnamu (uz doplatu). Tuneli su bili poznati tijekom Vijetnamsko – Američkog rata. Tunelski sustav proteže se na preko 200 km i sastoji se od tri razine dubine 8-12 m koje daje uvid u razdoblje vijetnamske povijesti i materijale koji su se koristili prilikom kopanja tunela. U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamska Vlada sačuvala je oko 75 km tunela kao memorijalni park. Povratak u Ho Chi Minh. Večer slobodna za vlastite programe, noćenje.

5. DAN 27.2.: HO CHI MINH-DELTA MEKONGA

Ujutro nakon doručka predlažemo odlazak na deltu Mekonga (uz doplatu). Uputit ćemo se prema gradu My Tho gdje ćemo posjetiti VinhTrang hram s visokim budističkim kipovima. Nakon toga krećemo u vožnju brodom na kojoj ćemo proći pored lokalnih kuća i dvorišta, mjesta na kojima se proizvode bomboni od kokosa, farme pčela… Imat ćete priliku isprobati sezonsko voće i čaj te uživati u lokalnoj glazbi. Ručak na izletu uključen u cijenu. Predvečer povratak u Ho Chi Minh. Noćenje u hotelu.

6. DAN 28.2.: HO CHI MINH-BALI/DENPASAR/NUSA DUA

Rano ujutro slijedi transfer do zračne luke te let za Bali/Denpasar na letu VJ893 s polaskom u 08:05 h. Nakon slijetanja predviđenog u 13:05 h slijedi transfer do hotela 5* na plaži.

Smještaj u hotel. Ostatak dana slobodan za kupanje, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo isprobavanje tradicionalne kuhinje. Hrana na Baliju je nešto drugačija od indonezijske hrane. Glavna je svakodnevna hrana riža uz povrće i male količine ribe ili mesa. Začini se uvijek koriste. Turisti rijetko kad uživaju u pravim poslasticama jer se često ne poslužuju u hotelima i restoranima. Na nekoj od tržnica isprobajte Baburayam (kaša od riže s piletinom), Lontong (riža kuhana na pari, smotana u list banane), nacionalno jelo Nasi campur (rižakuhanana pari s izborom mesa, povrća, tofua, tempeha i vrućeg sambala). Svakako isprobajte najpoznatije voće – durian. Groznog je mirisa, ali po mišljenju mnogih, savršenog okusa. Zbog nesnosnog mirisa zabranjeno ga je unositi u pojedine hotele i u avion. Noćenje u hotelu.

 7. DAN 29.2.: BALI/MOUNT AGUNG/BESAKIH/BUKIT JAMBUL/PENGLIPURAN/KERTA GOSA/NUSA DUA

Nakon ranog doručka odlazak na izlet (uključen u cijenu) do istočnog dijela otoka kojim dominira planina Mount Agung (3142m). To je najsvetiji i najviši vulkan na Baliju koji je eruptirao 1963. godine. Izgrađen na obroncima vulkana, Besakih hram je najvažniji i najstrašniji za hindu populaciju Balija. Zovu ga i „Majka hramova“. Stat ćemo i kod BukitJambul, kako bismo uživali u pogledu na prekrasnu dolinu. Ovdje ćemo se malo odmoriti i iskoristiti priliku za ručak. Na putu prema istočnom dijelu Balija moći ćete upoznati tradicionalno selo Penglipuran. Selo je jedinstveno zbog drugačije strukture društvene zajednice koja datira iz 16. st. Na povratku ćemo posjetiti Palaču pravde po imenu KertaGosa u Klungkungu. NAPOMENA: Preporučamo da za posjet Besakih hramu ponesete i odjenete tradicionalni sarong (tradicionalna duga marama/pareo koja prekriva donji dio tijela). Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN 1.3.: BALI/NUSA DUA

Doručak. Slobodan dan za kupanje u bazenu, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo da istražite kako živi lokalno stanovništvo. Zbog snažnog utjecaja hinduizma, hramovi, palače, ali i obične obiteljske kuće na Baliju danas imaju ista arhitektonska pravila i filozofiju. Prostor mora odgovarati kozmičkom redu. Tipična balijska obitelj danas živi u prostoru okruženom visokim zidinama. Unutar dvorišta nalazi se desetak različitih kućica. Neke su kućice za ljude, neke za rižu, neke za bogove.Noćenje.

