OLE ŠPANJOLSKA

POLASCI IZ SPLITA

PUTOVANJE: 8 dana / 7 noćenja

Barcelona – Madrid – Valencija – Toledo – Figueras – Girona – Zaragoza

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: Split – Costa Barcelona

Sastanak putnika u Zračnoj luci Split dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i prijava na let za Barcelonu. Po dolasku u Barcelonu, slijedi transfer te smještaj u hotel na području Costa Barcelone. Noćenje.

2. dan: Barcelona – fakultativni panoramski razgled grada

Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastite sadržaje ili preporučujemo fakultativan (uz doplatu, uključen u paket izleta) razgled grada Barcelone. Panoramska vožnja glavnim avenijama impresivnim Gaudijevim građevinama, simbolima katalonskog modernizma. Slijedi brdo Montjuic sa spektakularnim pogledom na grad i luku, olimpijski stadion, spomenik Kolumbu, stara gotička četvrt. Nastavak preko četvrti Eixample do Gaudijeve nedovršene katedrale Sagrada Familia, najpoznatije građevine Barcelone(razgled i ulaznica uz nadoplatu). Slobodno poslijepodne u gradu – prošećite živahnom pješačkom zonom La Rambla i uživajte u izvedbama uličnih umjetnika ili sjednite u jedan od mnogobrojnih kafića. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: Barcelona – fakultativni izlet Figueres & Girona

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje ili preporučamo cjelodnevni fakultativni izlet (uz doplatu, uključen u paketu izleta) u Figueres i Gironu sa razgledom katedrale. Najprije slijedi vožnja u Figueres, rodni grad Salvadora Dalija. Slijedi posjeta muzeju (ulaznica uključena u cijenu izleta) koji nije samo umjetničko djelo za sebe, već je dom mnogo poznatijih Dalijevih djela. Prepustite se fascinantnom, nadrealističnom svijetu Salvadora Dalija. Na povratku se zaustavljate u Gironi, zidinama okruženom gradu, gdje možete uživati u dvosatnom vođenom razgledu grada,katedrale te židovske četvrti. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: Barcelona – Zaragoza – Madrid

Nakon doručka slijedi vožnja u Zaragozu. Živahni i stalno rastući grad proteže se na obje strane rijeke Ebro. Tijekom panoramske vožnje vidjet ćete najvažnije znamenitosti Zaragoze. Posjetit ćete crkvene građevine Basilica del Pilar, Plaza de las Catedrales i La Seo del Salvador. Nakon slobodnog razgledavanja gradskog središta vožnju nastavljamo prema Madridu. Dolazak i smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: Madrid

Nakon doručka odlazite na organizirani panoramski razgled grada Madrida. Glavni grad Španjolske, grad je s mnogo lica. Proći ćete kroz staru Habsburšku četvrt, koja je poznata po mnogobrojnim raskošnim renesansnim i baroknim građevinama kao što su Puerta del Sol, Plaza Mayor i Plaza de la Villa. Vidjeti ćete i Madrid Burbonaca – kraljevsku palaču, fontane Neptuno i Cibeles i spomenik Puerta de Alcalá. Prepustite se arhitektonskim remek djelima Josea Bonapartea, koji je obilježio arhitekturu 19. stoljeća u Madridu – elegantna Plaza de Oriente i muzej Prado (vanjski razgled – ulaznice nisu uključene). Slijedi upoznavanje modernog i suvremenog Madrida i njegovih aleja kao što su Gran Via, Castellana, Plaza de Castilla, Las Ventas arena za borbe bikova (vanjski razgled)i Santiago Bernabeu (vanjski razgled – ulaznice nisu uključene), nogometni stadion kraljevskog kluba Real Madrid. Poslijepodne je predviđeno za slobodno razgledavanje. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: Madrid – Toledo – Valencija

Nakon doručka vozite se kroz slikovit krajolik prema Toledu, nekadašnjem glavnom gradu španjolske kraljevine. Ovdje ćete vidjeti osebujan spoj arapske, gotičke, renesansne i barokne arhitekture. Vidjet ćete brojne povijesne građevine diljem grada, uključujući i katedralu- tzv. “gotičko čudo”, izgrađenu u 13. stoljeću. Imati ćete priliku diviti se unutrašnjosti ove jedinstvene građevine (ulaznica uključena). Zatim ćete imati slobodno vrijeme za istraživanje malih ulica i jedinstvene arhitekture ovog srednjovjekovnog grada. Nastavljate vožnju prema Valenciji na čijem području se nalazi hotel. Smještaj u hotel i noćenje.

