NEPAL I INDIJA

Polazak iz Ljubljane

Putovanje 12 dana / 10 noćenja

Kathmandu, Nagarkot, Bhaktapur, Patana, Delhi, Mandawa, Jaipur, Agra…

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: Let za Kathmandu

Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul. Po dolasku u Istanbul slijedi nastavak putovanja noćnim letom prema Kathmandu.

2. dan: Dolazak u Kathmandu – Nagarkot

Dolazak u Kathmandu u kasnim jutarnjim satima. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer do tipičnog nepalskog sela Nagarkot i smještaj u hotel. Preostali dio dana slobodno.  Nagarkot je smješten 32 km istočno od Kathmandua. Nalazi na nadmorskoj visini od 2.195 metara i nudi neke od najljepših vidikovaca te je poznat po zadivljujućim izlascima sunca s pogledom na Himalaje ili dolinu Kathmandu. Uživajte u pogledima  na nježne brežuljke, preko dolina i šuma, do planinskih masiva Himalaja. Po vedrom danu možete vidjeti čak i Mount Everest. Dolina Kathmandu nudi najbolje mjesto za uživanje u prekrasnom izlasku i zalasku sunca nad spektakularnim Himalajama.

3. dan: Nagarkot – Bhaktapur – Kathmandu

U rano ujutro uživamo u fantastičnoj sceni izlaska sunca (ovisno o vremenskim uvjetima), a nakon doručka krećemo u Bhaktapur. Ovaj grad smješten je u istočnom kutu doline Kathmandu, grad je Newara, drevnih stanovnika doline, nekoć glavni grad Nepala za vrijeme velikog kraljevstva Malla do druge polovice 15. stoljeća; također je treći najveći grad u dolini Kathmandu. Bhaktapur je upisan na UNESCO-v popis zbog bogate kulturne baštine, hramova, te umjetničkih djela iz drveta, metala i kamena. Naziv Bhaktapur znači Grad Poklonika. Istražiti ćemo Dubar Square Bhaktapura nekadašnji kraljevski kompleks palača i hramova koji izgleda kao fantastični muzej na otvorenom.  U nastavku vožnja do Kathmandua, smještaj u hotelu i noćenje.

4. dan: Kathmandu – Patana

Nakon doručka idemo u razgledavanje Patana, također nazvanog “Grada zanatlija”. Jedan je od najvažnijih povijesnih gradova doline Kathmandu. Poznat je kao centar lijepih umjetnosti i izvrsnog zanatstva svojih obrtnika. Povijesni natpisi uspostavljaju Patan kao važan grad od davnina (navodno ga je osnovao car Ashoka u 3. stoljeću prije Krista, iako nema povijesnih dokaza). Fascinantan je  Patan Durbar Square – poznat kao jedan od najljepših prizora gradske arhitekture na svijetu. Ovo čudo nevarske arhitekture uključuje drevne spomenike, hramove, svetišta, kipove i idole. Upisan je na UNESCO-v popis svjetske baštine 1979. godine. Predvečer slijedi vožnja rikšom i slobodno vrijeme za kupovinu na poznatoj tržnici Thamel. Povratak u hotel i noćenje.

5. dan: Kathmandu

Nakon doručka krećemo na razgledavanje Kathamandua. Posjetiti ćemo Durbar Square, srce Starog grada Kathmandua i kompleks brojnih hramova i kipova. Jedna od cjelina je Hanuman Dhoka (Hanuman Gate) struktura sa kraljevskom palačom, a kompleks je palača, dvorišta i hramova koji su izgrađeni između 12. i 18. stoljeća od strane drevnih kraljeva Malla Nepala. Poslijepodne ćemo posjetiti hram Pashupatinath, iznenađujuće arhitektonske ljepote, simbol je vjere, religije, kulture i tradicije. Smatra se najsvetijim hramom hinduističkog boga Shive na svijetu, a njegovo postojanje datira iz 400. godine prije Krista. Tisuće hodočasnika iz cijelog svijeta dolaze odati počast ovom hramu, koji je također poznat kao “Hram živih bića”. Zatim odlazimo do Bouddhantatha. Ova velika stupa jedan je od najistaknutijih spomenika Nepala i jedno od najvažnijih budističkih mjesta u Nepalu, a s promjerom od preko 100 metara među najvećima na svijetu. Postoji nekoliko legendi koje opisuju njezinu izgradnju, ali se općenito vjeruje da potječe iz 5. stoljeća. Sve stupe sadrže svete ostatke, a ova, kako se vjeruje, sadrži ostatke prošlog Buddhe Kasyape. Boudha je poseban fokus tibetanske zajednice u Kathmanduu, a tijekom cijelog dana neprekidna je struja ljudi koji kruže stupom vrteći kotače molitava i izgovarajući mantre. Oko stupe nalazi se šest glavnih i mnoštvo manjih manastira, kao i kafići, restorani i trgovine koje prodaju tibetanske rukotvorine. Ako vrijeme dopusti, možete prisustvovati večernjem Aarti obredu. Povratak u hotel i noćenje.

