Gorski kotar Fužine – Golubinjak

Fužine su naselje u središnjem dijelu Gorskog kotara, smješteno iznad doline Ličanke, koja je izgradnjom brane potopljena u akumulacijsko jezero Bajer. Zbog povoljnoga geografskog položaja u središtu gorskih šuma, obiluje zdravom vodom i svježom planinskom klimom. Atrakcija cijelog kraja je spilja Vrelo u neposrednoj blizini jezera Bajer. Na istočnoj strani Ličkog polja hodočasnička je kapela Majke Božje Snježne. U Fužinama je rođen Franjo Rački kojemu su u čast podignuti spomenik i park .
Park šuma Golubinjak, izuzetan dar prirode, pružit će vam odmor za dušu i tijelo u hladu svoje stoljetne šume. Uređene pješačke staze odvesti će Vas do “Kraljice šume” – divovske jele starosti od preko 250 godina ili “Paklenih vrata” – otvor u stijeni. Također, možete prošetati i do Ledene i Golubinje špilje. U Ledenoj špilji snijeg i led se zadržavaju često i u ljetnim mjesecima, a Golubinja špilja dobila je naziv po golubima dupljašima koji su obitavali u njoj.

Program putovanja:
Polazak ispred škole u 07:00 sati. Vožnja u pravcu Karlovca i dalje prema Gorskom kotaru. Po dolasku u FUŽINE, vožnja turističkim vlakićem, djeca uživaju u razgledu I panorami na obližnje jezero Bajer. Nakon vožnje vlakićem, slijedi razgled spilje VRELO. Spilja je veoma zanimljiva i učenici se upoznaju sa stalaktitima i stalagmitima, šetnja kroz spilju uz stručno vodstvo.
Nakon razgleda odlazak do park šume “GOLUBINJAK” – stoljetna šuma u kojoj se nalaze: “Kraljica šume” – staro stablo smreke najljepše u šumi, ploča kralju Tomislavu, Golubinja i Ledena špilja, vidikovci te bogatstvo flore i faune. Mogućnost organizacije ručka za grupu. Lijepo uređeni prostori za rekreaciju gdje se učenici mogu družiti, igrati i zabaviti sve do povratka. Polazak u poslijepodnevnim satima, te dolazak pred školu.

Cijena uključuje

  • prijevoz udobnim turističkim autobusom,
  • voditelja putovanja,
  • profesori - pedagoški nadzor,
  • karte za vožnju turističkim vlakom,
  • ulaznice za spilju Vrelo,
  • ulaznice za park šumu Golubinjak,
  • osiguranje od nezgode,
  • troškovi organizacije i realizacije izleta.

Osnovne školeZa učenike

fužinegolubinjakgorski kotarkarlovacspilje vrelo