TRENTINO DOLOMITI

Polazak: 25.07.-28.07. (GARANTIRANO!), 05.09.-08.09.2024.   

Doživite planinsku bajku u zapadnim Dolomitima: oduševite se čarobnim jezerom LagodelleMalghette, planinskim vrhuncima Brenta Dolomita, Nacionalnim parkom Stelvio i popularnom zimskom destinacijom – Madonnom di Campiglio … U cijenu uključen polupansion i korištenje wellnessa! Moguć polazak iz Karlovca i Rijeke.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN: ZAGREB/KARLOVAC/RIJEKA – TRENTO – VAL DI SOLE

Okupljanje grupe u 04.10h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04.25h prema Italiji. Vožnja kroz Hrvatsku (moguć polazak iz Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu), Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do našeg prvog odredišta – grada TRENTO. Smješten je u južnom dijelu Dolomita, u dolini rijeke Adige, svega 25km sjevernije od jezera Garda. Na hrvatskom jeziku poznat je kao Trident, a upravo u ovom gradu su održani upravo ovdje održani su slavni tridentski koncili u 16. stoljeću. Trento ima poseban šarm kojemu je teško odoljeti. Grad je to koji će Vas očarati bogatom poviješću, kulturno-povijesnim spomenicima ali i gastronomijom. Brojni antički rimski ostaci, muzeji i palače Trenta oduševljavaju posjetitelje: dvorac Castello del Buonconsiglio, crkve Santa Maria Maggiore, San Apollinare ili San Lorenzo, Palazzo Pretorio i fontana Neptuna, Piazza del Duomo i katedrala San Vigilio, Dijecezanski muzej, Prirodoslovni muzej, planetarij i Muzej aeronautike GianniCaproni, … Zajednička šetnja slikovitim središtem grada i slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema Val di Sole. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

2. DAN: LAGO DELLE MALGHETTE – MADONNA DI CAMPIGLIO

Doručak. Današnji dan je predviđen za trekking do jezera LAGO DELLE MALGHETTE, alpskog jezera na sjeverozapadu Trentina, u srcu parka prirode Adamello Brenta UNESCO Geopark, ali i za trekking od jezera do MADONNE DI CAMPIGLIO. Jezero se nalazi na 1890 m n/v, i okruženo je planinama Folgarida, zapadno od prijevoja Campo Carlo Magno. Inače, zapadnim dijelom parka Adamello Brenta dominiraju planinski vrhovi Presanelle (3558 m/nv)  čijim slikovitim ambijentom odzvanjaju zvuci živopisnih vodopada doline  Val di Genova. Biser istočnog dijela parka, koji seže do Dolomita (Dolomiti di Brenta),svakako je dolina Val di Tovel i čuveno, istoimeno jezero (lago di Tovel)Kako će izgledati naš današnji dan: od hotela ćemo otići do gondole, koja će nas odvesti sve do 1800 m/nv, i potom krenuti preko planinarskih domova Solander i Orso sve do jezera LagodelleMalghette, koje će Vas oduševiti svojom ljepotom. Slobodno vrijeme za odmor, kavu ili uživanje u predivnom krajoliku i svježem planinskom zraku. Okupljanje grupe i nastavak obilaska staze, koja će nas odvesti do Madonne di Campiglio, mondenog skijališta koje se s razlogom ubraja među najbolje u Europi. Po dolasku, slobodno vrijeme za kasniji ručak i za individualne programe. Okupljanje grupe i povratak autobusom u hotel. Večera. Noćenje.  (NAPOMENA: današnji treking je dužine do 8,45 km – uključujući i šetnju oko jezera LagodelleMalghette, koju možete prošetati u slobodno vrijeme na jezeru. Polazak je sa 2045 m/nv i cijelo vrijeme se lagano spušta prema jezeru koje je na 1890 m/nv, potom prema gradu).

3. DAN: NACIONALNI PARK STELVIO / VAL DI RABBI

Doručak. Okupljanje grupe i odlazak NACIONALNOM PARKU STELVIO, odnosno prema dolini VAL DI RABBI. Jedno je od najstarijih zaštićenih područja u Italiji (od 1935. godine), nalazi se u srcu središnjih Alpa i obuhvaća masiv Ortles-Cevedale, u Trentinu ”pokriva” doline Val di Rabbi i Val di Peio, ali ujedno se proteže i na tri druge talijanske provincije: Bolzano, Brescia i Sondrio. Unutar ovog jedinstvenog nacionalnog parka možete vidjeti sve alpske krajolike: od pašnjaka preko planinskih livada i dolina pa sve do ledenjaka. Zaštićeni dijelovi se nalaze na nadmorskoj visini od 650 m/nv pa sve do impresivnih 3905 m/nv, odnosno do moćnog vrha Ortler. Razlika u nadmorskoj visini kao i morfološka raznolikost omogućili su suživot raznolikom biljnom i životinjskom svijetu. Po dolasku u Val di Rabbi, otići ćemo u šetnju do visećeg mosta (1366 m/nv) koji će Vas oduševiti: most dužine 100 m koji se nalazi 60 m iznad tla. Okruženi prirodom, uživati ćete u predivnom pogledu na dolinu ali i na potok koji prolazi ispod Vas. Dalje ćemo nastaviti šetnju laganom stazom prema mljekari MalgaFratte, gdje ćemo napraviti kratku pauzu i potom nastaviti prema slapovima Saent – prema mišljenju mnogih jednom od najljepših područja unutar Nacionalnog parka Stelvio. Slobodno vrijeme za fotografiranje i uživanje u netaknutoj prirodi. Polazak prema parkingu, no kratko ćemo se zaustaviti u planinarskom domu MalgaStablasolo za pauzu. Okupljanje grupe i povratak autobusom u hotel. Večera. Noćenje. (NAPOMENA: Današnji treking je dug cca 9,9 km; polazak je sa 1250 m/nv, najviša točka 1610 m/nv).

