ŠRI LANKA + all inclusive odmor

PUTOVANJE 12 DANA/9 NOĆENJA

POLAZAK IZ ZAGREBA

Odredišta putovanja: DAMBULLA • KANDY • SIGIRIYA + PINNAWALA

Pozivamo Vas na kružno putovanje u egzotičnu Šri Lanku – biser Indijskog oceana. Na ovom tropskom otoku s toplim morem i predivnim plažama imat ćemo mogućnost upoznati kulturu i tradiciju stanovništva, vidjeti zadivljujuće ostatke bogate i burne prošlosti, kušati egzotičnu hranu i najbolji čaj, te uživati u raskošnoj prirodi.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: Polazak na Šri Lanku

Zagreb:
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb tri sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul s polaskom u 08:55. Dolazak u Istanbul u 12:15 te nastavak letom za Colombo u 18:35.
Ljubljana:
Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana tri sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul s polaskom u 08:50. Dolazak u Istanbul u 12:15 te nastavak letom za Colombo u 18:35.

2. dan: Colombo – Dambulla

Dolazak u Colombo u 05:20. Nakon carinskih formalnosti, lokalni vodič nas dočekuje s vijencem od cvijeća. Slijedi transfer prema području Dambulle. Po dolasku posjetiti ćemo čuveni pećinski hram sa 5 špilja čiji su stropovi prekriveni muralima i u kojima se nalazi preko 130 statua Bude. Smještaj u hotel i noćenje. (Sigiriana Resort, Dambulla 4* https://sigirianaresort.com)

3. dan: Polonnaruwa (fakultativno) – Nacionalni Park Minneriya (fakultativno)

Doručak. Danas imate mogućnost za 2 fakultativna izleta (uključena u paket izleta). Prije podne možete razgledati antičke ostatke Polonnaruwe, prijestolnice Šri Lanke od 11. – 13. stoljeća. Uz velebnu kraljevsku palaču, ovdje se nalaze brojni drugi impozantni ostaci grada. Zasigurno će vas zadiviti i divovski kip ležećeg Bude. Poslijepodne možete ići na safari džipovima po Nacionalnom parku Minneriya u kojem obitava velik broj životinjskih vrsta, ali najpoznatiji je po slonovima koje ovdje možete vidjeti u velikom broju. Povratak u hotel i noćenje.

4. dan: Dambulla – Sigiriya – Matale – Kandy

Nakon doručka krećemo u razgled spektakularne kamene utvrde Sigirije (na UNESCOvom popisu svjetske baštine). Impozantna kamena utvrda jedna je od najvećih atrakcija na Šri Lanci. Uzlazne stube vodile su kroz lavlja usta. Iako su od lava sačuvane samo ogromne šape, njihova dimenzija daje naslutiti veličinu lavlje glave. Nakon razgleda Sigiriye predlažemo fakultativni izlet u selo (uključen u paket izleta). Izlet nas vodi na rub džungle. Vidjet ćete jednostavan život lokalnih stanovnika u skladu s prirodom. Vozit ćemo se volovskom zapregom, zatim katamaranom po jezeru, a izlet ćemo završiti posjetom lokalnoj obitelji u tipičnoj kući od blata gdje će nas domaćini ugostiti tradicionalnim i jednostavnim ručkom (riža i curry). Poslijepodne krećemo prema gradu Kandy, a usput ćemo se zaustaviti u vrtu začina u Mataleu. Ovdje možete vidjeti uživo stabla i biljke mnogih začina (cimet, kardamom, vanilija….), a saznati ćete i o njihovom uzgoju i upotrebi. Smještaj u hotelu u Kandyu i noćenje. (Thilanka hotel, Kandy 4* https://www.thilankahotel.com)

5. dan: KANDY – PINNAWALA – PERADENIYA

Doručak. Prvo ćemo posjetiti dom za slonove u Pinnawali. Ovdje se uglavnom udomljuju slonovi koji su iz različitih razloga izgubili svoja prirodna staništa. Prekrasan doživljaj je promatrati ove životinje za vrijeme hranjenja ili kada se kupaju. U nastavku idemo u čuveni kraljevski botanički vrt, Peradeniya, koji raspolaže impozantnom zbirkom orhideja. Za kraj dana posjetiti ćemo važno budističko hodočasničko središte „Hram Budinog zuba“. Ovdje se navodno čuva gornji lijevi Budin očnjak. Navečer imate mogućnost pogledati tradicionalnu plesnu predstavu. Povratak u hotel i noćenje.

