BAJKA DOLOMITA

Polazak: 25.07.-28.07. (GARANTIRANO!), 01.08.-04.08. (POSLJEDNJIH 5 SOBA!), 05.09.-08.09. (GARANTIRANO!),

19.09.-22.09.2024. (GARANTIRANO!)     

Doživite planinsku bajku u Dolomitima: oduševite se čarobnim jezerima Lago di Braies i Misurina, planinskim vrhuncima i prepoznatiljivim simbolima Dolomita – Tre Cime di Lavaredo i 5 Tori, nezaboravnim pogledom sa 3244 m/nv, sa vrha Tofana di Mezzo… U cijenu uključen polupansion! Polazak samo iz Zagreba!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN: ZAGREB – LAGO DI BRAIES – BRUNICO – ALTA BADIA

Okupljanje grupe u 04.15 h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04.30 h prema Italiji. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do našeg prvog odredišta – jezera LAGO DI BRAIES ili PRAGSER. Ovo jezero zapanjujuće ljepote, nalazi se u autonomnoj talijanskoj regiji Bolzano, na nadmorskoj visini od 1494 metara. Najveće je, no prema mišljenju mnogih i najljepše jezero Dolomita, planinske skupine u istočnim talijanskim Alpama. Okruženo je planinama i predivnom prirodom, a u smaragdno bistroj vodi se zrcale planinski vrhunci. Maksimalna dubina jezera doseže do 36 metara, no prosječna dubina je 17 metara. Po dolasku, zajednička kružna šetnja uz obalu jezera u dužini od 4 km, nakon čega slijedi kraće slobodno vrijeme. Ukoliko niste zainteresirani za šetnju, možete iznajmiti čamac, nekoć jedino prijevozno sredstvo s kojim je bilo moguće doći od jednog kraja jezera do drugoga i uživati u veslanju, prošetati do privatne kapelice ”Lago di Braies” izgrađenu na početku 20. stoljeća (zatvorena je za javnost, no možete je poslikati s vanje strane) ili uživati u kavi na terasi hotela. Okupljanje grupe i vožnja prema BRUNICU,  gradu smještenom na 835 m/nv, kulturnim i trgovačkim središtem doline Pusteral, koji je 2009. godine bio proglašen najboljim malim gradom za život u Italiji.  Povezanost tradicije i modernog, u Brunicu je vidljiva na svakom koraku, posebice u arhitekturi, kulturi i gastronomiji. Gradom dominira dvorac Bruneck (smješten na šumovitom brdu) i crkva Rainkirche. Odlazak prema glavnoj gradskoj ulici, Stadtgasse, koju s obje strane obrubljuju slikovite kuće u raznim bojama. Većinom se radi o stambenim objektima, u čijem se prizemlju nalaze ekskluzivni butici, enoteke i restorani. Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

2. DAN: TRE CIME DI LAVAREDO – LAGO DI MISURINA

Doručak. Današnji dan je predviđen za trekking na TRE CIME DI LAVAREDO, prepoznatljivog simbola Dolomita. Inače, Dolomiti su planinska skupina u istočnim Alpama sa 21 vrhom višim od 3000m nadmorske visine. Na ovom području se nalaze neki od najljepših alpskih krajolika s vertikalnim stijenama, strmim liticama i velikom gustoćom uskih, dubokih i dugih dolina te brojnih prekrasnih jezera. Naša avantura će započeti na 2320 m/nv, kod planinarskog doma Auronzo. U ukupnoj dužini od malo više od 8 km uživati ćemo u predivnim pogledima na alpske vrhove, a svakako će najupečatljiviji biti onaj na Tre Cime: Mali Vrh (Cima Piccola) visine 2857 m, u sredini je najviši Veliki vrh (Cima Grande) visine 2999 m i Zapadni vrh (Cima Ovest) visine 2 973 m. Naša obilazak će završiti na istom mjestu gdje smo i krenuli, gdje ćemo se ukrcati u autobus (lokalni) i krenuti prema jezeru LAGO DI MISURINA, smještenom na 1754 m n/v. Slobodno vrijeme za šetnju uz obalu jezera i kavu. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

3. DAN:  5 TORRI – CORVARA

Doručak. Vožnja do Bai de Dones, gdje ćemo izaći iz autobusa, te sedežnicama doći do RifugioScoiatolli. Nevjerojatna igra prirode ostavila je svoj trag u vidu pet ogromnih kamenih gromada različitih oblika i visina, po kojima su CinqueTorri i dobili svoje ime. Riječ je o veoma atraktivnoj destinaciji, kako za planinare, tako isto za alpiniste. Po dolasku na RifugioScoiatolli, odlazak u obilazak kružne staze koja je tematska staza, posvećena Prvom svjetskom ratu. Ovaj muzej na otvorenom prostoru obnovljen je i dizajniran kako bi posjetiteljima dao konkretnu viziju života u to doba. Obilazeći stazu, imati ćete priliku vidjeti izgrađene rovove, kaverne, replike vojnika odjevenih u uniformu iz 1. sv. rata, tu je originalno oružje – topovi, puške granate. Po povratku u RifugioScoiatolli (2255 m/nv), zajednički odlazak do doma Averau. Od doma Averau (2413 m/nv), sve do doma Nuvolau (2574 m/nv) vodi strmi greben, na čijem vrhu se  nalazi se dom koji je sagrađen 1883. godine i jedan je od najstarijih domova u Dolomitima. Mogućnost odlaska s vodičem do doma Nuvolau, a ukoliko biste radije ostali u domu Averau – slobodno vrijeme na ručak i za kavu. Povratak do RifugioScoiatolli i odlazak na sedežnicu. Okupljanje grupe i odlazak prema Corvari. Slobodno vrijeme i povratak prema hotelu. Večera. Noćenje.