7. dan: Valencija – Barcelona

Nakon doručka odlazite do Valencije, grada poznatog pod nazivom “grad 1.000 tornjeva”. Razgledati ćete središte starog grada sa našim vodičem. Imati ćete vremena i sami istražiti ovaj slikoviti stari grad. Nastavljate vožnju prema Costi Barcelona. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: Barcelona – Split

Doručak. Transfer do zračne luke u Barceloni. Slijedi prijava za let na relaciji Barcelona – Split.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Termini i cijene:

Termin 08.10.-15.10.2024. 19.10.-26.10.2024.
Redovna cijena 1.059 € 999 €
First minute cijena 959 € 899 €

* Cijene su izražene u € po osobi u dvokrevetnoj standard sobi.

Predviđena vremena letova*:

08.10.-15.10.2024.

VY2477  Split – Barcelona  14:10 – 16:25 (let traje cca. 2 sata i 15 minuta)

VY2476  Barcelona – Split  11:25 – 13:35 (let traje cca. 2 sata i 10 minuta)

19.10.-26.10.2024.

VY2477  Split – Barcelona  14:35 – 16:50 (let traje cca. 2 sata i 15 minuta)

VY2476  Barcelona – Split  11:50 – 14:00 (let traje cca. 2 sata i 10 minuta)

Avio-prijevoznik: Vueling

*Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu i podložna su promjenama.

Cijena uključuje:

 • Povratni let u ekonomskoj klasi Split – Barcelona sa uključenim zrakoplovnim pristojbama
 • 7x noćenja u hotelima s 4* – u dvokrevetnoj sobi
 • 7x doručak (samoposlužni bife)
 • Izlete prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima
 • 4 vođena razgleda: Zaragoza, Madrid, Toledo te Valencija
 • Pratitelja grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku(ovisno o terminu) te lokalnog vodiča
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

 • Paket putnog osiguranja (preporuka)
 • Dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi…)
 • Turistička taksa u Barceloni 1,32€ po osobi/noći (doplata na destinaciji)

Obavezna doplata po osobi:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 270 €
 • Obavezna turistička taksa u Barceloni 1,32€ po osobi/noći (doplata na destinaciji)

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

 • Paket „Flamenco i večere“: 119 € po osobi(6 večera u hotelu +1 večera uz Flamenco show)
 • Paket izleta Španjolska(Barcelonacjelodnevni razgled bez Sagrada Familie, Girona & Figueres– uključena ulaznica za Dalijev muzej): 135 € po osobi

 

 • Izleti pojedinačno :

  Fakultativni izlet Barcelona(cjelodnevni razgled):70 €po osobi

  Fakultativni izlet Sagrada Familia (razgled i ulaznica za Sagrada Familiu): 35 €po osobi

  * Broj ulaznica za Sagrada Familiu je ograničen!

Fakultativni izlet Girona & Figueres: (uključena ulaznica da Dalijev muzej): 80€po osobi

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje u Španjolsku (prijava na check-in) potrebna Vam je važeća osobna iskaznica ili putovnica. Ulaskom hrvatskog zračnog prostora u Schengen, od 26. ožujka 2023. godine svi putnici koji na hrvatske aerodrome dolaze iz prostora Schengena imaju status domaćeg putnika i ne prolaze kontrole po izlasku iz aviona (na povratku iz Španjolske).
Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost osobne iskaznice / putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Španjolsku.

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu i podložna su promjenama.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Nikald.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne  snosi odgovornost za troškove usluga  koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 3 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Minimalan broj putnika: 25

Mogućnost plaćanja:

Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun.

 1. Internet bankarstvo, opće uplatnice
  2. Debitne i kreditne kartice* u poslovnici:-Jednokratno i obročno: PBZ i ZABA (do 12 rata)
  3. On-line plaćanje karticama – preko CORVS PAY- a, bez dolaska u poslovnicu.

*Prilikom plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% (prilikom rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).
Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Europska putovanjaZrakoplovom