4. DAN: PASSO TONALE – PONTE DI LEGNO – RIJEKA/KARLOVAC/ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Okupljanje grupe i kraća vožnja prema prijevoju PASSO TONALE, koji je smješten na 1883 m/nv i koji povezuje regije Trentino i Lombardiju. Ovdje ćemo ući u gondolu koja će nas prvo odvesti do PassoParadiso (2587 m/nv), gdje ćemo posjetiti muzej GalleriaParadiso. Riječ je o tunelu koji je iskopan kroz granitnu stijenu za vrijeme Prvog svjetskog rata i koji je služio kao zaklon vojnicima od snijega i niskih temperatura. U njemu se može vidjeti multimedijalna izložba pod nazivom  ”Suoni e Voci della GuerraBianca”. Zajednički odlazak na drugu gondolu koja će nas odvesti do vrha PassoPresena (2997 m/nv), i sa kojeg ćete uživati u spektakularnom pogledu. Okupljanje grupe i zajednički povratak prema autobusu. Vožnja prema gradiću PONTE DI LEGNO. Kraće slobodno vrijeme za ručak i šetnju slikovitim središtem grada. Okupljanje grupe i polazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja Italijom, Slovenijom, Hrvatskom uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u kasnijim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

DATUM: 25.07.-28.07., 05.09.-08.09.2024.

CIJENA PO OSOBI:

– polazak srpanj: 390,00 €
– polazak rujan:  375,00 €

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, noćenje u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na osnovi polupansiona (doručak-večera) na području Val di Sole, korištenje wellnessa u hotelu, korištenje bazena, vožnju gondolom Daolasa, vožnju gondolom na PassoPresena, licenciranog voditelja putovanja, peronizaciju AK Zagreb, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, boravišnu pristojbu, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, policu od otkaza putovanja (Polica Croatia osiguranja d.d.: 10,92 € / osoba), policu od nezgode + putno osiguranje, doplatu za jednokrevetnu sobu

OBAVEZNA DOPLATA:

– boravišna pristojba: 2,00 € / osoba / noć
– trošak zakonski obaveznog lokalnog vodiča (drugi i treći dan): 13,00 € / osoba
– autobusna karta za Val di Rabbi: 3,00 € / osoba

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU (ZA 3 NOĆENJA): 56,00 €

VAŽNA UPUTA ZA IZLET:

– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna sportska obuća,
– dovoljna količina vode + obrok (sendvič, energetske pločice,…).
– VAŽNO: zbog specifičnog terena (šumovito, neravno i sklisko na pojedinim dijelovima), ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i osobe s invaliditetom
– PREPORUKA: putno zdravstveno osiguranje + osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (13,80 € / osoba; polica Croatia osiguranje d.d.)
– Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

INFORMACIJE:

– Rezervaciju je potrebno potvrditi uplatom (akontacijom u iznosu 50,00 €  po osobi  ili cijelog iznosa). Rezervacije zaprimamo pisanim putem (mailom) ili osobnim dolaskom u poslovnicu agencije.
– Sjedala u autobusu se popunjavaju prema redoslijedu prodaje.
– Realizacija ne ovisi o promjeni vremena te izlet se ne otkazuje u slučaju promjenjivih i kišnih vremenskih uvjeta!
– Za otkaze putovanja (što uključuje zamjenu datuma odlaska ili zamjenu za drugi izlet) zbog promjene vremenske prognoze ili iz razloga što ju netko ne smatra idealnom za odlazak izlet primjenjuju se otkazni rokovi.
– U slučaju da netko od putnika nije u mogućnosti putovati, može putovati druga osoba samo je potrebno u agenciju pisanim putem (mailom) dostaviti navedene promjene.
– Završne informacije o polasku se šalju pisanim putem (mailom), do 48h prije polaska na izlet.
– Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Kotizacija se ne vraća u slučaju bolesti niti se prebacuje na drugi izlet zbog izvršenih obveza prema prijevozniku. Savjetujemo uplatu osiguranja od otkaza putovanja.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate.. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

AutobusomEuropska putovanja