KINA – Novogodišnji termin: 27.12.-05.01.2025.

KINA

Šangaj – Zhujiajiao – Suzhou –Hangzhou – Xian – Peking

Novogodišnji termin: 27.12.-05.01.2025.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan, 27.12.   Zagreb-Beč

Sastanak putnika s pratiteljem u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Beč na liniji OS682 s polaskom u 07.55h. Dolazak u Beč u 08.50h te nastavak leta za Šangaj na liniji OS075 s polaskom u 12.35h sati. Obroci tijekom leta.

2.dan, 28.12.  Šangaj

Dolazak u Šangaj predviđen u 06.40h sati. Nakon obavljanja carinskih formalnosti, odlazak u razgled starog dijela grada. Odlazak do Bunda, 4 km duge promenade uz rijeku Huang-Pu, simbola kolonijalne prošlosti Šangaja sa zgradama Bank of China, Carine, hotela Peace,… Slijedi razgled Hrama Bude do Žada, najznačajnijeg gradskog svetišta kojeg predstavlja ležeći Buda od bijelog žada. Nastavak do Vrtova sreće mandarina Yu koji su remek djelo kineske parkovne arhitekture sagrađeni za vrijeme vladavine dinastija Ming i Qing. Moguć uspon na jedan od najviših nebodera na svijetu, Shanghai Tower (uz doplatu) u modernoj četvrti Pudong. Večera u restoranu. Noćenje.

3.dan, 29.12.   Šangaj

Doručak. Slobodan dan za individualne programe, kupovinu i šetnju najpoznatijom trgovačkom i shopping ulicom Nanjing. Predlažemo obilazak obližnjih Šangajskog muzeja i Centra za urbanizam (uz doplatu) gdje se, između ostaloga nalazi i velika maketa Šangaja. Slijedi vožnja do dijela grada Francuska koncesija, s karakterističnim kućama iz razdoblja francuske okupacije, a danas prepunog kafićima i restoranima. Odlazak na krstarenje rijekom Huangpu sa prekrasnim pogledom na kolonijalnu četvrt Bund i futuristički Pudong. Večera u restoranu. Navečer moguć odlazak na svjetski poznati akrobatski show (uz doplatu). Noćenje.

4.dan, 30.12.     Šangaj-Zhujiajiao-Suzhou

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u smjeru grada Suzhou koji datira iz 514. godine. Putem razgled vodenog sela Zhujiajiao, „Šangajske Venecije“ s jedinstvenim starim mostovima i rječicama koje se provlače kroz tradicionalne kineske kuće. Mjesto je nastalo prije 1.700 godina i još uvijek ocrtava tradicionalni način života. Vožnja prema povijesnom gradu Suzhou poznatom po kanalima, mostovima, proizvodnji svile, a posebice po najvećoj koncentraciji vrtova u Kini od kojih su mnogi zaštićeni na listi UNESCO-a. Po dolasku posjet Vrtu Gospodara Mreža, jednom od najpoznatijih vrtova. Slijedi posjet Muzeju svile i tvornici te upoznavanje s tradicionalnim načinom proizvodnje svile (mogućnost kupnje proizvoda od svile).  Smještaj u hotel. Večera u restoranu i noćenje.

5.dan, 31.12.     SuzhouHangzhou

Doručak. Vožnja prema Hangzhou kojeg je Marco Polo, na svojem proputovanju Kinom, opisao kao jedno od najljepših mjesta na svijetu s mnoštvom paviljona i hramova. Razgled grada: pagoda Šest harmonija, posjet hramu Lingyin i vožnja čamcem po Zapadnom jezeru. Na kraju posjet plantaži zelenog čaja. Smještaj u hotel, silvestarska večera, noćenje.

6.dan, 01.01.     HangzhouXian/ zrakoplovom

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do zračne luke, te prijava na let za Xian, poznat po svojoj bogatoj povijesti i pitoresknom krajoliku. Ovaj grad je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Kini, a nosi nadimak „Raj na zemlji“. Po dolasku posjet gradskim zidinama koje slove za jedne od najbolje očuvanih u Kini, te odlazak na razgled neobične gradske džamije. Slijedi odlazak do obližnjeg dinamičnog gradskog bazara gdje se na nevjerojatan način sudara staro i novo. Smještaj u hotel. Večera u restoranu. Nakon večere mogućnost odlaska na čuveni Tang dinasty show (uz doplatu). Noćenje.

7.dan, 02.01.    Xian-Peking / zrakoplovom

Doručak. Slijedi prijepodnevni izlet do obližnjeg mauzoleja Qin Shi Huang Di prvoga cara koji je objedinio Kinu i graditelja do danas najvećeg poznatog grobničkog kompleksa na svijetu. Ovdje  je pronađeno 6.000 unikatnih  glinenih statua ratnika i konja. Povratak u Xian. U poslijepodnevnim satima posjet pagodi Velike divlje guske okruženom budističkim svetištem i suvremenom replikom grada iz vremena dinastije Tang. Večera u restoranu. Večernji let za Peking. Po dolasku, smještaj u hotel i noćenje.

