ANDALUZIJA

Malaga – Nerja – Granada – Sevilla -Cordoba – Ronda – Marbella – Gibraltar

PUTOVANJE: 8 dana / 7 noćenja

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN: ZAGREB – MALAGA – NERJA

Sastanak 2, 5 sata prije leta u zračnoj luci Zagreb i prijava na let na direktni let za Malagu s polaskom u 15:50. Dolazak u 19:05, transfer i smještaj u hotelu u Nerji.

2. DAN: SLOBODNO ILI FAKULTATIVNI IZLET NERJA, PEĆINE I BIJELO SELO FRIGILIANA

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili nam se možete pridružiti na fakultativnom izletu Nerja i Frigiliana. Špilje Nerja jedne su od najimpresivnijih u svijetu. Ovdje se nalazi najviši stalaktit. Frigiliana, jedno od najljepših bijelih sela u Andaluziji! Otkrit ćemo šarmantne male kutke ovog sela, a imate priliku kušati najtipičniji Moscatel, lokalno slatko vino ili kupiti domaće maslinovo ulje iz Axarquie (istočni dio Malage). Noćenje u Nerji.

3. DAN: NERJA – GRANADA

Doručak. Odjava iz hotel i vožnja do Granade. Danas uživajte u Alhambri (uključena ulaznica) najposjećenijem spomeniku u Španjolskoj. Ova impresivna utvrda i palača izgrađena za dinastije Nasrid, posljednjih maurskih vladara, nalazi se na UNESCO listi svjetske baštine. Potom idemo u slavnu četvrt Albaicín da istražite najstariju četvrt Granade. Noćenje u Granadi.

4. DAN: GRANADA – SEVILLA

Doručak. Polazak za Sevillu, glavni grad regije Andaluzije. U vođenom razgledu upoznati ćete ovaj fascinantni grad, gdje ćete vidjeti njegove najznačajnije znamenitosti kao npr. gotičku katedralu (ulaznica uključena), utvrđenu maursku palaču s bogatstvom ukrasa koji će Vas zapanjiti, Zlatni toranj koji je tako nazvan jer je služio za pohranu plijena iz Amerike i još mnogo više. Smještaj u hotelu na području Seville i noćenje.

5. DAN: SEVILLA – CORDOBA (FAKULTATIVNO)

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Cordobu. To je drevni maurski grad i najpoznatiji je po jednoj svojoj građevini. TheMezquita – najveća je i najljepša džamija ikada izgrađenoj u maurskom svijetu. Još jedna znamenitost Cordobe je velik, dobro očuvan rimski most. Cordoba je divno mjesto, puno terasa obojanih tisućama cvjetova. Uživajte u šetnji fantastičnim četvrtima ovog grada. Povratak u hotel.

6. DAN: SEVILLA – RONDA – COSTA DEL SOL MARBELLA

Doručak. Polazak do Ronde, jednog od najstarijih gradova u Španjolskoj, smještenog iznad stijena na rubu kanjona. Razgled grada: vidikovci, Novi most, koji spaja staru i novu četvrt Ronde s kojeg možete uživati u prekrasnom pogledu na kanjon Tajo de Ronda, razgled stare gradske jezgre s povijesnom arhitekturom. Nakon razgleda i slobodnog vremena nastavljamo do hotela na rivijeri Costa Del Sol Marbella. Smještaj u hotel i noćenje.

7. DAN: COSTA DEL SOL MARBELLA – GIBRALTAR (FAKULTATIVNO)

Doručak. Danas imate mogućnost sudjelovati na fakultativnom izletu na britanski teritorij, najpoznatiji po stijeni Gibraltar. U panoramskoj vožnjom vidjet ćete najvažnije znamenitosti Gibraltara: unutarnji grad u zidinama i špilju sv. Mihaela. Najimpresivnija je mogućnost fotografiranja s vrha stijene odakle se pruža prekrasan pogled na španjolsku i marokansku obalu. Posebno je zanimljiv i susret s ‘lokalcima’ – kolonijom poludivljih berberskih makaki majmuna. Povratak u hotel i noćenje.

8. DAN: COSTA DEL SOL MARBELLA – MALAGA

Doručak. Slobodno vrijeme do polaska u Malagu, rodno mjesto Pabla Picassa. Razgled grada šetnjom i slobodno vrijeme za istraživanje i uživanje. Polazak na aerodrom u poslijepodnevnim satima i prijava na let za Zagreb s polaskom u 19:40. Dolazak u Zagreb u 22:35.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI:

Termin 24.2.-3.3.2023 26.3.-2.4.2022
Redovna cijena 7639,98 kn

1014€

8016,70 kn

1064€

ULTRA First minute cijena 7.150,24 kn

949 €

7.526,97 kn

999 €

Cijena po osobi u dvokrevetnoj standard sobi.

UFM cijene vrijede do 1.1.2023.

Cijena uključuje:

 • Povratni let u ekonomskoj klasi Zagreb – Malaga sa uključenim zrakoplovnim pristojbama, prijevoznik Ryanair ( uključena prtljaga do 20 kg)
 • 7 noćenje s doručkom u hotelima 3* (Nerja) i 4*(Granada, Sevilla, Marbella) u dvokrevetnoj sobi
 • 7x doručak samoposlužni bife
 • Razgledi prema programu, prijevozi u udobnim i klimatiziranim autobusima
 • Ulaznice za Alahambru i katedralu u Sevilli
 • Pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

Cijena ne uključuje:

 • paket putnog osiguranja (preporučujemo)
 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi…)

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

 • Paket 7 večera(6 večera u hotelu + 1 večera uz Flamenco show): 047,30 kn/139 € po osobi
 • Paket izleta Andaluzija (Nerja&Frigiliana, Cordoba, Gibraltar) : 1.273,33 kn/169 € po osobi
 • Izleti pojedinačno :

            Fakultativni izlet Nerja&Frigiliana : 452,07 kn/ 60€ po osobi

Fakultativni izlet Cordoba:301,38 kn/ 40€

Fakultativni izlet Gibraltar: 602,76 kn /80€

 • Obavezna doplata po osobi:
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama):054,83 kn/140 €

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za ovo putovanje potrebna Vam je važeća osobna iskaznica ili putovnica. Preporuka agencije: putovati s putovnicom. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Španjolsku.

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Odgovornog organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Odgovornog organizatora.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne  snosi odgovornost za troškove usluga  koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Paket aranžmani u organizaciji Odgovornog organizatora nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

Minimalan broj putnika: 25

U roku od 5 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Opći uvjeti  i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete

Europska putovanjaZrakoplovom