INDIJA – Zlatni trokut

PUTOVANJE: 9 dana / 7 noćenja

Delhi, Agra, Fatehpur Sikri, Amber Fort i Jaipur

Naše putovanje u Zlatni trokut vodi Vas do apsolutno najvećih znamenitosti indijskog potkontinenta. Doživite religiju, tradiciju i kulturu iz davno minulih vremena, primjerice Taj Mahal ili Amber Fort, jednu od najljepših palača Rajasthana. U Rajasthanu, “Zemlji kraljeva”, očarat će Vas stare tradicije, upečatljive palače i raskošni grobovi bogatih maharadža i velikih mogula.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: Let za Delhi

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb / Ljubljana dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul. Po dolasku u Istanbul slijedi nastavak putovanja noćnim letom prema Delhiju.

2. dan: Dolazak u Delhi – panoramski razgled grada

Po dolasku u Delhi u ranim jutarnjim satima slijedi transfer do hotela, doručak i osvježenje. Nakon toga očekuje Vas vođeni panoramski razgled autobusom kroz Stari Delhi. Prvo ćete posjetiti Raj Ghat (spomenik Mahatmi Gandhiju) i pritom uživati u prekrasnoj šetnji. Nakon toga krećemo dalje autobusom, prolazimo pokraj Crvene utvrde i dolazimo do Chandni Chowk (najstarijeg i najposjećenijeg bazara na tom području) i jedne od najvećih džamija u Indiji – Jamma Masjid. U nastavku Vas očekuje poseban doživljaj: vožnja rikšama kroz živahne ulice Chandni Chowka i Starog Delhija. Uživajte tijekom vožnje u jedinstvenom i šarmantnom kaosu izvorne Indije. Slijedi povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: Razgled New Delhi – Agra

Nakon doručka napuštamo hotel i krećemo u razgled New Delhija. Posjetit ćete Qutab Minar, najviši kameni toranj Indije, impozantan slavoluk Vrata Indije, predsjedničku palaču, zgradu parlamenta, državne i upravne zgrade kao i mauzolej Humayun. Po završetku razgleda, krećemo brzom cestom prema gradu Agri. Grad Agra leži na obalama rijeke Yamune. Ovaj grad spominje se još u najpoznatijem indijskom epu Mahabharata, pod imenom Agrevana ili „granica šume“. Dolazak i prijava u hotel na području Agre. Noćenje.

4. dan: Agra – Taj Mahal – Crvena utvrda (fakultativno)

Doručak. Danas posjećujete najpoznatiju građevinu Indije – Taj Mahal (pripremite fotoaparate). Najbolje vrijeme za posjet Taj Mahalu je rano ujutro za vrijeme svitanja. Očarati će vas impozantna arhitektura kao i vrt koji okružuje Taj Mahal. Nakon toga slijedi povratak u hotel i doručak. Potom imate slobodno vrijeme za svoje aktivnosti ili nam se možete pridružiti na fakultativnom izletu do utvrde Agra koja se naziva i Crvena utvrda (uključeno u paketu izleta). Uživajte u prekrasnom pogledu na rijeku Yamunu s Taj Mahalom u pozadini. U kasnijim poslijepodnevnim satima pozivamo Vas na fakultativni gastronomski izlet „Agra Food Trail“ (uključeno u paketu izleta). Noćenje.

5. dan: Fatehpur Sikri – Jaipur

Doručak. Slijedi vožnja prema Jaipuru. Putem ćete posjetiti grad Fatehpur Sikri, koji je udaljen 40-ak km od grada Agre. Razgledat ćete iznenađujuće dobro očuvane veličanstvene zgrade „grada duhova“, uključujući Jama Masjid, palaču Panch Mahal i druge palače koje su danas svjedoci veličine i sjaja mogulskog carstva iz doba procvata njegove moći. Nastavak prema Jaipuru, kojeg nazivaju i „crvenim gradom“. Glavni je i najveći grad indijske države Rajasthan. Dolazak i prijava u hotel na području Jaipura. Noćenje.