Opcionalno: Ranojutarnji let iznad planina

Želite li doživjeti najimpresivniji pogled na planinu Everest rezervirajte ranojutarnji let koji vas vodi iznad planina. Traje 45-minutna i nudi fascinantnu perspektivu na najviše svjetske vrhove.

6. dan: Kathmandu – Delhi

Sukladno vremenu leta odlazak do zračne luke i let za Delhi. Po dolasku transfer do hotela. Slijedi razgled starog Delhija. Prvo ćete posjetiti Raj Ghat (spomenik Mahatmi Gandhiju) i pritom uživati u prekrasnoj šetnji. Nakon toga krećemo dalje autobusom, prolazimo pokraj Crvene utvrde i dolazimo do Chandni Chowk (najstarijeg i najposjećenijeg bazara na tom području) i jedne od najvećih džamija u Indiji – Jamma Masjid. U nastavku Vas očekuje poseban doživljaj: vožnja rikšama kroz živahne ulice Chandni Chowka i Starog Delhija. Uživajte tijekom vožnje u jedinstvenom i šarmantnom kaosu izvorne Indije. U nastavku, ovisno o raspoloživom vremenu, posjetit ćete Qutab Minar, najviši kameni toranj Indije, impozantan slavoluk Vrata Indije, predsjedničku palaču, zgradu parlamenta, državne i upravne zgrade kao i mauzolej Humayun. Ukoliko što propustimo zbog nedostatka vremene prebaciti ćemo obilaske na dan prije povratka (10. dan). Povratak u hotel i noćenje.

7. dan: Delhi – Mandawa

Nakon doručka vožnja do Mandawe, a po dolasku prijava u hotel. Nakon kratkog odmora, nastavljamo razgledavanjem Mandawe, malog grada u srcu regije Shekhawati. Mjesto je poznato ne samo po havelijima (tradiconalnih plemićkih kuća),, već i po svojoj palači Fort. Veličanstvenost palače podsjeća na kulturni i društveni značaj ovog kraja u prošlosti. Od havelija najvažniji su Chokhani, Ladia, Binsidhar Newatia i Gulab Rai Ladia Haveli. Poznati su po fascinantnim slikama punih boja, a Gulab Rai Ladia Haveli poznat je po svojim erotskim slikama, koje su sada uglavnom značajno oštećene. Povratak u hotel i noćenje.

Opcionalni program (uključen u paketu izleta): Jeep Safari do sela i dina (trajanje cca. 1 sat)

Mandawa je polupustinjska regija i nudi pješčane dine pomiješane s malo zelenila – uzbudljiv i pomalo avanturistički jeep safari vodi vas do obližnjih dina kroz zanimljivu prirodu. Cca. 01-satni jeep safari kroz selo i dine pruža vam pravi doživljaj seoskog života,

8. dan: Mandawa – Jaipur

Nakon doručka vožnja do Jaipura, a po dolasku prijava u hotel. Slobodno vrijeme za odmor ili vlastite aktivnosti.

Opcionalni program (uključen u paket s večerama): Demonstracija kuhanja uz večeru u obiteljskoj kući

U ovom zaista izvanrednom iskustvu radit ćete s indijskim kulinarskim stručnjacima kako biste stvorili jela koja vole jesti kod kuće. Tijekom večeri dobit ćete praktično iskustvo s kuhinjskim pomagalima, tehnikama i sastojcima koji se koriste u rajastanskoj kuhinji. Ovdje ćete moći cijeniti rajastansku kuhinju kao nikad prije i najbolje od svega uživati u indijskoj gostoljubivosti.

