PLAVETNILO ZAVRATNICE

3 dana autobusom

DATUM PUTOVANJA: prema dogovoru sa grupom

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: OTOČAC – SINAC – PERUŠIĆ – GOSPIĆ

Polazak u jutarnjim satima prema dogovoru.  Vožnja preko Karlovca te dalje kroz Liku prema OTOČCU, dolazak u grad, slijedi razgled uz licenciranog vodiča: gradski park Otočac, župa Presvetog Trojstva, Gačanski park hrvatske memorije u prostoru i vremenu, gdje se nalaze vrlo zanimljive povijesne ličnosti. Iz Otočca putovanje se nastavlja prema Vrilima rijeke Gacke, dolazak do Majerovog vrila, predivno mjesto na rijeci, stare mlinice koje ćete razgledati i vidjeti kako se nekad dobivalo brašno, kako se živjelo i radilo u ovome kraju…mogućnost kupovine domaćeg brašna. Odlazak u restoran na ručak, te nastavak puta prema PERUŠIĆU, dolazak u Pećinski park Grabovača, te slijedi obilazak špilje Samograd, za koju se vjeruje da je stara 2 milijuna godina. Tu Vas čekaju prekrasne dvorane i razni čudni oblici špiljskog života. Nakon obilaska kraći odmor za kavicu, sladoled i foto pauzu kod našeg šišmiša. Vožnja prema Gospiću, dolazak u hotel, smještaj u sobe. Večera. Noćenje.

2. DAN: GOSPIĆ – CEROVAČKE – SMILJAN – GOSPIĆ

Doručak. Nakon doručka odlazak do Cerovačkih špilja – koje se nalaze se među najznačajnijim  speleološkim objektom kod nas, unutra su Donja, Srednja i Gornja špilja, i jedno su od većih nalazišta špiljskog medvjeda u Hrvatskoj. Obilazak jedne od špilja uz stručno vodstvo…tu Vas negdje čeka Čuvar špilje Regoč…(ukupno trajanje obilaska 1,5 h). Nakon razgleda špilja vožnja prema mjestu Smiljan gdje se posjećuje Memorijalni centar „Nikola Tesla“, tu se posjetitelji educiraju, uče o životu slavnog i svjetski poznatog izumitelja Nikole Tesle, posjećuju Ispitnu stanicu i razgledavaju muzejsku zbirku. Obilazak uz stručno vodstvo. Nakon obilaska slobodno vrijeme za kavicu ili kupnju suvenira. Nakon toga odlazak u restoran na ručak. Putovanje Vas dalje vodi prema Perušiću na imanje Stilan, te slijedi degustacija rakije, likera i domaćih proizvoda. Vrhunski ambijent, atmosfera i specijaliteti. Tu se negdje skrio neki Ličanin i čeka Vas da Vam ispriča svoj priču. Nakon boravka kod naših ljubaznih domaćina povratak prema hotelu. Večera. Noćenje.

3. DAN: GOSPIĆ – UVALA ZAVRATNICA – JABLANAC

Doručak u hotelu. Poslije doručka sastanak sa lokalnim licenciranim vodičem i odlazak na razgled grada GOSPIĆA: šetnja kroz centar, spomenik Hrvatskim jezikoslovcima, park…kako su dvije kneginje nekada davno došle do Gospića i što na velikom gradskom trgu radi Vila Velebita ? Nastavak puta prema uvali Zavratnica, tu se pruža jedinstven pogled i doživljaj na jednu od najljepših uvala kod nas, vrijeme za fotografiranje i uživanje u prirodnim ljepotama. Odlazak prema morskoj strani, dolazak u restoran na ručak. Nakon ručka slobodno vrijeme za kupanje i uživanje u JABLANCU. Povratak prema mjestu polaska. Dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: na upit

Cijena aranžmana uključuje:
 • Prijevoz udobnim turističkim autobusom,
 • Voditelja putovanja,
 • 2 x polupansiona u hotelu 4* /noćenje, večera, doručak/,
 • 3 x ručka u restoranu,
 • Licenciranog turističkog vodiča za razgled grada Otočca,
 • Troškovi posjeta Majerovom vrilu + demonstracija,
 • Ulaznice za PP Grabovača + stručno vodstvo,
 • Licenciranog turističkog vodiča za razgled grada Gospića,
 • Ulaznicu za MC „Nikola Tesla“ + stručno vodstvo,
 • Posjet OPG-u Stilan + deugstacija domaćih proizvoda,
 • Ulaznice za Cerovačke špilje + stručno vodstvo,
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

HrvatskaPutovanja za grupeVišednevna putovanja