6. dan: Kandy – plantaža čaja – NUWARA ELIYA

Nakon doručka krećemo prema brdovitom području čuvenom po uzgoju najkvalitetnijeg čaja. Impresionirati će vas uske vijugave ceste kroz čudesno zelena brda prekrivena grmovima čaja. Ovo popularno planinsko turističko odredište nosi naziv „Mala Engleska“, zbog ugođaja iz doba britanske kolonizacije. Ovo područje nadmorske visine preko 1.800 m, svježe klime, idealno je za uzgoj svjetski poznatog cejlonskog čaja, koji se proizvodi na plantažama uokolo. Smještaj u hotel i noćenje. (Hotel Blackpool, Nuwara eliya 4* www.blackpool.lk)

7. dan: NUWARA ELIYA-ELLA (vožnja vlakom)

Nakon doručka odlazimo na željeznički stanicu i ukrcavamo se na vlak za Ellu. Slijedi vožnja kroz čudesne krajolike. Neobično selo prošarano bujnim plantažama zelenog čaja, Ella, rajsko je prebivalište za ljubitelje prirode i one koji traže mir. Ovaj mali grad na Šri Lanki osvaja srca putnika svojim avanturističkim planinarenjem, prekrasnim vrtovima začina i zadivljujućim vodopadima. Smještaj u hotel i noćenje. (Hotel Oak Ray Ella Gap 3*+ www.oakrayhotels.com/oak-ray-ella-gap/)

8. dan: ELLA-YALA

Doručak. Odlazimo u nacionalni park Yala (uključena ulaznica). Nacionalni park prostire se na 378 kvadratnih milja, a osnovana je 1938. Ovo je najpoznatiji nacionalni park u kojem se mogu promatrati divlje životinje i ptice. Divlje životinje uključuju slonove u krdima različitih veličina, leoparde, divlje svinje, divlje bivole, krokodile i paunove, šakale, ljenjivce i druge životinje. Ptičji svijet se sastoji od oko 130 vrsta uključujući stanovnice i selice. Živopisne rode, rajska muharica, sive čaplje, orao zmijarnica, morski orao, crnovrata roda, žličarke i pelikani daju boju ptičjem svijetu u parku. Nakon razgleda smještaj u hotel i noćenje. (Hotel EKHO Safari 4* www.ekhohotels.com/ekhosafari/)

9. dan: YALA – GALLE – HOTEL NA PLAŽI

Doručak. Polazak prema hotelu na plaži. Uz put se zaustavljamo u povijesno najzanimljivijem gradu Šri Lanke u Galleu. Sagrađen je na premonitornoj stijeni na jugu otoka. Bila je glavna luka do prije otprilike 100 godina, ali i danas još uvijek važan za brodarstvo i plovidbu. Prošećite svjetionikom i lukom ili posjetite stari grad gdje možete vidjeti tradicionalne proizvođače čipke i rezbare te kupiti neke od najfinijih suvenira na svijetu. Nastavak do all inclusive hotela na plaži. (Hotel Jie Jie beach, Panadura 4*+www.jetwinghotels.com/jiejiebeachbyjetwing/)

10-11. dan: ALL INCLUSIVE dan na plaži

Uživajte na plaži. Korištenje soba i all inclusive usluge.

