INDIJA – Zlatni trokut

(direktni let iz Ljubljane)

PUTOVANJE: 9 dana / 7 noćenja

Delhi, Agra, FatehpurSikri, Amber Fort i Jaipur

Naše putovanje u Zlatni trokut vodi Vas do apsolutno najvećih znamenitosti indijskog potkontinenta. Doživite religiju, tradiciju i kulturu iz davno minulih vremena, primjerice Taj Mahal ili Amber Fort, jednu od najljepših palača Rajasthana. U Rajasthanu, “Zemlji kraljeva”, očarat će Vas stare tradicije, upečatljive palače i raskošni grobovi bogatih maharadža i velikih mogula.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: Let za Delhi

Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul. Po dolasku u Istanbul slijedi nastavak putovanja noćnim letom prema Delhiju.

2. dan: Dolazak u Delhi – panoramski razgled grada

Po dolasku u Delhi u ranim jutarnjim satima slijedi transfer do hotela, doručak i osvježenje. Nakon toga očekuje Vas vođeni panoramski razgled autobusom kroz Stari Delhi. Prvo ćete posjetiti Raj Ghat (spomenik Mahatmi Gandhiju) i pritom uživati u prekrasnoj šetnji. Nakon toga krećemo dalje autobusom, prolazimo pokraj Crvene utvrde i dolazimo do ChandniChowk (najstarijeg i najposjećenijeg bazara na tom području) i jedne od najvećih džamija u Indiji – JammaMasjid. U nastavku Vas očekuje poseban doživljaj: vožnja rikšama kroz živahne ulice ChandniChowka i Starog Delhija. Uživajte tijekom vožnje u jedinstvenom i šarmantnom kaosu izvorne Indije. Slijedi povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: Razgled New Delhi – Agra

Nakon doručka napuštamo hotel i krećemo u razgled New Delhija. Posjetit ćete QutabMinar, najviši kameni toranj Indije, impozantan slavoluk Vrata Indije, predsjedničku palaču, zgradu parlamenta, državne i upravne zgrade kao i mauzolej Humayun. Po završetku razgleda, krećemo brzom cestom prema gradu Agri. Grad Agraleži na obalama rijeke Yamune. Ovaj grad spominje se još u najpoznatijem indijskom epu Mahabharata, pod imenom Agrevana ili „granica šume“. Dolazak i prijava u hotel na području Agre. Noćenje.

4. dan: Agra – Taj Mahal – Crvena utvrda (fakultativno)

Doručak. Danas posjećujete najpoznatiju građevinu Indije – Taj Mahal (pripremite fotoaparate). Najbolje vrijeme za posjet Taj Mahalu je rano ujutro za vrijeme svitanja. Očarati će vas impozantna arhitektura kao i vrt koji okružuje Taj Mahal. Nakon toga slijedi povratak u hotel i doručak. Potom imate slobodno vrijeme za svoje aktivnosti ili nam se možete pridružiti na fakultativnom izletu do utvrde Agra koja se naziva i Crvena utvrda (uključeno u paketu izleta). Uživajte u prekrasnom pogledu na rijeku Yamunu s Taj Mahalom u pozadini. U kasnijim poslijepodnevnim satima pozivamo Vas na fakultativni gastronomski izlet „AgraFoodTrail“ (uključeno u paketu izleta). Noćenje.

5. dan: FatehpurSikri – Jaipur

Doručak. Slijedi vožnja prema Jaipuru. Putem ćete posjetiti grad FatehpurSikri, koji je udaljen 40-ak km od grada Agre. Razgledat ćete iznenađujuće dobro očuvane veličanstvene zgrade „grada duhova“, uključujući Jama Masjid, palaču Panch Mahal i druge palače koje su danas svjedoci veličine i sjaja mogulskog carstva iz doba procvata njegove moći. Nastavak prema Jaipuru, kojeg nazivaju i „crvenim gradom“. Gavni je i najveći grad indijske države Rajasthan. Dolazak i prijava u hotel na području Jaipura. Noćenje.

6. dan: Amber Fort

Doručak. Slijedi razgled tvrđave Amber, koja je do 1728. godine bila glavni grad ove države. Razgledajte hram Kali, dvoranu pobjede ili Jai Mahal i Jagmandir. U nastavku Vas očekuje kružna vožnja gradom Jaipur na kojoj ćete vidjeti zvjezdarnicu, gradsku palaču i muzej. Put nas vodi i do Hawa Mahala („Palače vjetrova“). Navečer imate mogućnost pogledati fakultativnu demonstraciju indijskog kuhanja nakon koje slijedi i večera (uključeno u paketu večera). Slijedi povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: Slobodno ili Jeep safari (fakultativno)

Doručak. Danas Vam se pružamogućnost da Jaipur istražujetesamiili da nam se pridružitenafakultativnomizletu safari vožnjadžipom koji uključujerazgledjednog sela teručak u Samodi (uključeno u paketuizleta).