9. DAN 2.3.: BALI/UBUD/MAS/MONKEY FOREST/ NUSA DUA

Doručak.  Odlazak na izlet u unutrašnjost Balija. Bali je poznat kao raj za shopping. Ne znate gdje biste kupili kvalitetne suvenire?  Pogledat ćemo umjetnička djela u selu Mas te Ubudu poznatom po svojim galerijama i remek djelima tradicionalne i moderne umjetnosti.Odlazak na lokalnu tržnicu u Ubudu, posjet kraljevskoj palači.  Također ćemo posjetiti i MonkeyForest, jednu od najposjećenijih znamenitosti te utočište i prirodno stanište dugorepog balijskog makaka. Povratak u hotel, noćenje.

10. DAN 3.3.: BALI/ NUSA DUA

Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži. Poslije podne slijedi transfer do zračne luke Denpasar te priprema za let prema Dohi u 18:00 h sa slijetanjem u 22:50 h.

11. DAN 4.3.: DOHA – ZAGREB

Slijedi let za Zagreb u 08:30h. Predviđen dolazak u 12:25h. Kraj programa.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

FIRST MINUTE CIJENA: 2.320 Eur/17.480,04 kn (od čega su zrakoplovne pristojbe 400 Eur/3.013,08 kn)

Redovna cijena aranžmana po osobi:2.420 Eur/18.233,49kn (od čega su zrakoplovne pristojbe 400 Eur/3013,08 kn)

Cijena aranžmana uključuje:

– prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Doha-Ho Chi Minh/Denpasar-Doha-Zagreb (Qatar Airways, ekonomska klasa)

-zrakoplovne pristojbe

-unutarnji let Ho Chi Minh – Denpasar (lokalna aviokompanija, ekonomska klasa)

– 8 noćenja u hotelima 4*/5* u Ho Chi Minh- u i Denpasaru u dvokrevetnoj sobi na bazi noćenja s doručkom prema programu

– obroci kako je navedeno u programu i fakultativnim izletima (lokalna kuhinja)

– svi razgledi prema programu

– na Baliju 2 izleta uključena u cijenu

– lokalnog vodiča na engleskom jeziku

– stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja

– organizaciju i pripremu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

– Vietnam viza: potrebna, ispunjava se online obrazac za izradu e-vize, možete je izraditi samostalno (25 USD) ili uz posredstvo agencije (35 EUR)

DOKUMENTI POTREBNI ZA IZRADU VIZE:

-kopija putovnice (jpg ili jpeg format), putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju!

-fotografija kao u putovnici (jpg ili jpeg format)

– napojnice lokalnim davateljima usluga (cca. 3 USD po osobi i danu)

– osiguranje od otkaza i putno zdravstveno osiguranje

– osobne troškove, putno osiguranje

 

Eventualne doplate/fakultativni izleti:

– jednokrevetna soba 340 Eur/2.561,73 kn

– razgled grada Ho Chi Minh i Foodie tura (ručak, uključen): 80 Eur/602,76 kn

– izlet Cu Chi tuneli: (plaćanje na licu mjesta) 45 Eur/ 339,05 kn

– izlet delta Mekonga (ručak uključen): 75 Eur/565,09 kn

INFORMACIJE O LETU:

RED LETENJA:

QR 218  23FEB     ZAGDOH   1605 2320

QR 970  24FEB DOHSGN    0145 1250

QR 963  03MAR DPSDOH    1800 2250

QR 217  04MAR   DOHZAG    0830 1225

PRIJEVOZNIK: Qatar Airlines

Dozvoljena težina prtljage 23kg(uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.

*na lokalnom letu dozvoljena prtljaga 20 k + komad do 8 kg ručne prtljage

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vame-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.) Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Zadržavljane RH viza za:

Vijetnam – posreduje agencija odlaskom u ambasadu u Budimpešti: 650 kn (potrebno uplatiti u agenciji)

Bali: po dolasku na Bali USD 35.00/osobi-plaćanje na licu mjesta (moguće je platiti u Eur, USD, lokalnoj valuti ili karticama Mastercard, Visa)

Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Indoneziju.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo ju evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo dobit ćete 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika, najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

  • gotovina, internet bankarstvo
  • kreditne kartice:  Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn.

Minimalan broj putnika: 15

Daleka putovanja