U KARLOVAC SA KRALJICOM MARIJOM TEREZIJOM

Upoznajte grad Karlovac !!!

I grad Karlovac ima Jelačić plac ! Što znače male plave zvijezde na trgu ? Po kome je cesta Jozefina dobila ime ? Koliko je Kraljica imala djece ? Za što se borila i što je nama ženama izborila ? Jel’ ljubila il’ je ljubovala, što je radila u Slavoniji…doznat ćete u današnjoj šetnji !!!

PROGRAM RAZGLEDA:

Dolazak grupe do restorana Lana Korana gdje se pruža predivan pogled na  rijeku Koranu. Tu Vas čeka naša kraljica Marija Terezija (kostimirani turistički vodič – interpretator) da Vas provede gradom i upozna sa svojim životom. Prošetat ćete gradskom Promenadom do miljokaza gdje se vidi koliko je Karlovac udaljen od Beča ali ne u kilometrima, šetnja se nastavlja po staroj gradskoj jezgri Zvijezdi. Što to sve naša zvijezda krije: ako se nalazite sa Karlovčanima, onda „kod žabe“, ako se želite vratiti daleko u prošlost, dođite do paviljona Katzler i sjednite u Retro kutak, pomislit ćete da ste se vratili u neko prošlo stoljeće…  Šetnja Vas dalje vodi do mnogih drugih zanimljivosti kurije Frankopan, zgrade Gradskog poglavarstva i  trga bana J. Jelačića (Generalat, Oružanu, zdenac, kužni pil, župnu crkvu Presvetog Trojstva i franjevački samostan, pravoslavni katedralni hram sv. oca Nikole). Nastavljate do parka u kojem se nalazi spomenik poznatog karlovačkog slikara V. Karasa, a nakon toga  poznatom Radićevom ulicom vraćate se na mjesto polaska. Nakon zanimljive šetnje gradom slobodno vrijeme za vlastite programe. Naše preporuke su: probajte palačinke sa sladoledom i preljevom od malina, guštajte uz karlovačko pivo ili uz kavicu uživajte u pogledu na Koranu…

CIJENA RAZGLEDA GRADA: na upit

Cijena uključuje:
  • Turistički razgled grada sa kostimiranim turističkim vodičem.
Napomena:

Kako bi naša Kraljica sačuvala svoju predivnu haljinu, te se ona ne bi uništila, ukoliko na dogovoreni termin bude predviđena kiša i jaki pljuskovi, razgled može biti odgođen i prebačen na neki drugi termin.

JEZIK: hrvatski, slovenski

Središnja hrvatskaUsluge turističkih vodiča