ŠRI LANKA

biser Indijskog oceana

PUTOVANJE: 11 dana / 8 noćenja

Habarana – Kandy – Sigiriya – Pinnawala

Pozivamo Vas na kružno putovanje u egzotičnu Šri Lanku – biser Indijskog oceana. Na ovom tropskom otoku s toplim morem i predivnim plažama imat ćete mogućnost upoznati kulturu I tradiciju stanovništva, vidjeti zadivljujuće ostatke bogate i burne prošlosti, kušati egzotičnu hranu i najbolji čaj te uživati u raskošnoj prirodi.

Odredišta putovanja: HABARANA • KANDY • SIGIRIYA + PINNAWALA

Pozivamo Vas na kružno putovanje u egzotičnu Šri Lanku – biser Indijskog oceana. Na ovom tropskom otoku s toplim morem i predivnim plažama imat ćemo mogućnost upoznati kulturu i tradiciju stanovništva, vidjeti zadivljujuće ostatke bogate i burne prošlosti, kušati egzotičnu hranu i najbolji čaj, te uživati u raskošnoj prirodi.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: Polazak na Šri Lanku

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Dubai s polaskom u 14:35. Dolazak u Dubai u 23:20 te nastavak letom za Colombo u 03:30

2. dan: Colombo – Dambulla

Dolazak u Colombo u 09:30. Nakon carinskih formalnosti, lokalni vodič nas dočekuje s vijencem od cvijeća, a zatim krećemo prema području Dambulle. Po dolasku posjetiti ćemo čuveni pećinski hram sa 5 špilja čiji su stropovi prekriveni muralima i u kojima se nalazi preko 130 statua Bude. Smještaj u hotel i noćenje.

3. dan: Polonnaruwa (fakultativno) – Nacionalni Park Minneriya (fakultativno)

Doručak. Danas imate mogućnost za 2 fakultativna izleta (uključena u paket izleta). Prije podne možete razgledati antičke ostatke Polonnaruwe, prijestolnice Šri Lanke od 11. – 13. stoljeća. Uz velebnu kraljevsku palaču, ovdje se nalaze brojni drugi impozantni ostaci grada. Zasigurno će vas zadiviti i divovski kip ležećeg Bude. Poslijepodne možete ići na safari džipovima po Nacionalnom parku Minneriya u kojem obitava velik broj životinjskih vrsta, ali najpoznatiji je po slonovima koje ovdje možete vidjeti u velikom broju. Povratak u hotel i noćenje.

4. dan: Sigiriya – Matale – Kandy

Nakon doručka krećemo u razgled spektakularne kamene utvrde Sigirije (na UNESCOvom popisu svjetske baštine). Impozantna kamena utvrda jedna je od najvećih atrakcija na Šri Lanci. Uzlazne stube vodile su kroz lavlja usta. Iako su od lava sačuvane samo ogromne šape, njihova dimenzija daje naslutiti veličinu lavlje glave. Nakon razgleda Sigiriye predlažemo fakultativni izlet u selo (uključen u paket izleta). Izlet nas vodi na rub džungle. Vidjet ćete jednostavan život lokalnih stanovnika u skladu s prirodom. Vozit ćemo se volovskom zapregom, zatim katamaranom po jezeru, a izlet ćemo završiti posjetom lokalnoj obitelji u tipičnoj kući od blata gdje će nas domaćini ugostiti tradicionalnim i jednostavnim ručkom (riža i curry). Poslijepodne krećemo prema gradu Kandy, a usput ćemo se zaustaviti u vrtu začina u Mataleu. Ovdje možete vidjeti uživo stabla i biljke mnogih začina (cimet, kardamom, vanilija….), a saznati ćete i o njihovom uzgoju i upotrebi. Smještaj u hotelu u Kandyu i noćenje.

5. dan: KANDY – PINNAWALA – PERADENIYA

Doručak. Prvo ćemo posjetiti dom za slonove u Pinnawali. Ovdje se uglavnom udomljuju slonovi koji su iz različitih razloga izgubili svoja prirodna staništa. Prekrasan doživljaj je promatrati ove životinje za vrijeme hranjenja ili kada se kupaju. U nastavku idemo u čuveni kraljevski botanički vrt, Peradeniya, koji raspolaže impozantnom zbirkom orhideja. Za kraj dana posjetiti ćemo važno budističko hodočasničko središte „Hram Budinog zuba“. Ovdje se navodno čuva gornji lijevi Budin očnjak. Navečer imate mogućnost pogledati tradicionalnu plesnu predstavu. Povratak u hotel i noćenje.

