PARIZ – 20.04. – 24.04.2022. – Zrakoplovom iz Zagreba

PARIZ

5 dana / 4 noćenja 

Zrakoplovom iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule

DATUM PUTOVANJA:

23.02. – 27.02.2022. / 20.04. – 24.04.2022. / 26.05. – 30.05.2022. / 23.06. – 27.06.2022.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: ZAGREB – PARIZ

Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu 2 sata prije polaska. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa na liniji OU 470 za Pariz u 9.00 sati, s dolaskom u 11.05 sati. Po dolasku u Pariz u 11.05 sati panoramski razgled grada autobusom: Champs-Elysées, glavna i najduža pariška avenija, jedna od najraskošnijih svjetskih ulica koja povezuje trg Concorde i Arc de Triomphe odnosno čuveni Slavoluk pobjede, jedan od najpoznatijih pariških spomenika, dignut 1806. u čast francuskim borcima po uzoru na rimski Titov slavoluk – veliki bulevari (les Grands Boulevards), projekt baruna Georges-Eugène Haussmanna iz 19. st., poznate pariške avenije u središtu grada – trg Concorde, najveći trg u Parizu i ishodišna točka Champs-Elysées – Opera Garnier – trg Bastille, današnji trg nalazi se na mjestu gdje je nekoć stajala glasovita tvrđava Bastille – Latinska četvrt, slavna pariška umjetnička četvrt na lijevoj obali Seine – Sorbona, glasovito pariško sveučilište iz 13. st. – Panteon, nekoć crkva a danas mauzolej u kojem su pokopani mnogi slavni Francuzi – Luksemburški park, vrtovi sagrađeni za Katarinu Medici – Les Invalides, kompleks građevina u kojem je nekoć bio dom za umirovljene francuske veterane, mjesto gdje je pokopan Napoleon – Trocadéro, mjesto gdje je održana svjetska izložba 1878., s odličnim pogledom na Eiffelov toranj. Smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom na Montmartre, sjevernu i najvišu parišku četvrt, na glasu kao i najživopisniju; slavna je postala u drugoj polovici 19. stoljeća kad su tu dolazili mnogi slavni umjetnici, Toulouse Lautrec, Apollinaire, Van Gogh, Degas, itd. – bazilika Sacré-Cœur  – crkva sv. Petra – Place du Tertre, trg slikara, omiljena pariška adresa boema i umjetnika. Noćenje.

2. dan: PARIZ

Doručak. Odlazak javnim prijevozom do jednog od najbogatijih i najraskošnijih svjetskih muzeja – impresivnog Muzeja Louvre (Musée du Louvre) koji je 700 god. bio rezidencija francuskih kraljeva, do njihovog preseljenja u Versailles, a  sada čuva najpoznatiju svjetsku kolekciju umjetničkih djela, među kojima je i slavna Leonardova Mona Lisa, individualni razgled (doplata za ulaznicu kod prijave). Odlazak do najstarijeg dijela Pariza, otočića Ile de la Cité, na kojem se nalaze impresivna katedrala Notre Dame (ulazak u katedralu trenutno nije moguć) i “Vrata raja”- crkva Sainte Chapelle, biser gotičke umjetnosti s jedinstvenom kolekcijom vitraja, remek djelom srednjovjekovne umjetnosti. Preporučujemo ručak u živopisnoj Latinskoj četvrti. U večernjim satima predlažemo odlazak do legendarnog cabareta Moulin Rouge, u kojem je prije 120 godina nastao ples “can can”. Predstava u 23.00 sata s posluženim šampanjcem (uključen u cijenu doplate – kod prijave). Noćenje.

3. dan: PARIZ – (fakultativno KRSTARENJE SEINOM; izlet u VERSAILLES)

