Istra

Jednodnevni izlet autobusom

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak autobusa u jutarnjim satima prema dogovoru. Vožnja u pravcu Karlovca, Gorskim kotarom do Rijeke uz usputna zaustavljanja zbog odmora i okrijepe.  Po dolasku u Istru, nakon prolaska kroz tunel Učka, upoznajemo se s ISTARSKIM POLUOTOKOM  i srednjovjekovnim gradićima u unutrašnjosti Istre uz koje prolazimo, dolinom Mirne, te tradicijom Istre. Dolazak do MOTOVUNA jednog od najbolje očuvanih srednjevjekovnih gradova u Istri. Mogućnost prijevoza lokalnim autobusom do stare jezgre na brdu ( uz doplatu ). Upoznavanje s gradom: GRADSKA VRATA S KULOM – GRADSKA PALAČA – GRADSKA LOĐA-ŽUPNA CRKVA SV. STJEPANA PRVOMUČENIKA- STOPAMA VELOG JOŽE… Kratko slobodno vrijeme za istraživanje, odmor, kupnju suvenira. Put nastavljamo do gradića BALE. Bale je gradić koji se rijetko posjećuje na turama po Istri, a šarmom i zanimljivostima nimalo ne zaostaje. Nakon posjeta ULJARI GRUBIĆ gdje ćemo naučiti sve o berbi i proizvodnji maslinovog ulja, naučiti kako se kuša i razlikuje istarsko tekuće zlato, prošetati ćemo kamenim gradićem, BALAMA. Grad čuva istarsku tradiciju i arhitekturu, a ovdje se bez prekida živi još od doba Rimskog carstva. Baljanska utvrda branila je trgovački put između Pule i unutrašnjosti Istre. Rimski kastrum u srednjem je vijeku postao gradić utvrđen bedemima, a prvi se put spominje kao Castrum Vallis, odnosno Velle 965.g. Prošetati ćemo do gotičko- renesansnog kaštela Soardo-Bembo, do tornja iz 19.st. u središtu mjesta, župne crkve, gradske vijećnice s lođom iz 14.st.

JESTE LI ZNALI da kroz Bale prolazi 45.paralela, što znači na najidealnijem je mjestu – na pola puta između Ekvadra i Sjevernog pola.

Slijedi vožnja do ROVINJA. Šetnja gradom u pratnji licenciranog lokalnog vodiča koji će vam predstaviti bogato nasljeđe grada, ribarsku tradiciju, priču o rovinjskim batanama i bitinadama, čudima zaštitnice grada sv. Eufemije. Šetnja do Balbijevog luka i Carrere, umjetničkom ulicom Grisiom do crkve sv. Eufemije odakle puca pogled na rovinjski arhipelag 20 otoka. Slobodno vrijeme za istraživanje i uživanje u gradu. Povratak kući uz zustavljanja prema potrebama grupe. Povratak je predviđen u kasnim večernjim satima.

CIJENA IZLETA PO OSOBI: na upit 

Cijena uključuje:
  • prijevoz udobnim turističkim autobusom,
  • voditelja putovanja,
  • posjet i razgledavanje uljare i muzeja i degustacija 3 vrste ekstara djevičnskih maslinovih ulja Grubić sa kruhom,
  • razgled Motovuna, Bala i Rovinja i Pule uz lokalnog vodiča,
  • troškove organizacije i realizacije putovanja.

Jednodnevni izleti