6. dan: Amber Fort

Doručak. Slijedi razgled tvrđave Amber, koja je do 1728. godine bila glavni grad ove države. Razgledajte hram Kali, dvoranu pobjede ili Jai Mahal i Jagmandir. U nastavku Vas očekuje kružna vožnja gradom Jaipur na kojoj ćete vidjeti zvjezdarnicu, gradsku palaču i muzej. Put nas vodi i do Hawa Mahala („Palače vjetrova“). Navečer imate mogućnost pogledati fakultativnu demonstraciju indijskog kuhanja nakon koje slijedi i večera (uključeno u paketu večera). Slijedi povratak u hotel. Noćenje.

8. dan: Slobodno ili Jeep safari (fakultativno)

Doručak. Danas Vam se pruža mogućnost da Jaipur istražujete sami ili da nam se pridružite na fakultativnom izletu safari vožnja džipom koji uključuje razgled jednog sela te ručak u Samodi (uključeno u paketu izleta)

7. dan: Jaipur – Delhi

Nakon doručka napuštamo Jaipur i slijedi povratak u Delhi. Putem ćete imati dovoljno vremena za stanku za ručak i za kupnju nekoliko suvenira. Poslijepodne stižete u Delhi na posljednje noćenje. Danas imate mogućnost pogledati Kingdom of Dreams (fakultativno – uz doplatu), teatralnu i šarenu dramu. Prekrasno „Kraljevstvo snova“ je karneval koji je Indiju učinio jedinstvenom turističkom destinacijom. Smještaj u hotel na području Delhija. Noćenje.

9. dan: Povratni let

Transfer u ranim jutarnjim satima prema zračnoj luci u Delhiju. Po dolasku, slijedi prijava na let za Istanbul. Po dolasku u Istanbul slijedi nastavak putovanja na letu za Zagreb / Ljubljanu. Planirani dolazak u Zagreb / Ljubljanu u večernjim satima.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Termini i cijene:

Datum 20.11.-28.11.2024.
Redovna cijena 1.057.84
First minute cijena 957,84 €

* Cijene su izražene u € po osobi u dvokrevetnoj standard sobi / kabini

Dokumenti potrebni za putovanje:

VAŽNO: Hrvatskim državljanima za putovanje u Indiju potrebna je putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci nakon datuma ulaska te viza*. Vizu je moguće ishoditi putem interneta i sustava e visa: www.indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html.

*Moguće je posredovanje agencije u izradi vize. Cijena vize i agencijske usluge ishođenja iznosi 55 €. Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr

Predviđena vremena letova**:

20.11.-28.11.2024.
20.11.2024. TK1054 Zagreb – Istanbul 09:15 – 13:30
20.11.2024. TK716  Istanbul – Delhi 20:50 – 05:15 (sljedeći dan 21.11.2024.)
28.11.2024. TK717 Delhi – Istanbul 06:55 – 11:35
28.11.2024. TK1055 Istanbul – Zagreb 19:00 – 19:05

20.11.2024. TK1062 Ljubljana – Istanbul 09:45 – 14:10
20.11.2024. TK716  Istanbul – Delhi 20:50 – 05:15 (sljedeći dan 21.11.2024.)
28.11.2024. TK717 Delhi – Istanbul 06:55 – 11:35
28.11.2024. TK1063 Istanbul – Ljubljana 18:30 – 18:45

Avio-prijevoznik: Turkish Airlines

**Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu i podložna su promjenama.

Cijena uključuje:

 • Povratni let Zagreb / Ljubljana – Delhi preko Istanbula avioprijevoznika Turkish Airlines
 • 7 x noćenja u dvokrevetnoj sobi u hotelima s 3* i 4*
 • 7x doručak (samoposlužni bife)
 • Izlete prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima:
  • Razgled stari dio Delhija i vožnja rikšom
  • Razgled New Delhi
  • Taj Mahal u Agri
  • Razgled Gatephur Sikri
  • Razgled Jaipur
  • Razgled Amber Fort
 • Pratitelja grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku te lokalnog vodiča
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

