ŠRI LANKA – biser Indijskog oceana

PUTOVANJE: 10 dana / 9 noćenja

Habarana – Kandy – Sigiriya – Pinnawala

Pozivamo Vas na kružno putovanje u egzotičnu Šri Lanku – biser Indijskog oceana. Na ovom tropskom otoku s toplim morem i predivnim plažama imat ćete mogućnost upoznati kulturu I tradiciju stanovništva, vidjeti zadivljujuće ostatke bogate i burne prošlosti, kušati egzotičnu hranu i najbolji čaj te uživati u raskošnoj prirodi.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: Let za Šri Lanku

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Dohu s polaskom u 10:20. Dolazak u Dohu u 16:40 te nastavak leta za Colombo u 18:25. Dolazak u Colombo u 02:05. Nakon carinskih formalnosti, lokalni vodič Vas dočekuje s vijencem od cvijeća. Slijedi transfer do hotela u blizini Colomba te noćenje.

2. dan: Colombo – Dambulla

Nakon kasnog doručka krećemo prema području Dambulle. Po dolasku posjetiti ćemo čuveni pećinski hram sa 5 špilja čiji su stropovi prekriveni muralima i u kojima se nalazi preko 130 statua Bude. Smještaj u hotel i noćenje.

3. dan: Polonnaruwa (fakultativno) – Nacionalni Park Minneriya (fakultativno)

Doručak. Danas imate mogućnost za 2 fakultativna izleta (uključena u paket izleta). Prije podne možete razgledati antičke ostatke Polonnaruwe, prijestolnice Šri Lanke od 11. – 13. stoljeća. Uz velebnu kraljevsku palaču, ovdje se nalaze brojni drugi impozantni ostaci grada. Zasigurno će Vas zadiviti i divovski kip ležećeg Bude. Poslijepodne možete ići na safari džipovima po Nacionalnom parku Minneriya u kojem obitava velik broj životinjskih vrsta, ali najpoznatiji je po slonovima koje ovdje možete vidjeti u velikom broju. Povratak u hotel i noćenje.

4. dan: Sigiriya – Matale – Kandy

Nakon doručka krećemo u razgled spektakularne kamene utvrde Sigirije, koja se nalazi na UNESCO popisu svjetske baštine. Impozantna kamena utvrda jedna je od najvećih atrakcija na Šri Lanci. Uzlazne stube vodile su kroz lavlja usta. Iako su od lava sačuvane samo ogromne šape, njihova dimenzija daje naslutiti veličinu lavlje glave. Nakon razgleda Sigiriye predlažemo fakultativni izlet u selo (uključen u paket izleta). Izlet nas vodi na rub džungle. Vidjet ćete jednostavan život lokalnih stanovnika u skladu s prirodom. Vozit ćemo se volovskom zapregom, zatim katamaranom po jezeru, a izlet ćemo završiti posjetom lokalnoj obitelji u tipičnoj kući od blata gdje će nas domaćini ugostiti tradicionalnim i jednostavnim ručkom (riža i curry). Poslijepodne krećemo prema gradu Kandy, a usput ćemo se zaustaviti u vrtu začina u Mataleu. Ovdje možete vidjeti uživo stabla i biljke mnogih začina (cimet, kardamom, vanilija..), a saznati ćete i o njihovom uzgoju i upotrebi. Smještaj u hotelu u Kandyu i noćenje.

5. dan: Kandy – Pinnawala – Peradeniya

Doručak. Prvo ćemo posjetiti dom za slonove u Pinnawali. Ovdje se uglavnom udomljuju slonovi koji su iz različitih razloga izgubili svoja prirodna staništa. Prekrasan doživljaj je promatrati ove životinje za vrijeme hranjenja ili kada se kupaju. U nastavku idemo u čuveni kraljevski botanički vrt, Peradeniya, koji raspolaže impozantnom zbirkom orhideja. Za kraj dana posjetiti ćemo važno budističko hodočasničko središte „Hram Budinog zuba“. Ovdje se navodno čuva gornji lijevi Budin očnjak. Navečer imate mogućnost pogledati tradicionalnu plesnu predstavu. Povratak u hotel i noćenje.

6. dan: Kandy – plantaža čaja – Panadura – odmor na plaži all inclusive

Nakon doručka krećemo u razgledavanje plantaže čaja. Ovdje ćete vidjeti cijeli proces dobivanja čaja – od zelenog lista do finalnog proizvoda. Slijedi vožnja do all-inclusive hotela na plaži gdje ostajete slijedeća 4 noćenja.