9. dan: Jaipur

Nakon osvježavajućeg doručka u hotelu idemo do Amber Forta uzbrdo na slonu, a nizbrdo džipom. Amber Fort prijestolnica države Jaipur do 1728. dom je čudesnih arhitektonskih remekdjela hramova, palača, dvorana za primanja, soba sa zrcalima i brojnih drugih čuda koja će vas oduševiti. Poslije pauze za ručak slijedi posjet kompleksu gradske palače  – bivšoj kraljevskoj rezidenciji izgrađenoj u mješavini radžastanskog i mogulskog stila u kojoj se nalazi muzej s vrhunskom zbirkom radžastanskih nošnji i oružjem. Iz gradske palače ulazimo u izvanredni Jantar Mantar, astronomski opservatorij izgrađen 1827. godine. Instrumenti koji nalikuju masivnim futurističkim građevinama zapravo su visoko sofisticirani instrumenti koji su i danas vrlo precizni. Zatim se vozimo prometnim ulicama i zaustavljamo se za fotografiranje kod Hawa Mahala, građevine kitnjaste ružičaste fasade koja je ikona grada. Ovaj peterokatni visoki “paravan” sastavljen od izbočenih prozora, balkona zaštićenih finim rešetkastim paravanima bio je namijenjen da omogući damama iz harema promatranje živahnih uličnih prizora grada iz pozicije privatnosti. Povratak u hotel i noćenje.

10. dan: Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra

Nakon doručka vožnja do Agre, a na putu posjet napuštenom gradu Fathepur Sikiri. Sagradio ga je car Akbar 1569. godine. Nestašica vode bila je glavni faktor napuštanja ovog prekrasnog grada. Posjetite izvanredno dobro očuvane, graciozne građevine unutar ‘Grada duhova’ uključujući Jama Masjid, grobnicu Salima Chistija, palaču Panch Mahal i druge palače koje govore o veličini i sjaju mogulskog carstva na vrhuncu njegove moći.

Po dolasku u Agru prijava u hotel i slobodno vrijeme ili nam se pridružite na opcionalnom programu izletu do utvrde Agra koja se naziva i Crvena utvrda (uključeno u paketu izleta). Uživajte u prekrasnom pogledu na rijeku Yamunu s Taj Mahalom u pozadini.

U kasnijim poslijepodnevnim satima pozivamo Vas na fakultativni gastronomski izlet „Agra Food Trail“ (uključeno u paketu izleta). Ovaj gastronomski izlet u trajanju od 1 do 2 sata posebno je razvijen za ljude koji imaju strast za istraživanjem i ukus za raznolikost. Pokriva poznate restorane Agre gdje možete kušati lokalne delicije.

11. dan : Agra – Delhi

Rano ujutro u vrijeme svitanja idemo do najpoznatije građevinu Indije – Taj Mahala (pripremite fotoaparate). Očarati će vas impozantna arhitektura kao i vrt koji okružuje Taj Mahal. Zatim se vraćamo u hotel na doručak i osvježenje te slijedi vožnja u Delhi. Po dolasku nastaviti ćemo razgledavanjem znamenitosti koje smo možda propustili tijekom prvog obilaska. Smještaj u hotel i noćenje.

12. dan: Povratak

U ranim jutarnjim satima transfer na zračnu luku i povratni let preko Istanbula za Ljubljanu.

 

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Datum 18.11.-29.11.2024.

iz Ljubljane

Redovna cijena 1.613,85 €
First minute cijena 1.513,85 €

* Cijene su izražene u € po osobi u dvokrevetnoj standard sobi

FM cijene vrijede do popunjenosti 80% kapaciteta.

Predviđeni hoteli:

-Hotel Shangrila, Nagarkot, http://www.nagarkotshangrila.com.np

-Hotel Surya ili Holiday Inn Express, Kathmandu, https://www.suryaheritage.com

-Hotel Anila, Delhi, https://anilahotels.com

-Sara Vilas, Mandawa, https://sarahotel.in

-Hotel Jaipur Central, Jaipur, https://hoteljaipurcentral.com

-Hotel Avalon Palms, Agra, https://hotelavalonpalmsagra.com

Predviđena vremena letova*:

18.11.-29.11.2024.

18.11.2024. TK1064 Ljubljana – Istanbul 19:35 – 23:55
19.11.2024. TK 726 Istanbul – Kathmandu 01:10 – 10:55
29.11.2024. TK 717 Delhi – Istanbul 06:55 – 11:35
29.11.2024. TK1063 Istanbul – Ljubljana 18:30 – 18:45

Avio-prijevoznik: Turkish Airlines

*Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu i podložna su promjenama.