12. dan: Povratak u Zagreb / Ljubljanu

Zagreb:
U jutarnjim satima slijedi odjava iz hotela te transfer do zračne luke Colombo. Slijedi prijava na let iz Colomba za Istanbul s polaskom u 07:40. Dolazak u Istanbul u 14:15 te u nastavku let za Zagreb u 19:00, te dolazak u Zagreb u 19:05.
Ljubljana:
U jutarnjim satima slijedi odjava iz hotela te transfer do zračne luke Colombo. Slijedi prijava na let iz Colomba za Istanbul s polaskom u 07:40. Dolazak u Istanbul u 14:15 te u nastavku let za Ljubljanu u 18:30, te dolazak u Ljubljanu u 18:45.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Termin i cijena:

Termin 17.10. – 28.10.2024.

iz Zagreba i Ljubljane

Redovna cijena 1.228,46 €
First minute cijena 1.128,46 €

 * Cijenaje izražene u € po osobi u dvokrevetnoj standard sobi

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica 6 mjeseci nakon datuma povratka i viza. Vizu možete zatražiti na internet stranicama www.eta.gov.lk (cijena 50 USD). Moguće je posredovanje agencije u izradi vize. Cijena vize i agencijske usluge ishođenja je 70 €. 

Predviđena vremena letova*:

Zagreb:

17.10.2024. TK1054 Zagreb – Istanbul 08:55 – 12:15
17.10.2024. TK730 Istanbul – Colombo 18:35 – 05:20* (18.10.2024.)
28.10.2024. TK731 Colombo – Istanbul 07:40 – 14:15
28.10.2024. TK1055 Istanbul – Zagreb 19:00 – 19:05

Ljubljana:

17.10.2024. TK1062 Ljubljana – Istanbul 08:50 – 12:15
17.10.2024. TK730 Istanbul – Colombo 18:35 – 05:20* (18.10.2024.)
28.10.2024. TK731 Colombo – Istanbul 07:40 – 14:15
28.10.2024. TK1063 Istanbul – Ljubljana 18:30 – 18:45

Avioprijevoznik: Turkish Airlines

Cijena uključuje:

 • Povratni let Zagreb / Ljubljana – Colombo preko Istanbula, avioprijevoznika Turkish Airlines
 • 7 x noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu s 4/3+*
 • ​2 x noćenja All inclusive u dvokrevetnoj sobi u hotelu s 4*
 • Ulaznice i izlete prema programu
 • Prijevoze u udobnom i klimatiziranom turističkom autobusu
 • Dvije bočice vode po osobi na dan
 • Pratitelja grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku te lokalnog vodiča
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

 • Zrakoplovne pristojbe koje se plaćaju pri rezervaciji u iznosu od 470,54 €
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.)
 • Paket putnog osiguranja
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
 • Napojnice za lokalne vodiče, vozače (obavezna doplata 45 €)
 • Vizu (50 € bez posredovanja agencije, 70 € uz posredovanje)

Obavezna doplata po osobi:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama): 350 €
 • Napojnice za lokalne davatelje usluga (obavezna doplata na destinaciji): 45 € po osobi
 • Viza za Šri Lanku: 50 € bez posredovanja agencije / 70 € po osobi uz agencijsko posredovanje

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

 • Paket večera: 80 € po osobi
 • Paket izleta Šri Lanka: 169 € po osobi
  Uključuje posjetu Polonnaruwa, Minnerya & Jeep Safari, tradicionalna Šri Lanka (izlet na selo)

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama te su važeće na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu te su podložna promjenama.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Odgovornog organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza Odgovornog organizatora.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Paket aranžmani u organizaciji Odgovornog organizatira nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u Šri Lanku na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 3 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Minimalan broj putnika: 25

Mogućnost plaćanja:

Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun.

 1. Internet bankarstvo, opće uplatnice
  2. Debitne i kreditne kartice* u poslovnici:-Jednokratno i obročno: PBZ i ZABA (do 12 rata)
  3. On-line plaćanje karticama – preko CORVS PAY- a, bez dolaska u poslovnicu.

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Daleka putovanja