Doručak. Odlazak javnim prijevozom, u pratnji vodiča do Eiffelovog tornja koji već 125 godina nosi titulu najpoznatijeg simbola Pariza. U dogovoru s vodičem, mogućnost uspona liftom do vrha ili pješice do 2. kata (dalje liftom), uživanje u pogledu na grad s 324 metra visine (kupnja ulaznice individualno na licu mjesta ili unaprijed preko interneta). Predlažemo da od Eiffelovog tornja krenete na 1-satnu vožnju brodom rijekom Seinom, ispod 24 pariška mosta (doplata za ulaznicu kod prijave). Po završetku krstarenja preporučujemo vam odlazak javnim prijevozom (RER prigradska željeznica) u Versailles, jedan od najfascinantnijih dvoraca na svijetu koji se koristio kao kraljevska rezidencija Luja XIV., Luja XV. i Luja XVI. te je ujedno služio i kao pokazatelj francuske moći, ali i kao uzor drugim monarsima kada su se upuštali u gradnju ili obnovu svojih rezidencija. Ukupno je Versailles kao sjedište francuske vlasti služio više od 100 godina, odnosno od 1682. do 1789. godine. Više desetaka tisuća radnika podizalo je taj dojmljivi kompleks. Troškovi gradnje bili su golemi, a zanimljivo je da nisu potpuno izračunati ni danas. Nakon obilaska dvorca povratak u Pariz. Za sve one koji bi pak proveli dan u grad, a ljubitelji su mode, predlažemo odlazak do elitnih trgovina u Rue du Faubourg Saint-Honoré, aveniji Montaigne te raskošnom ambijentu avenije Champs-Elysées. Tu su još slavne robne kuće Galeries Lafayette, Printemps te mnoge druge. Nakon iscrpljujućeg shoppinga, počastite se čašicom vrhunskog vina u nekom od šarmantnih francuskih bistroa. Noćenje.

4. dan: PARIZ – fakultativni izlet DISNEYLAND PARIS

Doručak. Ako volite zabavne parkove, preporučujemo odlazak prigradskim vlakom RER do zabavnog parka Disneyland. Disneyland Pariz otvoren je 1992. godine, kao prvi europski i četvrti svjetski Disneyev zabavni park. Smješten u neposrednoj blizini Pariza (cca 32 km od grada), i ovaj je zabavni park utemeljen na viziji Walta Disneya o čarobnom mjestu zabave za djecu i odrasle, prožetom bogatom tradicijom Disneyevih animiranih filmova. Park se proteže na površini od 400 hektara, a ostvaruje veću posjećenost nego Louvre i Eiffelov toranj zajedno. Uronite u svijet bajke s mnogobrojnim atrakcijama, predstavama i paradama. Povratak u Pariz prema želji. Ako ostajete u Parizu, preporučujemo posjet nekom od pariških muzeja: Rodin, D’Orsay s kolekcijom slikarskih djela slavnih impresionista Moneta, Renoira, Cezannea, Van Gogha… odlazak do centra moderne umjetnosti George Pompidou gdje možete vidjeti djela Picassa, Matissa, Miroa ili slobodno vrijeme za šetnju, kavu i kušanje svjetski poznatih „macarona“ u nekoj od poznatih pariških slastičarni te vlastito istraživanje “grada svjetlosti”. Noćenje.

5. dan: PARIZ – ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe ili dodatne posjete muzejima, trgovinama, caféima ili restoranima. Odlazak iz hotela i transfer u zračnu luku. Prijava na let za Zagreb u 18.30 sati s predviđenim dolaskom u Zagreb u 20.20 sati. Napomena: na određenim terminima povratni let Pariz – Zagreb je u 12.30 sati stoga će transfer za zračnu luku biti odmah nakon doručka i odjave iz hotela.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:
 TERMINI First Minute* Redovna cijena
23.02. – 27.02.2022. 3.290  kn 3.490 kn
20.04. – 24.04.2022. 3.790 kn 3.990 kn
26.05. – 30.05.2022. 3.790 kn 3.990 kn
23.06. – 27.06.2022. 3.990 kn 4.190 kn
Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.190 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.490 kn

*First Minute popust 200 kn za rezervacije do 30 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Doplata za priključni let iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra: od 380 kn (na upit)

Minimalan broj putnika za realizaciju aranžmana: 20

Cijena uključuje:

– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz – Zagreb

– uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)

– četiri noćenja s doručkom u hotelu  ibis Paris la Défense Esplanade 3* u Parizu u dvokrevetnim sobama

– transfere od/do zračne luke Pariz Charles-de-Gaulle (CDG)

– razglede prema programu

– voditelja putovanja na hrvatskom jeziku

– jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

– doplatu za jednokrevetnu sobu 1.490 kn

– pristojbe zračnih luka 1.190 kn

– boravišnu pristojbu od 2 € po osobi po danu, plaćanje na licu mjesta

– ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja

– dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom

– troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)

– putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

Hotel u Parizu:

ibis Paris la Défense Esplanade 3*

https://all.accor.com/hotel/0771/index.en.shtml?

