ŠVICARSKA ADVENT ALPSKIM ŽELJEZNICAMA – 12.12.-15.12.2024.

ŠVICARSKA ADVENT ALPSKIM ŽELJEZNICAMA

POLAZAK: 12.12.-15.12.2024.  

GARANTIRANI POLAZAK                       

4 dana/3 noćenja putovanje autobusom  i vlakovima

Vrijednost više:  kombinirano putovanje autobusom i alpskim željeznicama, uključeni spektakularni vlakovi Bermina i Glacier Express i večere u hotelu !

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ZAGREB – CHUR

Polazak autobusa iz Zagreba u 04:00 sata (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju  uz povremena zaustavljanja putem radi odmora. Nastavak  puta ulaskom u Švicarsku. Vožnja do slikovitog starog grada Chur, centra kantona Graubünden. Ovdje se susreću stari trgovački putevi između Alpi i jezera Bodensee. Šetnja starim gradom do gradske vijećnice, katedrale i ckve sv. Martina. Grad je svečano ukrašen u božićnom ugođaju,a i jedan od većih božićnih sajmova u Švicarskoj održava se u Churu.   Smještaj u hotel u okolici Chura. Večera. Noćenje.

2. DAN IZLET :ALPSKA ŽELJEZNICA BERNINA EXPRESS – TIRANO – ST.MORITZ

Doručak. Vožnja do željezničke stanice u Churu. Tu ćemo se ukrcati na jednu od najpoznatijih alpskih željeznica svijeta Bernina Express.  Spektakularna vožnja vlakom planinskim prijevojima   približiti će nam fantastične alpske krajolike, savladati različite visinske razlike i ostaviti duboki utisak slika prirode u zimskom snježnom ugođaju  “kao s  razglednice”. Vožnja Berninom jedna je od najljepših vožnji vlakovima na svijetu, koju je UNESCO stavio pod svoju zaštitu. To je jedna od najviših željezničkih pruga u Alpama koja prelazi visoke planinske prijevoje.  Iskrcaj s vlaka u talijanskom pograničnom gradiću Tirano. Povratak autobusom do Chura uz zaustavljanje u elegantnom mondenom gradiću St.Moritz, poznatom mjestu susreta bogatih i slavnih, i jednom od najpoznatijih zimovališta europskog jet-seta .Večera. Noćenje.

3. DAN IZLET: ALPSKA ŽELJEZNICA GLACIER EXPRESS – ANDERMATT

Doručak. Vožnja do željezničke stanice u Churu. Ukrcaj na alpsku željeznicu Glacier Express. Ruta ove panoramske željeznice otvorena je 1930. i ona vozi „srcem švicarskih Alpi“ preko mostova, vijadukata i tunela, uz divlje romantične klance, planinska jezera  i gotovo filmske pejzaže.Vožnja prekrasnim alpskim predjelima u zimskom ugođaju. Iskrcaj s vlaka  u slikovitom gradiću Andermatt.  Šetnja  ljupkim planinskim mjestom i poznatim skijalištem. Povratak našim autobusom uz vožnju kroz predjele švicarskih jezera do hotela u Churu. Večera. Noćenje.

4. DAN CHUR -VADUZ  -ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela.  Posjet Lihtenštajnu jednoj od najmanjih svjetskih država površine 160 kvadratnih kilometara. Posjetiti ćemo glavni grad Vaduz i prošetati glavnim trgom Rathausplatz i glavnom ulicom Städle do neogotičke župne crkve. Glavni grad ove male države svečano je ukrašen u božićnom ugođaju. Nastavak puta vožnjom kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora.  Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja. Organizacija božićnih sajmova u nedležnosti je mjesnih turističkih ureda.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

POLASCI CIJENA
12.12.-15.12. 2024. GARANTIRANO

 

 

FIRST MINUTE CIJENA: 775  EUR

REDOVNA CIJENA: 799 EUR

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • razglede i izlete prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3  noćenja s polupansionom (doručak i večera)  u hotelu 3* u okolici Chura
 • rezervaciju i prijevoz alpskom željeznicom Bernina Express od Chura do Tirana
 • rezervaciju i prijevoz alpskom željeznicom Glacier Express od Chura do Andermatta
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje možete posjetiti u slobodno vrijeme
 • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

Doplata:

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi:  140 EUR

Trokrevetne sobe:

Na ovom program nema mogućnosti smještaja u trokrevetnoj sobi.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 30 EUR / 226,03 kn
 • sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  30  EUR / 226,03 kn
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru  20  EUR / 150,69 kn
 • sjedala 3 i 4 nisu u prodaji

NAPOMENA: Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika, te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala,no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza

Preporuka putovanja:

Putovanje Švicarskom alpskim željeznicama poseban je doživljaj!  Željeznica na ovom putovanju omogućuje približavanje alpskim vrhuncima, dolazak preko mostova i tunela do najljepših alpskih krajolika do kojih ne biste mogli doći autobusom. Ovo putovanje uključuje vožnju svjetski poznatim alpskim željeznicama Bernina i Glacier Express u zimskom ugođaju i prilagođeno zimskim uvjetima na cestama. Naš autobus ostavlja putnike na polaznoj željezničkoj stanici i čeka ih prilikom iskrcaja s vlaka na završnoj željezničkoj stanici. Ovakav način putovanja ima svoju cijenu i doživljaj i utisak ovakvog putovanja nije usporediv s putovanjem na drugačijim vrstama programa koji su  isključivo autobusom. Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. U suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima. Plaćanje kreditnim karticama je moguće gotovo svugdje.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike, prohodnost alpskih  planinskih prijevoja  i cesta  kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Standard kategorizacije hotela  se može razlikovati u različitim europskim zemljama. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Švicarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice: PBZ i ZABA (do 12 rata)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Rok za prijavu: najkasnije do 45 dana prije putovanja.

Minimalni broj putnika: 40   Maksimalni broj putnika:45

Europska putovanjaZrakoplovom