 • Zrakoplovne pristojbe po cijeni od 341,16 €
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.)
 • Paket putnog osiguranja
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
 • Napojnice za lokalne vodiče, vozače (obavezna doplata 35 €)
 • Vizu (35 € bez posredovanja agencije, 55 € uz posredovanje)
 • Parking u zračnoj luci Zagreb / Ljubljana u vlastitoj organizaciji putnika (cijena na upit u agenciji)
 • Ukoliko putujete iz Ljubljane, transfer do zračne luke u Ljubljani u vlastitoj organizaciji putnika

Obavezna doplata po osobi:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu( ako osoba putuje sama): 199 €
 • Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji): 45 € po osobi
 • Viza za Indiju: 35 €bez posredovanja agencije / 55 €po osobi uz agencijsko posredovanje
 • Dokumenti potrebni za izdavanje vize:
  Popunjen obrazac (koji možete naći na https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html),
  • Skenirana prva stranica putovnice (ondje gdje su podaci) u PDF formatu (veličine: min 10 KB, max. 300KB) te
  • Skenirana slika za putovnicu ( 5 x 5 cm) u JPG formatu (veličine: min 10 KB, max. 1 MB)

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

 • Paket Gastronomija: 139 € po osobi
  • 5 x večera u hotelu uz ponude švedskog stola (2.-5. i 7. dan)
  • Demonstracija indijskog kuhanja s večerom (6. dan)
  • 1 x večera u lokalnom restoranu (8. dan)
 • Paket izleta Indija: 129 €po osobi
  • Tvrđava Agra Fort (4. dan)
  • Agra Food Trail – gastronomski izlet (4. dan)
  • Izvorna Indija – Jeep safari s ručkom (7. dan)

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama te su važeće na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu te su podložna promjenama.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Odgovornog organizatore te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Odgovornog organizatora.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne  snosi odgovornost za troškove usluga  koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Paket aranžmani u organizaciji Odgovornog organizatora nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u Indiju na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 3 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Minimalan broj putnika: 20

Mogućnost plaćanja:

Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun.

*Prilikom plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% (prilikom rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju.

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Tursku.

Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u toj zemlji.

Mjesta koja ćete posjetiti:

Konya, bivši glavni grad seldžučkog carstva danas je sedmi najveći grad po veličini. Simbol grada je samostan Mevlana, koji je ujedno i muzej islamske umjetnosti te trezor turske umjetnosti i obrta.

Kapadokija je remek-djelo, rezultat stvaranja prirode i čovjeka. Jedan od najneobičnijih prirodnih krajolika na svijetu. Skriva podzemne naseobine i jamske crkve u kojima su generacije kršćana tražile utočište i koje su danas pod zaštitom UNESCA kao kulturno nasljeđe od neprocjenjive vrijednosti. Područje Kapadokije uključuje centre: Urgup, Göreme, Avanos, Üçhisar, Derinkuyu, Kaymaklı i Ihlara. Procjenjuje se da se u ovoj regiji u stijenama nalazi preko 3 000 crkava, od kojih nisu sve otvorene za javnost. U regiji postoje stotine podzemnih gradova. Najimpresivnijih su Kaymaklı, koji ima 8 razina, te Derinkuyu koji seže sve do 55 metara u dubinu. Područje Kapadokije također je poznato po svom tkanju tepiha, vinima i prepoznatljivoj crvenoj keramici Avanos područja.

Antalija, grad koji se nalazi u podnožju planine Taurus smatra se jednim od najljepših gradova turske rivijere. Ono što iz godine u godinu najviše privlači nove posjetitelje ovog mjesta jesu čudesne plaže, prirodne ljepote i brojni kulturni spomenici: stara gradska jezgra Kaleici i jedan od najsačuvanijih kulturnih ostavština Hadrianova vrata, izgrađena još 130 pr. Kr. Centar starog grada je rimsko pristanište, sada preuređen u marinu, oko koje se nalaze uske popločene uličice prepune kafića, suvenirnica i manjih hotela u kućama iz otomanskih vremena. Svojim položajem na mediteranskom moru predstavlja turističko i kulturno središte regije.

Daleka putovanja