JORDAN I IZRAEL – 13.-21.10. i 24.11.-02.12.2023.

JORDAN I IZRAEL

Termini putovanja: 13.-21.10. i 24.11.-02.12.2023.

Vrijednost više:

sve ulaznice uključene u cijenu,

hoteli 4* s polupansionom, lokalni vodiči na hrvatskom jeziku

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova Turkish Airlines na liniji TK1056 za Istanbul. Polijetanje zrakoplova u 20.30 sati. Dolazak u Istanbul u 23.40 sati.

2. dan,  ISTANBUL – AMMAN – JERASH – AMMAN

Nastavak leta za Amman na liniji TK814 u 01.40 sati, s dolaskom u 04.00 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela.  Smještaj u sobe i odmor. Kasniji doručak. Odlazak na razgled Ammana: Rimsko kazalište, citadela, arheološki muzej i novi dio grada. Nastavak vožnje do 50 km udaljenog grčko-rimskog grada Jerasha, najuščuvanijeg grada nekadašnjeg Dekapolisa. Razgled ostataka hramova Artemide i Zeusa, Hadrijanovog trijumfalnog slavoluka i 600 metara duge ulice stupova. Povratak u Amman. Večera i noćenje u hotelu.

3. dan, AMMAN – MADABA – PLANINA NEBO – KERAK – PETRA

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do biblijske Madabe s njenim poznatim bizantskim i umayadskim mozaicima te grčkom pravoslavnom crkvom sv. Jurja, gdje se vidi najstarija sačuvana originalna mapa Svete Zemlje iz 560 n.e.. Slijedi odlazak na planinu Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu, odakle je Mojsije gledao obećanu zemlju, a vjeruje se i da mu je ovdje posljednje počivalište. Za lijepa vremena s planine se pruža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan, Mrtvo more i Jeruzalem. Slijedi vožnja do Keraka, utvrđenog grada, kojim dominira djelomično obnovljena križarska utvrda. Nakon razgledavanja utvrde i podzemnih hodnika, nastavak vožnje do Petre. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. dan, PETRA – AQABA

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak na cjelodnevni razgled Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama. Petra je nekoć bila glavni grad Nabatejaca, a danas je najveća znamenitost Jordana pod zaštitom UNESCO-a, te je proglašena i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq – uski prosjek među stijenama. Razgled kamene grobnice, crvenog pročelja al-Khazne, Dvorane pravde. Slobodno vrijeme. Vožnja prema Aqabi te smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. dan, AQABA – WADI RUM – AQABA

Nakon doručka odlazak u spektakularnu pustinju Wadi Rum. Po dolasku, dvosatna vožnja džipovima u unutrašnjost pustinje, kako bi se doživjela njezina bezvremenska ljepota. To je tiho i golemo područje, najviše povezano sa životom beduina, koji su najbolji poznavatelji bespuća i priča o Lawrencu od Arabije, časniku koji je ovdje živio sudjelujući u arapskom ustanku početkom 20. stoljeća. Povratak u Aqabu, slobodno vrijeme. Večera i noćenje.

6. dan, AQABA – MASADA – MRTVO MORE – BETLEHEM

Nakon doručka odjava iz hotela. Nastavak vožnje prema graničnom prijelazu, te ulazak u Izrael. Nastavak vožnje do arheološkog lokaliteta Masada, pod zaštitom UNESCO-a. Ova utvrda smještena na stijeni uz rub Judejske pustinje ponos je i simbol židovstva zbog masovnog samoubojstva pobunjenika koji se nisu htjeli predati Rimljanima 73. godine. Usputno zaustavljanje uz obalu Mrtvog mora. Mrtvo more je najniža točka na svijetu, nalazi se 394 metara ispod razine mora. Zbog visoke koncentracije soli (oko 30%), u njemu nije moguće potonuti. Kraće slobodno vrijeme za kupanje po želji – ponijeti u zasebnoj torbici uz sebe kupaći kostim i ručnik! Nastavak vožnje preko Jeruzalema do Betlehema. Po dolasku panoramski razgled Betlehema, Isusovog rodnog mjesta, koje je ujedno i rodno mjesto kralja Davida. Razgled crkve Rođenja i Pastirskog polja, mjesta gdje su, prema vjerovanju, Božji anđeli objavili pastirima rođenje izraelskog Kralja i Spasitelja.  Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. dan, BETLEHEM – JERUZALEM – BETLEHEM

Nakon doručka odlazak na razgled starog dijela Jeruzalema: Zid plača, Kupola nad stijenom, džamija Al Aqsa (izvana), prolaz križnim putem (Via Dolorosa) do bazilike Isusovog groba. Potom, odlazak na Maslinsku goru, planinu koja se uzdiže istočno od starog grada. Nekad je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mjesto brojnih kršćanskih svetišta, židovskih groblja i arapskih sela. Posjet crkvi Očenaša gdje se nalazi, između stotinjak ostalih jezika, i ploča na hrvatskom jeziku s molitvom Očenaš na počasnom mjestu. Razgled Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednje večere kako bi molio i mjesto na kojem je uhićen. Slijedi odlazak do brda Sion te razgled sobe Posljednje večere ispod koje se, vjeruje se, nalazi grob kralja Davida. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera. Noćenje.

