ZEMLJA 1000 JEZERA

VELIKA FINSKA TURA, 5 dana / 4 noćenja

ZRAKOPLOVOM IZ ZAGREBA

TERMIN PUTOVANJA: 11.-15.09.2024.

VRIJEDNOST VIŠE: NOĆENJE U LUKSUZNIM DRVENIM KOLIBAMA SA STAKLENIM KROVOM!!

Iako ju nazivamo zemljom 1000 jezera, Finska ih ima gotovo 188.000!!! Otkrijte s nama fascinantne krajolike Jezerske Finske, posjetite Helsinki, Tallinn….

 

ODLIČAN RED LETENJA, HOTEL U CENTRU HELSINKIJA, FAKULTATIVNI IZLETI U TALLINN (ESTONIA)!!

PROGRAM PUTOVANJA:

DAN 1, ZAGREB – HELSINKI – JEZERSKA FINSKA – JEZERO SAIMAA – RANTASALMI

Sastanak s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, 2 sata prije poleta zrakoplova. Prijava na let Lufthanse (LH 1731) za Muenchen u 06:20 h. Slijetanje u Muenchen u 07:25h,  nastavak putovanja letom Luhtfanse (LH 2460) za Helsinki u 08:30 h. Dolazak u 12:00 sati, kraća vožnja autobusom do lokalnog restorana gdje preporučujemo odmor i okrjepu laganim ručkom kušajući jela međunarodne i finske kuhinje. Nakon stanke, siti i odmorni krećemo put oblasti Jezerska Finska. Nezaboravna panoramska vožnje do područja najvećeg finskog jezera – Saimaa. Saimaa je četvrto najveće jezero u Europi, površine nevjerojatnih 4.279 km², s čak 13.710 otoka, u čijem se sastavu nalaze dva nacionalna parka te još pregršt parkova i zaštićenih rezervata prirode… Dolazak u mjesto Rantasalmi, poznato kao dom najljepšeg i najluksuznijeg jezerskog resorta u Finskoj – Järvisydän. Nasuprot resorta nalazi se Nacionalni park Linnasaari u kojem obitava jedna od najrjeđih europskih sisavaca –  zaštićena vrsta prstenastog tuljana. Za potpuni dojam, slijedi smještaj u luksuzne finske drvene kolibe sa staklenim krovom. Osvježenje u sobama te odlazak na večeru u jedan od restauranta u sklopu resorta. Preporučujemo zajedničku večeru u tzv. Vatrenoj kuhinji – spoju finske tradicije i suvremenog show cookinga. Vrijeme nakon večere svakako preporučujemo provesti u intimi svoje kolibe, promatrajući zvjezdano nebo iznad Saimaa-e. Noćenje.

DAN 2, RANTASALMI – SAVONLINNA – PUNKAHARJU – IMATRA – HELSINKI

Doručak i odjava iz resorta. Krećemo na cjelodnevnu turu po Jezerskoj Finskoj. Prvo odredište bit će nam gradić Savonlinna, jedan od najatraktivnijih gradova u cijeloj oblasti. Šetnja i razgled uz lokalnog vodiča, odlazak do srednjovjekovne utvrde poznate po opernom festivalu na kojemu su nastupali i hrvatski operni pjevači. Nakon obilaska i slobodnog vremena slijedi vožnja na jugoistok Finske, do grebena Punkaharju, jednog od najvažnijih krajolika Finske. Dugi i uski greben Punkaharju nastao je između dva jezera krajem ledenog doba i zaštićeni je rezervat prirode. Zaustavljanje, razgled, fotografiranje te slobodno vrijeme za individualni ručak uz preporuku lokalnog vodiča. Vožnja se nastavlja rutom koja prolazi samim istokom Finske, uz granicu s Rusijom. U gradu Imatra predviđena je stanka za kavu, uz šum brzaca kojima se vode jezera Saimaa prelijevaju u jezero Ladoga. Nastavak vožnje, dolazak u Helsinki u večernjim satima. Smještaj u hotel u centru grada, individualni večernji sadržaj, noćenje.

