KUBA – Novogodišnji termin: 29.12.-07.01.2025.

KUBA

HAVANA – VIÑALES – CIENFUEGOS – TRINIDAD – SANTA CLARA – VARADERO

Novogodišnji termin:  29.12.-07.01.2025.

Vrijednost više:

hoteli 5* u Havani i Varaderu, 4* u Trinidadu

ulaznice za lokalitete, all inclusive u Trinidadu i Varaderu

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan:  LJUBLJANA – ISTANBUL – HAVANA

Sastanak putnika s pratiteljem u zračnoj luci u Ljubljani dva sata prije polijetanja zrakoplova avio kompanije Turkish airlines. Polijetanje zrakoplova na liniji TK1064 prema Istanbulu u 19.35 sati s dolaskom u 23.55 sati.

2.dan: HAVANA

Nastavak leta TK183 prema Havani u 02.10 sati. Dolazak u Havanu u 07.15 sati prema lokalnom vremenu. Doček lokalnog vodiča koji će dati informacije o Havani iz prve ruke. Kao glavni i najnaseljeniji grad službeno je sjedište nadređenih državnih tijela i kubanske vlade, većine nacionalnih tvrtki i udruga. Njegov povijesni centar, koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1982. godine, danas je jedan od najbolje sačuvanih arhitektonskih kompleksa u Latinskoj Americi. Slijedi vožnja kroz modernu Havanu, kvartove Miramar i Vedado do groblja i Trga Revolucije uz zaustavljanje za fotografiranje. Zatim panoramski razgled narodnog kazališta, Sveučilišta i hotela National u kojem je često boravila svjetska elita, sve do poznatog šetališta Malecon… Ručak u restoranu. Nastavak vožnje i panoramskog razgleda prema staroj Havani gdje se nalaze muzej Prado i sjedište vlade El Capitolio: zgrada izgrađena 1929. godine prema nacrtima arhitekta Eugenija Raynierija Piedra, a prema narudžbi kubanskog predsjednika Gerarda Machada proglašena je nacionalnim spomenikom, pa bivša predsjednička palača, Parque central,…. Vožnja do hotela. Smještaj i noćenje.

3. dan: HAVANA – PINAR DEL RIO – VINALES – HAVANA

Doručak u hotelu. Odlazak na izlet prema Pinar del Riu, pokrajini na zapadnom dijelu Kube, poznatoj po tradicionalnom uzgoju jednog od najkvalitetnijih duhana na svijetu. Zaustavljanje u Las Barrigonas koji se nalazi na 120 km od Havane otkud se pruža prekrasan pogled na Siera del Rosario i njegova ruralna područja. U dolini Viñales posjet tvornici cigara, gdje ćete saznati nešto više o plantažama duhana, te njegovom putu do gotovih cigara. Zaustavljanje na Horizontes los Jazmines vidikovcu s pogledom na neobične zaobljene planine mogote, bogate bujnom vegetacijom. Slijedi posjet Muralu pretpovijesti, 12m visokoj slici na stijeni naslikanoj 1961. godine nakon 4 godine rada 18 umjetnika. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka vožnja čamcem kroz vapnenačku špilju Indio kroz koju teče podzemna rijeka. Povratak u hotel, večera i doček 2025. u hotelu. Noćenje.

4. dan: HAVANA – CIENFUEGOS – TRINIDAD

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Cienfuegosa uz pauze za odmor. Prekrasan je grad smješten na južnoj obali Kube. Odlikuje se prekrasnom uvalom, vrlo dobro očuvanim građevinama kao što su Palacio de Valle i poznato kazalište Tomás Terry koje se smatra lokalitetom velike povijesne i arhitektonske vrijednosti i simbolom kulturnog identiteta južnog dijela otoka. Integrirana je u trilogiju najznačajnijih kubanskih kazališta XIX. stoljeća uz “La Caridad” u Santa Clari i “Sauto” u Matanzasu.

