STOCKHOLM

Zrakoplovom iz Zagreba 

 

GRUPNI POLASCI:

28.6. – 1.7.2024.

2.8. –  5.8.2024.

16.8. – 19.8.2024.

23.8. – 26.8.2024.

4.10. – 7.10.2024.

4 dana / 3 noćenja

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – STOCKHOLM

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, 2. kat – odlasci, kod poslovnice Tiska dva sata prije leta. Prijava na let za Stockholm na liniji OU 486 (Croatia Airlines) u 08.00 sati. Po slijetanju u Stockholm u 10.10 sati, odlazak na razgled grada autobusom i pješice. Osnovan 1252. godine, glavnim gradom je postao 1634. godine. Današnji Stockholm dinamičan je, raznolik i živahan grad, a divne zgrade, brojne zelene površine i mostovi čine ga neponovljivim. Panoramski ćemo proći po otocima Södermalm i Kungsholmen do Östermalma gdje ćemo se zaustaviti kod Fjälgattana s kojeg se pruža prekrasan pogled na otok Gamla Stan. Po spuštanju u stari dio grada nastavljamo s pješačkim razgledom. Riječ je o jednoj od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi, upravo je to jezgra otkud se Stockholm razvija i gdje je zapravo nastao. Jedna od najvećih atrakcija Gamla Stana jest Kraljevska palača, jedna od najvećih u svijetu s više od 600 prostorija. Više lijepih crkvi i muzeja nalazi se u ovoj četvrti, kao i nacionalna katedrala i Nobelov muzej. U srcu četvrti je glavni trg Stortorget, čest fotografski motiv na razglednicama grada. Nakon obilaska Gamla Stana odlazak do hotela i prijava. S obzirom da je Stockholm specifičan upravo po tome da je dnevno svjetlo u ljetnom periodu do kasnih večernjih sati, svakako predvečer preporučujemo odlazak do grada s pratiteljem putovanja javnim gradskim prijevozom, koji je u gradu izvrsno organiziran. Povratak do hotela u vlastitom aranžmanu. Noćenje u hotelu.

2. dan: STOCKHOLM (fakultativna doplata za vožnju brodom i posjetu muzeju Vasa)

Doručak. Odlazak javnim prijevozom do centra grada uz pratnju pratitelja na putovanju. Danas svakako predlažemo vožnju brodom “ispod mostova” (doplata) Venecijom sjevera, kako tepaju švedskoj prijestolnici. Stockholmski arhipelag je jedinstven prostor u svijetu. Grad leži na 14 otoka spojenih s 53 mosta na južnom kraju jezera Mälaren, a njegov arhipelag krasi više od 24.000 otoka, otočića i hridi. Na nekim otočićima nalaze se piktoresne kuće, mali restorani i hoteli, a neki su pak netaknuti ljudskom rukom. Poslijepodne predlažemo odlazak javnim prijevozom s pratiteljem putovanja prema otoku Djurgarden, otoku muzeja kako ga još zovu. Djurgarden je zelena oaza nedaleko od središta grada koji stanovnici i turisti obožavaju, od 15. st. je bio kraljevski posjed, a danas se na njemu nalaze mnogi fantastični muzeji kao što su Skansen – muzej na otvorenom, Muzej Vasa (mogućnost ulaza uz doplatu) s kraljevskim brodom, ponosom švedske mornarice iz 17 .st., muzejom grupe Abba, itd. Nakon razgleda slobodna večer za vlastite programe. Idelano vrijeme za kupovinu kojeg suvenira ili obilazak neke od brojnih trgovina. Noćenje u hotelu.

3. dan: STOCKHOLM (poludnevni izlet Drottningholm)

Danas nakon doručka predlažemo poludnevn izlet autobusom do dvorca Drottningholm. Dvorac, iz 17. Stoljeća, je smješten na otoku Lovönu i prva je stockholmska znamenitost koja se našla na listi svjetske baštine. Sagradila još kraljica Eleonora i danas je dom švedske kraljevske obitelji. Poznati kineski paviljon i teatar Drottningholm dijelovi su dvorca otvoreni posjetiteljima (ulaznica uključena u cijenu izleta). Nakon izleta predlažemo da slobodno poslijepodne iskoristite za samostalnu šetnju centrom grada. Gledajući majstore starih zanata kroz prozore tradicionalnih radionica osjetit ćete se dijelom srednjovjekovnog života i ugođaja koji je ponekad toliko realističan i živopisan da je Gamla Stan pretvorio u jednu od važnijih lokacija filmske produkcije. Noćenje u hotelu.

4. dan: STOCKHOLM – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova za Zagreb u 11.00 sati na liniji OU487 (Croatia Airlines). Dolazak u Zagreb je predviđen u 13.25 sati.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Polazak 28.6.2024.: FM 669 € / RC 699 €

Polazak 2.8.2024.: FM 629 € / RC 659 €

Polazak 16.8.2024.: FM 629 € / RC 659 €

Polazak 23.8.2024.: FM 579 € / RC 609 €

Polazak 4.10.2024.: FM 579 € / RC 609 €

 

*First Minute popust vrijedi za rezervacije do 30 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

Minimalni broj prijavljenih putnika: 15

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom prema programu na relaciji Zagreb – Stockholm – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x20 cm)
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Stockholmu, u dvokrevetnim sobama
 • prijevoz autobusom prema program
 • razgled grada autobusom, gradskim prijevozom i pješice, prema programu, u pratnji voditelja putovanja
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja


Doplate

 • doplata za jednokrevetnu sobu: 150 €
 • 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
 • Trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
 • doplata za priključni let iz Splita ili Dubrovnika: 60 €
 • izlet brodom “Pod mostovima”: 50 € (odrasli); 25 € (djeca od 5 do 15 god.)
 • ulaznica Vasa muzej: 25 € (odrasli, od 18 god.)
 • Drottningholm izlet (poludnevni): 75 € (odrasli od 17 god.); 70 € (djeca od 7 do 17 god.)

Informacije o letovima: Prijevoznik: Croatia Airlines

OU486 ZAG arn 08:00 10:10

OU487 arn ZAG 11:00 13:25

Sva vremena su lokalna.

 

Hotel u Stockholmu: 

Hotel Quality Globe Stockholm, 3*

ili sličan

 

Važne napomene

 • Za državljane RH viza za Švedsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske  mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja objavljenom u ožujku 2024. godine i podložna su promjeni.
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Korisne informacije

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Švedskoj (Pokriva Republiku Latviju) dr. sc. Siniša Grgić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik

Telefon: ++ 46 8 4405 280 / ++ 46 8 4405 283 (konzularni)

Fax: 0046 8 678 8320

Adresa: Blasieholmsgatan 5, 111 48 Stockholm, ŠVEDSKA

Email: vrhstock@mvep.hr  / web stranica: https://mvep.gov.hr/se

 

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8:30-16:30

Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva za stranke:

 • obavezna prethodna najava dolaska e-mailom (vrhstock@mvep.hr), uz navođenje vrste zahtjeva i kontakt podnositelja (ime i prezime, broj telefona), ili telefonom +46 8 4405 283
 • dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +46 73 507 47 99

Europska putovanjaZrakoplovom