DAN 3, HELSINKI

Doručak. Polazak na razgled finske prijestolnice autobusom i pješice, u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku. U trosatnom razgledu grada vidjet ćete, između ostalog, Senatski trg, helsinšku tržnicu, park Esplanade, glavnu helsinšku prometnicu Mannerheimintie na kojoj su mnogobrojne značajne državne institucije, helsinški glavni kolodvor, Olimpijski stadion, obnovljen Sibeliusov spomenik, „morski“ Helsinki… Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne potrebe. Između ostalog, možete posjetiti crkvu Temppeliaukiokirkko (ugrađenu u stijenu),  muzej u sklopu Olimpijskog stadiona, muzej dizajna i/ili arhitekture. Za ljubitelje starije umjetnosti tu je državni muzej Atheneum, a onima koji su više skloni modernoj umjetnosti preporučujemo Muzej suvremene umjetnosti Kiasma. Naravno,  tu su i mnogobrojne helsinške trgovine i ugostiteljski objekti. Noćenje.

DAN 4, HELSINKI – fakultativni izlet brodom u TALLINN (Estonia)

Doručak. Prepručujemo cjelodnevni fakultativni izlet u Tallinn, estonsku prijestolnicu. Transfer autobusom do luke Helsinki, od kud kreće dvosatno krstarenje Baltičkim morem, točnije Finskim zaljevom. Iskrcaj u tallinškoj luci u prijepodnevnim satima. Slijedi dvosatna šetnja, uz razgled grada s lokalnim vodičem (osigurano prevođenje na hrvatski jezik). Tallinn je lijep hanzeatski grad, koji je tijekom povijesti uspio sačuvati veliki dio svojih građevina i srednjovjekovni karakter. Tallinn je jedan od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih gradova u Europi, pa je s pravom upisan na UNESCO-v popis svjetske baštine. Svakako valja posjetiti stari dio, koji se sastoji od dva dijela. Gornji grad, Toompea, na kojem se nalaze značajne estonske institucije poput parlamenta, sjedišta vlade te dvije glavne estonske crkve – luteranska prvostolnica te pravoslavna katedrala Aleksandra Nevskog. S brda Toompea pruža se lijep pogled na donji grad s brojnim tornjevima. Osim po tornjevima, donji grad poznat je po svojim uskim idiličnim srednjovjekovnim uličicama i mnogim ukusno uređenim kafićima. U donjem gradu se nalazi i najpoznatiji tallinnški trg, Trg gradske vijećnice (Raekoja plats) s pripadajućim tornjem a u blizini je i jedna od najstarijih europskih ljekarni. Suvremeni Tallinn, koji se nalazi nešto južnije od stare gradske jezgre, iznenadit će vas količinom staklenih nebodera, bogatom opremljenošću trgovina i općenito – luksuzom. Slobodno vrijeme za individualne razglede, okrjepu, shopping… U poslijepodnevnim satima polazak broda za Helsinki. Dvosatna plovidba istom rutom, dolazak u Helsinki u večernjim satima. Slobodna večer u centru grada, noćenje.

Za one koji eventualno ne žele realizirati izlet u Tallinn, preporučujemo  individualni razgled otočja Suomenlinna, gdje se može vidjeti zanimljiva morska utvrda iz 18. stoljeća, koja se zahvaljujući svojoj dobroj uščuvanosti našla na UNESCO popisu svjetske kulturne baštine.

DAN 5, HELSINKI – PORVOO – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Kraća vožnja autobusom do gradića Porvoo, svojevrsne riznice finske povijesti. Porvoo je živopisan gradić koji je na najkonkretniji mogući način spojio finsku i rusku povijest. Nakon razgleda i šetnje povijesnim dijelom Porvooa ostat će vam slobodnog vremena za uživanje u ugođaju tog idiličnog gradića, individualni objed…  U poslijepodnevnim satima transfer autobusom do zračne luke Helsinki. Po dolasku prijava na let Lufthanse (LH 851) za Frankfurt u 18:15 h. Slijetanje u Frankfurt u 19:55, nastavak putovanja letom Lufthanse (LH 1404) za Zagreb u 22:10 h. Slijetanje u Zračnu luku Zagreb u 23:35 h., završetak programa.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

11.09.-15.09.24. CIJENA PO OSOBI U 1/2 SOBI CIJENA PO OSOBI U 1/1 SOBI
FM CIJENA 1.290 € 1.540 €
REDOVNA CIJENA 1.340 € 1.590 €

Minimalan broj putnika: 20

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Helsinki-Zagreb, 1 noćenje s doručkom u resortu Järvisydän (4/5*; https://www.jarvisydan.com/en/accommodation/accomodations/) u Rantasalmiju, 3 noćenja s doručkom u centralno lociranom hotelu s 3* u Helsinkiju, boravišnu pristojbu, sve transfere autobusom prema programu, razglede prema programu u pratnji stručnog lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, pratitelja grupe cijelim tijekom putovanja, jamčevno osiguranje i troškove organizacije putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE:  fakultativne izlete i obroke, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom putovanja, troškove osobne prirode, ulaznice za objekte koji se eventualno posjećuju, putno osiguranje (preporučujemo!!)