Simbolom bisera juga i zaštitnim znakom Cienfuegosa smatra se Palacio de Valle, palača doline građena od 1913. do 1917. godine u neogotičkom stilu. Razgled glavnog gradskog parka Central Park kroz Slavoluk nezavisnosti (jedini na Kubi), ispred kojeg se nalazi spomenik Jose Martiju. Poslije razgleda i šetnje odlazak na ručak u lokalni restoran. U večernjim satima, dolazak u Trinidad. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. dan: TRINIDAD – SANTA CLARA – VARADERO

Nakon doručka odjava i odlazak u organizirani razgled Trinidada. Trinidad je jedan od najljepših gradova na Kubi, koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1988. godine (velika kolonijalna arhitektonska baština XVIII. i XIX. stoljeća). Uske popločane ulice, dragocjene restaurirane zgrade, veličanstvene crkve i fantastična dvorišta u tipičnoj kolonijalnoj atmosferi sami pričaju svoju povijest. Razgled povijesne jezgre, Plaza Mayor, Crkva Presvetog Trojstva (Santisima Trinidad). Slijedi odlazak u Santa Claru, i posjet Che Guevara kompleksu spomenika, mauzoleja i muzeja. Ručak u lokalnom restoranu. U večernjim satima predviđen je dolazak u Varadero, smještaj u hotel. Uslugu all inclusive koju imate u hotelu možete koristiti od prijave. Smještaj i noćenje.

6. dan: VARADERO – odmor u hotelu ili fakultativni izlet Jeep safari

Kubanske plaže na ovom dijelu duge su i do dvadeset kilometara, bijeli pijesak na obali oceana, plavo nebo i palme prizor su karipskog sna u kojem ćete boraviti u hotelu s all inclusive uslugom i odmoriti nakon ovog zanimljivog putovanja. Fakultativno, po želji uz doplatu odlazak na Jeep Safari. Izlet započinje vožnjom jeepovima kroz ceste s palminim drvoredima i slikovita naselja. Posjet spilji Saturn, slobodno vrijeme za kupanje i uživanje ili po želji ronjenje uz opremu na koraljnoj plaži. Nastavak vožnje kroz dolinu Yumuri do tipičnog farmerskog ranča gdje će biti poslužen ručak. Izlet završava vožnjom brodom po rijeci Canimar. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: VARADERO – odmor u hotelu ili fakultativni izlet Crucero del Sol/Cayo Blanco

Odmor u hotelu s all inclusive uslugom ili fakultativno, po želji uz doplatu odlazak na izlet Crucero del Sol. Izlet započinje vožnjom brodom, uživanje u pogledu na tirkizno plavi ocean uz kubanske koktele. Slijedi plivanje s dupinima i ronjenje na koraljnom grebenu. Posjet poznatom otoku Cayo Blanco s buffet ručkom bogatom jastozima, raznom ribom i drugim delicijama. Slobodno vrijeme za kupanje. Slijedi povratak u hotel. Noćenje.

8.dan: VARADERO – HAVANA, fakultativno Cabaret Tropicana

Nakon doručka, odjava iz hotela te transfer prema Havani. Po dolasku slijedi pješački razgled starog dijela Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a, šetnja preko četiri slavna trga: Plaza de la Catedral, Plaza de Armas, Plaza San Francisco de Asis i Plaza Vieja na kojima se miješa tradicionalni kubanski život sa turističkim atrakcijama ovog veličanstvenog grada koji oduvijek inspirira sve prolaznike. Ručak u lokalnom restoranu, nakon kojega slijedi odlazak u Muzej ruma i zdravica. Razgled završava jednosatnom vožnjom u slavnim kubanskim old timerima. Smještaj u hotel. Fakultativno, po želji uz doplatu, odlazak na predstavu Cabaret Tropicana s večerom. Noćenje.

9.dan: HAVANA – ISTANBUL

Doručak. Rana odjava, te transfer prema zračnoj luci. Prijava na let TK183 prema Istanbulu koji je predviđen za 08.40 sati (linija ima slijetanje u Caracasu od cc 1 sat bez izlaska iz aviona).

