UČKARSKA AVANTURA

Škola u prirodi – 4 dana autobusom

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: LOVRAN

Polazak autobusa ispred škole u jutarnjim satima. Dolazak u grad Lovran. Smještaj u hotel, ručak i slobodno poslijepodne za druženje, igru, zabavu ili kupanje. Večera. Noćenje.

2. DAN: OPATIJA – VEPRINAC – LOVRAN – MOŠĆENICE

Doručak u hotelu. Nakon doručka odlazak prema  OPATIJI. Po dolasku u grad slijedi razgled sa licenciranim vodičem: hrvatska ulica slavnih, Opatijski portić, umjetnički paviljon Juraj Šporer, crkva Sv. Jakova, djevojka sa galebom, hotel Kvarner, šetalište Lungo mare, Villa i park Angiolina. Iz Opatije put se nastavlja prema prema VEPRINCU. Ovo predivno mjestašce ima pogled na cijeli Kvarner. Po dolasku na Veprinac, posjet Etno zbirci koja se nalazi u općinskoj kući „komunšćici“, razgled uz vodstvo. Nastavak puta prema LOVRANU, dolazak do centra grada, te obilazak grada sa licenciranim vodičem: crkva Sv. Jurja, Gradska kula, Istočna gradska vrata, motiv Mediteranske arhitekture, Reljef Sv. Jurja, „Mustaćon“… Po završetku razgelda odlazak u restoran na ručak, te nastavak prema MOŠČENICAMA. Ovaj srednjovjekovni utvrđeni gradić uz Brseč, Veprinac i Kastav nekada davno u povijesti činili su dobar obrambeni sustav Kvarnerskog zaljeva. Svaki kutak ovoga gradića podsjeća Vas na njegovu bogatu prošlost. Obilazak grada i staroga gradskog mlina za masline koji se na lokalnom dijalektu naziva toš. Povratak iz Moščenica u hotel. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

3. DAN: ŠUŠNJEVICA – PARK PRIRODE UČKA

Doručak u hotelu. Vožnja autobusom prema mjestu ŠUŠNJEVICA. Doček grupe ispred Ekomuzeja „Vlaški puti“. Obilazak muzeja uz stručno vodstvo, učenici se uz najnovija tehnička dostignuća upoznaju sa kulturom, običajima i Vlaškim jezikom. Slijede zanimljive priče o Vlaškom jeziku i njihovoj povijesti, tko su bili, čime su se bavili i kako su govorili. Nakon toga slijedi zanimljiva zabavna igra „Kontrabandiera“ i „Financa“ u kojoj se učenici dobro zabave i puno nauče. Nastavak putovanja i dolazak na područje PARKA PRIRODE UČKA. Slijedi šetnja stazom „Vela Draga“, upoznavanje sa biljnim i životnjskim svijetom uz stručno vodstvo vodiča parka prirode, pogled na kanjon i jednu zanimljivu stijenu. Po završetku obilaska staze, odlazak do Visitor centra Poklon, obilazak muzejskog postava, upoznavanje sa prirodnom i kulturnom baštinom Učke i Ćićarije. Nakon upoznavanja sa Parkom prirode, slijede radionice za učenike. Uz različita edukativna pomagala učenici se upoznaju sa načinom života u Parku prirode, biljnim i životinjskim svijetom, kako zaštititi prirodu, kako se ponašati na zaštićenom području i još puno zanimljivosti…
Odlazak u restoran na ručak. Nakon ručka slobodno za igru i druženje ili kupanje, te povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN: KASTAV – RIJEKA – TRSAT

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela i odlazak prema Kastvu. Na visokome brijegu 365 metara uzgidnut stoji gradić KASTAV, šetnja gradom uz puno zanimljivosti:  Kastavski kaštel, hotel interesantnog imena, te legenda o kapetanu Morelliju…Putovanje se nastavlja prema Rijeci. Dolazak u grad RIJEKU, sastanak sa licenciranim vodičem, te slijedi:  šetnja poznatim riječkim Korzom koji je glavna gradska šetnica, žila kucavica i ogledalo samoga grada, katedrala Sv. Vida, Gradski toranj, Gradska tržnica, Trg Ivana Koblera, Riječko kazalište….Nakon obilaska grada, odlazak u restoran na ručak. Kraća pauza u gradu, te odlazak za Trsat. Sa TRSATA se pruža predivan pogled na sami grad. Posjet Svetištu Majke Božje Trsatske, kojeg svake godine posjeti tisuće vjernika, tražeći duhovni mir. Obilazak Trsatske gradine koja veličanstveno dominira iznad grada. Slobodno vrijeme te povratak sa Trsata prema školi. Dolazak pred školu u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO UČENIKU: na upit

Cijena uključuje:
 • Prijevoz udobnim turističkim autobusom,
 • Voditelja putovanja,
 • Pedagošku pratnju profesora,
 • 3 x polupansion: večera, noćenje, doručak u hotelu,
 • 4 x ručak u restoranu,
 • Licenirani vodič za razgelde: Opatije, Lovrana, Moščenica, Kastva, Rijeke i Trsata,
 • Razgledi gradova prema programu putovanja,
 • Ulaznica za Etno zbirku u Vaprincu,
 • Ulaznica za Ekomuzej „Vlaški puti“, stručno vodstvo i organizacija igre,
 • Stručno vodstvo djelatnika PP Učka,
 • Razgledi prema programu u PP Učka:
 • Staza „Vela Draga“
 • Visitor centar Poklon.

Osnovne školeŠkola u prirodiZa učenike