ŠRI LANKA + all inclusive odmor

PUTOVANJE 11 DANA/9 NOĆENJA

POLAZAK IZ ZAGREBA

Odredišta putovanja: DAMBULLA • KANDY • SIGIRIYA + PINNAWALA

Pozivamo Vas na kružno putovanje u egzotičnu Šri Lanku – biser Indijskog oceana. Na ovom tropskom otoku s toplim morem i predivnim plažama imat ćemo mogućnost upoznati kulturu i tradiciju stanovništva, vidjeti zadivljujuće ostatke bogate i burne prošlosti, kušati egzotičnu hranu i najbolji čaj, te uživati u raskošnoj prirodi.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (8.12.2024.): Polazak na Šri Lanku

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let preko Istanbula do Colombau 09:15. Dolazak u Istanbul u 13:30 te nastavak letom za Colombo u 19:25.

2. dan (9.12.2024.): Colombo – Dambulla

Slijetanje u Colombo u jutarnjim satima 06:10. Nakon carinskih formalnosti, dočekat će nas lokalni vodič s vijencem od cvijeća. Zatim ćemo krenuti prema području Dambulle i posjetiti poznati špiljski hram s 5 pećina, čiji su stropovi ukrašeni freskama i u kojima se nalazi više od 130 kipova Bude. Smještaj u hotelu i noćenje.

3. dan (10.12.2024.): Polonnaruwa (fakultativno) – Nacionalni Park Minneriya (fakultativno)

Doručak. Danas možete sudjelovati u 2 fakultativna izleta (uz nadoplatu ili uključeno u paket izleta). Ujutro možete posjetiti drevne ostatke Polonnaruwe, glavnog grada Šri Lanke od 11. do 13. stoljeća. Osim veličanstvene kraljevske palače, ovdje se nalazi još mnogo drugih impozantnih ostataka grada. Sigurno će vas očarati ogromni kip ležećeg Bude. Poslijepodne možete otići na safari jeepom u nacionalni park Minneriya, gdje obitava mnogo vrsta životinja, posebno je poznat po slonovima, kojih ovdje zaista ima puno. Povratak u hotel i noćenje.

4. dan (11.12.2024.): Sigiriya – Matale – Kandy

Nakon doručka posjetit ćemo spektakularnu kamenu tvrđavu Sigiriyu, koja se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Impresivna kamena tvrđava jedna je od najvećih znamenitosti Šri Lanke. Ulazne stepenice vodile su kroz usta lava. Iako su danas od lava sačuvane samo ogromne šape, prema njihovoj dimenziji možete zamisliti veličinu lavljeg glave. Zatim vam predlažemo izlet u selo (uz nadoplatu ili uključen u paket izleta). Izlet nas vodi na rub džungle. Vidjet ćete jednostavan način života lokalnog stanovništva u suživotu s prirodom. Vozit ćemo se volovskom zapregom, a zatim i katamaranom po jezeru, a na kraju ćemo posjetiti lokalnu obitelj u tipičnoj kući od blata, gdje će nas domaćini počastiti tradicionalnim i jednostavnim ručkom (riž i curry). Poslijepodne krećemo prema gradu Kandyu, a na putu se zaustavljamo u vrtu začina u Malateju. Vidjet ćete drveće i biljke mnogih začina (cimet, kardamom, vanilija, …) te saznati kako ih uzgajaju i koriste. Smještaj u hotelu u području Kandyja i noćenje.

5. dan (12.12.2024.): KANDY – PINNAWALA – PERADENIYA

Doručak. Prvo ćemo posjetiti utočište za slonove u Pinnawali. Ovdje uglavnom žive posvojeni slonovi koji su izgubili svoje prirodno stanište iz različitih razloga. Prekrasan doživljaj je promatrati ove životinje za vrijeme hranjenja ili kada se kupaju.Zatim ćemo posjetiti prekrasan kraljevski botanički vrt Peradeniya, koji se ponosi impresivnom zbirkom orhideja. Krajem dana posjetit ćemo i važno budističko hodočasničko središte, hram Budinog zuba, gdje se navodno čuva Budin gornji lijevi očnjak. Navečer imate mogućnost pogledati tradicionalnu plesnu predstavu. Povratak u hotel i noćenje.