4 Boulevard de Neuilly, La Défense 1 – Pont de Neuilly, 92081 Courbevoie, Paris

Fakultativni izleti i sadržaji:

– Cabaret show Moulin Rouge: 990 kn (uključeno 1/2 boce šampanjca, show u 23 sata – doplata kod prijave)

– Plovidba brodom po rijeci Seine: 120 kn

Ulaznica za Disneyland: 68 EUR za odrasle, 65 EUR djeca 3-11 godina

Radno vrijeme najznačajnijih muzeja (prema stanju iz kolovoza 2021. godine – podložno promjeni):

Eiffelov toranj: 9.30 – 22.30 za posjetitelje koji dolaze liftom, 9.30 – 22.00 za posjetitelje koji dolaze stubama
Cijene karata ovise o načinu posjete i vremenu, a kreću se od 10,50 € – 26,10 €, preporučujemo da iste individualno kupite unaprijed online preko službene stranice ili na licu mjesta. Zaštitna maska je tijekom posjeta obavezna, a od 21.7.2021. ulaz nije moguć bez EU Covid potvrde.

S obzirom na radno vrijeme tornja, preporučujemo kupovinu ulaznica u večernjim satima tokom slobodnog vremena kako bi mogli sudjelovati u grupnom razgledu bez prekida, ali i kako biste doživjeli pravu panoramu grada svjetla.

https://ticket.toureiffel.paris/en

Muzej Louvre: 9.00 – 18.00 svaki dan osim utorka i praznika (srijedom i petkom do 21.45). Zaštitna maska obavezna tijekom posjeta, od 21.7.2021. potrebna je i EU Covid potvrda. Obvezna online rezervacija termina posjete. Cijena ulaznice 17 €. Besplatan ulaz za djecu do 18 godina te mlade ispod 26 godina državljane zemalja Europske Unije i Europskog gospodarskog prostora.
www.louvre.fr

Muzej D’Orsay: 9.30 – 17.30, svaki dan osim ponedjeljka (četvrtkom od 10 – 21.45). Zaštitna maska obavezna tijekom posjeta, od 21.7. potrebna je i EU Covid potvrda. Cijena ulaznice: 13 €
www.musee-orsay.fr

Dvorac Versailles: 9.00 – 18.30 svaki dan osim ponedjeljka i praznika.
Posjet dvorcu Versailles preporučujemo u slobodno vrijeme, ali ne organiziramo grupni posjet te su moguća dulja čekanja na ulasku. Zaštitna maske obavezna je tijekom posjeta, od 21.7.2021. potrebna je i EU Covid potvrda.
Informativna cijena ulaznice za Versailles 22 € po osobi, besplatan ulaz za djecu do 18 godina te mlade ispod 26 godina državljane zemalja Europske Unije,
Vrtovi Versaiilesa: besplatan ulaz u niskoj sezoni (studeni – ožujak), a u visokoj sezoni (travanj – listopad, 9.00 – 18.30) plaća se ulaz 8,50 € odrasli, 6 – 17 god. 6,50 €, djeca do 5 god. gratis
en.chateauversailles.fr

 Informacije i upute za dolazak vlakom u Disneyland Paris možete pronaći na poveznici:

https://parisbytrain.com/rer-train-paris-to-euro-disney/

Gradski prijevoz

Informativne cijene karata:

Jednokratna karta za metro: 1,90 € (za 2 zone); karnet od 10 karata: 14,90 € (za 2 zone)

NAPOMENE

– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Francuskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama

– Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Francusku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

– Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja

– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

PARIZ – KORISNE INFORMACIJE

Zahvaljujući blizini Atlantika, u Parizu je klima ugodna, zime nisu jako hladne, ljeta nisu prevruća. Temperatura zimi rijetko pada puno ispod nule, a prosječni dnevni maksimum u tim mjesecima je oko 7 Celzijevih stupnjeva.

Ljeta su pak relativno ugodna, s prosječnim temperaturama oko 24°C, no tijekom srpnja je i nešto više padalina.

Vremenska razlika: nema vremenske razlike

Jezik: francuski, koristi se i engleski

Novac: euro (EUR) 1,00 euro = oko 7,4 kuna

Hrana: izobilje francuskih i morskih specijaliteta, izvanredni francuski sirevi i vina uz bogatu međunarodnu kuhinju

Voda: za piće koristite isključivo vodu u bocama

Struja: 220 V

Mobilni operateri: sva tri hrvatska operatera imaju roaming partnere – A1, T-Mobile i TELE2

Cijepljenje: nije potrebno

Garderoba: ovisno o godišnjem dobu, slično kao i kod nas

Obuća: za razglede se preporučuje udobna sportska obuća

Shopping: tipični suveniri, slike, vina, sirevi

Viza: nije potrebna

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj:

7, Square Thiers, 75116 Paris, FRANCE

Tel: 0033 1 5370 0280

Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” Organizatora putovanja. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Europska putovanjaZrakoplovom

Pariz