Dokumenti potrebni za putovanje:

VAŽNO: Hrvatskim državljanima za putovanje u Indiju i Nepal potrebna je putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci nakon datuma ulaska te viza*.

VIZA ZA INDIJU: Moguće ju je ishoditi putem interneta i sustava evisa: www.indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html*Moguće je posredovanje agencije u izradi vize. Cijena vize i agencijske usluge ishođenja iznosi 55 €. Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr

VIZA ZA NEPAL: Državljanima republike Hrvatske je za potrebna viza za Nepal. Viza se dobiva po slijetanju u zračnu luku Kathmandu. Cijena vize iznosi 30 USD i potrebno je imati valjanu putovnicu te 2 fotografije u boji. Nije potrebno podnositi dokumentaciju, već samo popuniti obrazac i ponijeti fotografiju na bijeloj pozadini dimenzija 3,5 x 4,5. Na teritoriju Nepala nema veleposlanstvo Hrvatske, već je odgovorno veleposlanstvo u New Delhiju (Indija). Sa sobom ponesite i kopiju putovnice. Ono što je potrebno je, da kada uđete u zračnu luku odete do aparata za izdavanje viza. Na samom aparatu imate označen prostor gdje treba skenirati prvu stranu putovnice s podacima, nakon čega će ona biti skenirana. Nakon toga na aparatu će se otvoriti formular koji je potrebno popuniti. Kada to završite, dobivate formular koji nosite sa sobom i idete do banke gdje plaćate svoju vizu i dobivate je u putovnicu.

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Indiju i Nepal.

Cijena uključuje:

-Povratni let Ljubljana – Kathmandu i Delhi – Ljubljana preko Istanbula, avioprijevoznika Turkish Airlines

-Let Kathmandu – Delhi s uključenim pristojbama

-10 x noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u standardnim hotelima

-Izlete prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima

-Pratitelja grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku te lokalnog vodiča

-Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

– Zrakoplovne pristojbe po cijeni od 385,15 € koje se plaćaju pri rezervaciji aranžmana
– Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom (troškovi osobne prirode, piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
– Paket putnog osiguranja (preporučujemo)
– Doplatu za boravak u jednokrevetnoj sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
-Napojnice za lokalne vodiče i vozače

– Vizu za Indiju (35 € bez posredovanja agencije, 55 € uz posredovanje)

– Vizu za Nepal (dobiva se prilikom ulaska u državu, cijena 30 USD)

– Parking u zračnoj luci Ljubljana u vlastitoj organizaciji putnika (cijena na upit u agenciji)
– Transfer do zračne luke u Ljubljani u vlastitoj organizaciji putnika.

Obavezna doplata po osobi:

 • Zrakoplovne pristojbe: 385,15 €
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama): 350 €
 • Napojnice za lokalne davatelje usluga (obavezna doplata na destinaciji): 55 € po osobi
 • Viza za Indiju: 35 € bez posredovanja agencije / 55 € po osobi uz agencijsko posredovanje
 • Viza za Nepal: 30 USD (obavezna doplata prilikom ulaska u državu)
 • Dokumenti potrebni za izdavanje vize:
  • Popunjen obrazac (koji možete naći na https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html),
  • Skenirana prva stranica putovnice (ondje gdje su podaci) u PDF formatu (veličine: min 10 KB, max. 300KB) te
  • Skenirana slika za putovnicu ( 5 x 5 cm) u JPG formatu (veličine: min 10 KB, max. 1 MB)

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

 • Paket večera Nepal i Indija (9 večera u hotelu + demonstracija indijskog kuhanja s večerom): 169 € po osobi
 • Paket Izleta Indija (tvrđava Agra Fort (Crvena tvrđava), Agra Food Trail – gastronomski izlet i Jeep safari): 99 € po osobi
 • Planinski let u Nepalu: 285 € po osobi

KORISNE INFORMACIJE O NEPALU i INDIJI:

Kathmandu je glavni grad Nepala i najveći urbani aglomerat Nepala. Aglomerat se sastoji od Metropolitanske općine Kathmandu u svojoj jezgri, te sestrinskih gradova Patan, Kirtipur, Thimi i Bhaktapur. Također uključuje nedavno priznate urbane prostore Shankhapur, Karyabinayak, Champapur, Banepa, Dhulikhel i Panauti. Prema popisu provedenom 2011. godine, samo metropola Kathmandu ima 975.453 stanovnika, a aglomerat ima populaciju od više od 2,5 milijuna stanovnika. Grad se nalazi na nadmorskoj visini od otprilike 1.400 metara u obliku zdjelastog Kathmandu doline u centralnom Nepalu. Okružen je četiri glavna planinska lanca: Shivapuri, Phulchoki, Nagarjun i Chandragiri.

