Kastavski kapetan

4 dana autobusom

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN: RIJEKA – TRSAT – KASTAV

Polazak u jutarnjim satima prema dogovoru. Vožnja kroz lijepi krajolik Gorskog kotara prema Rijeci. Po dolasku u grad RIJEKU, sastanak sa licenciranim vodičem, te slijedi:  šetnja poznatim riječkim Korzom koji je glavna gradska šetnica, žila kucavica i ogledalo samoga grada, katedrala Sv. Vida, Gradski toranj, Gradska tržnica, Trg Ivana Koblera, Riječko kazalište….Putovanje se nastavlja prema TRSATU, sa kojeg se pruža predivan pogled na sami grad. Posjet Svetištu Majke Božje Trsatske, kojeg svake godine posjeti tisuće vjernika, tražeći duhovni mir. Obilazak Trsatske gradine koja veličanstveno dominira iznad grada. Odlazak u restoran na ručak, kraća pauza iza ručka, te nastavak puta prema Kastvu. U zaleđu iznad grada Rijeke na 365 metara visokome brijegu nalazi se KASTAV, sinonim je za bogatu povijest, geografsku raznolikost, zanimljivu arhitekturu i jedinstvenu turističku ponudu. Šetnja kroz mjesto: Kastavski kaštel, hotel interesantnog imena, te legenda o kapetanu Morelliju…Po završetku odlazak do Lovrana, dolazak u hotel, smještaj u sobe. Večera. Noćenje.

2. DAN: LOVRAN – KRŠAN – ŠUŠNJEVICA – BELAJ

Doručak u hotelu, te šetnja do centra grada LOVRANA. Ovaj primorski gradić nudi puno zanimljivosti, kojeg ćete obići sa licenciranim turističkim vodičem: Gradska kula, Istočna gradska vrata, Reljef Sv. Jurja, otkrijte tko je bio Mustaćon ? Nakon što ste uživali u šetnji Lovranom, odlazak prema mjestu KRŠAN. Tu Vas čeka Crveni grof u Kršanskom kaštelu, tko je on bio i što je radio u Kršanu ? Poslušajte priču i zabavite se. Odlazak u konobu „Stare staze“ na ručak, uz odličnu atmosferu i ambijent uživajte u istarskim specijalitetima. Nakon ručka odlazak prema mjestu ŠUŠNJEVICA, obilazak  Eko muzeja „Vlaški puti“, uz stručno vodstvo. Upustite se u avanturu učenja Vlaškog jezika, postanite „Kontrabandier“ i dobro se zabavite. Odlazak prema dvorcu BELAJ. Ovo predivno imanje gdje se nalazi dvorac okružuju 11 hektara povijesnih vinograda. Slijedi prezentacija vinarije i degustacija vina. Povratak prema hotelu. Večera. Noćenje.

3. DAN: PARK PRIRODE UČKA

Doručak u hotelu. Nakon doručka odlazak prema području PARKA PRIRODE UČKA. Dolazak do početka staze „Poklon-Vojak“. Slijedi šetnja stazom (ukupno trajanje cca. 4-5 sati) uz stručno vodstvo djelatnika PP Učka, upoznavanje sa biljnim i životnjskim svijetom parka prirode. Dolazak do vidikovca Vojak gdje se pruža jedinstven i čaroban pogled na Istru i na Kvarner. Popnite se na kulu koja se nalazi na 1400 n/m visine i uživajte u pogledu. Po povratku sa staze, odlazak u restoran „Dopolavoro“ na ručak. Počastite se specijalitetom: gulaš od divljači sa istarskim fužima i uživati ćete u gastronomiji ovoga kraja. Nakon ručka odlazak do Visitor centra Poklon, slijedi individualni obilazak muzejskog postava Parka prirode Učka, koji prezentira prirodnu i kulturnu baštinu Učke i Ćićarije. Pauza za kavicu ili kupnju orginalnih suvenira. Posjet i razgled lokaliteta Edukativnog postava na otvorenome „Oko Učke“. Posebno ozračje ovog mjesta daju 14 ručno rađenih drvenih skulptura, koje simboliziraju zajedništvo te slobodno kretanje među njima. Obiđite ih i naučite nešto novo. Po završetku programa povratak prema hotelu. Večera. Noćenje.

4. DAN: ROČ – HUM – KOTLI – BUZET

Doručak u hotelu. Nakon doručka vožnja prema unutrašnjosti Istre. Dolazak u gradić ROČ. Mali istarski gradić koji oduševljava svojim izgledom, a podno njega započinje Aleja Glagoljaša koja Vas vodi sve do najmanjeg grada na svijetu HUMA. Da bi se ušlo u grad, prolazi se kroz bakrena vrata sa urezanih 12 medaljona koji prikazuju prizore iz seoskog života po mjesecima. Iz Huma putovanje se nastavlja prema mjestu KOTLI. Kotli su lijepo istarsko mjestašce koje leži na rijeci Mirni. Nekada su tu živjeli mlinari, a što je od njihovog nekadašnjeg života ovdje ostalo, vidjeti ćete u šetnji kroz mjesto. Nakon zanimljive šetnje kroz Kotle, vožnja prema gradu BUZETU. Odlazak u konobu „Bani“ na ručak. Nakon ručka zaplešite i dobro se zabavite uz istarske zvuke.  Poslije ručka obilazak i razgled Zavičajnog muzeja Grada BUZETA. Pod okriljem muzeja nalaze se i neke od sačuvanih obrtničkih radionica: Češljarski obrt, Kovački i kolarski obrt, Stara gradska pekara. Odlazak iz Buzeta u večernjim satima prema mjestu polaska.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: na upit

Cijena uključuje:
 • Prijevoz udobnim turistički autobusom
 • Voditelja putovanja
 • Smještaj u hotelu u Lovranu
 • 3 x polupansion: noćenje, doručak, večera
 • 1 x ručak u restoranu na Trsatu
 • 1 x ručak u konobi „Stare staze“
 • 1 x ručak u restoranu „Dopolavoro“
 • 1 x ručak u konobi „Bani“
 • Razgledi gradova prema programu sa licenciranim turističkim vodičem: Rijeka, Trsat i Trstaska gradina, Kastav, Lovran, Kršan, Roč, Hum, Kotli
 • Ulaznica za Ekomuzej „Vlaški puti“ + stručno vodstvo + organizacija igre
 • Degustacija vina u vinariji Belaj
 • Stručno vodstvo djelatnika PP Učka na stazi „Poklon-Vojak“
 • Ulaznica za Muzej u Visitor centru Poklon,
 • Ulaznica za Zavičajni muzej u Buzetu

Putovanja za grupeVišednevna putovanja