BAVARSKE ALPE

3 dana

Polazak:  28.06.-30.06., 19.07.-21.07., 06.09.-08.09., 04.10.-06.10.2024.  

Doživite planinsku bajku u Bavarskoj: oduševite se jezerima Eibsee i Hintersee, klancem Partnach, planinskim vrhuncima i nezaboravnim pogledom sa najvišeg vrha Njemačke – Zugspitze…

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN: ZAGREB – PARTNACHGORGE – GARMISCHPARTENKIRCEN

Okupljanje grupe u 04.00 h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04.15 h prema Njemačkoj. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do našeg prvog odredišta – KLANCA PARTNACH, jednog od najimpresivnijih klanaca u Bavarskim Alpama koji je 1912. godine proglašen ispomenikom prirode. Riječ je o dubokoj klisuri koju je usjekao planinski potok, Partnach, u dolini Reintal u blizini južnonjemačkog grada Garmisch-Partenkirchena. Staza kroz sam klanac duga je 702 metra, a klanac je mjestimično dubok i preko 80 metara. Klanac je polazišna točka brojnih planinarskih staza, a jedna od njih vodi i na najviši vrh Njemačke –  ZUGSPITZE. Riječ je o stazi kojom se davne 1820. godine, planinar Josef  Nuas popeo na Zugspitze, što je ujedno bio i prvi uspon na ovaj vrh. Nas čeka lagana kružna staza, dužine 6,3 km ( jednostavna, tehnički ne zahtjevna staza). Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Noćenje.

2. DAN: EIBSEE – ZUGSPITZE

Doručak. Današnji dan je predviđen za kružni trekking oko jezera EIBSEE, u čijoj se mirnoj površini ogleda Zugspitze, u čijem se podnožju jezero i nalazi. Upravo ta njegova pozicija ali i prepoznatljiva bistra, zelena boja, razlozi su zbog kojih će mnogi reći da je najljepše jezero u Bavarskim Alpama. Riječ je o ledenjačkom jezeru koje je nastalo povlačenjem ledenjaka IsarLoisach. Oko jezera vodi staza dužine cca 7,2 km, ukupne visinske razlike od 407 metara. Kraće slobodno vrijeme i odlazak gondolom do veličanstvenog vrha ZUGSPITZE, koji se nalazi na 2962 m nv. Riječ je o najvišem vrhu Njemačke kao i najvišem vrhu Istočnih Alpa, koji se nalazi na samoj granici Austrije i Njemačke. Na rubovima Zugspitzea nalaze se tri glečera, uključujući i dva najveća u Njemačkoj: na sjevernoj strani su Schneeferner s površinom od 30,7 hektara i Höllentalferner s površinom od 24,7 hektara te na južnoj strani Schneeferner koji se prostire na 8,4 hektara. Po dolasku, slobodno vrijeme za fotografiranje, kavu ručak… Povratak u dolinu. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu.  Noćenje.

3. DAN: HINTERSEE – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Okupljanje grupe i odlazak prema Nacionalnom parku Berchtesgaden, točnije prema jezeru HINTERSEE. Jezero i čarobna šuma koja ga okružuje, smatraju jednim od najromantičnijih mjesta koja treba posjetiti u bavarskim Alpama. Naime, šuma koja graniči sa jezerom se naziva Zauberwald što u prijevodu znači ”čarobna šuma”, dok planine u čijem se okruženju jezero nalazi izazivaju strahopoštovanje u svakom posjetitelju. Odlazak prema Klausbachhaus (parkingu turističkog ureda), odakle ćemo krenuti prema visećem mostu Klausbachtaler odakle se pruža predivan pogled prema Ramsau Dolomitima. Kraće slobodno vrijeme i povratak prema parkingu (ukupna dužina staze cca 7 km, tehnički nezahtjevna). Odlazak prema jezeru i kraće slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna Austrijom, Slovenijom, Hrvatskom uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

DATUM: 28.06.-30.06., 19.07.-21.07., 06.09.-08.09., 04.10.-06.10.2024.

CIJENA PO OSOBI: 325,00 €

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, trošak peronizacije AK Zagreb, noćenje u GarmischPartnekirchenu u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na osnovi noćenja s doručkom,  troškove ulaska autobusa na sva zaštićena područja, licenciranog voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, boravišnu pristojbu, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, policu od otkaza putovanja (9,95 € / osoba), doplatu za žičaru Zugspitze, ulaznicu za kanjon Partnach, sve navedeno pod ”obvezna doplata”, policu od nezgode + putno osiguranje, doplatu za jednokrevetnu sobu

OBAVEZNA DOPLATA:

– boravišna pristojba: 3,00 € / osoba / noć
– doplatu za žičaru Zugspitze: 62,00 € / osoba (povratna karta)
– ulaznica za klanac Partnachgorge: 6,50 € / osoba

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU 65,00 € / noć

VAŽNA UPUTA ZA IZLET:

– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna sportska obuća,
– dovoljna količina vode + obrok (sendvič, energetske pločice,…).
– VAŽNO: zbog specifičnog terena (šumovito, neravno i sklisko na pojedinim dijelovima), ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i za osobe sa smanjenom pokretljivošću
– PREPORUKA: putno zdravstveno osiguranje + osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (8,55 €  / osoba – rekreativno bavljenje sportom)
– Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

INFORMACIJE:

– Rezervaciju je potrebno potvrditi uplatom (akontacijom u iznosu 50,00 € po osobi  ili cijelog iznosa). Rezervacije zaprimamo pisanim putem (mailom) ili osobnim dolaskom u poslovnicu agencije.
– Sjedala u autobusu se popunjavaju prema redoslijedu prodaje.
– Realizacija ne ovisi o promjeni vremena te izlet se ne otkazuje u slučaju promjenjivih i kišnih vremenskih uvjeta!
– Za otkaze putovanja (što uključuje zamjenu datuma odlaska ili zamjenu za drugi izlet) zbog promjene vremenske prognoze ili iz razloga što ju netko ne smatra idealnom za odlazak izlet primjenjuju se otkazni rokovi.
– U slučaju da netko od putnika nije u mogućnosti putovati, može putovati druga osoba samo je potrebno u agenciju pisanim putem (mailom) dostaviti navedene promjene.
– Završne informacije o polasku se šalju pisanim putem (mailom), do 48h prije polaska na izlet.
– Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Kotizacija se ne vraća u slučaju bolesti niti se prebacuje na drugi izlet zbog izvršenih obveza prema prijevozniku. Savjetujemo uplatu osiguranja od otkaza putovanja.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate.. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

AutobusomEuropska putovanja