6. dan (13.12.2024.): Kandy – plantaža čaja – Panadura – Odmor na plaži All inclusive

Nakon doručka posjetit ćemo plantažu čaja, gdje ćete vidjeti cijeli proces dobivanja čaja – od zelenog lista do konačnog proizvoda. Slijedi vožnja do all inclusive hotela na obali, gdje ćete biti smješteni sljedećih 5 noći.

7.-10. dan (14.12.-17.12.2024.): Slobodno uživanje na plaži uz all-inclusive uslugu

All inclusive. Uživajte na plaži ili istražujte okolicu nekim od fakultativnih izleta u ponudi lokalne agencije.

11. dan (18.12.2024.): Povratak

Let iz Colomba za Istanbul s polaskom u 07:40. Dolazak u Istanbul u 14:15 te u nastavku let za Zagreb u 19:00, te dolazak u Zagreb u 19:05.

Napomena: Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Termin i cijena:

Termin 8.12. –18.12.2024.

iz Zagreba

Redovna cijena 1.228,46 €
First minute cijena 1.128,46 €

 * Cijenaje izražene u € po osobi u dvokrevetnoj standard sobi

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica 6 mjeseci nakon datuma povratka i viza. Vizu možete zatražiti na internet stranicama www.eta.gov.lk (cijena 50 USD). Moguće je posredovanje agencije u izradi vize. Cijena vize i agencijske usluge ishođenja je 70 €. Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr

Predviđena vremena letova*:

08DEC TK1054 ZAGIST 0915 1330
08DEC TK 730 08DEC ISTCMB 1925 0610*
18DECTK 731 18DEC CMBIST 0740 1415
18DECTK1055 18DEC ISTZAG 1900 1905

*Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu i podložna su promjenama.

Cijena uključuje:

 • Povratni let sa uključenim zrakoplovnim pristojbama Zagreb – Colombo preko Istanbula, avioprijevoznika Turkish Airlines
 • 2 x noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu s 4* Sigiriana Resort ili sličnom (https://www.sigirianaresort.com/)
 • 2 x noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu s 4* Thilanka ili sličnom (https://www.thilankahotel.com/index.php)
 • ​5 x noćenja All inclusive u dvokrevetnoj sobi u hotelu s 4* Jie Jie Beach Hotel ili sličnom (https://www.jetwinghotels.com/)
 • Ulaznice i izlete prema programu
 • Prijevoze u udobnom i klimatiziranom turističkom autobusu
 • Dvije bočice vode po osobi na dan
 • Pratitelja grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku te lokalnog vodiča
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

 • Zrakoplovne pristojbe koje se plaćaju pri rezervaciji u iznosu od 470,54 €
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.)
 • Paket putnog osiguranja
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
 • Napojnice za lokalne vodiče, vozače (obavezna doplata 45 €)
 • Vizu (50 € bez posredovanja agencije, 70 € uz posredovanje)

Obavezna doplata po osobi:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama): 350 €
 • Napojnice za lokalne davatelje usluga (obavezna doplata na destinaciji): 45 € po osobi
 • Viza za Šri Lanku: 50 € bez posredovanja agencije / 70 € po osobi uz agencijsko posredovanje

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

 • Paket 4 večere: 50 € po osobi
 • Paket izleta Šri Lanka: 149 € po osobi
  Uključuje posjetu Polonnaruwa, Minnerya Jeep Safari, tradicionalna Šri Lanka (izlet na selo)

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama te su važeće na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu te su podložna promjenama.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Odgovornog organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza Odgovornog organizatora.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Paket aranžmani u organizaciji Odgovornog organizatira nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u Šri Lanku na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 3 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Minimalan broj putnika: 25

Mogućnost plaćanja:

Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun.

 1. Internet bankarstvo, opće uplatnice
  2. Debitne i kreditne kartice* u poslovnici:-Jednokratno i obročno: PBZ i ZABA (do 12 rata)
  3. On-line plaćanje karticama – preko CORVS PAY- a, bez dolaska u poslovnicu.

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Daleka putovanja