6. dan: Kandy – plantaža čaja – Kalutara – Odmor na plaži All inclusive

Nakon doručka krećemo u razgledavanje plantaže čaja. Ovdje ćete vidjeti cijeli proces dobivanja čaja-od zelenog lista do finalnog proizvoda. Slijedi vožnja do all-inclusive hotela na plaži gdje ostajete slijedeća 4 noćenja.

7.-10. dan: Slobodno uživanje na plaži uz all-inclusive uslugu

All inclusive. Uživajte na plaži ili istražite okolicu na nekom od fakultativnih izleta lokalne agencije. Nakon večere 10 dana sukladno vremenu leta slijedi transfer na zračnu luku u Colombu.

11. dan: Povratak

Let iz Colomba za Dubai s polaskom u 01:55. Dolazak u Dubai u 5:30 te u nastavku let za Zagreb u 10:00, te dolazak u Zagreb u 13:35.

Napomena:Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

VAŽNO:Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica 6 mjeseci nakon datuma povratka i viza. Vizu možete zatražiti na internet stranicama www.eta.gov.lk (cijena 50 USD). Moguće je posredovanje agencije u izradi vize. Cijena vize i agencijske usluge ishođenja je  70€ (527,42 kn).

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Termin 27.11.- 7.12.2023.
Redovna cijena 1.599 € (12.047,67 kn)
First minute cijena 1.499 € (11.294,22 kn)

   * Cijene su izražene u € po osobi u dvokrevetnoj standard

Predviđena vremena letova*:

27.11.2023 FZ1794 ZAGREB DUBAI 14:35 23:20
28.11. 2023 FZ1025 DUBAI COLOMBO 03:30 09:30
07.12.2023 FZ570 COLOMBO DUBAI 01:55 05:30
07.12.2023 FZ1793 DUBAI ZAGREB 10:00 13:35

*Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu i podložna su promjenama.

Dokumenti potrebni za putovanje:

VAŽNO: Hrvatskim državljanima za putovanje u Šri Lanku potrebna je putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci nakon datuma ulaska te viza*. Vizu je moguće ishoditi putem interneta i sustava e visa:https://eta.gov.lk/slvisa/visainfo/center.jsp

*Moguće je posredovanje agencije u izradi vizeCijena vize iznosi 50 € (376,73 kn). Agencijska usluga ishođenja vize iznosi 20 € (150,69 kn). Cijena vize uz agencijsko ishođenje iznosi 70 € (527,42 kn).

Cijena uključuje:

• Povratni let Zagreb – Colombo preko Dubaija, Flydubai, uključene pristojbe, ekonomska klasa
•2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu s 4* SigirianaResort ili sličnom (https://sigirianaresort.com)
• 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu s 4* TheTourmaline Topaz ili sličnom (https://www.topaz.lk/the-tourmaline.html)
• 4 noćenja All InclusiveMermaid hotel &club 3+* (www.mermaidhotelnclub.com)
• Kasna odjava (late check-out) i večera na dan povratka
• Prijevozi u udobnom klimatiziranom turističkom autobusu
• Ulaznice i izleti prema program (Dambulla hram-pećina, Sigiriya, Hram Budinog Zuba, tvornica čaja i Pinnawala)
• 2 bočice vode po osobi na dan
• Pratitelj grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku i lokalni vodič
• Priprema, organizacija i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:

• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni •
• obroci, telefon i sl.
• Paket putnog osiguranja
• Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
• Napojnice za lokalne vodiče, vozače, osoblje na brodu (obavezna doplata 35 €)
• Viza

Obavezna doplata po osobi:

  • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama): 350 € (2.637,08 kn)
  • Napojnice za lokalne davatelje usluga (obavezna doplata na destinaciji): 35 € (263,71 kn) po osobi
  • Viza za Šri Lanku: 50 € (376,72 kn) bez posredovanja agencije / 70 € (527,42 kn) po osobi uz agencijsko posredovanje

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

  • Paket 4 večere: 50 € (376,73 kn) po osobi
  • Paket izleta Šri Lanka: 149 € (1.122,64 kn) po osobi

-Uključuje posjetu Polonnaruwa, MinneryaJeep Safari, tradicionalna Šri Lanka, kraljevski botanički vrt

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama te su važeće na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu te su podložna promjenama. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste. O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u Šri Lanku na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 5 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
Minimalan broj putnika: 25

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Daleka putovanja