POPUSTI:

  • Treća osoba (neovisno o dobi) u trokrevetnoj sobi ostvaruje popust od 100,00 €.

NAPOMENE: 

  • FIRST MINUTE cijene važeće su do popunjenja određenog broja mjesta
  • Pristojbe u zračnim lukama uključene su u cijenu i trenutno iznose 190 €. Iznos je promjenjiv do polaska.
  • Zrakoplovna karta uključena u cijenu putovanja podrazumijeva ekonomsku klasu, uključuje 1 komad ručne i 1 komad prtljage do 23 kg.
  • Republika Finska nema službenu kategorizaciju hotela. Kategorija hotela navedena u stavci „cijena uključuje“ temeljena je na procjeni organizatora putovanja i vodećih svjetskih platformi za rezervaciju smještaja.

FAKULTATIVNE DOPLATE (PREPORUČUJEMO!!):

(obavezna rezervacija prilikom prijave, plaćanje u gotovini na licu mjesta. Minimum 15 prijavljenih osoba)

  • RUČAK PRVI DAN PUTOVANJA: 15,00 €

(preporučujemo zbog nemogućnosti objedovanja tijekom vožnje do resorta Järvisydän. Ručak u samoposlužnom restoranu uključuje juhu, glavno jelo, salatu, kruh, bezalkoholno piće i čaj ili kavu. Popusti za djecu na licu mjesta.)

(preporučujemo zajedničku večeru u Vatrenoj kuhinji po cijeni od 59,90 €. Alternative po osobnom nahođenju temeljem gornje poveznice, posebne cijene za djecu.)

  • CJELODNEVNI IZLET BRODOM U TALLINN, Estonia: 165,00 €

(uključuje prijevoz autobusom do/od luke Helsinki, povratnu brodsku kartu za Tallinn, usluge lokalnog vodiča s uključenim prevođenjem s estonskog na hrvatski jezik, razglede prema programu. Bez popusta za djecu.)

RED LETENJA, PRIJEVOZNIK LUFTHANSA*:

LH 1731 11SEP ZAG MUC 06:20 07:25

LH 2460 11SEP MUC HEL 08:30 12:00

LH   851 15SEP HEL FRA 18:15 19:55

LH 1404 15SEP FRA ZAG 22:10 23:35

* zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. U tom slučaju Agencija zadržava pravo korekcije programa putovanja.

HOTELI PREDVIĐENI ZA OVO PUTOVANJE:

Rantasalmi – Nature hotel & Spa resort Järvisydän – https://www.jarvisydan.com/en/

Helsinki – Hotel Arthur – https://www.hotelarthur.fi/en/

REPUBLIKA FINSKA, KORISNE INFORMACIJE:

Službeni naziv zemlje: Republika Finska

Glavni grad: Helsinki (ca. 560.000 stanovnika, šire područje grada ca. 1.200.000)

Površina: 338.455 km²

Broj stanovnika: 5.520.535 (podatci iz 2019.g.)

Službeni jezici:  finski, švedski

Sastav stanovništva: finci 93%, šveđani 6%, ostali 1% (uključujući pripadnike Saami naroda)

Vjera: većinski evangeličko-luteranska, pravoslavna

Vremenska zona: EET (+1 sat u odnosu na Hrvatsku)

Valuta: EUR

Električni napon: 220 V i 50 Hz

Voda: slobodna konzumacija iz komunalnih vodovoda

Pozivni broj zemlje: +358

Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, primjenjuju se pravila „upotrebe mobilnog telefona u EU“, kolokvijalno „roaming kao kod kuće“. Preporučujemo detaljno informiranje kod Vašeg mobilnog operatera u Hrvatskoj

Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske.

Putna isprava: za hrvatske državljane osobna iskaznica ili putovnica. Mogućnost putovanja s osobnom iskaznicom odnosi se i na izlet u Tallinn, Estonia!!

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 29 dana prije puta ili u ratama.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Molimo da se o rizičnosti putovanja te eventualnim preporukama, upozorenjima i mjerama vezanim uz pandemiju koronavirusa COVID-19. u pojedinim zemljama informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske – http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

Europska putovanjaZrakoplovom