Mandawa – Osnovan u srednjem 18. stoljeću, smješten u regiji Shekhawati u Rajastanu. Mandawa je poznata po svojim znamenitim havelijama i utvrdi. Danas je Mandawa poznata kao impozantna utvrda nalik na fatamorganu, sada popularni hotelski naslijeđa s modernim sadržajima. Struktura ovog mjesta podsjeća na kulturu i tradiciju koja je ovdje postojala u prošlom zlatnom dobu. Bogati i dominantni trgovci i trgovci izgradili su gigantske havelije, ukrašene prekrasnim zidnim slikama, u svrhu svojeg boravka. U prošlim su se vremenima teme slikarstva temeljile na mitologiji, dominirale su teme fresaka, životinje, plesači, religija, portreti, prikazivanje lokalnih legendi, lova i borbe, itd. I neke fascinantne slike, prikazujući Gospodina Krišnu i njegove pastire. Tijekom vladavine britanskog vladara u Indiji, teme tradicije pretvorile su se u automobile, vlakove, balone, lov, prirodu, telefone i gramofone itd. Čak i ako netko nema naklonost prema umjetnosti, još uvijek će se diviti ljepoti i sjaju raznih spomenika u gradu.

Jaipur – također popularno poznat kao Pink City, glavni je grad i najveći grad indijske savezne države Rajastan. Osnovan 18. studenog 1727. godine od strane maharadže Sawaija Jai Singha II, vladara Ambera, grad danas ima populaciju od više od 3,9 milijuna. Jaipur je jedan od najbolje planiranih gradova Indije, smješten u polu-pustinjskim zemljama Rajastana. Grad koji je nekad bio prijestolnica plemstva danas je glavni grad Rajastana. Struktura Jaipura podsjeća na ukus Rajputa i kraljevskih obitelji. Trenutno je Jaipur glavno poslovno središte sa svim potrebnim elementima metropole.

Fatehpur Sikri – nekadašnja prijestolnica mogula, izgrađena u čast Sufi svetitelja Sheikh Salim Chishti. Grad se sastoji od impresivnih palača, džamija, dvorišta i fontana i prepoznat je kao UNESCO-ova Svjetska baština. Građen u crvenom pijesku, simbolizira fusiju hinduističke i islamske arhitekture. Taj hramski grad bio je prijestolnica Mogulskog carstva od 1571. do 1585. godine. To je sada grad duhova, ali s osjetljivo očuvanim crtežima. Na ovom putu posjetite PANCH MAHAL, BULAND DARWAZA, DARGAH SHEIKH SALIM CHISTI i JAMA MASJID, zatim posjetite Agra.

Agra – Taj Mahal: Vjerojatno najpoznatiji simbol ljubavi na svijetu, Taj Mahal, monumentalni mramorni spomenik građen je 1631. – 1648. godine u čast Mumtaz Mahal, supruge cara Shah Jahan. Poznat je kao najbolji primjer muslimanske arhitekture u Indiji i jedno je od 7 svjetskih čuda modernog svijeta. Slijedi posjet Agra Fortu, sagrađenom od strane cara Akbara 1565. godine, i obiđite MARBLE FACTORY.

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama te su važeće na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu te su podložna promjenama.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana let

a, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju odgovornog organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Odgovornog organizatora.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Paket aranžmani u organizaciji Odgovornog organizatora nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da preporuke za putovanja u Nepal i Indijuprovjerite na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr i www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 3 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Minimalan broj putnika: 20

Mogućnost plaćanja:

Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun.

 1. Internet bankarstvo, opće uplatnice
  2. Debitne i kreditne kartice* u poslovnici:-Jednokratno i obročno: PBZ i ZABA (do 12 rata)
  3. On-line plaćanje karticama – preko CORVS PAY- a, bez dolaska u poslovnicu.

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Daleka putovanja