ŠVICARSKA NOVA GODINA AUTOBUSOM – 4 dana/3 noćenja

ŠVICARSKA NOVA GODINA AUTOBUSOM

POLAZAK: 30.12.2024.-02.01.2025. GARANTIRANI POLAZAK     

4 dana/3 noćenja putovanje autobusom

Vrijednost više: hotel 4*, uključen polupansion, novogodišnja večera uz glazbu i ples, vožnja brodom po jezeru, izlet planinskom željeznicom i vatromet u Luzernu !

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ZAGREB KARLOVAC/RIJEKA – ZUG

Polazak autobusa iz Zagreba u 04:00 sata (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Moguć polazak iz Karlovca u 04:45 sati s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica uz obaveznu prijavu prilikom rezervacije putovanja. Polazak autobusa sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 06:30 sati (okvirno vrijeme). Vožnja kroz Sloveniju i Italiju  uz povremena zaustavljanja putem radi odmora. Ulazak u Švicarsku. Vožnja kroz prekrasne alpske predjele, ledenjake, planinske vrhunce, slikovite male gradiće do područja „ srca  Švicarske“.  Smještaj u hotel 4* u gradiću Zug na jezeru Zuger See. Srednjevjekovni dio grada okružen je zidinama i tornjevima. Večera. Noćenje.

2. DAN IZLET LUZERN, JEZERO VIERWALDSTÄTTERSEE I ŽELJEZNICOM NA RIGI

Doručak. Odlazak na izlet na kojem dolazimo do obale jezera Vierwaldstäter See. Jezero je poznato kao „ kolijevka Švicarske“ i vezano za priču o švicarskom narodnom junaku Wilhelmu Tellu. Posjet Luzernu, jednom od najljepših gradova Švicarske. Luzern je grad koji je inspirirao umjetnike, a otmjena promenada uz jezero okružena je velikim otmjenim hotelima – palačama. Razgled starog grada uz obalu jezera – poznati zatvoreni most – trg Hirschenplatz – gradska vijećnica – kulturni centar.  Luzern će vas kao grad svakako očarati ! Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu suvenira i osobne programe. Plovidba brodom po jezeru Vierwaldstäter See uz uživanje u prekrasnoj panorami s pogledom na švicarske Alpe.  Povratak u hotel u Zugu. Kraće slobodno vrijeme. Novogodišnaj svečana večera uz glazbu i ples u hotelu.  Noćenje.

3. DAN IZLET ŽELJEZNICOM NA RIGI – VATROMET „NOVOGODIŠNJA ČAROLIJA „ U LUZERNU

Doručak. Nakon odmora od dočeka Nove godine vožnja autobusom do mjesta Vitznau  i presjedanje na planinsku željeznicu Rigi. Dolazak na planinu Rigi Kulm, s panoramske terase pruža se prekrasan pogled na planinske vrhunce, na 13 alpskih  jezera i na švicarske visoravni. Slobodno vrijeme za prvu novogodišnju šetnju, uživanje u planinskim krajolicima  ili kavu. S panoramskih terasa pruža se i pogled na Luzern i jezero. Povratak u hotel u Zugu. Ranija večera. Večernja vožnja do Luzerna uz prisustvovanje predstavi vatrometa „New Year Magic“-jedan od najljepših vatrometa u Europi ! Ovaj događaj održava se uvijek na prvi dan Nove godine i privlači na tisuće posjetitelja. Povratak u hotel u Zugu. Noćenje.

4. DAN ZUG -LUGANO – RIJEKA/KARLOVAC – ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela u Zugu i vožnja prema kantonu Ticino. Na Luganskom jezeru nalazi se najveći grad kantona  – Lugano, „švicarski Monte Carlo“. Šetnja do glavnog trga i obale jezera, uz koje je prekrasni park Civico – jedan od ljepših gradskih parkova švicarskih gradova, a palače i vile uz obalu jezera daju gradu otmjeni izgled. Nastavak puta kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Hrvatsku u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja. Organizacija dočeka Nove godine na gradskim ulicama i trgovima u nadležnosti je gradskih turističkih ureda.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

POLAZAK CIJENA
30.12.2024.-02.01.2025. GARANTIRANO

 

 

FIRST MINUTE CIJENA: 949 EUR

REDOVNA CIJENA:995 EUR

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • sve razglede i izlete prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3  noćenja s polupansionom (doručak i večera, 31.12. uključena je svečana  novogodišnja večera s glazbom i plesom)  u hotelu Parkhotel  4* u Zugu
 • jednosatnu vožnju brodom po jezeru Vierwaldstättersee
 • rezervaciju i prijevoz planinskom željeznicom na Rigi Kulm
 • večernji izlet na novogodišnji vatromet „New Years Magic“  u Luzernu
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje možete posjetiti u slobodno vrijeme
 • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

Doplata:

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 130 EUR

Trokrevetne sobe:

Na ovom program nema mogućnosti smještaja u trokrevetnoj sobi.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 30 EUR / 226,03 kn
 • sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  30  EUR / 226,03 kn
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru  20  EUR / 150,69 kn
 • sjedala 3 i 4 nisu u prodaji

NAPOMENA: Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika, te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala,no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza

Preporuka putovanja:

Novogodišnje putovanje autobusom u Švicarsku nudi niz atraktivnih uključenih sadržaja kao vožnju brodom, planinskom željeznicom,odlazak na vatromet u Luzernu i smještaj u udobnom hotelu 4*. U cijenu ovog programa uključena je novogodišnja svečana večera u hotelu uz glazbu i ples ! Ovakav način putovanja ima svoju cijenu i doživljaj i utisak ovakvog putovanja nije usporediv s putovanjem na drugačijim vrstama programa.  Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. U suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima.  Plaćanje kreditnim karticama je moguće gotovo svugdje.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Standard kategorizacije hotela  se može razlikovati u različitim europskim zemljama. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Švicarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice: PBZ i ZABA (do 12 rata)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Rok za prijavu: najkasnije do 60 dana prije putovanja

Minimalni broj putnika: 40   Maksimalni broj putnika: 45

AdventPrigodna putovanja