8.dan, 03.01.    Peking

Nakon doručka, odlazak do Nebeskog hrama (Temple of Heaven) iz 1420 g koji je postao simbol Pekinga sa svojim karakterističnim trokatnim krovom od plavih pločica. Slijedi posjet najvećeg trga na svijetu – Tiananmen, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, nekadašnje carske palače dinastija Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama koji se prostire na više od 720.000 m2. Odlazak na večeru u restoran. Navečer predlažemo posjet živopisnoj ulici Wangfujing koja je ispunjena trgovinama brojnih svjetskih brendova i trgovačkim centrima, ali i s malenom noćnom tržnicom na kojoj se mogu pronaći lokalne kineske delicije i specijaliteti. Noćenje.

9.dan, 04.01.   PekingVeliki Kineski zidPeking

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet sjeverno od grada do jednog od svjetskih čuda – Velikog Kineskog zida dugog gotovo 8.000 kilometara, građenog tijekom punih 20 stoljeća (1987. godine zid je uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a). Na putu do Kineskog zida moguće kratko zaustavljanje (ukoliko vrijeme dopušta) radi fotografiranja kod Olimpijskog stadiona „Ptičje gnijezdo“ i dvorane „Vodana kocka“ ili Water Cube. Pri povratku u Peking razgled grobnica dinastije Ming te šetnja duž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva navedene dinastije. Večera u restoranu i noćenje.

10.dan, 05.01.   Peking-Frankfurt-Zagreb

Doručak. Transfer u zračnu luku i prijava na let za Frankfurt na liniji LH721 s polaskom u 11.20h. Obroci za vrijeme leta. Po dolasku u Frankfurt u 17.30h, nastavak putovanja za Zagreb na liniji LH1404 s polaskom u 20.40h. Dolazak u Zagreb predviđen je u 22.05h po lokalnom vremenu.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

  Cijena po osobi u 1/2 sobi Cijena za 1/1 sobu
FM cijena

Redovna cijena

2190 eur

2270 eur

2490 eur

2570 eur

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijeni (518 eur, promjenjivo do puta).

Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12g. popust  na upit

Cijena se temelji na min. 20 uplaćenih aranžmana i obuhvaća kako slijedi: zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb-Beč-Šangaj-Peking-Frankfurt-Zagreb (uklj. 1 kom ručne prtljage do 8 kg + 1 kom. prtljage do 23 kg), transfere prema programu, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* (doručak u hotelima, večere u lokalnim restoranima prema programu), prijevoz autobusom po programu, unutarnji letovi Hangzhou-Xian & Xian-Peking, razglede i ulaznice za lokalitete prema programu u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 EUR po osobi (obavezna doplata na licu mjesta), osobne troškove, putno osiguranje, kinesku vizu (mogućnost vađenja vize samostalno ili uz posredstvo agencije, doplata u agenciji uz rezervaciju).

FAKULTATIVNE DOPLATE (prijava u agenciji kod rezervacije, plaćanje na licu mjesta):

– Akrobatski show u Šangaju: 30 eur

– uspon na Šangajski toranj do vrha: 35 eur

– Tang dinasty show u Xianu: 40 eur

VIZA  (neobavezna doplata u agenciji kod rezervacije):

Dokumente za kinesku vizu predaju putnici osobno u Veleposlanstvu NR Kine u Zagrebu, utorkom ili četvrtkom od 9:00 do 11:30, a vize se izdaju u roku od dva (ubrzani postupak) do sedam dana (redovan postupak), a za organizirane turističke grupe to može učiniti i agencija.

Cijena individualnog izdavanja vize iznosi 60 €, dok grupno izdavanje vize posredstvnom agencije iznosi 48 € + 40 € trošak posredovanja i preuzimanja vize u veleposlanstvu.

Potrebni dokumenti:

  • Potpuno ispunjen, isprintan i potpisan e-obrazac s linka https://cova.mfa.gov.cn
  • Potvrda o popunjenom e-obrascu za vizu (stranica s 2 QR koda)
  • Putovnica koja mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Kinu i imati 2 prazne stranice
  • Dodatna kopija stranice putovnice s osobnim podacima
  • Kopije prethodno izdanih kineskih viza u zadnjih 5 god (ako ih je bilo)
  • 1 fotografija, upute na http://hr.china-embassy.gov.cn/eng/qzfw/201612/t20161206_9795777.htm
  • Avio karta
  • Potvrda o smještaju

Detaljna procedura i vrijeme ishođenja bit će javljeno cc 1 mjesec prije puta.

Informativni red letenja Austrian airlines/Lufthansa:

OS 682  27DEC       ZAGVIE        0755 0850

OS 075  27DEC       VIEPVG        1235 0640+1

LH 721    05JAN        PEKFRA        1120 1730

LH1404  05JAN        FRAZAG       2040 2205

NAPOMENA: Avio prijevoznik zadržava pravo promjene vremena leta. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kineskoj kategorizaciji i ne podudara se s kategorizacijom ostalih država.

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dan prije puta ili u ratama.

* * * * * * ** * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * *

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske: www.mvep.hr. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvedbe programa. Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

Daleka putovanja