ŠVICARSKA NOVA GODINA AVIONOM I ŽELJEZNICAMA – 4 dana/3 noćenja

ŠVICARSKA NOVA GODINA AVIONOM I ŽELJEZNICAMA

POLAZAK:29.12.2024.-01.01.2025.

GARANTIRANI POLAZAK         

4 dana/3 noćenja putovanje avionom i željeznicama

Vrijednost više:uključena večera na brodu na jezeru za Staru godinu, plovidba brodom po jezeru,romantična vožnja kočijom, željeznica na planinu Rigi, karta Swiss TravelPass,hotel u Luzernu,ulaznica za St.Gallen….

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ZAGREB–ZÜRICH – ST.GALLEN – LUZERN

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci u Zagrebu kod šaltera informacija u 06.30  sati. Prijava na let Croatia airlinesaza Zürich s polaskom u 08.35 sati. Dolazak u zračnu luku Zürich u 10.05 sati. Predaja prtljage za transport do hotela. Odlazak s voditeljem putovanja na željezničku stanicu i vožnja vlakom do St. Gallena. Razgled grada uz pratnju mjesnog vodiča. Posjet samostanu koji su osnovali irski svećenici,to je znamenitost pod UNESCO zaštitom (uključena ulaznica). Romanički samostan danas ima baroknu katedralu i bogato je ukrašen stropnim freskama. Glavna sala samostanske knjižnice pokazuje snagu umjetnosti drvortezbarstva,a strop je bogato ukrašen freskama. Vrlo je vrijedna zbirka s preko 150.000 knjiga i manuskripta. Nastavak putovanja do Luzerna vlakom Voralpen Express. Dolazak u Luzern i odlazak do hotela. Smještaj u sobe. Prva orijentacijska šetnja gradskim središtem s voditeljem putovanja. Noćenje.

2. DAN LUZERN – IZLET NA PLANINU RIGI – VOŽNJA BRODOM PO JEZERU VIERWALDSTÄTER SEE

Doručak. Razgled Luzerna, jednog od najljepših gradova Švicarske uz pratnju gradskog vodiča. Luzern je grad koji je inspirirao umjetnike, a otmjena promenada uz jezero okružena je velikim otmjenim hotelima – palačama.Razgled starog grada uz obalu jezera – poznati zatvoreni most – trg Hirschenplatz – gradska vijećnica – kulturni centar. Luzern je jedan od najljepših gradova Švicarske i svakako će Vas očarati. Vožnja vlakom do mjesta Arth-Goldau i presjedanje na planinsku željeznicu Rigi. Dolazak na planinu Rigi Kulm, s panoramske terase pruža se prekrasan pogled na planinske vrhunce, na 13 alpskih  jezera i na švicarske visoravni. Slobodno vrijeme za šetnju ili kavu… Povratak vlakom do mjesta Vitznau uz obalu jezera VierwaldstäterSee. Jezero je poznato kao „ kolijevka Švicarske“ i vezano za priču o švicarskom narodnom junaku WilhelmuTellu.Plovidba brodom po jezeru do Luzerna. Iskrcaj s broda. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu suvenira i osobne programe. Noćenje.

3. DAN LUZERN -IZLET U ROMANTIČNI ENGELBERG-VEČERA NA BRODU NA JEZERU

Doručak.Vožnja vlakom do Engelberga, Iznad mjesta uzdiže se vrh Titlis s 3258 m visine. Omiljeno turističko mjesto je  na 1.000 metara nadmorske visine, a ispod poznatog planinskog vrha Tiltis. Vožnja kočijom kroz tradicionalno selo poznato po brojnim hotelima i po švicarskom siru.  Usred sela je benediktinski samostan,a brojni su hoteli i luksuzne vile u stilu Belle Epoque. Mjesto je okruženo s 80 km skijaških i pješačkih  staza. Vrlo je dobra ugostiteljska ponuda kao i izbor suvenira. Vrijeme za šetnju ili ručak.  Povratak vlakom do Luzerna. Slobodno vrijeme do odlaska do restorana – broda WilhelmTell. Nostalgični parobrod iz 1908. godine preuređen je u  klasični restoran usidren na jezeru. Večera od tri slijeda u restoranu. Po završetku večere oko 23 sata možete prošetati i s obale gledati novogodišnji vatromet. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN LUZERN – ZÜRICH- ZAGREB