4. DAN: CORTINA D’AMPEZZO – CIMA TOFANA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Okupljanje grupe i odlazak prema slikovitoj CORTINI D’AMPEZZO, kraljici Dolomita, jednom od najeksluzivnijih odmarališta u Europi koje je poznato kao skijaško središte. U bogatoj povijesti posebno mjesto zauzimaju Zimske olimpijske igre koje su ovdje održale 1956. godine, a Cortina je od tada omiljeno odmaralište svjetskog jet seta. Popularnosti Cortine pridonijela je i jedinstvena ljepota okolnih planinskih vrhunaca koji su privukli filmske studije, a između ostalih, svijet je u Dolomitima spašavao i najpoznatiji tajni agent Njezinog Veličanstva – James Bond. Odlazak na žičaru, koja će nas odvesti do TOFANA DI MEZZO, najvišeg vrha područja Cortine, koji se nalazi na 3244 m/nv. Tofana di Mezzo jedan je od tri vrhova Tofana grupe i treći je vrh Dolomita nakon Marmolade (Punta Penia) i Antelao-a. U Cortini ćemo ući u žičaru Freccianelcielo, i nakon presjedanja na Col Druscie i Ra Valles, doći ćemo na zadnju stanicu pod samim vrhom, Cima Tofana. Izlazak iz žičare i slobodno vrijeme za fotografiranje i uživanje u spektakularnom pogledu na ostale vrhove Dolomita. Povratak grupe žičarom u Cortinu, gdje ćemo otići u zajedničku šetnju. Slobodno vrijeme za ručak i individualne programe. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Zagreb. Slijedi ugodna Italijom, Slovenijom, Hrvatskom uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

DATUM:  25.07.-28.07., 01.08.-04.08., 05.09.-08.09., 19.09.-22.09.2024.

CIJENA PO OSOBI: 445,00 €

Za rezervaciju je potrebno izvršiti plaćanje akontacije u iznosu 50,00 €, dok se ostatak plaća do 14 dana prije polaska na putovanje.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, trošak peronizacije AK Zagreb, noćenje u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na osnovi polupansiona (doručak-večera) , korištenje wellnessa u hotelu, troškove ulaska autobusa na sva zaštićena područja, licenciranog voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, boravišnu pristojbu, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, policu od otkaza putovanja (12,46 € ( 93,88 kn) / osoba), doplatu za žičaru Freccianelcielo, sve navedeno pod ”obvezna doplata”, policu od nezgode + putno osiguranje, doplatu za jednokrevetnu sobu

OBAVEZNA DOPLATA (cijene iz 2023.godine, čim budu objavljene cijene za ljetnu sezonu 2024., objaviti ćemo iste):

– boravišna pristojba: 2,00 € / osoba / noć
– doplatu za žičaru Freccianelcielo: 30,00 € / osoba
– bus Misurina – RifugioAuronzo – Misurina: 10,00 € / osoba (povratna karta)
– doplata za sedežnicu 5Torri: 17,00 € / osoba

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU  (3 noćenja) : 72,00 €

VAŽNA UPUTA ZA IZLET (MOLIMO PROČITATI):

– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna planinarska obuća (gojzerice ili čvrste i kvalitetne trail tenisice koje su pogodne za planinarenje),
– dovoljna količina vode + obrok (sendvič, energetske pločice,…).
– VAŽNO: zbog specifičnog terena (šumovito, neravno i sklisko na pojedinim dijelovima), ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i za osobe sa smanjenom pokretljivošću
– PREPORUKA: putno zdravstveno osiguranje + osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (13,80 € / osoba – rekreativno bavljenje sportom)
– Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

INFORMACIJE:

– Rezervaciju izleta je potrebno potvrditi uplatom akontacije. Rezervacije zaprimamo pisanim putem (mailom) ili osobnim dolaskom u poslovnicu agencije.
– Sjedala u autobusu se popunjavaju prema redoslijedu prodaje.
– Realizacija putovanja ne ovisi o promjeni vremena te se putovanje ne otkazuje u slučaju promjenjivih i kišnih vremenskih uvjeta!
– Za otkaze izleta (što uključuje zamjenu datuma odlaska ili zamjenu za drugi izlet) zbog promjene vremenske prognoze ili iz razloga što ju netko ne smatra idealnom za odlazak izlet primjenjuju se otkazni rokovi.
– U slučaju da netko od putnika nije u mogućnosti putovati, može putovati druga osoba samo je potrebno u agenciju pisanim putem (mailom) dostaviti navedene promjene.
– Završne informacije o polasku se šalju pisanim putem (mailom), do 48h prije polaska na izlet.
– Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Kotizacija se ne vraća u slučaju bolesti niti se prebacuje na drugi izlet zbog izvršenih obveza prema prijevozniku. Savjetujemo uplatu osiguranja od otkaza putovanja.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35

** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate.. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

AutobusomEuropska putovanja