10.dan: ISTANBUL  – LJUBLJANA

Dolazak u Istanbul u 08.55 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Ljubljani na liniji TK1063 u 18.30 sati s dolaskom u Ljubljanu u 18.45 sati.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

  Cijena po osobi u 1/2 sobi Cijena za 1/1 sobu
FM cijena

Redovna cijena

2290 eur

2360 eur

 2580 eur

 2650 eur

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijeni (445 eur, promjenjivo do puta).

Treći ležaj: na upit!

Cijena aranžmana je rađena na bazi 20 putnika i uključuje:  zrakoplovnu kartu sa uključenim pristojbama Ljubljana-Istanbul-Havana-Istanbul-Ljubljana (uklj. 1 kom ručne prtljage do 8 kg + 2 kom. prtljage max 23 kg), 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama + večera uz novogodišnju zabavu u htl 5* u Havani, 1 all inclusive u htl 4* u Trinidadu te 3 all inclusive u htl 5* u Varaderu, 5 ručkova, sve transfere, razglede i izlete prema programu, ulaznice za lokalitete koji se posjećuju, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku iz Zagreba, organizaciju putovanja i jamčevinu.

Cijena aranžmana ne uključuje: turističku kartu (vizu) za Kubu za hrvatske državljane 60 eur, obavezna doplata u agenciji (kopiju putovnice dostaviti agenciji, mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube), osobne troškove, napojnice 50 eur (plaćanje na licu mjesta), fakultativne izlete te sve što nije navedeno pod cijena uključuje.

Fakultativni izleti, min 10 osoba prijavljenih, uplata u agenciji prije puta: Cabaret Tropicana s večerom i transferom 120 eur; Jeep safari s ručkom 110 eur; Crucero del Sol s ručkom 130 eur

Važne napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda. Organizator putovanja ima pravo na izmjenu redoslijeda programa putovanja, ukoliko okolnosti zahtijevaju.

Informativni red letenja:

TK1064  29DEC    LJUIST     19:35 23:55

TK183   30DEC    ISTHAV    02:10 07:15

TK183     06JAN   HAVIST  08:40 08:55*

TK1063   07JAN    ISTLJU    18:30 18:45

KORISNE INFORMACIJE:

Vremenska razlika: -6/-7 sati
Novčana jedinica: kubanski pesos (CUP), 1EUR = cc 130CUP (najnovije info u završnom pismu 7 dana prije puta)
Kupovina: kubanske cigare i kubanski rum, zlatni i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od drva, slame, papira mache, morskih školjki, terakote i stakla. Postoje također i medicinski proizvodi koji se ne mogu kupiti nigdje drugdje na svijetu.
Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime tijekom cijele godine najidealnija je lagana pamučna odjeća – kratke hlače i lagane majice. Od obuće najbolje je ponijeti ugodne sandale ili lagane cipele. U zimskim mjesecima (od prosinca do travnja) bit će vam potrebna jakna ili lagani džemper jer su večeri svježije i prohladne. Budući da su zatvoreni prostori (hoteli, restorani i autobusi) klimatizirani, preporučamo da ponesete i nešto toplije.
Hrana i piće: kubanska hrana je rezultat španjolske i afričke kulinarske tradicije s dodatkom kineskih elemenata. Ajiaco je nacionalno jelo – gusta juha od korijenja i stabljike povrća s mesom. Ostala kubanska jela su Lechon asado en pua (odojak na ražnju), tachinos, chatinos ili tostones – pečene banane, frijoles negros dormidos – kuhani crni grah, congri – mješavina riže i crnog graha, zatim mango i papaya servirani sa sirom. Nacionalno piće je rum. Bijeli rum idealan je za koktele. Najpoznatiji kokteli na Kubi su Cuba Libre, Mojito, Mulata i Daiquiri. Također postoji i više vrsta odličnih kubanskih piva. Piti isključivo flaširanu vodu.
Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dan prije puta ili u ratama.

* * * * * * ** * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * *

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske: www.mvep.hr. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvedbe programa. Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

Daleka putovanja