7.-9. dan: Slobodno uživanje na plaži uz all-inclusive uslugu

All inclusive. Uživajte na plaži ili istražite okolicu na nekom od fakultativnih izleta lokalne agencije.

10. dan: Povratni let

U noćnim satima slijedi transfer do zračne luke Colombo. Slijedi prijava na let za Dohu s polaskom u 04:55. Dolazak u Dohu u 07:25. Slijedi nastavak putovanja prema Zagrebu s polaskom u 08:30. Planirani dolazak u Zagreb u 13:25.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Termin 07.09.- 16.09.2023.
Redovna cijena 1.147 €(8.642,07 kn)
First minute cijena 1.047 € (7.888,62 kn)

    * Cijene su izražene u € po osobi u dvokrevetnoj standard sobi / kabini

FM cijene vrijede do popunjenosti 80% kapaciteta.

Predviđena vremena letova*:

07.09.-16.09.2023.

QR216   ZAG-DOH  10:20 – 16:40 (let traje 5 sati i 20 minuta)

QR662   DOH-CMB  18:25 – 02:05 (+1) (dolazak sljedeći dan – let traje 5 sati i 10 minuta)

QR659   CMB-DOH  04:55 – 07:25 (let traje 5 sati)

QR217   DOH-ZAG   08:30 – 13:25 (let traje 5 sati i 55 minuta)

Avio-prijevoznik: Qatar Airways

*Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu i podložna su promjenama.

Dokumenti potrebni za putovanje:

VAŽNO: Hrvatskim državljanima za putovanje u Šri Lanku potrebna je putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci nakon datuma ulaska te viza*. Vizu je moguće ishoditi putem interneta i sustava e visa: www.eta.gov.lk.

*Moguće je posredovanje agencije u izradi vizeCijena vize iznosi 50 € (376,73 kn). Agencijska usluga ishođenja vize iznosi 20 € (150,69 kn). Cijena vize uz agencijsko ishođenje iznosi 70 € (527,42 kn). Više informacija o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr.

Cijena uključuje:

 • Povratni let sa uključenim zrakoplovnim pristojbama Zagreb – Colombo preko Dohe, avioprijevoznika Qatar Airways
 • 1 x noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu s 4* Covanro ili sličnom (https://www.covanro.com)
 • 2 x noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu s 4* Sigiriana Resort ili sličnom (https://www.sigirianaresort.com/)
 • 2 x noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu s 4* Thilanka ili sličnom (https://www.thilankahotel.com/index.php)
 • ​4 x noćenja All inclusive u dvokrevetnoj sobi u hotelu s 4* Jie Jie Beach Hotel ili sličnom (https://www.jetwinghotels.com/)
 • 1 x doručak (samoposlužni bife)
 • Ulaznice i izlete prema programu
 • Prijevoz u udobnim i klimatiziranim turističkim autobusima
 • Dvije bočice vode po osobi na dan
 • Pratitelja grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku te lokalnog vodiča
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

 • Zrakoplovne pristojbe 452 € (3.405,59 kn)
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.)
 • Paket putnog osiguranja
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
 • Napojnice za lokalne vodiče, vozače (obavezna doplata 35 €)
 • Vizu (50 € bez posredovanja agencije, 70 € uz posredovanje)

Obavezna doplata po osobi:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama): 350 € (2.637,08 kn)
 • Napojnice za lokalne davatelje usluga (obavezna doplata na destinaciji): 35 € (263,71 kn) po osobi
 • Viza za Šri Lanku: 50 € (376,72 kn) bez posredovanja agencije / 70 € (527,42 kn) po osobi uz agencijsko posredovanje

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

 • Paket 4 večere: 50€ (376,72 kn) po osobi
 • Paket izleta Šri Lanka: 149 € (1.122,64 kn) po osobi

-Uključuje posjetu Polonnaruwa, Minnerya Jeep Safari, tradicionalna Šri Lanka, kraljevski botanički vrt

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama te su važeće na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu te su podložna promjenama.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju odgovornog organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja odgovornog organizatora.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Paket aranžmani u organizaciji odgovornog organizatora nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u Šri Lanku na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 5 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Minimalan broj putnika: 25

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Daleka putovanja