Doručak. Predaja prtljage za transport do zračne luke. Kasno prijepodne odlazak do željezničke stanice i vožnja vlakom do Züricha. Razgled gradskog središta grada koji je financijsko i bankarsko središte Švicarske: glavna ulica Bahnhofstrasse – crkve Frauenmünster i Grossmünster-obala jezera – promenada Limmatquai – gradska vijećnica. Slobodno vrijeme za šetnju, ručak ili osobne programe. Odlazak vlakom do zračne luke u Zürichu i prijava na let. Odlazak zrakoplova  Croatia airlinesau 19:55 sati. Dolazak u zračnu luku Zagreb u 21.15 sati.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja. Organizacija dočeka Nove godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti mjesnih turističkih ureda.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

POLAZAK CIJENA
29.12.2024.-01.01.2025. GARANTIRANO

 

 

FIRST MINUTE CIJENA: 1.425 EUR

REDOVNA CIJENA: 1.490 EUR

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovima Croatia airlinesa na liniji Zagreb – Zürich – Zagreb   s uključenim pristojbama zračnih luka
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom  u hotelima3* uLuzernu
 • boravišnu pristojbu u Luzernu
 • prijevoz prtljage od/do zračne luke u Zürichu
 • prijevoz vlakovima po Švicarskoj uz željezničku kartu Swiss TravelPass 2. razred vlaka za 4 dana
 • gradske vodiče u St.Gallenu i u Luzernu
 • ulaznicu za knjižnicu samostana u St.Gallenu
 • planinsku željeznicu za Rigi Kulm
 • plovidbu brodom po jezeru VierwaldstäterSeeVitznau – Luzern
 • vožnju kočijom u Engelbergu
 • večeru od 3 slijeda na Staru godinu na brodu-restoranu WilhelmTell
 • sve razglede i izlete prema programu
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje možete posjetiti u slobodno vrijeme  osim onih navedenih kao uključene u programu putovanja
 • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz osim uključene željezničke karte Swiss TravelPass itd.)
 • putno osiguranje

Doplata:

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 290 EUR

Trokrevetne sobe:

Na ovom program nema mogućnosti smještaja u trokrevetnoj sobi.

Preporuka putovanja:

Ovo putovanje Švicarskom ide u „Kolijevku Švicarske“ područje oko najljepšeg švicarskog grada Luzerna. Smještaj je u Luzernu u centralno lociranim hotelima. Po slijetanju u Zürich,putovanje se odvija  švicarskim željeznicama, dok je prijevoz prtljage osiguran do i od hotela. Putovanje uključuje niz dodatnih sadržaja: od večere na brodu na Staru godinu, plovidbe brodom po jezeru, vožnju kočijom, putovanje planinskom željeznicom…Ovakav način putovanja ima svoju cijenu i doživljaj i utisak ovakvog putovanja nije usporediv s putovanjem na drugačijim vrstama programa. Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. U suvenirnicama i na turističkim mjestima  ponegdje je moguće plaćanje i u eurima,a gotovo svugdje prihvaća se i plaćanje kreditnim karticama.

Informacije o letu:

Prijevoznik: Croatia airlines

OU 460 Zagreb 08:35 Zürich 10:05
OU 465 Zürich 19:55 Zagreb 21:15

 

Težina prtljage: po osobi dozvoljen je 1 komad prtljage koja se predaje na šalteru maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu,unošenje tekućina u zrakoplov je ograničeno. Dozvoljen je jedan komad ručne prtljage po osobi maksimalne težine do 8 kg.

Napomena: zrakoplovna kmpanija zadržava pravo promjene vremena leta

MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ SPLITA. DUBROVNIKA, ZADRA ILI PULE

(raspoloživost i potvrda letova na upit )

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakti ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja uzračnim lukama, na prometne prilike kao i na satnice vlakova. Standard kategorizacije hotela  se može razlikovati u različitim europskim zemljama. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Švicarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice: PBZ i ZABA (do 12 rata)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Rok za prijavu: najkasnije do 45 dana prije puto

Minimalni broj putnika:21 

Maksimalni broj putnika: 24

Europska putovanjaZrakoplovom