8. dan, BETLEHEM – TEL AVIV – JAFFA

Nakon doručka odjava iz hotela. Odlazak do memorijala žrtvama holokausta Yad Vashema u novom dijelu Jeruzalema. Nastavak putovanja prema Tel Avivu koji nosi ime Bijeli grad i dio je UNESCO-ve kulturne baštine. Panoramski razgled Tel Aviva: Rabinov Trg, četvrt Neve Tzedek i pješačka zona Nahalat Benyamin s mnoštvom zlatarnica, galerija, trgovina rukotvorinama, osebujnih kafića i restorana, a sve vrvi zabavom i uličnim sviračima što stvara jedinstveni ugođaj i sliku ovog grada. Nastavak do obližnjeg starog dijela Jaffe uz razgled Tornja sa satom,  crkva sv. Petra, spektakularan pogled na Tel Aviv, mnoštvo muzeja, galerija, kafića, trgovina rukotvorina,… U večernjim satima slijedi prijevoz do zračne luke.

9. dan, TEL AVIV – ISTANBUL – ZAGREB

Polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 00.50 sati na liniji TK791. Dolazak u Istanbul u 03.05 sati. Nastavak leta za Zagreb u 06.55 sati na liniji TK 1053, te dolazak u zagrebačku zračnu luku u 08.00 sati.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

  Cijena po osobi u 1/2 sobi Cijena za 1/1 sobu
FM cijena* Redovna cijena FM cijena* Redovna cijena
13.-21.10. 1690 eur (12.733,31 kn) 1750 eur (13.185,38 kn) 1950 eur (14.692,28 kn) 2010 eur (15.144,35 kn)
24.11.-02.12. 1690 eur (12.733,31 kn) 1750 eur (13.185,38 kn) 1950 eur (14.692,28 kn) 2010 eur (15.144,35 kn)

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta                                           Tečaj konverzije: 7,53450 kn

 

 

Treći ležaj na upit: za odrasle nema popusta, za djecu do 12g. popust na upit

Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 20 plaćenih putnika i uključuje:

prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Istanbul – Amman – Tel Aviv – Istanbul – Zagreb s uključenim zrakoplovnim pristojbama (uključen 1 kom prtljage max 30 kg i ručna prtljaga 1 kom do 8 kg), 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* u Ammanu, Petri, Aqabi i Betlehemu, 6 večera u hotelima, sve prijevoze i razglede prema programu, ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu, lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku u Jordanu i Izraelu, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jordansku vizu, jamčevinu i trošak organizacije putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: obavezno zdravstevno osiguranje koje pokriva liječenje od covida u Izraelu (trenutno još uvijek aktualno); doplata po želji za paket putnog osiguranja, obavezna doplata na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče, vozače i ostalo osoblje 50 USD, te za izlaznu taksu u Jordanu 15 USD.

Informacije o letovima, prijevoznik Turkish airlines:

Termin 13.-21.10.                                                          Termin 24.11.-02.12.

TK1056   ZAGIST     2030 2340                                      TK1056   ZAGIST     2000 0010

TK 814    ISTAMM   0140 0400                                     TK 814    ISTAMM   0220 0440

TK 791    TLVIST      0050 0305                                      TK 791    TLVIST      0100 0420

TK1053   ISTZAG     0655 0800                                      TK1053   ISTZAG     0815 0825

Viza: Za Izrael ne treba viza, ali je trenutno još obavezno zdravstveno osiguranje koje pokriva liječenje od Covida.  Potrebna je jordanska viza koja se dobiva po dolasku u zemlju i uračunata je u cijenu programa. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji odmah prilikom rezervacije putovanja. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati najmanje 1 potpuno praznu stranicu u putovnici. Također, prije puta putnici moraju ispuniti online QR kod za Jordan na linku: https://www.gateway2jordan.gov.jo/form/

NAPOMENA: Avio prijevoznik zadržava pravo promjene vremena leta, a sukladno tome Agencija zadržava pravo djelomične promjene programa. Kategorizacije hotela odgovaraju lokalnim kategorizacijama i ne podudaraju se s kategorizacijama ostalih država.

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dan prije puta ili u ratama.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * *

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Daleka putovanja