8. dan: Jaipur – Delhi

Nakon doručka napuštamo Jaipur i slijedi povratak u Delhi. Putem ćete imati dovoljno vremena za stanku za ručak i za kupnju nekoliko suvenira. Poslijepodne stižete u Delhi na posljednje noćenje. Danas imate mogućnost pogledati KingdomofDreams (fakultativno – uz doplatu), teatralnu i šarenu dramu. Prekrasno „Kraljevstvo snova“ je karneval koji je Indiju učinio jedinstvenom turističkom destinacijom. Smještaj u hotel na području Delhija. Noćenje.

9. dan: Povratni let

Transfer u ranim jutarnjim satima prema zračnoj luci u Delhiju. Po dolasku, slijedi prijava na let za Istanbul. Po dolasku u Istanbul slijedi nastavak putovanja na letu za Ljubljanu. Planirani dolazak u Ljubljanu u večernjim satima.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Datum 11.10. – 19.10.2023. 14.11. – 22.11.2023.
Redovna cijena 1.115,65 € / 8.405,86 kn 1.165,65 € / 8.782,59 kn
First minute cijena 1.015,65 € / 7.652,41 kn 1.065,65 € / 8.029,14 kn

* Cijene su izražene u € po osobi u dvokrevetnoj standard sobi / kabini

FM cijene vrijede do popunjenosti 80% kapaciteta.

Dokumenti potrebni za putovanje:

VAŽNO: Hrvatskim državljanima za putovanje u Indiju potrebna je putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci nakon datuma ulaska te viza*. Vizu je moguće ishoditi putem interneta i sustava e visa: www.indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html.

*Moguće je posredovanje agencije u izradi vize. Cijena vize i agencijske usluge ishođenja iznosi 35 € (263,71 kn). Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr.

Cijena uključuje:

 • Povratni let sa uključenim zrakoplovnim pristojbama Ljubljana – Delhi preko Istanbula avioprijevoznika Turkish Airlines
 • 7 x noćenja u dvokrevetnoj sobi u hotelima s 3* i 4*
 • 1 x doručak (samoposlužni bife)
 • Izlete prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima:
  • Razgled stari dio Delhija i vožnja rikšom
  • Razgled New Delhi
  • Taj Mahal u Agri
  • Razgled FatephurSikri
  • Razgled Jaipur
  • Razgled Amber Fort
 • Pratitelja grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku te lokalnog vodiča
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

 • Zrakoplovne pristojbe 333,35 € (2.511,63 kn)
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.)
 • Paket putnog osiguranja
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
 • Napojnice za lokalne vodiče, vozače (obavezna doplata 35 €)
 • Vizu (35 € bez posredovanja agencije, 55 € uz posredovanje)
 • Parking u zračnoj luci Ljubljana u vlastitoj organizaciji putnika (cijena na upit u agenciji)

Obavezna doplata po osobi:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu ( ako osoba putuje sama): 249 € (876,09 kn)
 • Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji): 35 €(263,71 kn) po osobi
 • Viza za Indiju: 35 € (263,71 kn) bez posredovanja agencije / 55 €(376,73 kn) po osobi uz agencijsko posredovanje
 • Dokumenti potrebni za izdavanje vize:
  Popunjen obrazac (koji možete naći na https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html),
  • Skenirana prva stranica putovnice (ondje gdje su podaci) u PDF formatu (veličine: min 10 KB, max. 300KB) te
  • Skenirana slika za putovnicu ( 5 x 5 cm) u JPG formatu (veličine: min 10 KB, max. 1 MB)

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

 • Paket Gastronomija: 139 € (1.047,30 kn) po osobi
  • 5 x večera u hotelu uz ponude švedskog stola (2.-5. i 7. dan)
  • Demonstracija indijskog kuhanja s večerom (6. dan)
  • 1 x večera u lokalnom restoranu (8. dan)
 • Paket izleta Indija: 129 €(971,95 kn) po osobi
  • Tvrđava Agra Fort (4. dan)
  • AgraFoodTrail – gastronomski izlet (4. dan)
  • Izvorna Indija – Jeep safari s ručkom (7. dan)

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama te su važeće na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu te su podložna promjenama.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja odgovornog organizatora.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne  snosi odgovornost za troškove usluga  koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Paket aranžmani u organizaciji odgovornog organizatora nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u Indiju na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 5 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Minimalan broj putnika: 20

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Daleka putovanja