image

TESLINO BLAGO

4 dana autobusom

DATUM PUTOVANJA: prema dogovoru 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: NP PLITVIČKA JEZERA – OTOČAC – MAJEROVO VRILO

Polazak u jutarnjim satima prema dogovoru.  Vožnja preko Karlovca te dalje kroz Liku prema Plitvicama…Po dolasku razgledavanje NP Plitvička jezera, obilazak jezera u pratnji  voditelja putovanja, slijedi obilazak Donjih jezera pješice: Milanovac, Gavanovac, Kaluđerovac i Novakovića Brod, šetnja i do Velikog slapa, nakon toga odlazak do mjesta za pauzu i odmor, nakon toga slijedi vožnja čamcem po najvećem jezeru Kozjak koje pripada Gornjim jezerima,  i vožnja panoramskim turističkim vlakićem, još malo šetnje do mjesta gdje je započeto razgledavanje. Nakon toga slobodno vrijeme za ručak. Odlazak iz Plitvica prema Otočcu, dolazak u grad, slijedi razgled uz licenciranog vodiča: gradski park Otočac, župa Presvetog Trojstva, Gačanski park hrvatske memorije u prostoru i vremenu, gdje se nalaze vrlo zanimljive povijesne ličnosti. Iz Otočca putovanje se nastavlja prema Vrilima rijeke Gacke, dolazak do Majerovog vrila, predivno mjesto na rijeci, stare mlinice koje ćete razgledati i vidjeti kako se nekad dobivalo brašno, kako se živjelo i radilo u ovome kraju…mogućnost kupovine domaćeg brašna. Nastavak puta prema Gospiću. Dolazak u grad, odlazak u hotel, smještaj u sobe. Večera. Noćenje.

2. DAN: GOSPIĆ – PP VELEBIT  – TEREZIJANA – MIRILA – TULOVE GREDE

Doručak u hotelu. Nakon doručka odlazak na područje Parka prirode VELEBIT, na čijem području se nalaze četiri Poučne staze, jedna od njih je i Terezijana, koja je dio stare austrougarske ceste iz 18. Stoljeća. Šetnja Terezijanom vraća Vas u prošlost, te nudi jedinstven doživljaj i uživanje u prirodi (kraća pješačka tura traje oko 1,5 h). Nakon staze slijedi odlazak do lokaliteta MIRILA, upoznavanje sa jednim izuzetno zanimljivim običajem lokalnog stanovništva, koji je trajao sve do 50-ih godina 20. stoljeća. Ručak u Starigradu Paklenici. Nastavak puta do lokaliteta TULOVE GREDE, ovdje se snimao dio filma „Winetou“ . Čim se dođe na samo mjesto postaje jasno i zašto je ovdje sniman film, prirodne ljepota stijena i čudesni oblici oduševljavaju uvijek svoje goste. Nakon toga povratak u grad Gospić, slobodno vrijeme za vlastite programe. Večera. Noćenje.

3. DAN: CEROVAČKE ŠPILJE – UVALA ZAVRATNICA – KARLOBAG

Doručak u hotelu. Nakon doručka odlazak do Cerovačkih špilja – koje se nalaze se među najznačajnijim  speleološkim objektom kod nas, unutra su Donja, Srednja i Gornja špilja, i jedno su od većih nalazišta špiljskog medvjeda u Hrvatskoj. Nastavak puta uvali Zavratnica, tu se pruža jedinstven pogled i doživljaj na jednu od najljepših uvala kod nas, vrijeme za fotografiranje i uživanje u prirodnim ljepotama. Odlazak prema morskoj strani, dolazak u restoran, ručak za grupu. Nakon ručka slobodno vrijeme za kupanje i uživanje u Karlobagu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN: GOSPIĆ – SMILJAN / MC NIKOLA TESLA 

Doručak, nakon toga sastanak sa licenciranim lokalnim vodičem, te odlazak na razgled grada GOSPIĆA: šetnja kroz centar, spomenik Hrvatskim jezikoslovcima, park…, što su dvije kneginje nekada davno radile u ovome gradu i kako je grad dobio ime,  dolazak do velikog, lijepog trga gdje Vas čeka Vila Velebita da se s njom slikate…nastavak razgledavanja u muzeju Like, obilazak arheološkog i etnografskog odjela, muzejske knjižnice, kulturno-povijesnog i galerijskog odjel. Po završetku obilaska grada, pauza za ručak u jednom od restorana u gradu. Odlazak iz Gospića za mjesto Smiljan gdje se posjećuje Memorijalni centar „Nikola Tesla“, tu se posjetitelji educiraju, uče o životu slavnog i svjetski poznatog izumitelja Nikole Tesle, posjećuju Ispitnu stanicu i razgledavaju muzejsku zbirku. Obilazak uz stručno vodstvo. Nakon obilaska slobodno vrijeme za kavicu ili kupnju suvenira, te povratak prema mjestu polaska.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: na upit

Cijena aranžmana uključuje:
 • Prijevoz udobnim turističkim autobusom,
 • Voditelja putovanja,
 • 3 x polupansiona u hotelu 4* /noćenje, večera, doručak/,
 • 3 x ručka u restoranu,
 • Ulaznicu za NP Plitvička jezera,
 • Licenciranog turističkog vodiča za razgled grada Otočca,
 • Troškovi posjeta Majerovom vrilu + demonstracija,
 • Stručno vođenje po PP Velebit,
 • Ulaznice za Cerovačke špilje + stručno vodstvo,
 • Troškovi posjeta uvali Zavratnica,
 • Licenciranog turističkog vodiča za razgled grada Gospića,
 • Ulaznicu za MC „Nikola Tesla“ + stručno vodstvo,
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

HrvatskaPutovanja za grupeVišednevna putovanja